Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Νέα Δημοκρατία: Η χώρα δεν πρέπει να μετατραπεί σε “άγρια Δύση”




Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Αθήνα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι ειδήσεις για ανθρωποκτονίες στις γειτονίες της Αθήνας από συμμορίες και κακοποιούς, πολλοί εκ των οποίων είναι ευεργετηθέντες από τον απαράδεκτο νόμο Παρασκευόπουλου, εμφανίζονται με πρωτόγνωρη συχνότητα. 

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Κυβέρνηση προτιμά να σφυρίζει αδιάφορα. Οι Υπουργοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, γαντζωμένοι εμμονικά στις ιδεοληψίες τους, προκαλούν τους πολίτες, προσπαθώντας να πείσουν ότι όλα βαίνουν καλώς! 

Δυστυχώς, αυτό που κυρίως τους ενδιαφέρει είναι πως να αποποιηθούν των ευθυνών τους, παραμένοντας έτσι στους υπουργικούς τους θώκους. 

Η υπομονή των Ελλήνων έχει εξαντληθεί. Η χώρα δεν πρέπει να μετατραπεί σε “άγρια Δύση”, επειδή οι αρμόδιοι Υπουργοί αρνούνται να κάνουν τη δουλειά τους».


Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 29 κατηγορούμενοι για το μεγάλο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων



Ελεύθεροι αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους κι οι 29 κατηγορούμενοι-αναμεσα τους και πρώην αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης- για συμμετοχή στο μεγάλο κύκλωμα των εκατοντάδων παράνομων ελληνοποιήσεων - που είχε αναδειχθεί προ μερικών ημερών. 

Ολοι αντιμετώπιζαν και κακουργηματική δίωξη για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» και με πολύ σημαντικό περιουσιακό όφελος. Ομως κρίθηκε –και με βάση τις διατάξεις των νέων νόμων του Υπουργείου Δικαιοσύνης ότι δεν πρέπει να προφυλακισθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί εξεφρασαν επιφυλάξεις για τον λόγο που υπήρξε αρση απορρήτου στα τηλέφωνα των υπόπτων αφού πολλά από τα αδικήματα που κατηγορούνται (για αλλοιώσεις εγγραφων , ψευδείς δηλώσεις κλπ) είναι πλημμεληματικής μορφής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προχωρούσαν στην παράνομη νομιμοποίηση αλλοδαπών ενώ αποκόμιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα oποία κυμαίνονταν από 6.000 έως 7.000 ευρώ για κάθε περίπτωση. Κατασχέθηκαν συνολικά 213.000 ευρώ και τουλάχιστον 150 εικονικά σύμφωνα συμβίωσης, που αντιστοιχούν σε ισάριθμες περιπτώσεις νομιμοποίησης.

Παράλληλα διερευνώνται άλλες 210 περιπτώσεις ψευδούς αναγνώρισης πατρότητας εξώγαμων παιδιών Ελληνίδων μητέρων


Βασίλης Λαμπρόπουλος
Πηγή : tovima.gr


Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης κοστίζει στην πραγματική οικονομία πάνω από 12 δις ευρώ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση τα εξής:

«Η οικονομία και η κοινωνία βυθίζονται καθημερινά στην αβεβαιότητα. 

Ο κ. Τσίπρας ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για την εξουσία του. 

Επέλεξε συνειδητά να ρίξει τη χώρα στο καναβάτσο, αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες από την μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης. 

Στην πραγματικότητα, έχει αποδεχθεί ήδη τις περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου. 

Προσπαθεί να δραματοποιήσει την υποτιθέμενη διαπραγμάτευσή του, για να δικαιολογήσει στους βουλευτές του, αυτά που δε θα έπρεπε να αποδέχονται με βάση τις διακηρύξεις τους. 

Στην ουσία, διαπραγματεύεται με τις συνιστώσες του κόμματός του, το πολιτικό του μέλλον. 

Η ζωή των Ελλήνων επιβαρύνεται καθημερινά από την ανικανότητα της Κυβέρνησης των κ. Τσίπρα και Καμμένου. 

Ιδιαίτερα στην πραγματική οικονομία, η χώρα τελεί υπό καθεστώς ασφυξίας. 

Η υπερφορολόγηση, οι χαμένες θέσεις εργασίας, η στάση πληρωμών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, οι εκροές καταθέσεων, επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγήσει οι κυβερνώντες τη χώρα. 

Αλλά και στο μέτωπο της αέναης δήθεν διαπραγμάτευσης, η εικόνα είναι απογοητευτική αν όχι εξαιρετικά ανησυχητική. 



Η 5η Δεκεμβρίου 2016 παρήλθε χωρίς συμφωνία. Όπως και όλα τα μετέπειτα χρονικά ορόσημα που η ίδια η Κυβέρνηση έθεσε. Αδιέξοδο στις 26 Ιανουαρίου 2017. Όπως και στις 20 Φεβρουαρίου, στις 20 Μαρτίου και τώρα στις 7 Απριλίου 2017. Ούτε ένα, ούτε δύο. Πέντε χρονικά ορόσημα χαμένα.

Η καθυστέρηση αυτή κοστίζει στην πραγματική οικονομία και σε όλους τους Έλληνες πάνω από 12 δις ευρώ! 

 Συγκεκριμένα:

•        Μόνο το 2016, η Κυβέρνηση δεν εισέπραξε 6,1 δις ευρώ από τις δόσεις του τρίτου Μνημονίου, στερώντας ρευστότητα που θα κατευθυνόταν στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στον Ιδιωτικό Τομέα. 

•        Ταυτόχρονα, το Α.Ε.Π. μειώθηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2016 κατά 1,2%, έναντι του προηγούμενου τριμήνου με το χαμένο εισόδημα να ξεπερνάει τα 500.000.000 ευρώ σε ένα τρίμηνο!

•        Τα “κόκκινα δάνεια” αυξήθηκαν κατά 1 δις ευρώ μόνο τον Ιανουάριο του 2017.

•        Οι εκροές καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις τράπεζες εντείνονται, παρά τα capital controls, ξεπερνώντας τα 2,3 δις ευρώ το δίμηνο Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου 2017.

•        Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον Ιδιωτικό Τομέα αυξήθηκαν κατά 500.000.000 ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2017, καθώς η Κυβέρνηση συνεχίζει την εσωτερική στάση πληρωμών.

•        Η αβεβαιότητα και η έλλειψη ρευστότητας που συνδέονται με την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, προσγειώνουν σε χαμηλότερα επίπεδα το ρυθμό ανάπτυξης το 2017. Ακόμη και με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις το Α.Ε.Π. θα αυξηθεί με ρυθμό 1,6%, αντί για 2,7%, δηλαδή άλλα 2 δις ευρώ χαμένο εισόδημα!


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης αυξάνει το λογαριασμό και οδηγεί τη χώρα σε τραγικά αδιέξοδα. 

Η πολιτική του κ. Τσίπρα, οι πρακτικές του και τα μέσα που χρησιμοποιεί, είναι απέναντι στη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, από την οποία έχει πλέον πάρει διαζύγιο. 

Εδώ που έχουμε φτάσει με αυτήν την Κυβέρνηση, αν δεν κλείσει η αξιολόγηση οδηγούμαστε σε χρεοκοπία αλλά πλέον και αν κλείσει, η χώρα θα σέρνεται σε συνθήκες ύφεσης, οικονομικής οπισθοδρόμησης και μαρασμού. 

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση καλλιεργεί το κοινωνικό μίσος και επιδεικνύει παντελή ανικανότητα στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Με το νόμο Παρασκευόπουλου αφήνονται ελεύθεροι επικίνδυνοι εγκληματίες. Αυτός ο νόμος θα καταργηθεί.

Στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας κυριαρχούν και πάλι η ανευθυνότητα και η προχειρότητα. 

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με συνεχείς πρωτοβουλίες επιδιώκει να ενώσει τους Έλληνες και να προβάλει τη θετική και αξιόπιστη εναλλακτική λύση στη χώρα. 

Η πρωτοβουλία του για συναντήσεις με τους Αρχηγούς της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, ανέδειξε πολλές συγκλίσεις και την κοινή εκτίμηση ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και ότι είναι επιβεβλημένη η υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου αλλαγών σε όλους τους τομείς, για να πετύχουμε την ανασυγκρότηση της χώρας. 

Όλο και περισσότεροι Έλληνες συντάσσονται με το σχέδιό του, που είναι: Λιγότεροι φόροι, μικρότερο κράτος, δουλειές για τους πολλούς. 

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η Νέα Δημοκρατία μόλις κατέθεσε πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία από το 1996 μέχρι και σήμερα». 


Ενας εισαγγελέας για τον Σκουρλέτη



Πώς δεν βρέθηκε έστω και ένας εισαγγελέας για τον Π. Σκουρλέτη (φωτογραφία); Αυτή την ερώτηση καταθέτουν στη ΝΔ προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και περιμένουν βεβαίως απάντηση. Λένε, λοιπόν, ότι υπό κανονικές συνθήκες θα πρέπει ένας εισαγγελέας να καλέσει τον Π. Σκουρλέτη, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, για να του ζητήσει λεπτομέρειες και στοιχεία για όλα όσα είπε δημοσίως περί στημένου διαγωνισμού στη ΔΕΗ και (κυρίως) για τη διαπίστωσή του ότι τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών είναι βαποράκια συμφερόντων που ετοιμάζονται να κάνουν ρεσάλτο στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Θα έχει ενδιαφέρον, λέει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Τζαβάρας (που προσυπογράφει την ερώτηση), να μάθουμε ποιους θεωρεί ο κ. Σκουρλέτης (να υπενθυμίσω ότι δεν είναι υπουργός Ενέργειας, αλλά Εσωτερικών, συνεπώς η ΔΕΗ δεν είναι στις αρμοδιότητές του) «βαποράκια» των θεσμών και τι εννοεί με τον «στημένο διαγωνισμό στη ΔΕΗ».


Κόβει κορδέλες σε έργα άλλων

Νέα φιέστα εγκαινίων ετοιμάζει η κυβέρνηση. Εχει μάλιστα προσκληθεί ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας να εγκαινιάσει τα Τέμπη, έργα που είχε ξεκινήσει όμως ο Γ. Σουφλιάς. Αλλά ας προσπεράσουμε αυτή την τακτική των Συριζαίων να εγκαινιάζουν δόξη και τιμή έργα άλλων και να σας πληροφορήσω ότι τα εγκαίνια θα γίνουν τελικά την Πέμπτη 6 Απριλίου. Η επιλογή της ημερομηνίας μαθαίνω ότι οριστικοποιήθηκε μόλις πρόσφατα προκειμένου να παρευρεθεί η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου (άλλη μία Ρουμάνα στη ζωή μας, μετά την Ντέλια του ΔΝΤ) που θα βρίσκεται εκείνες τις ημέρες στη χώρα μας. Στα εγκαίνια θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από την τηλεόραση γιορτές και πανηγύρια, αφού σε αυτά θα παραστούν οι ορδές των κυβερνητικών στελεχών και σχεδόν ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο. Η ΝΔ δεν προσεκλήθη αλλά αποφάσισε να στείλει μόνο τον αντιπρόεδρό της Κ. Χατζηδάκη.


Θα πρέπει να ξέρετε ότι προηγήθηκε αρκετό παρασκήνιο, με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη να σχεδιάζει τα... δικά του εγκαίνια (στις 3 Απριλίου) και το κυβερνητικό επιτελείο να προσπαθεί εκ των υστέρων να τα «μαζέψει», ώστε να μην επισκεφθεί μόνη της το έργο η εκπρόσωπος της Επιτροπής (που ομολογουμένως, όπως λένε, υπερέβη αρκετές φορές τα εσκαμμένα για τη στήριξη των οδικών παραχωρήσεων).

Κάνουν πράξη ό,τι κατήγγελλαν χθες

Εν τω μεταξύ για να κρατούν σε εγρήγορση τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση ετοιμάζει τη Μεγάλη Τρίτη ένα άλλο σόου. Την παράδοση τριών περιφερειακών αεροδρομίων (Ρόδου, Χανίων και Θεσσαλονίκης). Να σημειώσω ότι η κυβέρνηση κάνει σήμερα, έστω και με καθυστέρηση, ακριβώς εκείνα που κατήγγελλε... χθες. Υπενθυμίζω δηλώσεις Συριζαίων: «Τα λιμάνια κανείς δεν θα τα πάρει. Και τον σιδηρόδρομο κανείς δεν θα τον πάρει. Και τα αεροδρόμια κανείς δεν θα τα πάρει» (δηλώσεις Φλαμπουράρη στις 15 Μαρτίου 2015). Και ακόμα. Ο κ. Τσίπρας διακήρυσσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε η δημόσια περιουσία και οι υποδομές να περάσουν στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και των ποικιλώνυμων συμφερόντων» (23 Ιανουαρίου 2015, Ηράκλειο Κρήτης). Τη φιέστα πάντως ετοιμάζονται, όπως μαθαίνω, να τη χαλάσουν οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ που αντιδρούν, εκτός εάν ο Νίκος Τόσκας φροντίσει ώστε τα ΜΑΤ να βρίσκονται στα αεροδρόμια εγκαίρως.


Ταξιδάκια... αναπάντητα

Χωρίς απαντήσεις παραμένουν δύο ερωτήσεις που αφορούν το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Παρίσι και το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα και στο νησί (land of offshores) Μαργαριτάρι. Οπως μου λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης που έκανε την πρώτη ερώτηση (αυτή για το Παρίσι) δεν περιμένει απάντηση, παρότι μετέτρεψε την ερώτηση σε επερώτηση. Αλλά ο Αδωνις βρήκε και άλλα στοιχεία που αφορούν τη Λορεάλ (η οποία όπως ανακοινώθηκε τότε από το Μαξίμου ήθελε να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της ο κ. Τσίπρας). Η γαλλική αυτή εταιρεία δεν έχει ακόμα επενδύσει στην Ελλάδα. Τη μοναδική ελληνική εταιρεία που μπορούσε να αγοράσει η Λορεάλ την αγόρασαν ήδη οι Ισπανοί. «Κάτι θέλουν να κρύψουν, γι' αυτό δεν απαντούν στις ερωτήσεις» λέει.


Για το ταξιδάκι του κ. Παππά στη Βενεζουέλα και στη νήσο Μαργαριτάρι έχει καταθέσει ήδη ερώτηση στη Βουλή ο Ευ. Βενιζέλος. Καμία απάντηση έως τώρα, παρά μόνον μια δήλωση του κ. Παππά ότι πρόκειται για περυσινά ξινά σταφύλια. Ας είναι, με την αποκάλυψη αυτή έμαθαν οι Ελληνες για το εξωτικό αυτό νησί της Καραβαϊκής. Οτι δηλαδή πήρε το όνομά του από τον Χριστόφορο Κολόμβο (επειδή βρήκε εκεί μαργαριτάρια), ότι ήταν μέρος θερινών διακοπών του Τσάβες, ότι το λίαρ τζετ με το οποίο ταξίδεψε ο κ. Παππάς ανήκει σε άνθρωπο που διώκεται από τις ΗΠΑ, και κυρίως ότι το Μαργαριτάρι είναι ο παράδεισος των offshore εταιρειών.



ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ


Αίσχος για Τασία Χριστοδουλοπούλου που προσπάθησε να μπλοκάρει το θέμα Παππά Βενεζουέλας



Διαβάζουμε στο newsit.gr

Συντονισμένη επιχείρηση «μπλόκου» από την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στην πρόταση της ΝΔ να ασχοληθεί η Επιτροπή με το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα, παρά το γεγονός ότι ο παριστάμενος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής δήλωσε «στην διάθεσή του για να συζητηθεί το οτιδήποτε και όποτε θέλει η Επιτροπή. Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό».

Το αίτημα της ΝΔ για να υπάρξει συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με το ταξίδι το 2003 του κ. Νίκου Παππά ως διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα στην Βενεζουέλα έθεσε κατά την έναρξη της συνεδρίασης στην Επιτροπή ο κ. Γιάννης Τραγάκης.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου προσπάθησε εξ αρχής να αποδομήσει την πρόταση υποστηρίζοντας ότι το αντικείμενο του αιτήματος είναι άσχετο με το έργο της Επιτροπής, δεν έχει τα 2/5 των υπογραφών των μελών της Επιτροπής ώστε να γίνει υποχρεωτική η κλίση σε ακρόαση του υπουργού, κάτι που εάν η ΝΔ ήθελε να μπορούσε να είχε κάνει και την σχετική προεργασία με τα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Μάλιστα, είπε πως και μία άλλη προηγούμενη φορά είχε με τον ίδιο τρόπο τεθεί θέμα από τη ΝΔ που αφορούσε τον κ. Παππά μόνο από τη ΝΔ, και η ίδια υπερβαίνοντας τον ΚτΒ το έκανε δεκτό, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και να γίνει κανόνας.

Παράλληλα είπε πως αύριο ο κ. Παππάς θα απαντήσει σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στην Ολομέλεια που έχει καταθέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τα ίδια ακριβώς ερωτήματα, ενώ ανάλογη ερώτηση έχει καταθέσει με τα ίδια και πάλι ερωτήματα και η ΝΔ. Άρα δεν θα μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα της ΝΔ.

Ο εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησαν στην πρόεδρο ότι η ΝΔ έθεσε ένα αίτημα. «Αυτό θα πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία στην Επιτροπή για να τοποθετηθούν τα άλλα κόμματα. Εμείς δεν μπαίνουμε στην ουσία της συζήτησης τώρα, όπως εσείς που λέτε ότι “δεν έχουν ειρμό τα όσα αναφέρονται σε αυτήν”… ή “εάν είναι ή όχι απαράδεκτα” εάν θέλετε να μπούμε τώρα στην ουσία εσείς μπορούμε να το κάνουμε. Σε ότι αφορά τις απαντήσεις που θα δώσει ο υπουργός στην Ολομέλεια είπε πως αυτό είναι άλλου είδους κοινοβουλευτικός έλεγχος και άλλο είναι το έργο της Επιτροπής και δεν πρέπει να σιχαίνονται…»

Στην συνέχεια ακολούθησαν σε υψηλούς τόνους και με αντεκλήσεις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που συνηγόρησαν με το «απαράδεκτο» της προτάσεως της ΝΔ και τοποθετήσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υποστήριξαν το ακριβώς αντίθετο.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την αντιπρότασή του, κάτι που έδειξε να βρίσκει σύμφωνους και το Σπύρο Λυκούδη από το Ποτάμι από την ΕΚ τον Μάριο Γεωργιάδη. Από το ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης είπε πως τα θέματα αυτά λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για τους πολίτες από τα πραγματικά προβλήματά τους ενώ από τη ΧΑ ο Ηλίας Κασιδιάρης έθεσε το θέμα του να ασχοληθεί η Βουλή και η Επιτροπή με τις παρεμβάσεις του Σαμαρά στη Δικαιοσύνη για την δίωξη του κόμματός του όταν ήταν Πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς από την δική του πλευρά, ζήτησε να παρέμβει στη συζήτηση και είπε «ότι είναι στην διάθεση της επιτροπής και της Βουλής πάντα και για οτιδηποτε… δεν υπήρξε κάτι μεμπτό σε αυτό ταξίδι…» και σημείωσε «μακάρι αυτό το ταξίδι να είχε φέρει αποτελέσματα, γιατί η Βενεζουέλα, πριν την κρίση της, είχε αναπτύξει σχέσεις με πολλές χώρες, όπως τις ΗΠΑ και πολλές χώρες οι οποίες επιδίωκαν να έχουν σχέσεις μαζί της. Η ελληνική κυβέρνηση τότε είχε επιλέξει να μην αναπτύξει σχέσεις με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, εάν το είχε κάνει θα είχε επωφεληθεί , όπως υπάρχουν και πολλές ακόμα και τώρα ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν αναλάβει πολλά έργα υποδομής στην συγκεκριμένη χώρα και στις υπόλοιπες της Λατινικής Αμερικής. Κλείνοντας θέλω να σας ξαναπώ πως είμαι στην διάθεσή σας για οτιδήποτε και οπουδήποτε…»


Δραματικοί τόνοι στα Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Αλέξης Τσίπρας απειλεί – Η Αθήνα φλερτάρει με τη χρεοκοπία!



Οι βασανιστικές διαπραγματεύσεις Ελλάδας-πιστωτών, οι πιέσεις Τσίπρα για μια συμφωνία με τους δανειστές και η ζωή στην Αθήνα της κρίσης κυριαρχεί στις σελίδες του γερμανικού τύπου.

«Οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών για νέα μέτρα λιτότητας και την επόμενη δόση συνεχίζονται επ΄ αόριστον» γράφει η Die Welt στην διαδικτυακή της έκδοση.

Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται twitter του Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο οποίο ο επικεφαλής του Eurogroup γράφει ότι οι διαπραγματεύσεις με στόχο μια συμφωνία με την Αθήνα συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων ακυρώθηκε τελικά η προγραμματισμένη για το βράδυ της Τετάρτης τηλεδιάσκεψη, «στην οποία πολλοί είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους».

«Ο Αλέξης Τσίπρας απειλεί» είναι ο τίτλος άρθρου της Süddeutsche Zeitung, η οποία σημειώνει ότι στις συνεχιζόμενες διαφωνίες Ελλάδας-δανειστών ο έλληνας πρωθυπουργός απαντά με μια απειλή. Αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν υπάρξει αποτέλεσμα τότε έχει ζητήσει ήδη έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Ακόμα όμως κι αν επιτευχθεί συμφωνία θα πρέπει πρώτα να κλείσει και τυπικά η αξιολόγηση για να εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις. Σε περίπτωση που το Eurogroup εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις τότε το ΔΝΤ προτίθεται να συζητήσει για τη βιωσιμότητα του χρέους. Και μόνο υπό αυτή την προϋπόθεση το Ταμείο θα αποφανθεί αν θα συμμετάσχει τελικά στο τρίτο πρόγραμμα. Για τον γερμανό υπ. Οικονομικών ωστόσο η συμμετοχή του Ταμείου αποτελεί προϋπόθεση για τη γερμανική στήριξη. Ήδη ο Β. Σόιμπλε έχει δηλώσει ότι η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση μόνο αν συμμετάσχει το Ταμείο. Την Πέμπτη Β. Σόιμπλε και Γ. Ντάισελμπλουμ θα συζητήσουν όλα τα ζητήματα» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

ΤΑΖ: Το καλοκαίρι η Ελλάδα ενδέχεται να βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με την χρεοκοπία

Στις προκλήσεις της ζωής στην Αθήνα που πλήττεται από την κρίση είναι αφιερωμένο άρθρο της εφημερίδα ΤΑΖ με τίτλος «να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια εν μέσω κρίσης».

Η εφημερίδα του Βερολίνου επισημαίνει: «Εδώ και χρόνια οι Έλληνες ζουν με τη θηλιά των χρεών, της οικονομικής κακοδιαχείρισης και μιας αναποτελεσματικής φορολογικής και οικονομικής πολιτικής. Η ανεργία αυξάνεται. Το ίδιο ισχύει και για τον τομέα χαμηλόμισθης εργασίας. Προοπτική για ανάπτυξη δεν υφίσταται. Το καλοκαίρι η Ελλάδα ενδέχεται να βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με την χρεοκοπία». 

Η ΤΑΖ διηγείται την ιστορία μιας αρχιτέκτονος, μια κομμώτριας και ενός καλλιτέχνη: «Η Βάλια σπούδασε αρχιτεκτονική, αλλά δεν μπορεί να ζήσει από τη δουλειά της. Λέει ότι πολλοί φίλοι της εγκατέλειψαν την Ελλάδα χωρίς να έχουν βρει δουλειά. Τελικά όμως βρήκαν στο εξωτερικό καλές θέσεις εργασίας. Και η Βάλια διερωτάται μήπως κάνει λάθος που έμεινε».



Πηγή : star.gr


Κορίνα Κρέτσου σε Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αν δε σας αρέσει ελάτε Ρουμανία



Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με τίτλο «Αφορά την Ευρώπη, σε αφορά» που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, ανάμεσα στην πρώην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και την επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου.

Η επικεφαλής του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξαπολύοντας πυρά κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία κατηγόρησε σε έντονο ύφος ότι έχει επιβάλει στην Ελλάδα δικτατορία. 

Η Ρουμάνα επίτροπος δεν άφησε αναπάντητες τις κατηγορίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αντιτείνοντας ότι δε φταίει η Κομισιόν για την κατάσταση στην Ελλάδα.

«Εδώ πεθαίνουν άνθρωποι», φώναξε από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

«Παντού πεθαίνουν άνθρωποι, εάν δεν σας αρέσει η κατάσταση στην Ελλάδα, ελάτε να ζήσετε στη Ρουμανία, να δείτε εκεί πώς ζουν οι άνθρωποι», ήταν η απάντηση της Ρουμάνας επιτρόπου.

Το επεισόδιο έληξε με την αποχώρηση της πρώην προέδρου της Βουλής από την εκδήλωση.

“Θυμηθείτε πώς ήταν η Ελλάδα πριν από το 1981”

Η φωνή των πολιτών πρέπει να ακουστεί πιο καθαρά στην Ευρώπη, συμφώνησαν η επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στην εκδήλωση.

«Κάναμε επί χρόνια το λάθος να μην ενημερώνουμε τους πολίτες για τις αποφάσεις που λαμβάνουμε στις Βρυξέλλες. Πολλοί πολίτες για παράδειγμα, δεν είναι ενημερωμένοι για τα κονδύλια που έχουν προσφέρει τα ευρωπαϊκά ταμεία. Θυμηθείτε πώς ήταν η Ελλάδα πριν από το 1981 και πώς είναι σήμερα. Αυτή η πρόοδος επιτεύχθηκε χάρη και στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» τόνισε η Κορίνα Κρέτσου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην απόσταση που υπάρχει μεταξύ των κοινωνιών και των κέντρων λήψεων αποφάσεων αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας παράλληλα ότι η απόσταση πρέπει να καλυφθεί μεταξύ άλλων με τις πολιτικές συνοχής. «Η Ελλάδα δεν είναι ούτε ευνοημένη, ούτε ριγμένη από τα ευρωπαϊκά ταμεία» πρόσθεσε απαντώντας εμμέσως στη Ρουμάνα επίτροπο. «Έχει λάβει τα χρήματα που της αναλογούν βάσει του κανονισμού».

Για τον Μαργαρίτη Σχοινά, η απόσταση ανάμεσα στους πολίτες και τις Βρυξέλλες δεν είναι μόνο γεωγραφική αλλά και ψυχολογική. «Ήρθε η ώρα να γεφυρώσουμε την ψυχολογική απόσταση. Θα την γεφυρώσουμε εάν οι επίτροποι ακούγονται στα εθνικά κοινοβούλια και αλλού. Αλλά υπό δυο προϋποθέσεις: Η μία είναι να μην φορτώνουμε όλα τα αρνητικά στην Ευρώπη. Η δεύτερη, να βάλουμε ένα τέλος στην άποψη ότι η ΕΕ είναι βρυξελλοκεντρική υπόθεση».

Τον σκοπό να καλυφθεί η απόσταση είχε και η αποψινή εκδήλωση, σημείωσε ακόμη ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπενθυμίζοντας ότι στο ίδιο πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν συνολικά 180 εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή Ευρωπαίων επιτρόπων οι οποίοι θα δέχονται τις ερωτήσεις των πολιτών. Πολλές ήταν και οι ερωτήσεις που τέθηκαν στην Τεχνόπολη για ένα πλήθος θεμάτων: για τα ευρωπαϊκά κονδύλια («το θέμα είναι πώς κατανέμονται αυτοί οι πόροι» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός), τη λεγόμενη διαρροή εγκεφάλων («δεν μπορείς να σταματήσεις την φυγή, πολλές φορές είναι επιλογή» σημείωσε η επίτροπος, «ο στόχος μας είναι η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας» επισήμανε ο υπουργός, «το μέτρο της επιτυχίας θα είναι η επιστροφή τους» τόνισε ο εκπρόσωπος), αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις νεοφυείς, την ανάπτυξη στα νησιά.

Στον σύντομό χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, υπογράμμισε ότι ο δήμος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ΕΕ για την προώθηση της ευρωπαϊκής αστικής ατζέντας, προσθέτοντας ότι οι διεθνείς συμμαχίες αποτελούν βασική προτεραιότητα της πόλης των Αθηνών.

«Ο συνδετικός κρίκος της ΕΕ είναι οι πόλεις της. Ο δήμος της Αθήνας θα είναι παρών στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης» κατέληξε.



Πηγή : news.gr



ΣΟΚ ΕΛΣΤΑΤ: O οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.271.488 άτομα



Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.116.790 άτομα ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.271.488 άτομα.

Στο 23,5% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Το ποσοστό παραμένει υπερδιπλάσιο της ευρωζώνης, όπου η ανεργία υποχώρησε στο 9,5% τον Φεβρουάριο, κοντά σε χαμηλό οκτώ ετών.

Στην ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών, που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη, το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 48% από 50,9% τον αντίστοιχο μήνα του 2016. Τα πρωτεία συνεχίζουν να κατέχουν η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία με ποσοστό 27,4%.


Ο Παππάς αρνείται να μειώσει το βάρος των πολιτών του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ



«Το τέλος αυτό είναι χαμηλότερο εν συγκρίσει με το τι πληρώνουν σε άλλες χώρες της ΕΕ», είπε ο Νίκος Παππάς αδιαφορώντας έστω για την ποιότητα των άλλων καναλιών σε σύγκριση με την ΕΡΤ .

«Δεν έχουμε σχέδιο να μειώσουμε το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ, που σήμερα είναι 3 ευρώ, και να το πάμε στο 1,5 ευρώ, όπως έχει πει ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου και ξεκαθαρίζοντας ότι οι Έλληνες θα πληρώνουν τα καθεστωτικό φερέφωνο μέχρι να βγεί κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να το μειώσει.

Όπως ο Παππάς γιατί έτσι τον συμφέρει, «το τέλος αυτό είναι χαμηλότερο εν συγκρίσει με το τι πληρώνουν σε άλλες χώρες της ΕΕ,  αλλά είναι ένα κόστος που χρειάζεται για να λειτουργήσει όχι ένα κανάλι, όπως η ΝΕΡΙΤ στο παρελθόν, αλλά 5 κανάλια, 6 ραδιοφωνικοί σταθμοί και όλοι οι σταθμοί της επαρχίας».

Οπότε πλήρωνε  Ελληνικέ λαέ για να σας σερβίρουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης.


Πανηγύρια με νταούλια στήνει η κυβέρνηση Τσίπρα για τα εγκαίνια στα Τέμπη



Θυμίζουν οι φιέστες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άλλες εποχές μαύρες που στήνονταν γλέντια για να προπαγανδίσουν και να αποπροσανατολήσουν.



Στην κυκλοφορία παραδίδονται με νταούλια και βιολιά τα νέα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ στα Τέμπη με τη νέα σήραγγα και στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί. Τα εγκαίνια θα γίνουν στη 1 το μεσημέρι από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, παρουσία της επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου και του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και χωρίς να έχει προσκληθεί κανένας απο τις προηγούμενες κυβερνήσεις που ξεκίνησαν το έργο.




Ο νέος αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ανέλαβε να φτιάξει το τμήμα των Τεμπών και σε εκείνη τη διαδρομή οι οδηγοί θα συναντήσουν δύο σταθμούς: στο Μακρυχώρι από 1,40 ευρώ που είναι θα πάει 2,50 ευρώ, στη Λεπτοκαρυά από 1,90 ευρώ θα φτάσει τα 3,20 ευρώ.



φωτό : voria.gr