Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Νέα ψέματα και απάτη εξαγγελίες Τσίπρα για επιδότηση ενοικίου για νέους και «εκατοντάδες παιδικούς σταθμούς»


ΤΡΑΓΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 



Διαβάζουμε στο protothema.gr για τα νέα εύκολα ψέματα του Τσίπρα στην προσπάθεια του να εξαπατήσει μήπως και παραμείνει σε ποσοστά πάνω απο το 10%.

Ο Τσίπρας έχει πει ναι σε όλα με αποτέλεσμα να έρχονται νέα καταστροφικά για τους πολίτες και την χώρα μέτρα και βλέποντας ότι έχει χάσει εντελώς την λαϊκή εντολή, αμολάει με θράσος νέα ψέματα παραπλανώντας τον ελληνικό λαό νομίζοντας ότι θα τα περάσει χωρίς να πέσει από την κυβέρνηση.

Ενώ έρχεται το 4ο μνημόνιο λόγω της ανικανότητας και της καταστροφικής πολιτικής της χειρότερης κυβέρνησης που έχει γνωρίζει ποτέ ο τόπος ο Τσίπρας λέγοντας εύκολα ψέματα όπως αναπνέει είπε να εξαπατήσει και να κοροϊδέψει και πάλι αλλά τώρα τον έμαθε ο κόσμος και εξαγριώνετε περισσότερο με τα όσα ακούει.

Όπως και να έχει δεν μπορεί να πριμοδοτήσει ο Τσίπρας κανένα παιδί ούτε καν το τέταρτο εάν δεν πάρει την άδεια από τους δανειστές, ούτε να κάνει κάτι από τα όσα ξεστομίζει με θράσος γιατί απλά δεν μπορεί να τα κάνει, δεν το αφήνουν, έχει ξεπουληθεί για να μπορέσει να παραμείνει μερικές μέρες παραπάνω στην εξουσία.

Εξαγγελίες Τσίπρα για επιδότηση ενοικίου για νέους και «εκατοντάδες παιδικούς σταθμούς»

Στα σχεδιαζόμενα μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης, αλλά και στις παρεμβάσεις στην Παιδεία αναφέρεται στο χαιρετισμό του στο συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός


Πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, αξιοποίησης δημοσίων κτιρίων για τη στέγαση νέων, αλλά και «δεκάδες, εκατοντάδες» παιδικούς σταθμούς για τη στήριξη των νέων ζευγαριών εξήγγειλε από το βήμα του 1ου Συνεδρίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο χαιρετισμό του στο συνέδριο, ο κ.Τσίπρας μεταξύ άλλων, εξήγγειλε:

-Ετοιμάζουμε πρόγραμμα αξιοποίησης κτιρίων του δημοσίου για να στεγασθούν νέοι άνθρωποι και πρόγραμμα οικιστικής ανάπτυξης. Σύντομα παρουσιάζουμε μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για νέους με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια για να αποκτήσουν ξανά την αυτονομία τους. 

-Σε λίγο καιρό θα επιδοτείται όχι μόνο το τρίτο, αλλά και το 1ο και το 2ο παιδί. Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε δεκάδες, εκατοντάδες παιδικούς σταθμούς. Κανένα νέο ζευγάρι δεν θα χρειάζεται να πληρώνει παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά άνω των 3 ετών. 

-Ολοήμερο πρόγραμμα σχολείου

Ο πρωθυπουργός έκανε και αναφορές σε μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, μιλώντας για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Όπως είπε, «είναι αναφαίρετο δικαίωμα να ζήσει ο κάθε νέος και νέα με τον άνθρωπο που αγαπά, με ίσα δικαιώματα, ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό του καθενός και της καθεμιάς. Ήμασταν εμείς που έστω και αργά θεσμοθετήσαμε το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Συνέχισε λέγοντας ότι η «παραλάβαμε το Γενάρη του 2015 μια απαράδεκτα υψηλή ανεργία στο 27%. Το Μάρτιο σημειώθηκε ένα θετικό ρεκόρ 16ετίας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η ανεργία έχει μειωθεί κατά 4 μονάδες». Αναφερόμενος στις ελαστικές μορφές εργασίας ο κ.Τσίπρας είπε ότι δεν είναι ιδεοληψία να υποταχθεί η κυβέρνηση στις απαιτήσεις. «Αυτό που συνέβη στη χώρα μας είναι πρωτοφανές διότι είχαν αγιοποιήσει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως «κληρονομήσαμε μια κατάσταση διαλυμένων εργασιακών σχέσεων».

«Δίνουμε μάχη για να αποκαταστήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα» ανέφερε και τόνισε πως «ιδεοληψία είναι να νομίζεις ότι μπορείς να καταστρέψεις τις ζωές των νέων ανθρώπων και μετά να τους κουνάς το δάκτυλο να υποταχθούν». «Εκμεταλλευόμαστε το αυτονόητο να συνδέουμε τα συστήματα για να εντοπίζονται όσοι παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Θα το πληρώνουν πολλαπλά. Το ΣΕΠΕ θα κάνει ελέγχους για να εντοπίζει παραβάσεις. Είναι έτοιμο το θεσμικό πλαίσιο για να γίνονται και έλεγχοι στον αγροτικό χώρο, Τα φραουλοχώραφα του αίματος δεν θα μένουν ατιμώρητα και θα πάψουν να υπάρχουν. Είμαστε σε δύσκολες συνθήκες, αλλά θα παλέψουμε να εξασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια όσων ζουν σ' αυτό το χώρο».

Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στη συνέχεια στα προγράμματα απασχόλησης μέσω voucher, αλλά και τα πεντάμηνα προγράμματα απασχόλησης στους δήμους, που έγιναν οκτάμηνα. Πρόσθεσε όμως, ότι όλα αυτά δεν αρκούν,. Η πραγματική λύση για την ανεργία περνά μέσα από την ανάπτυξη. Η παραγωγική ανασυγκρότηση, είπε, θα χρηματοδοτηθεί με μεγάλο ποσό, που θα εξασφαλισθεί στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης. Για πρώτη φορά διασφαλίσαμε, μετά από πολλά χρόνια, υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές. Προσλαμβάνουμε νέα μέλη ΔΕΠ στα πανεπιστήμια. Ανοίγουμε τις πόρτες του ΕΑΠ σε νέους διδάσκοντες πριμοδοτώντας όσους δεν έχουν άλλη θέση εργασίας. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνέχεια σε δέσμη παρεμβάσεων για την αναστροφή, όπως είπε του brain drain, της μετανάστευσης, δηλαδή των επιστημόνων που έχει πάρει μαζικές διαστάσεις στα χρόνια της κρίσης. Για μια ακόμη φορά, ο κ.Τσίπρας έκανε αναφορές σε μέτρα και πρωτοβουλίες για την παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, ενώ συνεχίζοντας μίλησε για «κοινωνική οικονομία»- ανατρέχοντας, μάλιστα, στον Μαρξ. «Δουλειά των νέων ανθρώπων είναι να δημιουργήσουν τέτοια επιχειρήματα, εμείς δημιουργήσαμε το θεσμικό πλαίσιο. Είναι σειρά σας να πάρετε στα χέρια σας την κοινωνική οικονομία», είπε ο πρωθυπουργός. «Αυτή είναι η δουλειά μιας κυβέρνησης της Αριστεράς στον καιρό της κρίσης. Να φτιάχνει πλαίσια και να ανοίγουν το δρόμο οι πολίτες». 

Ο πρωθυπουργός μάλιστα, υποστήριξε ότι «είναι πολλά αυτά που έκανε η κυβέρνηση για τους νέους αυτά τα δύο χρόνια».Όπως είπε θεσπίσαμε τη μετακίνηση των ανέργων στα ΜΜΜ και εξήγγειλε ότι από το Σεπτέμβριο θα εξασφαλισθούν δωρεάν συνδέσεις ίντερνετ για τους νέους φοιτητές. 


Ως κυβερνητικό επίτευγμα ανέφερε ο πρωθυπουργός και το ότι στο Εθνικό Θέατρο φιλοξενήθηκαν δεκάδες ερασιτεχνικές ομάδες, ενώ αναφέρθηκε και σε πρόγραμμα επιδότησης για την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους για νέους δημιουργούς. 

Αναφερόμενος στη στρατιωτική θητεία, ο κ.Τσίπρας είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη η δυνατότητα για να μειωθεί, αλλά λαμβάνονται μέτρα ώστε να είναι ωφέλιμος ο χρόνος της. Μίλησε για προγράμματα πιστοποίησης δεξιοτήτων μέσα στο στρατό. «Οι αξιωματικοί του στρατού μπορούν πλέον αν συνδικαλίζονται», συνέχισε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του «πρέπει να σταματήσει το ρουσφέτι που είναι κατάλοιπο του παρελθόντος. Ενα μήνα πριν τη στράτευση ο υποψήφιος θα ξέρει το στρατόπεδο που θα υπηρετήσει. Η θητεία παραμένει υποχρέωση για όλους, αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, όσοι για διάφορους λόγους δεν την υπηρέτησαν. Χωρίς εκδικητική τακτική και δίνουμε τη δυνατότητα πραγματοποίησης εναλλακτικής θητείας και σχεδιάζουμε τη μείωση της διάρκειάς της για να μην έχει εκδικητικό χαρακτήρα, αλλά να αποκτήσει κοινωνικό».

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στη συμβολή του στρατού στη διαχείριση του προσφυγικού. Συνέχισε, λέγοντας ότι αλλαγές γίνονται και στην αστυνομία, χωρίς να ακολουθείται το δόγμα της μηδενικής ανοχής. Ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι αστυνομικοί αποδεσμεύθηκαν από την υπηρεσία επισήμων και επέστρεψαν στην υπηρεσία των πολιτών και επανέλαβε ότι καταργήθηκε η ομάδα Δ. Ο εκδημοκρατισμός της αστυνομίας παραμένει στόχος, όπως περιέγραψε ο πρωθυπουργός. 

«Να μην ξεχάσουμε τα δικαιώματα των νέων και εκείνων ειδικά που κάποια στιγμή οδηγήθηκαν στο κοινωνικό περιθώριο», συνέχισε. «Δεν σταματάμε να προσπαθούμε να τους σηκώσουμε όρθιους, να έχουν δεύτερη ευκαιρία. Στις φυλακές λειτουργούν σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και επιβραβεύουμε όσους επιζητούν δεύτερη ευκαιρία», είπε και πρόσθεσε ότι καταργήθηκαν τα πειθαρχικά κελιά. 


Για την Παιδεία, ο κ.Τσίπρας είπε: «Εδώ βρίσκεται η καρδιά όλου μας του σχεδίου για τη νέα γενιά. Θέλουμε να μπορούν να διαβάζουν όλες τις σελίδες μιας εφημερίδας και να αντιλαμβάνονται- να είναι πολίτες», είπε, υπό το βλέμμα του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου που βρισκόταν στο ακροατήριο. Ο κ.Τσίπρας έκανε αναφορές στις αλλαγές διδασκαλίας των θρησκευτικών και της ιστορίας «μακριά από ομφαλοσκοπικές αντιλήψεις», όπως είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι από θέση αρχής «εντάσσουμε τα προσφυγόπουλα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Το μεγάλο ερώτημα για το μέλλον στην Παιδεία, είπε ο πρωθυπουργός, είναι το λύκειο, τί θα γίνει με το λύκειο, ενώ χαρακτήρισε αδιάβλητες μεν, αλλά μη αξιόπιστες τις πανελλαδικές εξετάσεις. «Στόχος είναι το λύκειο να ανακτήσει την αυτονομία του. Να μη στηρίζεται στη βαθμοθηρία και τα φροντιστήρια. Ο διάλογος έχει ξεκινήσει, είναι στο χέρι σας να πάρετε μέρος. Συνυπογράφω τη δήλωση του γραμματέα σας ότι δεν κάνετε βήμα πίσω από την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων». 

Κατά τον πρωθυπουργό έχει ολοκληρωθεί σχέδιο αναμόρφωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και το ίδιο θα γίνει και για τα μεταπτυχιακά. 

«Θέλουμε τους νέους στην πρωτοπορία γιατί πιστεύουμε στις απόψεις τους. δεν φοβηθήκαμε την ψήφο των 17ρηδων και των καθιερώσαμε», είπε ο πρωθυπουργός και κατέληξε λέγοντας ότι τις τελευταίες μέρες ακούει από παντού ότι «και αυτοί (σ.σ. η κυβέρνησή του) δεν έχουν διαφορά από τους άλλους». «Οι περισσότεροι από σας στρατευτήκατε στην Αριστερά σε μια εποχή δύσκολη, ωραία, αλλά δύσκολη. Αν ξεχάσετε πως η Αριστερά γράφει όχι τη δική της Ιστορία, αλλά την ιστορία του λαού, κυρίως όταν είναι κομμάτι του λαού και όχι όταν αποστρατεύεται στα μοναστήρια της θεωρητικής αυταρέσκειας και αυτοϊκανοποίησης και αν φοβηθείτε τότε έχουμε χάσει. Το φόβο τον νικά ένα πράγμα- η συλλογικότητα και έτσι προχωρήσαμε. Και όταν μπορεί κάποια στιγμή και να φοβηθήκαμε σταθήκαμε ο ένας πλάι στον άλλο και κρατηθήκαμε. Δεν είμαστε ίδιοι με αυτούς που χρεοκόπησαν και λεηλάτησαν τη χώρα».


Ο κ.Τσίπρας έκανε αναφορά και στην τιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Μπελογιάννη που στάθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα μόλις στα 37 του χρόνια. «Μην χαριστείτε και μην χαρίσετε τη ζωή σας σε κανέναν», κατέληξε. 




Κικίλιας: «Η οικονομία με τη σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να περπατήσει»




Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει συμφωνήσει να μειωθούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο

«Αναμένουμε τα αποτελέσματα, δεν θέλουμε να είμαστε Κασσάνδρες, προφανώς και αντιλαμβανόμαστε πόσο κρίσιμο είναι να σταματήσει να σέρνεται η πραγματική οικονομία και να ξανασταθεί στα πόδια της η χώρα, αλλά ουσιαστικά παίζεται ένα θέατρο του παραλόγου» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση. 

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Aplha ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει συμφωνήσει να μειωθούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο.

«Κάθε εβδομάδα τους προτείνεται κάτι, αρνούνται, την επόμενη εβδομάδα είναι χειρότερη η διαπραγμάτευση για εμάς και παραλαλάνε, ο Τσακαλώτος και οι υπόλοιποι του υπουργείου Οικονομικών για αυτά τα οποία τους πρότειναν την προηγούμενη εβδομάδα» τόνισε εκφράζοντας την ελπίδα και την ευχή η χώρα να μην ξαναζήσει σκηνικά του καλοκαιριού του 2015.

«Ποιος λογικός άνθρωπος πιστεύει ότι με αυτούς τους ανθρώπους, που δεν θέλουν να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις, δεν θέλουν να φέρουν επενδύσεις, δεν πιστεύουν σε αυτό το μοντέλο, και κάνουν ό,τι μπορούν για να το τορπιλίσουν, αλλά δεν θέλουν να χάσουν και τις καρέκλες τους, έχει τύχη πραγματική η οικονομία να ξαναπερπατήσει;» διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας καλώντας την κυβέρνηση να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να πάνε σε εκλογές.

Ο Εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν ο Αλέξης Τσίπρας, όπως είπε, υπογράψει τα μέτρα και χωρίς αναγωγές βαδίζει στο 12% έκανε λόγο για ένα σκηνικό δήθεν διαπραγμάτευσης που μας κοστίζει 12 δισ. ευρώ. «Προφανώς είναι γονατισμένη η πραγματική οικονομία. Οι άνθρωποι βέβαια δεν έχουν καμία ιδέα περί πραγματικής οικονομίας. Δεν ξέρουν τι σημαίνει ελεύθερη οικονομία και ιδιωτική αγορά, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αυτούς τους μικρούς και τους μεσαίους πρέπει να στηρίξουμε για να μπορούν να πληρώσουν την φορολογία και τις εισφορές για να αντέξει και να επιβιώσει το ελληνικό κράτος. Είναι βαθιά νυχτωμένοι για το πως στήνεται στα πόδια της μια οικονομία ή το κάνουν βάση σχεδίου.Τα ψέματα τους και τις αντιφατικές δηώσεις τους τις αναδεικνύουμε καθημερινά. Απλώς είναι τόσο συχνό πλέον το φαινόμενο που τείνει δυστυχώς να το συνηθίσει ο Έλληνας. Δυστυχώς, οι άνθρωποι είναι ψεύτες» τόνισε χαρακτηριστικά.



Πηγή : protothema.gr


Δραματικές περικοπές στις νέες συντάξεις από την Κυβέρνηση Τσίπρα




Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης με αφορμή την έκδοση της εγκυκλίου για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η έκδοση της εγκυκλίου για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων βάσει του νόμου Κατρούγκαλου αποκαλύπτει δραματικές περικοπές στους νέους συνταξιούχους. 

Κατέρρευσε έτσι ένα ακόμη ψέμα του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησής του.

Την ίδια στιγμή, αφού συμφώνησαν ότι θα κόψουν την προσωπική διαφορά από τις κύριες συντάξεις, ετοιμάζονται να θυσιάσουν και τις επικουρικές. 

Αγνοώντας ουσιαστικά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, που με συνέπεια πλήρωναν οι σκληρά εργαζόμενοι Έλληνες πολίτες. 

Κάνουν τώρα όσα απέκλειαν χθες».


Σφυροκόπημα από Βενιζέλο σε Παππά για το ταξίδι στη Βενεζουέλα -Δεν απάντησε σε τίποτα ο υπουργός



Σφοδρή κόντρα έγινε στη Βουλή ανάμεσα σε Νίκο Παππά και Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να σφυροκοπεί τον υπουργό για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα, ωστόσο ο κ. Παππάς δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ρώτησε, μεταξύ άλλων, γιατί η ελληνική πρεσβεία στο Καράκας δεν ενημερώθηκε για το ταξίδι του κ. Παππά στη Βενεζουέλα, έθεσε ερωτήματα για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ -και πλέον της κυβέρνησης- με τον επιχειρηματία Μοφέτ Χαλίλ, αλλά και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, σημειώνοντας ότι ο τελευταίος «ειδικεύεται στις offshore εταιρείες». Ωστόσο δεν έλαβε ουσιαστικά καμία απάντηση από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, παρά μόνο ότι δεν υπήρξε τίποτα το μεμπτό. 

Μάλιστα, ο Νίκος Παππάς δεν θέλησε να απαντήσει ούτε στην ερώτηση του κ. Βενιζέλου «γιατί ήρθε ο Μ. Χαλίλ με κυβερνητικό αεροπλάνο στην Αθήνα και του δόθηκε άδεια κυβερνητικής υπερπτήσης;».

«Πήγε, μου λέτε, ο κ. Γιώργος Τσίπρας ως Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων το 2015 στη Βενεζουέλα με επιχειρήσεις.  Πολύ καλά έκανε.  Γιατί δε μου λέτε ότι ήρθε και Υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας στην Αθήνα και δεν ανακοινώθηκε επισήμως η επίσκεψή της;  Αλλά σας υποβάλλω πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις για την καλλιέργεια και τη συνέχεια των σχέσεων αυτών επί των ημερών της δικής σας Κυβέρνησης.  Ο περιβόητος επιχειρηματίας, ο κ. Μαχέντ Χαλίλ ήρθε στην Ελλάδα;  Έκανε επαφές με εκπροσώπους της Κυβέρνησης;  Ήρθε χρησιμοποιώντας αεροσκάφος το οποίο χαρακτηρίστηκε ως κυβερνητικό και του δόθηκε η άδεια κυβερνητικής υπέρπτησης και προσγείωσης;  Πόσα κρατικά αεροσκάφη της Βενεζουέλας έχουν λάβει παρόμοια άδεια προσγείωσης σε ελληνικά αεροδρόμια και ποιους μετέφεραν το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2015 που γίνατε Κυβέρνηση έως σήμερα;», ρώτησε ο κ. Βενιζέλος.

Ο υπουργός περιορίστηκε απλά να πει πως αν θέλει να μάθει ο κ. Βενιζέλος για τις επίσημες πτήσεις από τη Βενεζουέλα στην Ελλάδα, να απευθυνθεί στο υπουργείο Εξωτερικών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, πράγματι, ο κ. Βενιζέλος θα καταθέσει ερώτηση στο υπουργείο Εξωτερικών για το ταξίδι του κ. Χαλίλ στην Αθήνα, το οποίο δεν ανακοινώθηκε, αλλά και τα ταξίδια άλλων αξιωματούχων της Βενεζουέλας.

Ο Νίκος Παππάς μίλησε για σκοπιμότητες και για «φτηνό αντιπερισπασμό». Επανέλαβε πως το 2013, όταν πήγε στη Βενεζουέλα, δεν ήταν ούτε βουλευτής, ούτε υπουργός και ότι ήταν καλεσμένος της πρεσβείας της Βενεζουέλας. Μάλιστα είπε πως στο ταξίδι τότε καλεσμένοι ήταν και εκπρόσωποι της Μότορ Οϊλ αλλά και των ΕΛΠΕ, με τους οποίους και ταξίδεψε μαζί.

Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε από μόνος του σε «ανάλογες θεωρίες που υπάρχουν σχετικά με χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής Αριστεράς από τη Βενεζουέλα», σημειώνοντας ότι αντίστοιχες κατηγορίες κατά των Podemos από «λαϊκιστή δημοσιογράφο» κρίθηκαν δικαστικά και αρχειοθετήθηκαν, ωστόσο ο κ. Βενιζέλος δεν είχε ρωτήσει κάτι σχετικό, αφού, όπως είπε, δεν έχει στοιχεία για κάτι τέτοιο.

«Μου λέτε ότι υπάρχει μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα και λένε για διάφορα κόμματα, ξέρω τη συζήτηση για τους Podemos, ότι χρηματοδοτούνται από τη Βενεζουέλα.  Δεν έχω κάποιο στοιχείο, δεν το επικαλούμαι, εσείς το είπατε.  Εσείς σπεύδετε να απαντήσετε καθ’ υποφοράν.  Δεν θα πω ότι όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται, θα πω ότι πάντως δεν αποτελούσε στοιχείο της δικής μου ερώτησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος. 

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πάντως, ανέφερε πως δεν μπορεί εκπρόσωπος αριστερού κόμματος να κάνει τον μεσάζοντα:

«Τι επιφύλαξη έχουμε, ιδεολογική, με τη Βενεζουέλα ως κράτος;  Έχουμε Πρεσβεία που λειτουργεί στο Καράκας, υπάρχει Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, υπάρχουν εμπορικοί ακόλουθοι, υπάρχουν συναλλαγές, υπάρχουν διακρατικές σχέσεις.  Άρα, γιατί δεν ενημερώσατε την Κυβέρνηση πριν πάτε ή αφού πήγατε;  Γιατί δεν υποβάλλατε προτάσεις να προωθήσουμε τις σχέσεις και να βοηθήσουμε επιχειρήσεις;  Γιατί τα κάνατε όλα εν κρυπτώ;  Γιατί δε νοείται ο εκπρόσωπος ενός κόμματος, και μάλιστα αριστερού όπως λέτε, να ασχολείται με οικονομικές σχέσεις με επιχειρήσεις, με εμπορικές συναλλαγές, και να κάνει τον μεσάζοντα στην καλύτερη περίπτωση.  Γιατί, ποιος επιχειρηματικός φορέας θα έκανε εξαγωγές τροφίμων ή εισαγωγές ή θα έπαιρνε πετρελαιοειδή από τη Βενεζουέλα σε καλύτερη τιμή;  Ποιος;  Ο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίον εκπροσωπούσατε;  Και τι σημαίνει να συνυπάρχω με εκπροσώπους επιχειρήσεων ως αντιπολίτευση;» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ωστόσο, και πάλι η απάντηση που έλαβε ήταν πως εκείνο τον καιρό είχαν κοπεί οι σχέσεις συνεργασίας με τη Βενεζουέλα.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε, πάντως, για την σχέση του κ. Παππά με τον κ. Αρτεμίου:

«Ο κ. Αρτεμίου όμως είναι ένα θέμα, γιατί ο κ. Αρτεμίου ειδικεύεται στις off shore εταιρίες.  Έχουμε δει ότι το μεγαλύτερο γραφείο off shore εταιριών, με το μεγαλύτερο αρχείο παγκοσμίως εδρεύει στον Παναμά, δηλαδή στην ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής.  Και αναρωτιέμαι, πώς απόκτησαν τέτοια οικειότητα;  Εκεί, για πρώτη φορά;  Και τι σήμαινε η επίσκεψή του στο Μαξίμου, όπως έχει καταγραφεί στα δημοσιεύματα, τα οποία έχουμε υπ’ όψη μας και τα οποία και εσείς γνωρίζετε πάρα πολύ καλά.  Εδώ δεν πρόκειται για μία αναψηλάφηση ιδεολογικών προτιμήσεων.  Μπορείτε να συμπαθείτε το καθεστώς Τσάβες, το καθεστώς Μαδούρο, να έχετε ως παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο ζει ο λαός της Βενεζουέλας ή το παράδειγμα της Αργεντινής ή οποιουδήποτε άλλου κράτους ή καθεστώτος.  Εμάς μας ενδιαφέρουν βασικοί κανόνες διαφάνειας.  Γιατί αυτό το περιβόητο ταξίδι δεν ανακοινώθηκε;  Και καλά, ήσασταν στην αντιπολίτευση, αλλά ενεργούσατε πολιτικά και θεσμικά, γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση και ο Αρχηγός της είναι πολιτειακός παράγοντας.  Μετά τις 26 Ιανουαρίου του 2015, γιατί δεν ανακοινώνονται όλες οι επαφές με τη Βενεζουέλα ειδικά;  Αυτό δημιουργεί ερωτήματα, δημιουργεί μία καχυποψία και έχετε μία ευκαιρία να δώσετε απαντήσεις τώρα στα θέματα αυτά, τα οποία νομίζω ότι και εσάς σας ευαισθητοποιούν, αλλιώς δεν θα είχατε πάρει την πρωτοβουλία να έρθετε να απαντήσετε αμέσως σε μία επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό».



Πηγή:  iefimerida.gr 


Σουφλιάς για Τέμπη: Το σπουδαίο έργο ολοκληρώθηκε με κονδύλια της ΕΕ κατά 90%



«Στο έργο έχω βάλει τη σφραγίδα μου» - Τι λέει για όσους προσπαθούν «να αποδομήσουν το έργο του προηγούμενου με αβάσιμα επιχειρήματα – όπως έγινε με τα έργα αυτά από το 2008 μέχρι σήμερα»

Την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του έργου στα Τέμπη και τον Πλαταμώνα εξέφρασε με δήλωση του πρώην υπουργός Γιώργος Σουφλιάς σημειώνοντας ότι στο έργο αυτό ο ... ίδιος έχει βάλει τη σφραγίδα του. 

«Το φαινόμενο ο κάθε υπεύθυνος να προσπαθεί να αποδομήσει το έργο του προηγούμενου με αβάσιμα επιχειρήματα – όπως έγινε με τα έργα αυτά από το 2008 μέχρι σήμερα – είναι αντίθετο προς την πολιτική που απαιτεί η Δημοκρατία» σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός ο οποίος δεν παραλείπει να καταλογίσει αδράνεια στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και στο πρώτο εξάμηνο του 2015 με αποτέλεσμα να παραδοθούν με σημαντικές καθυστερήσεις. Ο κ. Σουφλιάς σημειώνει επίσης με έμφαση ότι το έργο που ολοκληρώθηκε εντάσσεται στο πρόγραμμα (πέντε) 5 μεγάλων οδικών αξόνων που ξεκίνησαν την περίοδο 2004-2009, με τίτλο «Δρόμοι Ανάπτυξης» και εντάχθηκαν στο Διευρωπαϊκό  Δίκτυο καθώς η Ελλάδα δεν είχε τη δυνατότητα να τα κατασκευάσει χωρίς την μέθοδο παραχώρησης, χωρίς συγχρηματοδότηση.

Ολόκληρη η δήλωση του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά έχει ως εξής:

«Χαίρομαι, όπως όλοι για την ολοκλήρωση του τμήματος Τεμπών και Πλαταμώνος. Επιτέλους η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη αποκτά έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο. Αυτό το έργο ανήκει στο πρόγραμμα (πέντε) 5 μεγάλων οδικών αξόνων που ξεκινήσαμε την περίοδο 2004-2009, με τίτλο «Δρόμοι Ανάπτυξης». Για την υλοποίησή τους, χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος παραχώρησης (συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα). Τα έργα αυτά είχαν περιληφθεί από την Ε.Ε στο Διευρωπαϊκό  Δίκτυο. Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να κατασκευάσει αυτά τα έργα χωρίς την μέθοδο παραχώρησης, χωρίς συγχρηματοδότηση.

Οι (πέντε) 5 αυτοί οδικοί άξονες μελετήθηκαν, δημοπρατήθηκαν και κυρώθηκαν οι συμβάσεις στη Βουλή το 2007 από μεγάλη πλειοψηφία. Το 2008 άρχισε η κατασκευή τους με ταχύ ρυθμό και σύμφωνα με την σύμβαση έγινε πλήθος απαλλοτριώσεων χρησιμοποιώντας και τη μέθοδο της επίταξης όπως προέβλεπε η σύμβαση.

Τα έργα αυτά δεν σταμάτησαν ποτέ λόγω απαλλοτριώσεων. Τα έργα πάγωσαν το 2010 λόγω της κρίσης  που σκληρά έπληξε τη χώρα μας. Οι κυβερνώντες τα πρώτα χρόνια επέδειξαν πρωτοφανή αδράνεια για τις αναγκαίες διαπραγματεύσεις όπως προβλεπόταν από την σύμβαση. Αποτέλεσμα, τα έργα να επανεκκινήσουν  το 2013. Τέσσερα χρόνια χαμένα και ένα εξάμηνο του 2015.

Έστω και έτσι, το ένα μετά το άλλο τα σπουδαία αυτά έργα με τη βοήθεια της Ε.Ε που αύξησε τη συμμετοχή της ειδικά για τα έργα αυτά σε 90% περίπου, ολοκληρώνονται και αλλάζουν την εικόνα της πατρίδας μας. Σε όλους αυτούς που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, τους αξίζει η αναγνώριση της προσφοράς τους. 

Επισημαίνω ότι το φαινόμενο ο κάθε υπεύθυνος να προσπαθεί να αποδομήσει το έργο του προηγούμενου με αβάσιμα επιχειρήματα – όπως έγινε με τα έργα αυτά από το 2008 μέχρι σήμερα – είναι αντίθετο προς την πολιτική που απαιτεί η Δημοκρατία.

Επιτρέψτε μου τέλος να σημειώσω ότι είναι μεγάλη ικανοποίηση στη ζωή ενός ανθρώπου το να βλέπει να ολοκληρώνεται ένα έργο στο οποίο έχει βάλει τη σφραγίδα του». 



Πηγή : protothema.gr


Πάγκαλος: «Τσόγλανος» ο Τσίπρας που εγκαινίασε τα Τέμπη μόνος του




Ντροπή σου δαφνοκλέφτη, λέει και εξηγεί γιατί δεν είναι δυνατή μια συμμαχία με τον Καραμανλή

Με τον Αλέξη Τσίπρα και την συμπεριφορά του τα έβαλε ο Θόδωρος Πάγκαλος, που χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «τσόγλανο», γιατί εγκαινίασε μόνος του το έργο των Τεμπών.

Ανεβάζοντας τρία tweet στον λογαριασμό του το πρωί της Παρασκευής, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως η συμπεριφορά αυτή του Τσίπρα είναι ο λόγος που δεν θα συνεργαστεί ποτέ με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και πως μια μεταξύ τους συμμαχία δεν είναι δυνατή γιατί ο ένας είναι «τσόγλανος» και ο άλλος «άρχοντας».

«"Ο άρχοντας και ο τσόγλανος". Μην ετοιμάζεστε για παραμύθι του Άντερσεν. Θα μου το θυμηθείτε. Συμμαχία Καραμανλή Τσίπρα δεν είναι δυνατή. 

Ο ένας είναι άρχοντας. Εγκαινιάστηκε το Ρίο - Αντίρριο, αναγνώρισε έμπνευση και δράση. Άφησε τον Σημίτη να κάνει τα εγκαίνια μόνος του.

Τούτος 'δω είναι τσόγλανος. Τέσσερις κυβερνήσεις δούλεψαν για το έργο. Το εγκαινίασε μόνος του με τη Δούρου. Ντροπή σου δαφνοκλέφτη!»






Πηγή : protothema.gr


Τρομοκρατία στο Λονδίνο: Πέθανε η νεαρή γυναίκα που έπεσε στον Τάμεση




Μια νεαρή Ρουμάνα είναι το πέμπτο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στο Λονδίνο στις 22 Μαρτίου. Ήταν η γυναίκα που έπεσε από τη γέφυρα στον Τάμεση. Παρά την προσπάθεια των γιατρών, άφησε την τελευταία της πνοή. 

Η Αντρέα Κριστέα είχε πάει διακοπές στο Λονδίνο με τον φίλο της Αντρέι Μπουρνάζ. Βρέθηκαν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. 

Η κοπέλα παρασύρθηκε από το όχημα του δράστη και έπεσε στο ποτάμι. Ο φίλος της τραυματίστηκε στα πόδια, αλλά πήρε τελικά εξιτήριο.

«Πάλεψε για τη ζωή της επί δύο εβδομάδες. Η αγαπημένη, αναντικατάστατη Αντρέα, κόρη, αδελφή, σύντροφος και πιστή φίλη, ήταν ένα μοναδικό πλάσμα που λάτρευε τη ζωή. Θα την θυμόμαστε σαν μια αχτίδα φωτός που θα λάμπει αιώνια στις καρδιές μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της οικογένειας.



Newsroom ΔΟΛ


Φέιγ βολάν στα σπίτια Μπακογιάννη και Κικίλια υπέρ των τρομοκρατών από τα χαϊδεμένα του Τσίπρα που αλωνίζουν



Ομάδα 10 αντιεξουσιαστών, πέταξε φέιγ βολάν έξω από το σπίτι του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια και στο σπίτι της Ντόρας Μπακογιάννη.



Το περιβάλλον του Βασίλη Κικίλια συνδέει το γεγονός με την αναφορά του κ. Κικίλια στην ενημέρωση των συντακτών ότι η ΝΔ θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Σε ανάρτησή τους σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου η «Συνέλευση Αλληλεγγύης» για «τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές για το ζήτημα των αδειών στους πολιτικούς κρατούμενους» ζητούν άδειες χωρίς προϋποθέσεις και περιοριστικούς όρους.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως “Ο Κουφοντίνας είναι δολοφόνος, καταδικάστηκε ισόβια διότι αφαίρεσε ζωές αθώων ανθρώπων, τις περισσότερες δε από αυτές πισώπλατα. Είναι λοιπόν τουλάχιστον πρόκληση να στέλνεις ανθρώπους οι οποίοι να ρίχνουν τέτοιου είδους χαρτιά στο σπίτι μου. Στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι και οι νόμοι αυτοί πρέπει να τηρούνται. Κανένας νόμος Παρασκευόπουλου δεν μπορεί να βγάλει τον κ. Κουφοντίνα από την φυλακή” 







Μέχρι και ο διοικητής του ΕΦΚΑ πήρε τον μποναμά των 300 ευρώ




Μετά τον Μπαλαούρα, τον Τόσκα και άλλους βουλευτές - Ο διοικητής του ενιαίου φορέα εισπράττει μισθό 4.361 ευρώ μεικτά

Συνεχίζεται ο ορυμαγδός αποκαλύψεων για τα πολιτικά πρόσωπα που εισέπραξαν το μποναμά των 300 ευρώ καθώς μετά τους βουλευτές όπως ο Μάκης Μπαλαούρας και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, το βοήθημα εμφανίζονται να έχουν εισπράξει και στελέχη ασφαλιστικών ταμείων με μισθούς χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, μάλιστα, τα 300 ευρώ πιστώθηκαν και στο λογαριασμό του διοικητή του ΕΦΚΑ Θωμά Μπακαλέξη ο μισθός του οποίου ανέρχεται σε 4.631 ευρώ μικτά.

Τον «μποναμά» πήρε και ο υποδιοικητής του ΕΤΕΑ-ΕΠ Μ. Μπασιούκας ο οποίως ως υποδιοικητής εισπράττει μισθό 3.000 ευρώ μεικτά.

Η ΗΔΙΚΑ αναγνώρισε ως δικαιούχο τον διοικητή του ΕΦΚΑ επειδή ο ίδιος είναι συνταξιούχος του ΟΓΑ και ως διοικητής Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου υπέστη περικοπή 70% στην αρχική σύνταξή του των 2.330 ευρώ μικτά και τον έφερε στα επίπεδα των 700 ευρώ.

Ο κ. Μπακαλέξης σε δήλωσή του στην εφημερίδα είπε ότι «πήρα το επίδομα χωρίς να το καταλάβω αλλά μετά το επέστρεψα». 



Πηγή : protothema.gr


13,5% μπροστά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για λογαριασμό του Action24.




Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά των δύο κομμάτων ανεβαίνει στο 13,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 19% και την ΝΔ 32,5%.

Αναλυτικά τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων έχουν ως εξής:


ΣΥΡΙΖΑ 19%
ΝΔ 32,5%
Χ.Α. 7,5%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 7%
ΚΚΕ 6%
Ποτάμι 2%
ΑΝΕΛ 2%
Ενωση Κεντρώων 2%
Λαική Ενότητα 2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%
Πλεύση Ελευθερίας 2,5%
ΛΑΟΣ 1%
Ελληνική Λύση 1%
Άλλο 3%
Αναποφάσιστοι 8%
Δ.Α. 3,5%

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη με μεγάλη διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ανοίγει και άλλο τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ .




Καλύτερος για Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πρώτο τον κανένα από τους δύο






Αμερικανικό στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία με 59 πυραύλους



Επίθεση σε στρατιωτικούς στόχους εντός συριακού εδάφους πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ ως απάντηση στη φρικαλεότητα της επίθεσης με χημικά, για την οποία η διεθνής κοινότητα -πλην Ρωσίας- έδειξε το καθεστώς Άσαντα. Συνολικά έπεσαν στη Συρία 59 πύραυλοι Τόμαχοκ.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η επίθεση έγινε στις 4:40 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) από πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η Ρωσία είχε ενημερωθεί για την επίθεση. Νωρίτερα, οι Ρώσοι είχαν προειδοποιήσει ότι μια τέτοια κίνηση θα έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις.



Το χτύπημα χαρακτηρίστηκε προληπτικό, ώστε να μην γίνει εκ νέου χρήση χημικών. Οι Αμερικανοί έπληξαν κυρίως την αεροπορική βάση του Σαγιάντ, κοντά στη Χομς. Το Πεντάγωνο είχε παλαιότερα δώσει στη δημοσιότητα εικόνες από τη βάση:

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξήγησε ότι επλήγη η βάση από την οποία έγινε η επίθεση με χημικά στην επαρχία Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα να βρουν μαρτυρικό θάνατο δεκάδες άμαχοι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τα «πολιτισμένα έθνη» να εργαστούν από κοινού για να μπει τέλος στη σύρραξη της Συρίας.

Ο Τραμπ επέρριψε για μια ακόμα φορά την ευθύνη για την επίθεση με χημικά στον Άσαντ, τον οποίο χαρακτήρισε δικτάτορα.

«Ο δικτάτορας της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ εξαπέλυσε μία αποτρόπαιη επίθεση με χημικά κατά αθώων πολιτών. Ακόμα και βρέφη δολοφονήθηκαν από την επίθεση. Κανένα παιδί του Θεού δεν πρέπει να βιώσει ποτέ αυτόν τον τρόμο.

» Σήμερα το βράδυ, διέταξα ένα στοχευμένο στρατιωτικό πλήγμα κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία από την οποία εξαπολύθηκε η επίθεση με τα χημικά όπλα. Είναι προς το ουσιαστικό εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να δράσουν προληπτικά και να αποτρέψουν την εξάπλωση της χρήσης των θανατηφόρων χημικών όπλων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα, παραβίασε τις υποχρεώσεις της έναντι της Συμφωνίας για τα Χημικά Όπλα, ενώ αγνόησε επιδεικτικά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ» ανέφερε ο Τραμπ.

Η συριακή τηλεόραση μίλησε για «αμερικανική επιθετικότητα» και για πυραυλική επίθεση χωρίς να γίνει αναφορά σε αριθμό πυραύλων ή το σημείο που χτυπήθηκε.

Η συριακή αντιπολίτευση, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της στο Γαλλικό Πρακτορείο, εξέφρασε ικανοποίηση για την απάντηση που δόθηκε στη Δαμασκό.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς -όπου βρίσκεται η βάση που επλήγη- εκτίμησε ότι θα υπάρξει συνέχεια με νέα χτυπήματα, αλλά προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει πολιτική η Δαμασκός. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι τέτοιες κινήσεις απλά ενισχύουν τους τζιχαντιστές.

Η Ουάσινγκτον είχε προετοιμάσει εδώ και αρκετές μέρες το έδαφος για την ανάληψη δράσης κατά της Συρίας με αφορμή την επίθεση με χημικά.

Τόσο ο Τραμπ, όσο και ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είχαν ξεκαθαρίσει ότι «κάτι πρέπει να γίνει» για να μπει τέλος στη δράση του Άσαντ.

Ο Ρεξ Τίλερσον του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε μάλιστα υπογραμμίσει ότι η επόμενη μέρα στη Συρία δεν μπορεί να περιλαμβάνει τον Άσαντ, άποψη την οποία δεν συμμερίζεται η Ρωσία, αλλά και άλλες χώρες της Δύσης.

Για την επίθεση είχε συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ωστόσο, η Ρωσία μπλόκαρε το ψήφισμα με το οποίο καταδικαζόταν ο Άσαντ,




Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης
Newsroom ΔΟΛ