Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Καλούνται για εξηγήσεις στη Βουλή οι κ. Παππάς και Παναγιωτάκης




Η Νέα Δημοκρατία καταθέτει, εντός της ημέρας στη Βουλή, αιτήματα με τα οποία ζητά: 

Α. Την κλήση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκου Παππά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο κ. Παππάς καλείται να ενημερώσει για το σκοπό της επίσκεψής του στη Βενεζουέλα με το δικηγόρο, ειδικό για τις  offshore,  κ. Αρτεμίου. Επίσης, καλείται να ενημερώσει για το ταξίδι στην Καραϊβική με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία κ. Χαλίλ. Εκεί ο κ. Παππάς θα πρέπει να εξηγήσει πώς και γιατί θεωρεί ότι «ουδέν μεμπτόν» υπάρχει στο να κυκλοφορεί με έναν επιχειρηματία ο οποίος ερευνάται για βαρύτατα αδικήματα από τις αμερικανικές Αρχές. 

Β. Την κλήση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Δ.Ε.Η. κ. Μανώλη Παναγιωτάκη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. 

Ο κ. Παναγιωτάκης καλείται να ενημερώσει για τις αρνητικές εξελίξεις που οδηγούν στην απαξίωση της Δ.Ε.Η. και φέρνουν την επιχείρηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ακόμη, καλείται να ενημερώσει για τη διερεύνηση των ευθυνών, που υπάρχουν σε επιχειρησιακό και πολιτικό επίπεδο. 

Υ.Γ.: Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τις επιθέσεις σε αυτούς που αποκαλύπτουν την αλήθεια. Μια Κυβέρνηση σε αποδρομή και ηθικά διάτρητη δεν μπορεί να τρομοκρατήσει κανέναν.


ΕΛΤΑ: Απεργούν οι ταχυδρόμοι από αύριο έως την Παρασκευή



Πολυήμερες απεργίες ξεκινούν από αύριο έως την Παρασκευή 7 Απριλίου οι ταχυδρόμοι του νομού Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ για μείωση των θέσεων εργασίας διανομής στο Λεκανοπέδιο.

Οι ταχυδρόμοι σημειώνουν πως με τον νέο προγραμματισμό, όσοι παραμείνουν θα πρέπει να κάνουν καθημερινά μηχανοκίνητη διαδρομή έως και 80 χιλιομέτρων προκειμένου να παραδίδουν την αλληλογραφία, ενώ τις ημέρες αιχμής οι πολίτες μπορεί να βλέπουν τον ταχυδρόμο μόνο μία φορά την εβδομάδα αφού, όπως επισημαίνεται, «σε Μονάδες Διανομής θα δούμε κάλυψη του 50% των οργανικών θέσεων, με προφανείς και αυτονόητες επιπτώσεις».

Προσθέτουν επίσης πως το λεκανοπέδιο πλην του Πειραιά σύντομα θα εξυπηρετείται μόνο από 600 διανομείς, έναντι 1.026 σήμερα, γεγονός που θα λειτουργήσει υπέρ του ανταγωνισμού. Το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής καταγγέλλει ότι τα ΕΛΤΑ καλούνται να λειτουργήσουν με λιγότερο προσωπικό, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όταν ο ανταγωνισμός (με το 30% του έργου των ΕΛΤΑ), εμφανίζει 1.000 άτομα προσωπικό στο Λεκανοπέδιο εμφανίζοντας κατά 65% μεγαλύτερη δύναμη διανομής, σε σχέση με το δημόσιο ταχυδρομείο.

Το Σωματείο καταδικάζει «την μονομερή απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ», την οποία χαρακτηρίζει, «όχι απλώς επικίνδυνη, αλλά βόμβα στα θεμέλια του ταχυδρομείου» και προσθέτει: «Η χαρτογράφηση που θέλει να εφαρμόσει, πρακτικά δεν μπορεί να εφαρμοστεί, παρά μόνο στα χαρτιά όσων την σχεδίασαν».


ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Πηγή : ethnos.gr


ΝΕΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ: Κορυφαίος του μήνα ο Giannis!



Η μεγάλη ανταμοιβή. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχτηκε παίκτης του μήνα Μαρτίου στην Ανατολή, χάρις στις εξαιρετικές εμφανίσεις του με τις οποίες οδήγησε τους Μπακς σε τροχιά πλέι οφ.

Ο "Greek Freak" οδήγησε τους Μπακς σε ρεκόρ 14-4 στον Μάρτιο το οποίο ήταν το κορυφαίο ρεκόρ σε μήνα που έχει πετύχει η ομάδα του Μιλγουόκι, από το 16-2 που είχε σημειώσει τον Φεβρουάριο του 1971.



Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ολοκλήρωσε τον Μάρτιο έχοντας μέσο όρο 22.4 πόντους (9ος σκόρερ στην Ανατολή), 8.4 ριμπάουντ (10ος στην Ανατολή), 4.8 ασίστ, 1.7 μπλοκ (τέταρτος στην Ανατολή) και 1.3 κλεψίματα σε 18 παιχνίδια. Στη Δύση τη σχετική διάκριση έλαβε ο Ντάμιαν Λίλαρντ των Μπλέιζερς.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως τον προηγούμενο μήνα MVP της Ανατολής είχε αναδειχτεί ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ενώ τον Ιανουάριο ο Ιζάια Τόμας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε μόλις ο 4ος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο, ενώ την τελευταία φορά που παίκτης των Μπακς αναδείχθηκε MVP του μήνα στην Ανατολή, ήταν ο Μάικλ Ρεντ το 2004.



Πηγή : contra.gr


Πρώτα οι ιδεοληψίες μας και οι εμμονές μας και μετά η ασφάλεια της Κοινωνίας


Είναι δυνατόν να συζητάμε ακόμα να αλλάξουμε τον εγκληματικό νόμο ευεργέτημα για σκληρούς κακοποιούς;

Είναι δυνατόν να έρχεται η κοινωνία τελευταία και πρώτες οι ιδεοληπτικές Συριζαίικες εμμονές που έχουν οδηγήσει εκτός φυλακών δεκάδες ποινικούς κρατουμένους η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης;

Και όμως όσο παραμένει αυτή η ανίκανη σε όλα τα επίπεδα κυβέρνηση κινδυνεύουμε αφού με απόφαση του νυν υπουργού Δικαιοσύνης κύριου Κοντονή παραγγέλθηκε η  παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου, με ορισμένες ωστόσο «διορθώσεις», προκειμένου να μην αποφυλακίζονται καταδικασθέντες για ορισμένες ανθρωποκτονίες και βιασμούς.

Ο κ. Κοντονής , απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη, ξεκαθάρισε ρητά και κατηγορηματικά αγνοώντας την ασφάλεια της κοινωνίας ότι «βεβαίως και θα συνεχιστεί η ισχύς του νόμου και εκτός από τις εξαιρέσεις που προβλέπει για περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν υποπέσει σε κακούργημα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και δεν μπορούν να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων μελετούμε να επεκταθεί και στις περιπτώσεις ανθρωποκτονιών με ορισμένα χαρακτηριστικά και του βιασμού».

Ο κ. Κοντονής αγνοώντας την επικαιρότητα και τα δεκάδες εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι σκληροί κακοποιοί που αποφυλακίζονται από τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου, έσπευσε να υποστηρίξει ότι «η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για την θεσμική θωράκιση»!

Χαρακτήρισε μάλιστα χωρίς ίχνος ντροπής προς την κοινωνία ως «λαϊκιστές» όσους καταγγέλλουν τον νόμο Παρασκευόπουλου κάθε φορά που διαπιστώνεται ότι συλληφθέντες για βαρύτατα ποινικά αδικήματα είχαν αποφυλακιστεί με τις ευεργετικές διατάξεις του. 

«Μετά από την παρέλευση ενός διαστήματος έκτισης ποινής θα ήταν ελεύθεροι ούτως ή άλλως», είπε με την λογική ενός Συριζαίου ο κ. Κοντονής  απατώντας στον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Καραγκούνη «Αρα, είναι στοιχείο λαϊκισμού να επικαλείστε ένα περιστατικό για να πείτε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη δημόσια ασφάλεια» είπε, τελειώνοντας.




«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» από το Δημόσιο!



Τούρκικο φέσι έχουν φορέσει οι ελληνικές επιχειρήσεις εξαιτίας της ιδιότυπης στάσης πληρωμών στην οποία έχει προχωρήσει η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα που το ελληνικό δημόσιο έχει επιστρατεύσει μέχρι και τις κατασχέσεις, προκειμένου να εισπράξει από τους Έλληνες φορολογούμενους όσα χρωστούν, το ίδιο αναδεικνύεται σε μεγάλο οφειλέτη έχοντας φεσώσει στην κυριολεξία μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Aποτέλεσμα, εκατοντάδες επιχειρήσεις να βρίσκονται στα πρόθυρα του λουκέτου μην μπορώντας, αφού δεν εισπράττουν, να αποδώσουν και τις δικές τους οφειλές.

Σύμφωνα με το insider.gr, ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο, καταγράφεται αύξηση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές φορέων του Δημοσίου προς την αγορά γεγονός το οποίο σημάνει ότι το δημόσιο έχει προχωρήσει επί τις ουσίας σε στάση πληρωμών.

Από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι τα ληξιπρόθεσμα του δημοσίου έφτασαν τα 3,792 δισ. ευρώ έναντι 3,599 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, ποσό το οποίο λείπει από την αγορά και αφορά συναλλαγές ιδιωτών και δημόσιου για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών. Μάλιστα ο λογαριασμός γίνεται ακόμα βαρύτερος εάν σε αυτό προστεθούν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου, οι οποίες ανέρχονται για το μήνα Φεβρουάριο σε 1,256 δισ. ευρώ.

Φαρμακευτικές εταιρείες αλλά και άλλες επιχειρήσεις από τον κλάδο της παροχής υπηρεσιών υγείας έχουν να λαμβάνουν από τον ΕΟΠΥΥ 1,334 δισ. ευρώ από το σύνολο των 2,361 δισ. ευρώ που είναι οι συνολικές οφειλές από τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα μάλιστα με εκπρόσωπους της αγοράς, το μεγαλύτερο πρόβλημα από την πρακτική αυτή του δημόσιου που έχει μεταμορφωθεί στον μεγαλύτερο κακοπληρωτή, το έχουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό και εδώ και μήνες περιμένουν για να πληρωθούν με αποτέλεσμα να γίνονται και οι ίδιες κακοπληρωτές τόσο στις υποχρεώσεις τους προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, όσο και προς τους εργαζόμενους τους και τους προμηθευτές τους.



Πηγή : koolnews.gr


Αφού τα έχουμε λύση όλα αποποινικοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ ζητούν 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!



Εδώ καράβια χάνονται, η χώρα κινδυνεύει και η διαπραγμάτευση δεν ξέρουμε πόσα δεινά θα φέρει αλλά η έννοια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία η κάνναβις, μία η διαγωγή κοσμιωτάτη και τώρα το ελεύθερο κάμπινγκ.

Στην ερώτηση των 38 βουλευτών αναφέρεται ότι «στις ισχύουσες διατάξεις επιλέχθηκε να επικρατήσει ως αγαθό αξιότερο έννομης προστασίας, το ατομικό δικαίωμα στην οικονομική ελευθερία και στην οικονομική ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού, με ταυτόχρονη προβολή των αγαθών της δημόσιας υγείας και του προστατευόμενου περιβάλλοντος, έναντι των δικαιωμάτων ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου, της ισότητας και της απόλαυσης του φυσικού περιβάλλοντος, τα οποία πλήττονται δυσανάλογα».

Κάνουν επίσης αναφορά στο ότι : «αδιαμφισβήτητα οι κατασκηνωτές στηρίζουν την τοπική οικονομία και τις μικρές επιχειρήσεις (παντοπωλεία, χώροι εστίασης, χώροι διασκέδασης και ψυχαγωγίας κ.α.) συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξή τους. Έτσι δεν πρέπει να στερούνται οι πολίτες το δικαίωμα στην ανεμπόδιστη και οικονομικά ανέξοδη δυνατότητα διακοπών, ανάπαυσης, αναψυχής και απόλαυσης της φύσης, μέσω της ελεύθερης κατασκήνωσης».

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί εάν εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταργηθούν οι διατάξεις περί απαγόρευσης της ελεύθερης κατασκήνωσης και να θεσμοθετηθεί ένα πλαίσιο οριοθέτησης της.




Νέα Δημοκρατία : Για πόσο ακόμη η ελληνική κοινωνία θα ζει με τον κίνδυνο της ανασφάλειας;




Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τη ληστεία στο Π. Φάληρο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μια ακόμη φορά, κάποιοι επικίνδυνοι κακοποιοί, ευεργετηθέντες από το νόμο Παρασκευόπουλου, πριν καν προλάβουν να βρεθούν ελεύθεροι, αποπειράθηκαν να ληστέψουν, οπλισμένοι σαν αστακοί, με βίαιο τρόπο, φιλήσυχους πολίτες μέσα στο σπίτι τους, μέρα μεσημέρι. 

Για μια ακόμη φορά, οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας, με υψηλό επαγγελματισμό και αξιοθαύμαστη αυτοθυσία, “έβγαλαν τα κάστανα από τη φωτιά”. 

Για πόσο ακόμη η ελληνική κοινωνία θα ζει με τον κίνδυνο της ανασφάλειας; Για πόσο ακόμη θα πληρώνει τις ιδεοληψίες αυτής της ανεκδιήγητης Κυβέρνησης;»


Αγ. Πετρούπολη: 11 οι νεκροί από την επίθεση



Σε 11 ανέρχονται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των ρωσικών αρχών, οι νεκροί, ενώ ακόμη 45 άτομα τραυματίστηκαν από την έκρηξη η οποία σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης και έπληξε συρμό ο οποίος κινείτο μεταξύ των σταθμών Πλατεία Σενάγια και Τεχνολογικό Ινστιτούτο.

Πηγές προσκείμενες στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι την επίθεση διέπραξε βομβιστής - καμικάζι ο οποίος καταγόταν από την κεντρική Ασία και φέρεται να συνδεόταν με ριζοσπάστες ισλαμιστές, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σύμφωνα με μία από τις πηγές αυτές, οι αρχές έχουν εξακριβώσει την ταυτότητα του καμικάζι, ενός 23χρονου.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε αργά τον βράδυ της Δευτέρας το σημείο της έκρηξης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο κ. Πούτιν δήλωσε νωρίτερα ότι όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τα αίτια της έκρηξης διερευνώνται.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με ανάρτησή του στο Facebook, χαρακτήρισε «τρομοκρατική» την επίθεση.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή άρχισε επισήμως έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια», δείχνοντας προς τα πού προσανατολίζονται οι ρωσικές αρχές σε σχέση με τα αίτια της έκρηξης, χωρίς πάντως να έχουν αποκλειστεί και άλλα σενάρια.

Η ρωσική αντιτρομοκρατική ανακοίνωσε επίσης ότι αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε στον σταθμό Βοστανίγια του μετρό.

Σε τριήμερο πένθος, από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη, κήρυξε την Αγία Πετρούπολη ο κυβερνήτης της.



Πηγή : naftemporiki.gr


Με πλούσιο επεισοδιακό μητρώο ο 42χρονος Χρυσαυγίτης που κατηγορείται για τον ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ σε φοιτητή




Στην ίδια σκληροπυρηνική ομάδα με έναν οπαδό της Χρυσής Αυγής που δεν διστάζει να επιτεθεί με σιδηρολοστό κατά τηλεοπτικού συνεργείου,  ήταν και ο 42χρονος ο οποίος  κατηγορείται  για την βίαιη επίθεση και τη ληστεία σε βάρος του φοιτητή στους Αμπελοκήπους.

Σύμφωνα με καταγγελίες το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής συμμετείχε ενεργά και στα σοβαρά επεισόδια που έγιναν πέρσι τον Απρίλιο στον Πειραιά μεταξύ αριστεριστών και ομάδας κρούσης της Χρυσής Αυγής με αφορμή τους μετανάστες.

Σε εκείνα τα επεισόδια ο 42χρονος φέρεται να απείλησε μια δημοσιογράφο η οποία βρέθηκε ξαφνικά στο μάτι του κυκλώνα.  Η ίδια, με την φωτογραφική της μηχανή τον απαθανάτισε μαζί με άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

«…Μαζί με ένα ακόμα μέλος της Χρυσής Αυγής, ήρθε προς το μέρος μου, με κλώτσησε, με χτύπησε και απείλησε να με σκοτώσει. Τότε ήμουν τυχερή καθώς, τον συγκράτησαν άλλοι που ήταν στο σημείο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα τους την στιγμή που απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν.»

Ως Γραμματέας της τοπικής οργάνωσης των Αμπελοκήπων και μέλος της Κεντρικής επιτροπής ο 42χρονος εμφανίζεται να είναι από τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής και στενός συνεργάτης του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος τον είχε πάντα στο πλευρό του. Άλλοτε ως συνοδό προσωπικής ασφάλειας και άλλοτε ως συνομιλητή στο βήμα. 

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος τον θεωρεί ως άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του. Συνοδεύει την κόρη του Ουρανία στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής,  ενώ όπως λέει και ο ίδιος ο  42χρονος,  δεν θα διστάζει να δώσει ακόμη και τη ίδια τη ζωή του για το κόμμα.

Ο 42χρονος κατηγορούμενος  ως  επικεφαλής της εσωτερικής ασφάλειας  των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Μεσογείων,  το Σεπτέμβριο 2013 έδιωξε κακήν κακώς συνεργείο με Βρετανούς δημοσιογράφους  οι οποίοι  είχαν έρθει για να καλύψουν τη σύλληψη της ηγεσίας του κόμματος.


Πηγή : star.gr


Ένα έτος φυλακή με αναστολή για τον δράστη της επίθεσης στο Άγγελο Συρίγο

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


Στον κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο φοιτητής της Φιλοσοφικής Σχολής για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή του Παντείου Άγγελου Συρίγου για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απειλής και της εξύβρισης.

Στον κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Όπως ανέφερε στην αγόρευση του ο εισαγγελέας, είναι λυπηρό στο ελληνικό πανεπιστήμιο φοιτητές να χτυπούν καθηγητές και δείχνει μία κατάπτωση της ελληνικής κοινωνίας.

Αναλυτικά δηλώσεις στο δικαστήριο

Συρίγος: Βγήκα από τη σχολή και στον πεζόδρομο έγραφε ένας με σπρέι στον τοίχο.

Τα μάρμαρα είχαν καθαριστεί πριν λίγες μέρες. Του ζήτησα το λόγο και ξαφνιάστηκε.

Του είπα άμα θέλει να κολλήσει αφίσες. Ήρθαν άλλοι δύο νεαροί και ο ένας από αυτούς είναι ο κατηγορούμενος.

Μου είπε να φύγω και διαπληκτιστήκαμε. Ο ένας εκ των τριών μου έβαψε το παντελόνι με σπρέι. Ο κατηγορούμενος μου μιλούσε από μπροστά και οι άλλοι με πλησίασαν από πίσω. Ο ένας με χτύπησε. Όπως έπεφτα παρέσυρα και τον κατηγορούμενο. Με χτύπησαν στα πλευρά και με κλωτσιές στα πόδια. Ο κατηγορούμενος με τα χεριά και τα ποδιά σε διάφορα σημεία.

Τρεις φορές με χτύπησαν στο κεφάλι με τη βάση του σπρέι. Όπως γινόταν δεν ξέρω ποιος αλλά είχαν τρομερό μίσος και μανία. Εξεπλάγην με το πάθος τους, ειδικά στα χτυπήματα στα πλευρά. 

Ο κατηγορούμενος ήταν στο χώμα μαζί μου. Με χτύπησε στο σώμα κυρίως όμως προσπαθούσε να κρατήσει τα χέρια μου για να χτυπήσουν οι άλλοι.

Μετά με απεκάλεσε χρυσαυγίτη με απειλητικό ύφος, μετά μου είπε ‘θυμήσου τι έγινε. γλίστρησες, έπεσες και χτύπησες στις πλάκες, θα σου κάνουμε τη ζωή μαύρη’.

Με προσβάλλει ο χαρακτηρισμός χρυσαυγίτης . Αυτοί που τραυματίζουν είναι εξίσου φασίστες, είτε ανήκουν στην ακροδεξιά είτε στην ακροαριστερά.

Αυτόπτης μάρτυρας

Κινήθηκαν τρία άτομα προς τοίχο για να γράψουν σύνθημα. Μπήκε μπροστά ο Συρίγος και του έβαψαν το παντελόνι. Ο κατηγορούμενος τον έσπρωξε κι έπεσε στο έδαφος. Δύο τον κλότσησαν στα πλευρά. Ήμουν στα 10 μέτρα. 

Δεν είδα τον κατηγορούμενο να τον χτυπάει. Ο ένας τον χτυπούσε στο πίσω μέρος με το σπρέι. Ο κατηγορούμενος είδα μόνο να τον ρίχνει στο έδαφος, όχι να τον χτυπάει , δεν μπορούσα να δω καθαρά. Ο Συρίγος είχε αίματα. 

Μάρτυρας υπεράσπισης:

Είμαστε φίλοι από το Γυμνάσιο. Ήμουν στα τραπεζάκια της πολιτικής ομάδας. Άρχισε κάποιος να γράφει σύνθημα και ο Συρίγος τον πλησίασε επιθετικά. Η επισήμανση ήταν σε ανεβασμένο τόνο. 

Ξεκίνησε λογομαχία πιάστηκαν στα χέρια. Ο Συρίγος έσπρωξε τον κατηγορούμενο, κι όχι το αντίθετο. 

Μάλιστα ήταν πιο χτυπημένος ο κατηγορούμενος παρά ο καθηγητής. Ο Συρίγος περίμενε υπομονετικά την αστυνομία και δεν ήθελε γιατρό. Θεωρώ δικαίωμα των φοιτητών να εκφράζονται πολιτικά.

Εισαγγελέας: Δικαίωμα ο καθηγητής δεν έχει να φυλάει το πανεπιστήμιο του;

Μάρτυρας: Από πού κι ως πού είναι δικό του το πανεπιστήμιο. Το πανεπιστήμιο ανήκει σε όλους.

Θα μπορούσε να φύγει ο κατηγορούμενος ανά πάσα στιγμή μετά το συμβάν. Είπε όμως ότι δεν έχει λόγο να φύγει και θα περιμένει να καταθέσει μήνυση.

Εισαγγελέας:

Είναι λυπηρό στο ελληνικό πανεπιστήμιο οι φοιτητές να χτυπούν τον καθηγητή. Αυτό δείχνει την ποιότητα της κοινωνίας μας. Για μας το πανεπιστήμιο ήταν κάτι παραπάνω από ιερό. Έχουν αλλάξει οι καιροί και κάποιες αξίες στη νέα γενιά.

Θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν στον καθηγητή να κάνει παρατήρηση. Είναι υποχρέωση του καθηγητή όμως να υπερασπίζεται τους φοιτητές και το πανεπιστήμιο. Είναι καλό να είσαι δυναμικός. Και να υπερασπίζεται τις ιδέες σου. Αλλά δε δικάζονται οι ιδέες αλλά οι πράξεις.

Είδαμε μία πεποίθηση από τα παιδιά αυτά ότι έχουν ομάδα περιφρούρησης στο πανεπιστήμιο, αυτό όμως είναι αυτόκλητο δικαίωμα.

Η πολιτική δράση του κατηγορουμένου δεν απασχολεί. Εδώ δικάζονται οι πράξεις. Καλά κάνετε και υπερασπίζετε ιδέες αλλά δεν έχετε δικαίωμα να χτυπάτε καθηγητή. 

Οι πρώτοι που θα χουν πρόβλημα με τέτοιες συμπεριφορές είναι οι φοιτητές και το πανεπιστήμιο. Εκτός αν εσάς δε σας νοιάζει το πανεπιστήμιο.

Επικίνδυνη σωματική βλάβη μπορεί να είναι και η όλως ελαφρά. Ο κατηγορούμενος κρατούσε και οι άλλοι χτυπούσαν. Ο καθηγητής δε μπορούσε να αμυνθεί. Έτσι το στοιχειό του επικίνδυνου στοιχειοθετείται. 

Επιχειρήθηκε από την υπεράσπιση ότι ο χαρακτηρισμός «χρυσαυγίτης» δεν είναι εξυβριστικός. Η συγκεκριμένη οργάνωση όμως διώκεται για βαρύτατα κακουργήματα.

Η προτροπή προς το καθηγητή να μην καταθέσει είναι πρόσφορη απειλής. Μπορεί να αισθανθεί ότι θα ξαναπέσει θύμα ξυλοδαρμού.




Πηγή: skai.gr


«Πολυβόλο» με 11 κατασχέσεις ανά λεπτό από την εφορία - 5.000 κάθε μέρα!




«Ριφιφί» σε 1,5 εκατομμύριο λογαριασμούς το 2016 έκανε το κράτος - Ένας στους δύο χρωστά και δεν μπορεί να πληρώσει από 1 έως 500 ευρώ χρέη από φόρους

Ταφόπλακα στο κίνημα «Δεν Πληρώνω» έβαλε η κυβέρνηση καθώς το 2016 η εφορία εξαπέλυσε υπερδιπλάσιες κατασχέσεις -σε σχέση με το 2015- σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μισθούς, συντάξεις και ενοίκια οφειλετών. Σε ένα χρόνο οι κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων» αυξήθηκαν σε 1.533.451, έναντι 670.728 που είχαν φτάσει το 2015.

Τα στοιχεία από την απολογισμό δράσης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μιλούν από μόνα τους, ενώ ο προγραμματισμός για το 2017 προβλέπει εντατικοποίηση των αυτόματων κατασχέσεων.

Συγκεκριμένα, κατά το 2016:

-Τα τμήματα δικαστικού των εφοριών επέβαλαν συνολικά 1.602.835 μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με  κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, υποθήκες και ποινικές διώξεις για απλήρωτους φόρους, έναντι 746.707 το 2015 (αύξηση 115%)

Με 25 εργάσιμες το μήνα ή 300 ημέρες το χρόνο, προκύπτει ότι καθημερινά επιβάλλονταν 5.342 μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ή 667 σε ένα πλήρες οκτάωρο λειτουργίας των εφοριών. Αυτό σημαίνει 11 εντολές ανά λεπτό του ωραρίου των εφοριών!

-Οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (καταθέσεις, μισθοί, συντάξεις, ενοίκια) κατέγραψαν αύξηση κατά 128,6%. Από τις 670.728 το 2015, αυξήθηκαν σε 1.533.451.

Το δράμα της υπερφορολόγησης φαίνεται όμως από το γεγονός 900 χιλιάδες ΑΦΜ (1 στους 5 οφειλέτες) χρωστούν και δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα έως 50 ευρώ που οφείλουν στην εφορία!

Συγκεκριμένα, με βάση τα ίδια στοιχεία:
-Συνολικά 4.312.287 ΑΦΜ έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη 92,8 δισ. ευρώ (έως τέλος του 2016). Σχεδόν 1 στους 2 απειλείται με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
-Μισό εκατομμύριο φορολογούμενοι (505.202 για την ακρίβεια) χρωστούν και δεν πληρώνουν έως 10 ευρώ ο καθένας, ενώ άλλοι 398.004 χρωστούν από 10 έως και 50 ευρώ.
-Ένας στους τρεις (το 34,5% των οφειλετών) ή συνολικά 1.458.693 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις χρωστούν από 50 έως και 500 ευρώ το πολύ. Συνολικά δηλαδή το 50% των οφειλετών χρωστάνε αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε 500 ευρώ.
-Ένας στους τέσσερις (το 23,8% των οφειλετών) ή συνολικά 1.024.402 φορολογούμενοι χρωστούν από 500 έως και 2.000 ευρώ.

Πάνω από 2.000 ευρώ χρωστούν 898.986 ΑΦΜ και αυτοί χρωστούν τα 91,5 από τα 92,8 δισ. των χρεών στην εφορία. Μάλιστα, μόλις 69 φορολογούμενοι χρωστούν 28,6 δισ. ευρώ συνολικά και περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ ο καθένας.

Με άλλα λόγια, και αν «χάριζε» τα χρέη η εφορία σε 3.386.301 μικροοφειλέτες που χρωστούν μέχρι 2000 ευρώ, θα «έχανε» μόλις 1,3 δισ. ευρώ όλα και όλα (μέση οφειλή 380 ευρώ) από τα περίπου περίπου 48-50 δισ. που εισπράττει ετησίως τα τελευταία χρόνια το Κράτος από φόρους.



Πηγή : protothema.gr


Μαχητικά θα πετάξουν πάνω απ' την Ακρόπολη σήμερα Τρίτη



Στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος», σήμερα Τρίτη από 12.30 έως 12.35, ένας σχηματισμός μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από ένα F-16 Blk 50 της ΠΑ, ένα F-16 Blk30 της IAF, ένα AMX της ITAF και ένα F-4E της ΠΑ, θα εκτελέσει δύο διελεύσεις πάνω από το Μνημείο της Ακρόπολης.

Στη συνέχεια, ο σχηματισμός των μαχητικών αεροσκαφών στις 12:45 θα διέλθει πάνω από τον πορθμό του Ευρίπου και στη 13:00 πάνω από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.



Ο 4ος ληστής του Φαλήρου ήταν στην ντουλάπα 14 ώρες και διέφυγε




Απίστευτη εξέλιξη στην υπόθεση της ληστείας στο Π. Φάληρο. Ο τέταρτος ληστής, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, ήταν κρυμμένος 14 ώρες σε ντουλάπα του διαμερίσματος.

Απίστευτη εξέλιξη στην υπόθεση της ληστείας στο Π. Φάληρο. Ο τέταρτος ληστής, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ήταν κρυμμένος για 14 ώρες (!) σε ντουλάπα του διαμερίσματος του 8ου ορόφου που είχαν ληστέψει την ηλικιωμένη και την οικιακή βοηθό, χωρίς κανένας αστυνομικός να τον αντιληφθεί.

Ο δράστης έγινε αντιληπτός από την… μυρωδιά! Από την αγωνία του είχε… αφοδεύσει στην ντουλάπα. Τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βγήκε από την «βρώμικη» κρυψώνα του, φέρεται να απείλησε με πιστόλι, τους ενοίκους που νωρίτερα είχε ληστέψει, όπως και άλλους ενοίκους που βγήκαν από τα διαμερίσματά τους για να δουν τι είχε συμβεί. Στη διαδρομή της διαφυγής απείλησε όποιον έβρισκε μπροστά του, βγήκε στον δρόμο χωρίς να γίνει αντιληπτός από αστυνομικούς και εξαφανίστηκε.

Μετά το φιάσκο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Άμεσης Δράσης, ΔΙ.ΑΣ., ΟΠΚΕ ακόμη και αστυνομικοί με σκυλιά αναζητούσαν τον μαυροντυμένο και «οσμηρό» ληστή στην περιοχή του Φλοίσβου και σε άλση της περιοχής του Π. Φαλήρου. Έως τις πρώτες πρωινές ώρες δεν είχαν εντοπιστεί ίχνη του, ωστόσο οι διωκτικές αρχές είχαν μια «μεγάλη ποσότητα» από το DNA του!

Στο μεταξύ ο Μολδαβός συνεργός του, που ενέχεται σε διπλή ανθρωποκτονία, ένοπλες ληστείες και κλοπές, ήταν ο νεκρός ληστής της ηλικιωμένης και της οικιακής βοηθού στο Π. Φάληρο, μετά από πτώση κατά τη διάρκεια προσπάθειας διαφυγής του.

Την ίδια ώρα ο Ρώσος «Ιγκόρ», ένας από τους συνεργούς του που συνελήφθη είχε απασχολήσει για 36 ένοπλες ληστείες δημοσίων οργανισμών, χρηματαποστολών, τραπεζών, επιχειρήσεων και είχαν συλληφθεί μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ, σε διαμέρισμα στην Αμφιάλη. Ο Ρώσος είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια φυλάκισης, και σε πολλά περισσότερα ο Μολδαβός, ωστόσο εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου είχαν καταφέρει να αποφυλακιστούν.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη, υποστήριξε ότι ο σχετικός νόμος είναι «πετυχημένος», ωστόσο προανήγγειλε ότι θα εξαιρεθούν από αυτόν τα εγκλήματα ανθρωποκτονιών και βιασμών.

Σκότωσαν κοσμηματοπώλη και πολίτη

Ο 41χρονος Μολδαβός, στις 10 Μαρτίου 2007, είχε εισβάλει μαζί με έναν συμπατριώτη του, σε κοσμηματοπωλείο στην Καλλίπολη Πειραιά επιχειρώντας ληστεία. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που οπλοφορούσε νόμιμα, πυροβόλησε και τραυμάτισε στα πόδια τους δράστες, εκείνοι όμως ανταπέδωσαν τα πυρά και τον σκότωσαν. Δεν περιορίστηκαν όμως εκεί, καθώς πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν απλό πολίτη που βρισκόταν σε κοντινό περίπτερο και έσπευσε σε βοήθεια του κοσμηματοπώλη. Ο νεκρός δράστης είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους το 2015 από τις φυλακές Αλικαρνασσού.

Ο «Ιγκόρ» είχε τραυματίσει πατέρα και την 12χρονη κόρη του

Ο Ρώσος «Ιγκόρ», 40 χρόνων, πρωτοπαλίκαρο του διαβόητου ληστή χρηματαποστολών «Ρουσλάν» ή «Ιορδάνη», τον Ιούλιο του 2011 μαζί με τρεις ακόμη συνεργούς του, κρατώντας πολεμικά καλάσνικοφ, είχαν εισβάλει σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Κερατσίνι, αποσπώντας 150.000 ευρώ. Συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ σε διαμέρισμα στην Αμφιάλη. Φέρονταν υπεύθυνοι για 36 ένοπλες ληστείες,  και 18 κλοπές οχημάτων. Χαρακτηριστική της επικινδυνότητάς των δραστών, ήταν η ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Αργυρουπόλεως στην Καλλιθέα στις 25 Σεπτεμβρίου 2009 αποσπώντας 12.640 ευρώ. Κατά τη διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από ένοπλο φύλακα παρακείμενου καταστήματος της ΔΕΗ και στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά ένας ιδιώτης και η δωδεκάχρονη κόρη του. Και αυτός αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2015.



Συνελήφθησαν από τις… κάμερες

Αυτή τη φορά ο «Ιγκόρ» και ένας 35χρονος Αρμένιος συνεργός του, επίσης σεσημασμένος για ληστείες και κλοπές, … συνελήφθησαν από τις ασύρματες κάμερες που είχε εγκαταστήσει στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης, ο γιος της, που έμενε σε άλλο όροφο της πολυκατοικίας. Ειδοποίησε την αστυνομία για να ακολουθήσει καταδίωξη από… μπαλκόνι σε μπαλκόνι με τον Μολδαβό να χάνει την ισορροπία του και από τον 5ο όροφο να καταλήγει στον 1ο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Η ληστρική εισβολή σημειώθηκε στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας σε διαμέρισμα 8ου ορόφου πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως στο Π. Φάληρο. Οι δράστες φορώντας φόρμες εργασίας με το πρόσχημα εργασιών κατόρθωσαν να μπουν στο διαμέρισμα όπου ακινητοποίησαν την 66χρονη και την 55χρονη οικιακή βοηθό από τις Φιλιππίνες. Τις έδεσαν με πλαστικά δεματικά (tirewrap) και τις φίμωσαν. Στη συνέχεια ερευνούσαν τους χώρους αναζητώντας χρήματα και κοσμήματα. Κάποια στιγμή οι αστυνομικοί έφθασαν στην πολυκατοικία και κινήθηκαν προς τον 8ο όροφο, κάτι που έγινε αντιληπτό από τους δράστες που είχαν εγκλωβιστεί. Επιχείρησαν να διαφύγουν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι με την γνωστή κατάληξη. Ο τέταρτος δράστης άγνωστο πως, είχε καταφέρει να διαφύγει. Στο μπαλκόνι οι αστυνομικοί βρήκαν τρία πιστόλια, ένα περίστροφο και μία σακούλα με κοσμήματα. Την προανάκριση της υπόθεσης, εξαιτίας του θανάτου του δράστη, και για να αποφευχθούν τυχόν αμφιβολίες για τις συνθήκες της πτώσης, ανέλαβαν αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Πήραν καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, ενώ περιμένουν τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων για την πιστοποίηση της ταυτότητας των συλληφθέντων, του νεκρού και του 4ου συνεργού τους.  

Ο «Ιγκόρ», ο «Ρουσλάν» και οι μάσκες πολιτικών

Ο Ρώσος που συνελήφθη χθες στο Π. Φάληρο ανήκε στην ομάδα των σκληρών κακοποιών του «Ρουσλάν» ή «Ιορδάνη», όπως τον αποκαλούσαν κωδικά οι αστυνομικοί. Ο 38χρονος «Ρουσλάν» είχε συλληφθεί στις 8 Δεκεμβρίου 2010 στη Λιβαδειά, καταζητείτο για επιθέσεις σε χρηματαποστολές με λεία που άγγιζε τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Το 2008 η Ασφάλεια Αττικής είχε εξαρθρώσει 15μελή συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπραξαν ληστείες εις βάρος τουλάχιστον πέντε χρηματαποστολών, φορώντας αποκριάτικες μάσκες Ελλήνων πολιτικών.

 Ο ίδιος είχε καταφέρει να διαφύγει. Ο «Ρουσλάν» φερόταν μεταξύ άλλων ως ο «εγκέφαλος» συμμορίας που το διάστημα Ιουλίου -Αυγούστου 2009 διέπραξε δύο ένοπλες ληστείες στη Σαντορίνη, η πρώτη σε υποκατάστημα τράπεζας και η δεύτερη εναντίον υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας χρηματαποστολών.  Από το περιεχόμενο των εγγράφων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας προέκυπτε ότι ο ίδιος διέθετε συνεργούς μεταξύ των υπαλλήλων του υπουργείου Μεταφορών! Τα μέλη της σπείρας, δηλαδή, εντόπιζαν πολυτελή Ι. Χ., κατέγραφαν και εξακρίβωναν τα στοιχεία των ιδιοκτητών τους και στη συνέχεια, με τη βοήθεια του επίορκου υπαλλήλου, έφτιαχναν πλαστά μηχανογραφικά δελτία.

Στοιχεία από καταγραφές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων είχαν αποκαλύψει ότι ο «Ρουσλάν» ηγείτο 15μελούς σπείρας που πραγματοποίησε ορισμένες από τις πλέον κινηματογραφικές ληστείες χρηματαποστολών. Τον Απρίλιο του 2007, για παράδειγμα, αυτός και οι συνεργοί του, παριστάνοντας τους αστυνομικούς, είχαν επιτεθεί σε όχημα χρηματαποστολής μεγάλης εταιρείας αφαιρώντας 1,9 εκατ. ευρώ. Σε άλλη περίπτωση, τον Δεκέμβριο του 2007, είχαν ακινητοποιήσει στη Λεωφόρο Πάρνηθος-Αχαρνών το βαν χρηματαποστολής, αδειάζοντας πάνω στις λαμαρίνες τους γεμιστήρες των όπλων τους. Τότε, ο οδηγός του οχήματος που μετέφερε 2 εκατ. ευρώ κατάφερε να διαφύγει πραγματοποιώντας ελιγμούς.

Η αστυνομική έρευνα είχε αποκαλύψει τη μεθοδολογία των δραστών: λίγο πριν από το χτύπημά τους εναντίον χρηματαποστολής, στάθμευαν κοντά στο σημείο της επίθεσης ένα βαν στο αμάξωμα του οποίου άνοιγαν τρύπες. Εκεί τοποθετούσαν μικροκάμερες που τους επέτρεπαν να εποπτεύουν τον χώρο δίχως να γίνονται αντιληπτοί. Όταν πλησίαζε η χρηματαποστολή, οι δράστες έκλειναν τον δρόμο στο όχημα και με τα όπλα τους ή με βαριοπούλες κατέστρεφαν τις θωρακίσεις. Στη συνέχεια άρπαζαν τα χρήματα και διέφευγαν με κλεμμένες μοτοσικλέτες.

Η ίδια σπείρα στις 5 Νοεμβρίου 2007 με παρόμοιο τρόπο είχε αφαιρέσει από επιχείρηση εμπορίας καπνικών προϊόντων στο Κορωπί 725.650 ευρώ. 



του Παναγιώτη Σπυρόπουλου
Φωτό: Ευρωκίνηση
Πηγή : thetoc.gr


Έγκλημα κατά συρροή με τον νόμο Παρασκευόπουλου! Κινδυνεύουν αθώοι πολίτες!





Δεν είναι ικανοί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε την ασφάλεια των πολιτών να διαφυλάξουν!!

Πόσα εγκλήματα θα πρέπει να διαπράξουν οι ευνοημένοι με τον νόμο κακούργημα του κύριου Παρασκευόπουλου;

Πόσες ζωές πρέπει να κινδυνέψουν ακόμα αθώων πολιτών μέχρι να αλλάξει αυτός ο εγκληματικός νόμος;

Πόσο θα εγκληματεί κατά της κοινωνίας με τους νόμους του το υπουργείο δικαιοσύνης;

Οι δράστες είχαν πάνω τους τα έγγραφα της αποφυλάκισής τους που κατάφεραν να πάρουν με τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου.

 Οι δύο συλληφθέντες είναι ένας Αρμένιος και ένας Ρώσος, ενώ ο νεκρός ληστής είναι Μολδαβός.

Από τα στοιχεία που έδωσαν προκύπτει και οι τρεις είναι σεσημασμένοι για ανάλογα αδικήματα. 

Σύμφωνα με τον Πάνο Σόμπολο, που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, οι δράστες είχαν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου και, μάλιστα και βρίσκονταν στην φυλακή για βαριά αδικήματα.

 Ο Ρώσος είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 2007, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που είχε διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών, ενώ δύο χρόνια αργότερα σύμφωνα με τον φάκελό του, συμμετείχε και πάλι σε αιματηρή ένοπλη ληστεία, σε υποκατάστημα της EUROBANK στην Καλλιθέα, όπου μαζί με τους συνεργούς του πυροβόλησαν φεύγοντας και τραυμάτισαν τον ιδιωτικό φύλακα, ο οποίος επιχείρησε να τους καταδιώξει.

Ο 41χρονος Μολδαβός που σκοτώθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε συλληφθεί για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, κατά την διάρκεια ένοπλης ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στον Πειραιά, όπου είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει θανάσιμα τον ιδιοκτήτη. Επίσης είχε καταδικαστεί για διακεκριμένες κλοπές και τελικά είχε αφεθεί ελεύθερος το 2015 με περιοριστικούς όρους. 

Ο 35χρονος Αρμένιος είναι σεσημασμένος για κλοπές. 


"Βόμβα" στην Τουρκία: "Στημένο το πραξικόπημα εξ αρχής"!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS



Την οργή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος υποβάθμισε τη σοβαρότητα του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου υποστηρίζοντας ότι οι αρχές είχαν "υπό έλεγχο" την κατάσταση ευθύς εξ αρχής.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), είπε ότι έχει αποδείξεις που στηρίζουν τους ισχυρισμούς του σύμφωνα με τους οποίους το πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν ήταν "υπό έλεγχο" και η κυβέρνηση το άφησε να εξελιχθεί για δικό της όφελος.

Το μυστικό έγγραφο και η οργή Ερντογάν

Σύμφωνα με τον Κιλιτσντάρογλου, τουλάχιστον 180 πρόσωπα που εργάζονται σε δημόσιους οργανισμούς είχαν λάβει ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα για να προετοιμάσουν το πραξικόπημα και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν στη διάθεσή τους έναν κατάλογο με τα ονόματά τους.

"Αν αυτός ο κατάλογος παραμείνει κρυφός, αυτό θα υπονοεί πως ό,τι συνέβη στις 15 Ιουλίου ήταν ένα πραξικόπημα υπό έλεγχο. Οι αρχές είχαν εκ των προτέρων πληροφορίες για το πραξικόπημα", είπε ο ηγέτης του CHP, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Πρόσθεσε ότι έχει ετοιμάσει έναν "ειδικό φάκελο" για την υπόθεση, που αποδεικνύει τα λεγόμενά του.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι η απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης ενορχηστρώθηκε από τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο Κιλιτσντάρογλου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στον Ερντογάν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος αλλά διαφωνεί με την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου που προωθείται με τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο πρόεδρος Ερντογάν αντέδρασε έντονα στους ισχυρισμούς του Κιλιτσντάρογλου. "Αν έχει έναν φάκελο, να τον δώσεις στη δημοσιότητα" είπε σε μια προεκλογική συγκέντρωσή, ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου. "Αλλά αυτό δεν είναι παρά μόνο ένα χοντρό ψέμα", πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του προέδρου του CHP "προσβολή" στη μνήμη των περίπου 250 Τούρκων που σκοτώθηκαν τη νύχτα του πραξικοπήματος. "Τι εννοείς όταν λες πραξικόπημα υπό έλεγχο; Δεν είναι αυτό προσβολή στους μάρτυρες και τους ήρωες; Θα πρέπει να δώσεις αποδείξεις για αυτούς τους ισχυρισμούς" είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr