Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Αμεση ανάλυση: Η υποκρισία με την ΔΕΗ



Δεν ξέρουμε αν η ΔΕΗ «πουληθεί όσο, όσο», όπως φοβάται ο κ. Πάνος Σκουρλέτης. Ξέρουμε ότι θα πουληθεί όσο ακριβώς την χαντάκωσε ο ίδιος ως προϊστάμενος υπουργός της και γενικότερα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Διότι, πριν αναλάβει τούτη η λαοσωτήριος κυβέρνηση, η τιμή της μετοχής κυμαινόταν το 2014 στα 12 ευρώ. Χθες, μετά την αριστεροδεξιά λαίλαπα, η τιμή ήταν στα 2,79 ευρώ.

Επομένως δεν χρειάζονται θεωρίες συνωμοσίας για «βαποράκια συμφερόντων, στελέχη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών που θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία», όπως είπε ο πρώην υπουργός Ενέργειας στον ΣΚΑΪ (29.3.2017). Μια χαρά απαξιώνει το κοινό μας βιός ο κ. Σκουρλέτης και οι συνάδελφοί του. Όλη η περιουσία ημών των Ελλήνων πολιτών, έπεσε θύμα του ρεσάλτου που έκαναν στην εξουσία οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Την χαντάκωσαν με εκείνες τις περήφανες διαπραγματεύσεις (με τα πουκάμισα έξω γενικώς και με τους τορβάδες επ' ώμου ειδικώς) και τώρα μάλλον θα πουληθεί στο ένα τέταρτο της αξίας που είχε επί «Σαμαροβενιζέλων».

Ή μπορεί να πάει ακόμη παρακάτω. Να θυμηθούμε ότι αυτή η κυβέρνηση πούλησε την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» έναντι 45 εκατ. ευρώ όταν ο κ. Γιώργος Σταθάκης ως αντιπολιτευόμενος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε το 2013: «Η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση προωθείται σε προκλητικά χαμηλή τιμή (300 εκατ. ευρώ) με αποτέλεσμα να έχει αμελητέα ωφέλεια ως προς την εξυπηρέτηση του διακηρυγμένου στόχου της κυβέρνησης, την αποπληρωμή τμήματος του δημοσίου χρέους μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Ταυτόχρονα, οι όροι του διαγωνισμού για την εκποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. περιλαμβάνουν και σκανδαλώδεις όρους που ευθέως τραυματίζουν το ελληνικό δημόσιο, καθώς χαρίζονται στους υποψήφιους αγοραστές ακίνητα του δημοσίου αξίας ύψους κοντά στο μισό (120 εκατ. ευρώ) της συνολικής τιμής πώλησης». (Δήλωση 15.7.2013)

Μην μιλήσουμε βέβαια για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας όπου διάφορα καλόπαιδα είχαν το ελεύθερο από αυτή την κυβέρνηση να σπάνε ακυρωτικά μηχανήματα τις καθημερινές και να καίνε τρόλεϊ Κυριακές και εορτές. Χαντακώνονται κι αυτές και σιμά κοντά, είναι το αδιέξοδο. Εδώ θα είμαστε κι ελπίζουμε ότι δεν θα το δούμε...

Σαν τον λίβα που καίει τα τελευταία σπαρτά περνά αυτή η κυβέρνηση σε όση δημόσια περιουσία απέμεινε. Δεν είναι μόνο ότι την απαξιώνει με πράξεις και παραλείψεις, αλλά μετά ζητάει και τα ρέστα. «Ακολουθήθηκε πολιτική απαξίωση (της ΔΕΗ) για να πωληθεί όσο-όσο, είναι ιδεοληπτικοί οι άνθρωποι. Πρόκειται για ιδεοληψία και δογματισμό» είπε ο κ. Σκουρλέτης που ήταν υπεύθυνος για την ΔΕΗ την εποχή που η μετοχή της κατρακυλούσε. Πάλι καλά που δεν βγήκε και ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης και να καταγγέλλει το άθλιο τίμημα με το οποίο πούλησε τις τραπεζικές μετοχές η κυβέρνηση. Ή μήπως κατήγγειλε κι αυτός τους δανειστές για τα capital controls που ο ίδιος επέβαλε;

Το θράσος του κ. Σκουρλέτη δεν περιορίστηκε στο τίμημα πώλησης της ΔΕΗ. Επεκτάθηκε και στην Πολιτειακή του λειτουργία. Αν και θεωρεί προϊόν συνωμοσίας και έγκλημα σε βάρος της περιουσίας μας την πώληση, θα πειθαρχήσει, λέει, στην απόφαση του κόμματος διότι «έχω γαλουχηθεί εντελώς στην λογική των συλλογικών αποφάσεων. Δεν είμαι στην Αριστερά για να κάνω προσωπική καριέρα. Σέβομαι τον εσωκομματικό διάλογο, είμαστε το πιο δημοκρατικό κόμμα, το έχουμε κατακτήσει αυτό». Μπράβο στον κ. Σκουρλέτη που δεν κάνει «προσωπική καριέρα στην Αριστερά», μπράβο και στην ΣΥΡΙΖΑ που κατά τον κ. Σκουρλέτη είναι «το πιο δημοκρατικό κόμμα». Μόνο που κάποιος πρέπει να του πει ότι κάνει καριέρα, ως βουλευτής, με τα λεφτά μας. Δεν πληρώνεται ως συνεπής Αριστερός, αμείβεται ως βουλευτής που έχει «απεριόριστο δικαίωμα λόγου και ψήφου» το οποίο πρέπει να το ασκεί, ειδικά όταν βλέπει ότι γίνεται «ρεσάλτο» στην περιουσία μας. Πληρώνεται αδρά από τον ελληνικό λαό για να προστατεύει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι του κόμματος του.

Μην παρεξηγηθούμε. Είναι σωστή η απόφαση του κ. Σκουρλέτη να υπερψηφίσει την πώληση της ΔΕΗ, διότι με αυτή την κυβέρνηση σε τρεις μήνες η σημερινή τιμή της των 2,79 ευρώ θα φαντάζει βασιλική. Τούτοι εδώ είναι ικανοί να χρεοκοπήσουν την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρα. Αλλά πάει πολύ να ζητούν τα ρέστα εκείνοι που την χαντάκωσαν. Νισάφι πια με αυτή την Αριστερή υποκρισία...



ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
Πηγή : kathimerini.gr


Ο Τσακαλώτος ομολογεί ότι, με την πολιτική της, η Κυβέρνηση Τσίπρα διέλυσε την μεσαία τάξη.




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα όσα είπε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε εκδήλωση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσακαλώτος ομολογεί ότι, με την πολιτική της, η Κυβέρνηση Τσίπρα διέλυσε την μεσαία τάξη.

Ομολογεί ότι απέτυχαν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Ομολογεί ότι έκαναν λάθη στις εκτιμήσεις τους.

Στην πραγματικότητα, ομολογεί ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη και απέτυχε παταγωδώς, με βαριές συνέπειες για όλους τους Έλληνες.

Ας πάψουν, λοιπόν, να κρατούν αιχμάλωτη τη χώρα».


Τσίπρας και ΚΚΕ λένε ψέματα για τον Μπελογιάννη



Ένα χρονικό της υπόθεσης και το αναπόφευκτο συμπέρασμα

Χωρίς πολλά λόγια, λέω από την αρχή: ο Μπελογιάννης μπορεί να καταδικάστηκε σε θάνατο από στρατοδικείο και να εκτελέστηκε από εκτελεστικό απόσπασμα του ελληνικού κράτους (φυσικοί αυτουργοί), αλλά ηθικός αυτουργός του φόνου του, όπως και των Μπάτση, Καλούμενου, Αργυριάδη, είναι το ίδιο το κόμμα τους, το ΚΚΕ. Με την έννοια αυτή, οι περισσότεροι ομιλητές στις σημερινές εκδηλώσεις της Αμαλιάδας (και ειδικά ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας) και ψεύδονται και κρύβουν πλευρές της πραγματικότητας εντελώς συνειδητά.

Αφήνοντας στην άκρη τον Μπελογιάννη από την ΕΑΜοκρατία στην Πελοπόννησο (τέλη του 1943) μέχρι και το τέλος του εμφυλίου (Αύγουστος του 1949), περνάω κατευθείαν στα γεγονότα που επέφεραν τη θανάτωσή του.

Α. Ο εμφύλιος τελειώνει τον Αύγουστο του 1949, αλλά το ΚΚΕ δεν παραδέχεται την ήττα του. Το Σεπτέμβρη ο αρχηγός του, ο Νίκος Ζαχαριάδης, γράφει στον υπερ-αρχηγό Στάλιν: «…Θα διατηρήσουμε την παρτιζάνικη δραστηριότητα σ’ όλη τη χώρα έχοντας έτοιμες τις δυνάμεις μας στο εξωτερικό και σε σχέση με τη διαμόρφωση της διεθνούς κατάστασης θα μπορέσουμε την κατάλληλη στιγμή να γενικεύσουμε πάλι τον ένοπλο αγώνα για την ανατροπή του μοναρχοφασισμού»

Β. Τον Οκτώβρη η 6η ολομέλεια του ΚΚΕ ρίχνει και επίσημα το σύνθημα «Το όπλο παρά πόδα», δηλαδή προετοιμασία για τη συνέχεια

Γ. Χιλιάδες παράνομα μέλη του ΚΚΕ στις πόλεις και αποκομμένοι στρατιώτες του «Δημοκρατικού Στρατού» του ΚΚΕ στα βουνά εξακολουθούν να συνεχίζουν μόνοι τους τον «πόλεμο» το 1949-50 ή και πέρα (οι δυο τελευταίοι Κρητικοί κατέβηκαν από τα βουνά γέροι, το 1974), αρνούμενοι κάθε δήλωση αποκήρυξης της (ανεδαφικής) πολιτικής του ΚΚΕ (και γι΄αυτό εκτελούνταν , εξορίζονταν ή φυλακίζονταν), ενώ πολλοί απ’ όσους έχουν υποχωρήσει στις ανατολικές χώρες αναλαμβάνουν παράνομες αποστολές στην Ελλάδα.

Δ. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Νίκος Μπελογιάννης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που τον Ιούνη του 1950 φτάνει παράνομα στην Αθήνα, για να ανασυγκροτήσει τις οργανώσεις του παράνομου ΚΚΕ.

Ε. Ο Μπελογιάννης πιάστηκε το Δεκέμβρη του 1950 και δικάστηκε το φθινόπωρο του 1951, μαζί με πολλούς συνεργάτες του κια δικάστηκε από Έκτακτο Στρατοδικείο σαν στέλεχος του παράνομου ΚΚΕ και κατάσκοπος της Σοβιετικής Ένωσης. Απαγγέλθηκαν 12 θανατικές καταδίκες, αλλά καμιά δεν εκτελέστηκε.

ΣΤ. Όμως το Νοέμβρη του 1951 ανακαλύφτηκαν παράνομοι ασύρματοι του ΚΚΕ στην Καλλιθέα και τη Γλυφάδα. Οι ασύρματοι αυτοί μεταδίδανε πληροφορίες στην ηγεσία του ΚΚΕ, που ήταν στις ανατολικές χώρες (ο βασικός ασυρματιστής Βαβούδης αυτοκτόνησε). Μετά απ’ αυτό, ο Μπελογιάννης -που θεωρήθηκε επικεφαλής του παράνομου κλιμακίου του ΚΚΕ στην Αθήνα, επομένως και υπεύθυνος για τους ασυρμάτους- και οι συνεργάτες του ξαναδικάζονται, στο Διαρκές πλέον Στρατοδικείο Αθηνών, με βάση το μεταξικό νόμο 375/1936 «περί κατασκοπείας». 

Ζ. Η δίκη καλύπτει το μισό Φλεβάρη του 1952 και λήγει την 1η του Μάρτη: ο Μπελογιάννης και πέντε σύντροφοί του καταδικάζονται ξανά σε θάνατο. Η στάση του Μπελογιάννη αταλάντευτη. Παρά την παγκόσμια κινητοποίηση, όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά η απόφαση θα εκτελεστεί.

Η. Ο Νίκος Πλουμπίδης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, που δρα επίσης παράνομα στην Αθήνα, προσπαθώντας να σώσει τον -και προσωπικό του φίλο-  Μπελογιάννη, στέλνει αυτόβουλα στις Αρχές το εξής γράμμα : «1. Εγώ και όχι ο Μπελογιάννης είμαι υπεύθυνος για την παράνομη οργάνωση του ΚΚΕ. Κατά συνέπεια ευθύνομαι για όλες τις πρωτοβουλίες και ενέργειες αυτής της οργάνωσης. 2. Δεν έχω σκοπό να παραστήσω τον γενναιόψυχο εκ του ασφαλούς. Δεσμεύομαι να παραδοθώ στις Αρχές για να δικαστώ, ευθύς μόλις η καταδίκη του φίλου μου και συντρόφου Μπελογιάνη ακυρωθεί. Νίκος Πλουμπίδης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Υ.Γ. Πολλοί είναι εκείνοι που γνωρίζουν τον γραφικό μου χαρακτήρα. Εντούτοις για το γνήσιο της επιστολής, προσθέτω τα δακτυλικά μου αποτυπώματα. Αθήνα 12-3-1952»

Θ. Το ΚΚΕ αρχικά θεωρεί το γράμμα πλαστό. Τελικά χαρακτηρίζει τον Πλουμπίδη «χαφιέ της Αφάλειας» και τον διαγράφει από το κόμμα. Οι Αρχές θεωρούν το γράμμα γνήσιο, όπως και είναι, αλλά δεν προχωρούν σε αναψηλάφηση της δίκης, όπως θα μπορούσαν, κάτι που ίσως θα γλίτωνε το Μπελογιάννη και τους συντρόφους του.

Ι. Στις 30 Μάρτη του 1952 ο Μπελογιάννης και τέσσερις σύντροφοί του εκτελούνται. Χαρίζεται η ζωή στο νεαρό Τάκη Λαζαρίδη και στην Έλλη Παππά, που έχει γεννήσει στη φυλακή ένα γιο, από τη σχέση της με το Μπελογιάννη.

ΙΑ. Το Νοέμβρη του 1952 συλλαμβάνεται ο Νίκος Πλουμπίδης και τον Αύγουστο του 1954 εκτελείται. Το ΚΚΕ λέει ότι η εκτέλεση είναι εικονική και ο «πράκτορας της Ασφάλειας» Πλουμπίδης έχει πάρει την αμοιβή του κι έχει φυγαδευτεί στην Αμερική.

ΙΒ. Ο Μπελογιάννης θεωρήθηκε εξαρχής ήρωας κι έτσι πέθανε. Ο Πλουμπίδης αποκαταστάθηκε πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Στάλιν και δυο χρόνια μετά την καθαίρεση του Ζαχαριάδη, το 1958.

Επομένως το ΚΚΕ του Ζαχαριάδη, αρνούμενο να δεχτεί την ήττα του στον πόλεμο, στέλνοντας παράνομα στην Ελλάδα στελέχη του για να στήνουν παράνομες οργανώσεις και διατηρώντας παράνομο δίκτυο ασυρμάτων (σκεφτείτε το λίγο: ασύρματοι στην Αθήνα του 1952, που μεταδίδουν προς τη Σοβιετική Ένωση) είναι ο ηθικός αυτουργός για την εκτέλεση του Μπελογιάννη – το γενικό πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου δεν αρκεί για να εξηγήσει το γεγονός.

Προφανώς ο Μπελογιάννης ήταν ηρωική φυσιογνωμία. Αλλά αυτό δεν αρκεί: ηρωικές φυσιογνωμίες έχουν όλες ανεξαιρέτως οι πολιτικές, θρησκευτικές, στρατιωτικές κ.λπ. παρατάξεις. Ηρωισμός με ποιο σκοπό, αυτό έχει σημασία. Ο ήρωας Μπελογιάννης αγωνιζόταν για να επικρατήσει στην Ελλάδα ο υπαρκτός σταλινισμός – κι αυτό (εκτός από ανεδαφικό, αφού η Ελλάδα είχε σαφώς κατακυρωθεί στο δυτικό στρατόπεδο) είναι από μόνο του αποκρουστικό.

Πολύ μεγαλύτερος ήρωας είναι ο Πλουμπίδης, γιατί ξέφυγε από τα στενά κομματικά πλαίσια και φέρθηκε σαν  ά ν θ ρ ω π ο ς, σαν αυτόνομη ανθρώπινη μονάδα που θυσιάζεται για να σώσει το φίλο του. Αλλά αυτός ήτανε «χαφιές», «ασφαλίτης» και «προδότης». Όπως κι ο Σιάντος, κι ο Καραγιώργης και τόσοι άλλοι πριν απ΄ αυτόν. Όπως θεωρήθηκε κι ο ίδιος ο Ζαχαριάδης από τους διαδόχους του. Και λοιπά και λοιπά, όπως συνήθως στον κόσμο του ΚΚΕ (και των θρησκειών γενικά).

Οι σημερινοί πάσης φύσεως αριστεροί υμνωδοί του Μπελογιάννη κρύβουν τα 9/10 της Ιστορίας και παραποιούν το τελευταίο 1/10 (τον ατομικό ηρωισμό), με την ελπίδα ότι οι νεότερες γενιές αριστερών δεν θα μάθουν παρά μόνο τη «συμφέρουσα αλήθεια», αλά «1984». Για το λόγο αυτό δεν είναι παρά κοινοί ψεύτες. Όπερ έδει δείξαι.

Υ.Γ. Ο Τάκης Λαζαρίδης, ο θανατοποινίτης που του χαρίστηκε η ζωή το 1952, είναι ανάμεσά μας και σε άριστη σωματική - πνευματική κατάσταση. Για κάντε τον κόπο να ρωτήσετε τι λέει για την υπόθεση Μπελογιάννη - Πλουμπίδη. 


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΥΣΣΑΣ
Πηγή : athensvoice.gr


Video σοκ: Καρέ καρέ πως έβγαλαν το πτώμα 25χρονου από την κοιλιά πύθωνα



Η αναζήτηση του 25χρονου Άκμπαρ είχε την πιο τραγική και σοκαριστική κατάληξη. Ο νεαρός άνδρας από την Ινδονησία, που αναζητούνταν από την περασμένη Κυριακή (26.03.2017), βρέθηκε νεκρός στην κοιλιά ενός πύθωνα. Και η επιχείρηση ανάκτησης της σορού του έχει καταγραφεί σε ένα σοκαριστικό video. ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι εικόνες είναι σκληρές!

Ο πύθωνας μήκους επτά μέτρων είχε επιτεθεί στον 25χρονο άνδρα και τον κατάπιε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κινηθεί εύκολα. Αυτό ήταν που ώθησε τους κατοίκους του Μαμούτζου, στο νησί Κελέβη της περιοχής Σουλαουέζι της κεντρικής Ινδονησίας, να καταλάβουν τα πάντα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ο 25χρονος έφυγε από το σπίτι του στο Μαμούτζου την περασμένη Κυριακή. Την επόμενη μέρα, οι χωρικοί είδαν στην περιοχή έναν πύθωνα με φουσκωμένη κοιλιά και αμέσως το μυαλό των συγγενών του άτυχου Άκμπαρ πήγε σε αυτό που πραγματικά είχε συμβεί: πως τον είχε καταπιεί το φίδι.



Ο πύθωνας βρισκόταν κοντά σε μια φυτεία παραγωγής φοινικελαίου της οικογένειας και δυσκολευόταν να κινηθεί εξαιτίας της φουσκωμένης κοιλιάς του, είπε ένας αξιωματούχος που ονομάζεται Τζουνάιντι. «Αμέσως σκεφτήκαμε πως το φίδι είχε καταβροχθίσει τον Άκμπαρ επειδή στο ίδιο μέρος βρήκαμε χουρμάδες, το εργαλείο που χρησιμοποιούσε για να τους μαζεύει και μια μπότα», πρόσθεσε.


Δείτε το σοκαριστικό video


Στη δεκαετία του 1990, ένας πύθωνας είχε ανακαλυφθεί στην ίδια περιοχή, αλλά ποτέ ως τώρα δεν είχε καταβροχθισθεί άνθρωπος από φίδι, επισήμανε ο Τζουνάιντι. Το 2013 στο Μπαλί, ένας φύλακας είχε σκοτωθεί από έναν πύθωνα μέσα στον περίβολο ενός παραλιακού ξενοδοχείου.




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr


Boeing πήρε φωτιά κατά την προσγείωση



Ένα Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Peruvian Airlines πήρε φωτιά χθες Τρίτη το απόγευμα στη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης που πραγματοποίησε στο αεροδρόμιο Χαούχα στο κεντρικό Περού, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες.

Οι 141 επιβάτες που βρίσκονταν στο αεροσκάφος απομακρύνθηκαν  και κανένας δεν τραυματίστηκε, ανάφερε σε ανακοίνωσή της η Peruvian Airlines, χάρη στην ικανότητα του πιλότου αποφεύχθηκε ένα σοβαρό ατύχημα

Το ατύχημα σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Jauja στις Άνδεις.




Η κυβέρνηση θα έπρεπε να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι ακριβώς διαπραγματεύεται έναν ολόκληρο χρόνο!!



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα όφειλε να αναλογιστεί τη ζημιά που έχει προκαλέσει η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα με την τεράστια καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης.
Αν έχει στοιχειώδη ευθύνη, θα έπρεπε να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι ακριβώς διαπραγματεύεται έναν ολόκληρο χρόνο και τι έχει κερδίσει για λογαριασμό των Ελλήνων πολιτών.
Δυστυχώς, απολύτως τίποτα και η αβεβαιότητα εξαπλώνεται παντού στην οικονομία και την κοινωνία».


Reuters: Η Ελλάδα είπε ναι και σε μείωση συντάξεων και σε μείωση αφορολόγητου



Έρχονται μέτρα ΣΟΚ, η κυβέρνηση Τσίπρα τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα!!

Σε προκαταρκτική συμφωνία για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης προχώρησαν Αθήνα και πιστωτές σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η οποία περιλαμβάνει τα χειρότερα που περιμέναμε όλι οι Έλληνες όπως μείωση συντάξεων και μείωση αφορολόγητου στα 6.000 ευρώ.

Εκτός από αυτά τα δύο "χαστούκια" περιμένουμε και τα υπόλοιπα που δηλώνουν ότι η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια δεν έχει πετύχει τίποτα θετικό και φορτώνει τους Έλληνες  και την χώρα με νέα βάρη οδηγώντας τους σε περαιτέρω φτωχοποίηση.






Τραγικός θάνατος 16χρονης στη Γλυφάδα



Τραγωδία στη Γλυφάδα. Ένα κορίτσι 16 ετών, βρέθηκε στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας απαγχονισμένη στο δωμάτιο της.

Οι αστυνομικοί που κατέφθασαν στο σημείο μετά από κλήση των οικείων της, βρήκαν το κορίτσι κρεμασμένο με μαντήλι που είχε δέσει στο πόμολο της ντουλάπας της. Συγκεκριμένα την αναζήτησε μια δασκάλα που της έκανε ιδιαίτερο μάθημα, η οποία βρήκε την πόρτα του σπιτιού της κλειδωμένη. Κάλεσε τη μητέρα της, η οποία ξεκλείδωσε το σπίτι και διαπίστωσαν το τραγικό συμβάν…

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, η Ι. Α. , γεννημένη το 2001, έπαιζε το συγκεκριμένο παιχνίδι στο διαδίκτυο, κατά το οποίο ο παίκτης δένεται στο λαιμό με ένα σκοινί, μέχρι να ζαλιστεί
Η αστυνομία κατέγραψε ως αυτοκτονία το συμβάν, εν τούτοις πιθανολογείται και το ενδεχόμενο να συμμετείχε στο λεγόμενο «choking game» -ένα παιχνίδι πρόκλησης με συμμετοχή νεαρών παιδιών που ασκούν την «οριακή ασφυξία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, η Ι. Α. , γεννημένη το 2001, έπαιζε το συγκεκριμένο παιχνίδι στο διαδίκτυο, κατά το οποίο ο παίκτης δένεται στο λαιμό με ένα σκοινί, μέχρι να ζαλιστεί.

Οικείοι της αποδίδουν τον τραγικό θάνατο ίσως και σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια του «παιχνιδιού». Όπως αναφέρουν, η κοπέλα ήταν γενικά χαρούμενη και δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ πρόσφατα είχε πραγματοποιήσει ταξίδι στο εξωτερικό.

Για αυτό το λόγο η αστυνομία πήρε το laptop της κοπέλας προκειμένου να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα. Επίσης ερευνώνται και πρόσφατες γραπτές εκθέσεις της, ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια που οδήγησαν είτε στο απονενοημένο διάβημα είτε στη συμμετοχή της στο διαδικτυακό «παιχνίδι».

Τι είναι το choking game

Το «παιχνίδι» αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αποκαλείται στο εξωτερικό «choking game», δηλαδή «παιχνίδι ασφυξίας» ή αλλιώς γνωστό και ως «παιχνίδι λιποθυμίας».

Στο συγκεκριμένο «παιχνίδι» κάποιος θεωρείται ότι λαμβάνει μέρος είτε μετά από πρόκληση κάποιου τρίτου, είτε από περιέργεια για την αίσθηση μιας κατάστασης λιποθυμίας ή ημιλιποθυμίας ή ακόμα και μια εμπειρία πολύ κοντινή στον θάνατο. Επίσης, υπάρχει μια πεποίθηση ότι προκαλεί μια αίσθηση ευφορίας.

Οι αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον να παίξει αυτό το παιχνίδι διαφέρουν από τα κίνητρα για την ερωτική ασφυξία, καθώς το παιχνίδι της ασφυξίας παίζεται συνήθως από εφήβους και παιδιά που θέλουν να βιώσουν κατάσταση μέθης χωρίς να λάβουν ναρκωτικές ουσίες.

Η αίσθηση αυτή μπορεί να προκληθεί έπειτα από υποξία ή αλλιώς έλλειψη οξυγόνωσης του εγκεφάλου. Αυτό προκαλείται με δύο τρόπους: είτε με τον στραγγαλισμό, είτε με την επιτηδευμένη αύξηση του ρυθμού της αναπνοής με απότομη παύση της αναπνοής, που στην πορεία επιφέρει αντίστοιχα αποτελέσματα.

Μια έρευνα σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας στον Καναδά βρήκε το 2008 ότι περισσότεροι από 79.000 φοιτητές στο Οντάριο είχαν δοκιμάσει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αντίστοιχη έρευνα στο Οχάιο το 2006, είχε βρει ότι είχαν δοκιμάσει το παιχνίδι το 11% σε ηλικίες 12-18 και το 19% σε ηλικίες 17-18.





Πηγή: zougla.gr


Ο Κ. Μπάρκας έφτασε στα όρια του τον βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Γκιουλέκα ο οποίος του είπε αγανακτισμένος «Βουλώστε το»



Αυτό που τραβάνε οι τηλεθεατές στις τηλεοπτικές εκπομπές από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι τραγικό!!

Ψέμα, προπαγάνδα το γεννημένο αγέννητο και άλλα πολλά που φτάνουν στα όρια τους πολίτες που υποφέρουν από αυτή την ανίκανη κυβέρνηση.

Ο Κωνσταντίνος Μπάρκας έχοντας φτάσει στα όρια του τον βουλευτή της Νέα Δημοκρατίας Κώστα Γκιουλέκα τον έκανε να πει «Βουλώστε το» ικανοποιώντας την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Επιτέλους θα πρέπει να καταλάβουν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τολμάνε παρά τα όσα κάνουν καθημερινά σε βάρος της χώρας και των πολιτών τους να ντρέπονται όταν μιλάνε και να μαζεύουν την προπαγάνδα και το ψέμα που χρησιμοποιούν ασύστολα γιατί δεν τους αντέχει κανένας.




Κυριάκος Μητσοτάκης : «Γενναία ρύθμιση του χρέους επέκταση της περιόδου αποπληρωμής του χρέους και μείωση επιτοκίων.»



Την πεποίθησή του ότι πρέπει να υπάρχει μια «γενναία ρύθμιση του χρέους», την οποία οι Ευρωπαίοι«έχουν υποσχεθεί από το 2012», εξέφρασε, σε συνέντευξή του στο «ΚΡΗΤΗ TV», ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

  «Δεν μπορούμε να πάμε σε ονομαστική διαγραφή του χρέους», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:«Πρέπει να πάμε σε μια επέκταση της περιόδου αποπληρωμής του χρέους και μείωση των επιτοκίων. Είναι μια παρέμβαση στο χρέος… Ξέρουμε το πλαίσιο της ρύθμισης του χρέους. Γνωρίζουμε τι μπορεί να γίνει αποδεκτό. Όταν ο κ. Τσίπρας ζητούσε διαγραφή του χρέους, ήξερε ότι ζητούσε κάτι το οποίο δεν μπορούσε να γίνει. Και υπονόμευε την αξιοπιστία της χώρας. Φυσικά, τα έχει καταπιεί όλα αυτά, τα έχει ξεχάσει. Για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε ρύθμιση, πρέπει να είμαστε εμείς, πρώτα απ’ όλα, αξιόπιστοι. Μια Κυβέρνηση, η οποία οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού και την Ευρώπη στα όριά της, το πρώτο εξάμηνο του 2015, δεν κερδίζει ακριβώς σε βαθμούς αξιοπιστίας». 



    Αναφερόμενος στις απαιτήσεις των πιστωτών, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «ενέχουν ένα στοιχείο υπερβολής» λέγοντας: «Δεν θα κουραστώ να το λέω. Είναι κυρίως υπερβολικές στην απαίτηση να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5%. Διότι αυτό δημιουργεί το πρόβλημα. Από εκεί προέρχονται οι απαιτήσεις για μέτρα αυτής της τάξης. Τα είπα και στο εξωτερικό. Είπα και στη Γερμανία ότι δεν μπορεί καμία οικονομία να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για πολλά χρόνια και να επιβαρύνεται ένας λαός ήδη ταλαιπωρημένος με πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Και θα δώσουμε αγώνα αυτό να το αλλάξουμε. Και πως θα το αλλάξουμε; Με το να καταθέσουμε στο τραπέζι το δικό μας εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, το οποίο σήμερα δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει ένα σχέδιο αλλαγών. Δεν υπάρχει καμία κατεύθυνση. Δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχει κατεύθυνση για το που πρέπει να πάει η χώρα».

    Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει, για μια ακόμη φορά ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει το πακέτο Τσίπρα. «Ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα. Γιατί δεν το ψηφίζουμε; Διότι είναι το κόστος της ανικανότητας, της ιδεοληψίας και της καθυστέρησης του κ. Τσίπρα. Διότι αν δεν είχαμε καθυστερήσει έτσι όπως καθυστερήσαμε, εάν δεν υπήρχε η αδυναμία της Κυβέρνησης να υλοποιήσει πραγματικές μεταρρυθμίσεις, τα μέτρα αυτά δεν θα ήταν απαραίτητα. Άρα, ο κ. Τσίπρας θα τα ψηφίσει μόνος του τα μέτρα αυτά και θα δοκιμαστεί η κυβερνητική πλειοψηφία πάνω στα μέτρα αυτά. Και αν ο κ. Τσίπρας δεν έχει τους 153 βουλευτές, η χώρα θα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές. Είμαι τελείως ξεκάθαρος σε αυτό. Δεν είναι μόνο δική μου απόφαση, είναι και ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Είναι μια απόφαση η οποία δεσμεύει συνολικά όλο το Κόμμα. Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία παρέμβαση ξένου παράγοντα. Και θα ήταν και τουλάχιστον παράδοξο, ξέρετε, το Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να δέχεται τέτοιες πιέσεις», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 



   Για την Κρήτη, τόνισε ότι «είναι ο τόπος μου. Έρχομαι στο σπίτι μου. Επιστρέφω στις ρίζες μου. Και έρχομαι συχνά στην Κρήτη χωρίς κάποιον ιδιαίτερο πολιτικό λόγο. Προφανώς και υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον για την Κρήτη. Η Κρήτη για μένα και για τη Νέα Δημοκρατία, αποτελεί μια πολιτική πρόκληση. Διότι η Κρήτη κατεξοχήν όντας το νησί του μετριοπαθούς κέντρου, πιστεύω ότι πρέπει να βρίσκει ελκυστικό τον πολιτικό λόγο, τον οποίο αρθρώνουμε σήμερα ως Νέα Δημοκρατία».

     Χαρακτήρισε το πατρικό του σπίτι στα Χανιά «καταφύγιο ηρεμίας, περισυλλογής». «Είναι ένας τόπος», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «ταυτισμένος με πάρα πολλές ωραίες αναμνήσεις. Ένα σπίτι, στο οποίο ερχόμουνα μικρός με τους φίλους μου από το σχολείο. Έχουμε περάσει πολλά καλοκαίρια εδώ. Ήταν πολύ ωραία και πάρα πολύ ανέμελα. Ακόμα και τώρα ξέρετε – παρότι φέτος δεν τα καταφέραμε – η ίδια σχολική παρέα μαζευόμαστε και περνάμε ένα Σαββατοκύριακο εδώ. Ταυτόχρονα, είναι και ένα σπίτι, το οποίο αγαπούν πολύ τα παιδιά μου. Χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι βλέπω ότι η αγάπη για την Κρήτη δεν σταματάει σε μένα. Ειδικά ο γιος μου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έχει έναν πάρα πολύ στενό δεσμό με την Κρήτη. Χαίρεται που είναι εδώ, χαίρεται να ανακαλύπτει και να γνωρίζει την Κρήτη, την ιστορία της, τον πολιτισμό της, αλλά και την Κρήτη του σήμερα με την πλούσια ζωή της. Αυτό είναι κάτι το οποίο με χαροποιεί, διότι αυτό ακριβώς είναι οι ρίζες. Η συνέχεια από γενιά σε γενιά με κοινή αναφορά σε έναν τόπο, ο οποίος είναι κάτι πάνω από τον συμβατικό τόπο καταγωγής. Δεν λέμε ότι είμαστε Κρητικοί μόνο για να το πούμε».



   Εκμυστηρεύτηκε, επίσης, ότι, το καλοκαίρι του 2015, σε αυτό το σπίτι πήρε την απόφαση να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «σε περίπτωση που ετίθετο ζήτημα ηγεσίας». «Νομίζω»,ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «ότι είναι σημαντικό όταν πρόκειται κανείς να πάρει κρίσιμες αποφάσεις να είναι σε έναν τόπο που εκπέμπει θετική ενέργεια. Πιστεύω πολύ στην ενέργεια του κάθε τόπου και εδώ έχω την ησυχία, αλλά και την θετική αύρα, να μπορώ να σκέπτομαι απερίσπαστος και τελικά να παίρνω αποφάσεις για αυτό που θεωρώ ότι είναι το σωστό».

   Ερωτηθείς σχετικά με το εάν ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «ζει και αναπνέει για να τον δει πρωθυπουργό», ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αισίως είναι στο 99ο έτος της ζωής του. Του χρόνου θα κλείσει, πρώτα ο Θεός, τα 100. Έχει διατελέσει πρωθυπουργός και ταυτόχρονα έχει 4 παιδιά, 13 εγγόνια και 13 δισέγγονα. Έχει ζήσει μια γεμάτη, παραγωγική και εξαιρετικά έντονη και ενδιαφέρουσα ζωή. Θεωρώ απολύτως φυσιολογικό ότι ζει και αναπνέει για να δει το παιδί του πρωθυπουργό. Είναι κάτι στο οποίο προσβλέπει. Και είναι κάτι, στο οποίο θα προσέβλεπε οποιοσδήποτε γονιός έβλεπε το παιδί του στο κατώφλι μιας μεγάλης διάκρισης, όποια και αν ήταν αυτή».

  Ξεχωριστή μνεία έκανε και στη μητέρα του, υπογραμμίζοντας: «Είχα μια ιδιαίτερη σχέση με τη μακαρίτισσα μάνα μου. Νομίζω ότι ως προς το συναισθηματικό μου κόσμο, είμαι μάλλον πιο κοντά στη μητέρα μου απ’ ό,τι είμαι, στον πατέρα μου. Έχω έντονα συναισθήματα».


Έρευνες για Τούρκους κατασκόπους στη Γερμανία




Η Γερμανία υποψιάζεται ότι η Άγκυρα παρακολουθούσε 300 πρόσωπα και οργανώσεις που πρόσκεινται στον Γκιουλέν, τον άνθρωπο που κατηγορείται από την Τουρκία ως ενορχηστρωτής του αποτυχημένου πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

Γερμανός αξιωματούχος κατηγόρησε σήμερα την Τουρκία ότι επιδίδεται σε «αφόρητη και απαράδεκτη» κατασκοπεία στη Γερμανία οπαδών του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα ότι είναι ο υποκινητής της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

«Αναφορικά με τη συμπεριφορά των τουρκικών Αρχών, οφείλουμε να πούμε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για έναν φόβο συνωμοσίας τον οποίο μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει παρανοϊκό», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας Μπόρις Πιστόριους, αποκαλύπτοντας ότι η Άγκυρα είχε ζητήσει από το Βερολίνο να την βοηθήσει να κατασκοπεύει 300 ανθρώπους και οργανώσεις για τις οποίες θεωρεί ότι πρόσκεινται στο κίνημα του Γκιουλέν.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας «κατ' αγνώστων», αντιδρώντας στις καταγγελίες για κατασκοπεία εντός του γερμανικού εδάφους από την Τουρκία.

«Η επιτυχία της έρευνάς μας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις πληροφορίες που θα παράσχουν στις Αρχές οι γερμανικές υπηρεσίες αντικατασκοπίας», πρόσθεσε η Φράουκε Κέλερ.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsbomb.gr


Έρευνα για τις καταγγελίες Ζαμανίκα - Ράικου από τον Άρειο Πάγο



Πειθαρχική έρευνα από τα αρμόδια όργανα του Αρείου Πάγου θα διενεργηθεί για τις καταγγελίες που κάνει με την παραίτησή της η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, αλλά και η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα, σχετικά με καθυστερημένη αποστολή εγγράφων από τις δικογραφίες κατά Παπαντωνίου-Λιακουνάκου.  

Ουσιαστικά η πειθαρχική έρευνα, την οποία γνωστοποίησε με επίσημη ανακοίνωση η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, αφορά το σύνολο της υπόθεσης που προέκυψε τόσο με το δημοσίευμα για την αναφορά της ανακρίτριας Ζαμανίκα, προς τον επόπτη - εισαγγελέα των ανακρίσεων, Στ. Δασκαλόπουλο, και τις ενέργειες που έγιναν ή δεν έγιναν επ' αυτής, καθώς και όσα κατήγγειλε περί στοχοποίησης της με αφορμή τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis, η εισαγγελέας Ράικου. 

Συγκεκριμένα η κα Θάνου αναφέρει χαρακτηριστικά πως "κλήθηκαν ήδη από τα αρμόδια θεσμικά όργανα του Αρείου Πάγου τόσον η ανακρίτρια, καθώς και ο επόπτης ανακριτών, να υποβάλουν αντίγραφο της αναφοράς της ανακρίτριας, για να ελεγχθούν αρμοδίως οι αναφερόμενες σ’ αυτήν παραλείψεις. Ομοίως θα ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα από την Εισαγγελέα Διαφθοράς". Υπενθυμίζεται πως η κα Ζαμανίκα κατήγγειλε με αναφορά της στις 31 Ιανουαρίου ότι από τη δικογραφία για την υπόθεση των φρεγατών δεν της εστάλησαν αρχικά δυο υπολογιστές που είχαν κατασχεθεί σε έρευνα που έγινε στην οικεία κεντρικού προσώπου του εξοπλιστικού προγράμματος που αφορά στον Γιάννο Παπαντωνίου καθώς επίσης και έγγραφα από τη δικογραφία για τα ΝΗ90 που αφορούν τον Θωμά Λιακουνάκο. 

Απο την ανακοίνωση πάντως της προέδρου, προκύπτει ότι όταν υποβλήθηκε η παραίτηση εκ μέρους της κας Ράικου ήταν ήδη γνωστό πως είχε κινηθεί η διαδικασία για την επιλογή του εισαγγελέα Διαφθοράς, αφού η θητεία της κας Ράικου λήγει στις 11 Μαΐου. Όπως αναφέρει η κα Θάνου  "σύμφωνα με την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία, λόγω της επικείμενης λήξεως της θητείας της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, είχε ήδη αποσταλεί ερώτημα, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή προς τον Άρειο Πάγο (εισερχόμενο στον Άρειο Πάγο 16-3-2017), για την αντικατάσταση ή μη αυτής και εντός των επομένων ημερών θα συνεδριάσει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, για να αποφασίσει επί του εν λόγω θέματος. Ο ορισμός Εισαγγελικού Λειτουργού, ως Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, γίνεται με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο είναι, κατά νόμο, το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει για την ανανέωση ή όχι της θητείας του ήδη ορισθέντος και ασκούντος τα σχετικά καθήκοντα Εισαγγελέως, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια αντικειμενικά όπως η διάρκεια του ήδη υπάρχοντος χρόνου θητείας, η επίδοση και η απόδοση στην άσκηση των καθηκόντων κλπ."





Η Σκωτσέζικη βουλή αποφάσισε δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας



Η βουλή της Σκωτίας έδωσε το πράσινο φως για να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της χώρας. 

Το τοπικό κοινοβούλιο της Σκωτίας αποφάσισε με 69 - 59 ψήφους να στηρίξει την πρόταση της πρωθυπουργού, Νίκολα Στέρτζεον, για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος. Στόχος, η ανεξαρτητοποίηση της περιοχής από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το δημοψήφισμα, που είναι αντίδραση για το Brexit το οποίο καταψήφισαν οι Σκωτσέζοι, θα πρέπει να διεξαχθεί στο διάστημα από το δεύτερο εξάμηνο του 2018 έως και το πρώτο εξάμηνο του 2019, για να έχουν ρυθμιστεί οι λεπτομέρειες της εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε.

Πλέον η Νίκολα Στέρτζεον έχει την εξουσιοδότηση για να ζητήσει επίσημη άδεια από το βρετανικό κοινοβούλιο ώστε να δοθεί και το τελικό πράσινο φως για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Παρόλα αυτά, εκτιμάται πως οι Άγγλοι θα προσπαθήσουν να μπλοκάρουν το νέο δημοψήφισμα, δεύτερο μετά από εκείνο του 2014, και να το μεταθέσουν για μετά το 2020. Ήδη, η Τερέσα Μέι δήλωσε από τη Γλασκώβη όπου βρίσκεται πως "δεν είναι ακόμη η ώρα για το δεύτερο δημοψήφισμα".

Θυμίζουμε πως η Σκωτία ψήφισε κατά την ανεξαρτητοποίησής της από το Ηνωμένο Βασίλειο στο δημοψήφισμα του 2014, αλλά στο βρετανικό δημοψήφισμα για το Brexit η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στην Σκωτία τάχθηκε υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε.

Την πρόταση για το νέο δημοψήφισμα έκανε το κυβερνών, κεντροαριστερό Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP) της Πρώτης Υπουργού της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζεον, ενώ το αίτημα είχε τη στήριξη των Σκωτσέζων Πράσινων.

Αντίθετοι ήταν οι Σκωτσέζοι Συντηρητικοί, καθώς και οι Σκωτσέζοι Εργατικοί.




Φωτογραφία: Andrew Milligan/PA via AP
Χρήστος Δεμέτης
Πηγή : news247.gr


Δέσμευση λογαριασμών και κατασχέσεις – Τελεσίγραφο 90 ημερών για όσους έχουν χρέη



Όλοι μπαίνουν πλέον στο στόχαστρο. Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του Κέντρου Είσπραξης Οφειλών προβλέπει μια σειρά δράσεων για την είσπραξη (για αρχή) μέσα στο 2017 ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Συνολικά μπαίνουν στο στόχαστρο 1.500.000 οφειλέτες, ενώ δεν θα μείνουν εκτός ακόμη και όσοι έχουν χρέη κάτω από 5.000 ευρώ.
Οι οφειλέτες θα λάβουν ειδοποιητήρια για την πληρωμή των οφειλών τους και θα πρέπει να έχουν ανταποκριθεί μέσα σε διάστημα τριών μηνών. 

Σε διαφορετική περίπτωση οι οφειλέτες θα έρθουν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που περιλαμβάνουν δέσμευση λογαριασμών, κατασχέσεις καταθέσεων και προσημείωση περιουσιακών στοιχείων.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται:

- Ανάπτυξη σχεδίου για τη διαχείριση της ένταξης από 01.01.2017 όλων των οφειλετών με μη ρυθμισμένες οφειλές στο ΚΕΑΟ.

- Ένταξη του συνόλου των μη ρυθμισμένων οφειλών από τους τ. ΦΚΑ (ΕΦΚΑ) στο ΚΕΑΟ σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

- Κατάρτιση αναλυτικού πλάνου ελέγχων του μητρώου οφειλετών.

- Διενέργεια ελέγχων ορθότητας και πληρότητας των στοιχείων μητρώου οφειλετών με διασταύρωση και άντληση στοιχείων από κάθε διαθέσιμη πηγή (Γ.Γ.Π.Σ., Γ.Ε.ΜΗ., ΕΛ.ΑΣ., Η.ΔΙ.Κ.Α., Εθνικό τυπογραφείο).

- Προσδιορισμός μοντέλου ροής πληροφορίας μεταξύ ΚΕΑΟ και ΕΦΚΑ για τη διαχείριση των μεταβολών-διορθώσεων στο μητρώο οφειλετών ΚΕΑΟ.

- Έκδοση υπουργικής απόφασης, κατ' εξουσιοδότηση της παραγράφου 5 του άρθρου 108 του Ν. 4387/2016 (Α'85), σχετικά με τον έλεγχο της συνδρομής των προϋποθέσεων του άρθρου 108 του ανωτέρω νόμου για το χαρακτηρισμό οφειλών ως ανεπίδεκτων είσπραξης.

- Θέσπιση διάταξης που προβλέπει την αναλογική εφαρμογή για τις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ του άρθρου 15 του Ν. 4174/2013, (ΦΕΚ Α' 170), για λήψη πληροφοριών από τρίτους φορείς, ώστε να διευκολυνθεί ο έλεγχος της εισπραξιμότητας των οφειλών.

- Σύνταξη επικαιροποιημένων οδηγιών προς τις Περιφερειακές Υπηρεσίες για την εφαρμογή της διαδικασίας χαρακτηρισμού των ανείσπρακτων.

- Εφαρμογή διαδικασιών για το διαχωρισμό των ανείσπρακτων οφειλών, βάσει του άρθρου 108 του Ν. 4387/2016.

- Εντοπισμός συνυπεύθυνων εργοδοτών και συσχετιζόμενων επιχειρήσεων.

- Εφαρμογή μέτρου φραγής της δυνατότητας υποβολής ΑΠΔ.

- Ολοκλήρωση δοκιμαστικής εφαρμογής του συστήματος Risk Analysis, το οποίο θα αξιοποιηθεί για τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών, τη δημιουργία του προφίλ του οφειλέτη και τον καθορισμό του βαθμού επισφάλειας της οφειλής.

- Υλοποίηση του βιβλίου ανεπίδεκτων είσπραξης (λογισμικό).



Στόχοι είναι:

- Ολοκλήρωση μαζικών εντάξεων μη ρυθμισμένων οφειλών από τους τ. ΦΚΑ (ΕΦΚΑ) στο ΚΕΑΟ εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017.

- Διόρθωση και συμπλήρωση των στοιχείων μητρώου των οφειλετών του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε ποσοστό άνω του 90%.

- Διόρθωση και συμπλήρωση των στοιχείων μητρώου των οφειλετών των λοιπών τ. ΦΚΑ (πλην τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) σε ποσοστό άνω του 60%.

- Παραγωγή δοκιμίων λαθών εντός 40 ημερών από την ένταξη των οφειλετών στο ΚΕΑΟ.

- Χαρακτηρισμός οφειλών, ύψους 2 δισ. ευρώ, ως ανεπίδεκτων είσπραξης με εφαρμογή του άρθρου 108 του Ν. 4387/2016.

- Έναρξη παραγωγικής λειτουργίας του συστήματος Ανάλυσης Επικινδυνότητας (Risk Analysis) έως 30/06/2017.



Δεύτερος άξονας δράσεων του ΚΕΑΟ, για το 2017, είναι η εντατικοποίηση μηχανισμών είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών-αύξηση εσόδων.

Ειδικότερα:

- Αποστολή ατομικών ειδοποιήσεων σε όλους τους οφειλέτες που θα ενταχθούν, σύμφωνα με την υπ. αρίθμ. 58039/3275/28.12.2016 Υπουργική Απόφαση.

- Καθιέρωση πάγιας εβδομαδιαίας επικοινωνίας της Κεντρικής με τις Περιφερειακές Υπηρεσίες για παρακολούθηση της πορείας διεκπεραίωσης της αποστολής των ατομικών ειδοποιήσεων και για την παροχή οδηγιών/κατευθύνσεων.

- Εξαγωγή συνδυαστικών αναφορών σχετικά με τις παράλληλες ρυθμίσεις που τυχόν τηρούν οφειλέτες που έχουν ενταχθεί για μέρος των οφειλών τους σε ειδικές ρυθμίσεις.

- Επέκταση ελέγχου διατήρησης ειδικών ρυθμίσεων, πέραν των ρυθμίσεων, βάσει επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης.

- Δημιουργία διαδικασίας ελέγχου πλήθους και διατήρησης ρυθμίσεων υπευθύνων.

- Προγραμματισμός επισκέψεων σε κάθε Περιφερειακή Υπηρεσία από ομάδα της Διεύθυνσης Διακανονισμού Οφειλών στο πλαίσιο υποστήριξης-εκπαίδευσης των Υπηρεσιών.

- Δημιουργία απαγορευτικού μηνύματος κατά την είσοδο των οφειλετών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς οφειλέτες, σε περίπτωση που ο οφειλέτης δεν έχει αναγνώσει την ατομική ειδοποίηση που του έχει σταλεί ηλεκτρονικά.

- Προτροπή οφειλετών για εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

- Διενέργεια ημερίδων για την ενημέρωση επιχειρήσεων και λογιστών σχετικά με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και τις ρυθμίσεις.

- Καθορισμός μεθοδολογίας για την κατάταξη των οφειλετών ως προς την προτεραιότητα και την επιλογή του μέτρου κατά τη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

- Ολοκλήρωση σχεδιασμού των διαδικασιών συνεργασίας του ΚΕΑΟ με τη φορολογική διοίκηση για την άντληση των πληροφοριών οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών.

- Υλοποίηση διασύνδεσης μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων του ΚΕΑΟ και της ΓΓΠΣ για την άντληση των πληροφοριών οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών.

- Ολοκλήρωση προσαρμογών του λογισμικού του ΟΠΣ-ΙΚΑ στη λειτουργική περιοχή διακανονισμού οφειλών:

α) Δημιουργία τύπων ρύθμισης για τη διαχείριση των ειδικών ρυθμίσεων.

β) Δημιουργία αυτοματοποιημένων αναφορών (reports) για την παρακολούθηση της πορείας των ατομικών ειδοποιήσεων.

- Έλεγχος και έναρξη παραγωγικής λειτουργίας των επεκτάσεων λογισμικού της λειτουργικής περιοχής αναγκαστικών μέτρων για:

α) Παραγωγή μηνυτήριων αναφορών για τη μη καταβολή εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών για άθροισμα οφειλών από πράξεις επιβολής εισφορών (ΠΕΕ) ίσο ή μεγαλύτερο του χρηματικού ορίου των μηνυόμενων ποινικών αδικημάτων των 30.000 ευρώ.

β) Εκτέλεση αυτοματοποιημένων μηχανογραφικών ροών για την εξαγωγή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης (παραγγελίες κατάσχεσης κινητών/ακινήτων και κατασχέσεις εις χείρας πιστωτικών ιδρυμάτων), βάσει κριτηρίων επιλογής από το χρήστη και τυποποιημένων κανόνων επιλογής οφειλετών, οι οποίες θα χρεώνονται αυτόματα και ισόνομα στους συνεργαζόμενους δικαστικούς επιμελητές.

- Υλοποίηση Β' φάσης της εφαρμογής αποστολής ηλεκτρονικών κατασχετηρίων εις χείρας πιστωτικών ιδρυμάτων.

- Υλοποίηση διασύνδεσης με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για την αναγγελία στοιχείων οφειλετών στο πλαίσιο του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων.

- Υλοποίηση διασύνδεσης με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την αναγγελία στοιχείων οφειλετών στο πλαίσιο δημοσιοποίηση των στοιχείων μεγάλων οφειλετών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 42 του Ν. 4410/2016.



Στόχοι:

- Είσπραξη 1 δισ. ευρώ εντός του 2017.

- Αποστολή ατομικών ειδοποιήσεων στους οφειλέτες που θα ενταχθούν μαζικά, βάσει της υπ. αριθμ. 58039/3275/28.12.2016 Υπουργικής Απόφασης εντός τριών μηνών από την ένταξη.

- Λήξη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης εντός 70 ημερών, μετά από απώλεια ρύθμισης.



Τρίτος άξονας δράσεων είναι η ενίσχυση διοικητικής ικανότητας του ΚΕΑΟ:

- 'Αμεση στελέχωση των Υπηρεσιών με προσωπικό, μέσω μετακίνησης υπαλλήλων από τους τ. ΦΚΑ, σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες και τις προβλεπόμενες θέσεις.

- Επανεξέταση κατανομής του υφιστάμενου προσωπικού.

- Διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων για την επιμόρφωση προσωπικού σε θέματα είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

- Διενέργεια ημερίδων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ανώτερων στελεχών των Περιφερειακών Υπηρεσιών.

- Προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού (SQL Server, σταθμοί εργασίας, δικτυακός εξοπλισμός) για την κάλυψη των αναγκών της Κεντρικής Υπηρεσίας.

- Εγκατάσταση και παραμετροποίηση πλατφόρμας διαχείρισης βάσεων δεδομένων SQL Server.

- Ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους οφειλέτες:

α) mobile εφαρμογές για τις υπηρεσίες «Προσωποποιημένη πληροφόρηση», «Πίνακας χρεών» και «Καρτέλα οφειλέτη» και β) ενημέρωση στοιχείων επικοινωνίας, μέσω διαδικτύου.

- Σύνταξη ισολογισμού-απολογισμού οικονομικών ετών 2014, 2015 και 2016.

- 'Αμεση απόδοση των εσόδων στους δικαιούχους ΦΚΑ με την είσπραξη των οφειλών, μέσω ΔΙΑΣ και από ηλεκτρονικά κατασχετήρια με λογιστικοποίηση των εγγραφών σε καθημερινή βάση.

- Υποβολή στατιστικών δελτίων τριμηνιαίας και ετήσιας έρευνας Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, σε εφαρμογή των υπ. αριθμ. 11750/Γ1-1233/2.10.2014, Γ1-3/5.1.2015 και Γ1492/21.4.2015 εγκυκλίων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

- Παρακολούθηση εκτέλεσης του προϋπολογισμού έτους 2017.

- Τήρηση δεικτών αποτελεσμάτων ανά Περιφερειακή Υπηρεσία (με τριμηνιαία παρακολούθηση).

- Επανεξέταση εσωτερικών ροών εργασίας και ανασχεδιασμός διαδικασιών, όπου κριθεί απαραίτητο.

- Σύνταξη πρότασης για αναδιοργάνωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών για τη βελτίωση της λειτουργίας και την αποτελεσματική διαχείριση του αυξημένου όγκου οφειλετών.



Στόχοι:

- Στελέχωση του ΚΕΑΟ με συνολικά 600 υπαλλήλους έως 31.03.2017.

- Υλοποίηση τριήμερων εκπαιδεύσεων για τουλάχιστον 300 υπάλληλους των Περιφερειακών Υπηρεσιών σε θέματα διαχείρισης της είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

- Υλοποίηση τουλάχιστον δύο ημερίδων για ευαισθητοποίηση διευθυντών και προϊσταμένων (50 άτομα).

- Υλοποίηση τουλάχιστον πέντε πενθήμερων εκπαιδεύσεων πάνω στο λογισμικό των καθυστερούμενων εισφορών και των αναγκαστικών μέτρων.



Από την αρχή του 2017, το ΚΕΑΟ, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιό του, «έρχεται αντιμέτωπο με μία σημαντική πρόκληση όσον αφορά τον όγκο των οφειλών που καλείται να διαχειριστεί. Με την υπ. αριθμ. 58039/3275/28.12.2016 απόφαση υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καταργήθηκε η υπ. αριθμ. οικ.13822/1089/2.5.2014 Υπουργική Απόφαση σχετικά με τα "Κριτήρια προσδιορισμού των εισπράξιμων ληξιπρόθεσμων οφειλών για διαβίβαση στο ΚΕΑΟ των οφειλετών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ".



Σύμφωνα με τη νέα Υπουργική Απόφαση, "Στο ΚΕΑΟ διαβιβάζονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας, οι οποίες, κατά την έκδοση της παρούσας, δεν βρίσκονται σε καθεστώς ενεργούς ρύθμισης».



Επομένως, με την παραπάνω Υπουργική Απόφαση, από 01.01.2017, διαβιβάζονται αφενός μεν οι μη ρυθμισμένες οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ αφετέρου δε οι μη ρυθμισμένες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ που δεν πληρούσαν τα παλαιότερα κριτήρια για διαβίβαση των θεωρητικά εισπράξιμων οφειλών στο ΚΕΑΟ. Οι οφειλέτες εντάσσονται στο ΚΕΑΟ με το σύνολο των οφειλών τους για όλα τα έτη.



Βάσει των παραπάνω, εκτιμάται ότι το στοκ οφειλετών των τ. ΦΚΑ που είναι προς ένταξη στο ΚΕΑΟ περιλαμβάνει περίπου:

- 310.000 οφειλέτες από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (εντάχθηκαν στο ΚΕΑΟ, στο τέλος Ιανουαρίου 2017, με οφειλές, ύψους περίπου 4,5 δισ. ευρώ).

- 420.000 οφειλέτες από τον τ. ΟΑΕΕ.

- 380.000 οφειλέτες από τον τ. ΟΓΑ.

- 80.000 οφειλέτες από το τ. ΕΤΑΑ.

Οι παραπάνω οφειλές θα έρθουν να προστεθούν στις ήδη ενταγμένες οφειλές, οι οποίες, στο τέλος του 2016, ήταν στο ύψος των 17,5 δισ. ευρώ για 314.917 οφειλέτες.



Με εφαρμογή των νέων κριτηρίων διαβίβασης οφειλών, στο τέλος Ιανουαρίου 2017, εντάχθηκαν 313.108 νέοι οφειλέτες από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η διαβίβαση έγινε, μετά από επικοινωνία με τη Γενική Διεύθυνση Εισφορών και Ελέγχων του ΕΦΚΑ και ακολουθήθηκε από επανασχεδιασμό των διαδικασιών για τη διαβίβαση των νέων οφειλών που θα δημιουργούνται στο εξής. Αντίστοιχες ενέργειες προγραμματίζονται και για τις οφειλές από τους υπόλοιπους τ. ΦΚΑ που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ, για τους οποίους θα πρέπει να προγραμματιστεί η ένταξη, λαμβάνοντας υπόψη και την ετοιμότητά τους ως προς τη βεβαίωση των οφειλών τους.



Η δράση της επικαιροποίησης του μητρώου οφειλετών αφορά τη διαρκή ενημέρωση και επικαιροποίηση του ενιαίου μητρώου οφειλετών, ώστε να περιέχει πλήρη και έγκυρα στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για την αποτελεσματική διαχείριση των οφειλών. Η αποστολή των ατομικών ειδοποιήσεων, η λήψη αναγκαστικών μέτρων, η δημιουργία του προφίλ οφειλέτη και ο εντοπισμός των περιπτώσεων οργανωμένης εισφοροδιαφυγής, προϋποθέτουν την τήρηση ορθών μητρώων. Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Μητρώου Οφειλετών του ΚΕΑΟ διενεργεί ενδελεχή έλεγχο για αποκατάσταση των λαθών στα στοιχεία μητρώου, προχωρώντας, μεταξύ άλλων και σε διασταυρώσεις με στοιχεία που τηρούνται σε άλλες υπηρεσίες (Γ.Γ.Π.Σ., Γ.Ε.ΜΗ., ΕΛ.ΑΣ., Η.ΔΙ.Κ.Α., κλπ.).



Χαρακτηριστικά παραδείγματα ελλείψεων του Ενιαίου Μητρώου Οφειλετών είναι τα εξής:

- Ελλιπή στοιχεία υπευθύνων των επιχειρήσεων (στοιχεία ταυτότητας, ιδιότητα υπευθύνου, ημερομηνία έναρξης και λήξης ιδιότητας, κλπ.).

- Νομικά πρόσωπα με μικρότερο του προβλεπόμενου αριθμού υπευθύνων ή ακόμα και χωρίς καμία καταχώρηση υπευθύνου.

- Μη επικαιροποιημένα στοιχεία σχετικά με την κατάσταση λειτουργίας της επιχείρησης (μη λειτουργία, μη απασχόληση, οριστική διακοπή, κλπ).

- Λανθασμένα ή ελλιπή στοιχεία ταχυδρομικής διεύθυνσης.



Με την κατάργηση των κριτηρίων για τη διαβίβαση των θεωρητικά εισπράξιμων οφειλών από τους ΦΚΑ στο ΚΕΑΟ, αναμένεται να ενταχθούν πολλές οφειλές οι οποίες εμφανίζουν πολύ μικρή εισπραξιμότητα. Ο διαχωρισμός των οφειλών αυτών σε εφαρμογή του 'Αρθρου 108 του Ν.4387/2016 είναι περισσότερο από ποτέ κρίσιμης σημασίας για τη διαχείριση του χρέους.



Ενδεικτικά, στην κατηγορία των οφειλών χαμηλής εισπραξιμότητας εντάσσονται οφειλές, για την είσπραξη των οποίων έχουν ληφθεί επανειλημμένα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης χωρίς αποτέλεσμα, οφειλές προσώπων που έχουν αποβιώσει και οι κληρονόμοι αποποιήθηκαν την κληρονομία, οφειλές επιχειρήσεων που έχουν πτωχεύσει ή βρίσκονται σε αδράνεια, κ.α.



Η δράση περιλαμβάνει ενδελεχή έλεγχο των οφειλών και καταλήγει στην καταχώριση στο ειδικό βιβλίο ανεπίδεκτων είσπραξης, όσων από αυτές κριθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Η πρόοδος της δράσης στο στάδιο αυτό θα διευκολυνθεί πολύ με την υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί, κατ' εξουσιοδότηση της παραγράφου 5 του άρθρου 108 του ν. 4387/2016, με την οποία θα καθοριστούν τα ελάχιστα στοιχεία που πρέπει να ερευνώνται, ώστε να γίνεται με ασφάλεια ο χαρακτηρισμός των οφειλών ως ανεπίδεκτων είσπραξης.



Στο ΚΕΑΟ εξασφαλίζεται η κεντρική παρακολούθηση των οφειλετών. Στο πλαίσιο αυτό, οι δράσεις επικεντρώνονται στην αξιοποίηση των δεδομένων που βρίσκονται στο πληροφοριακό σύστημα, προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με βασικά σημεία ενδιαφέροντος, όπως η φερεγγυότητα των οφειλετών, η εισπραξιμότητα και η παραβατικότητα.



Εφαρμόζοντας μεθοδολογίες ανάλυσης κινδύνου, το ΚΕΑΟ θα εστιάσει:

- Στον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών-οργανωμένης εισφοροδιαφυγής, ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες παρεμπόδισης συνέχισης της παραβατικής συμπεριφοράς και επικοινωνίας με τις αρμόδιες Υπηρεσίες ελέγχου.

- Στον καθορισμό της θεωρητικής εισπραξιμότητας της οφειλής, ώστε να εντοπίζονται: α) Οι οφειλέτες στους οποίους θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα κατά τη λήψη αναγκαστικών μέτρων, γιατί η οφειλή τους είναι υψηλής εισπραξιμότητας και β) οι οφειλές που είναι χαμηλής εισπραξιμότητας και η επιδίωξη της είσπραξής τους δεν είναι οικονομικά συμφέρουσα, δηλαδή συνεπάγεται άσκοπη κατασπατάληση υλικών και ανθρώπινων πόρων και για τις οποίες θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες χαρακτηρισμού ως ανεπίδεκτων είσπραξης.

- Στη δημιουργία του προφίλ του οφειλέτη λαμβάνονται υπόψη τα χαρακτηριστικά του οφειλέτη (νομική μορφή, δραστηριότητα), αλλά και η γενικότερη συμπεριφορά του σχετικά με την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του (συνέπεια στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών, τακτική καταβολή εύλογων ποσών έναντι της οφειλής, κλπ).



Παράλληλα, το ΚΕΑΟ εστιάζει στον εντοπισμό περιπτώσεων οργανωμένης εισφοροδιαφυγής και συστηματικής δημιουργίας οφειλών. Έντονη παραβατικότητα παρατηρείται σε επιχειρήσεις εταιρικής μορφής κεφαλαιουχικού χαρακτήρα, κυρίως μονοπρόσωπες ΕΠΕ και Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ), που καταστρατηγούν τις διατάξεις της νομοθεσίας περί ευθύνης διοικούντων νομικά πρόσωπα για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλονται από τα νομικά αυτά πρόσωπα.



Για την αντιμετώπιση των παραπάνω περιπτώσεων, άμεσης προτεραιότητας ζήτημα είναι ο ασφαλής εντοπισμός των εικονικών υπευθύνων για τον καταλογισμό των εισφορών στους πράγματι ωφελούμενους από την παράνομη δραστηριότητα. Τα πρόσωπα αυτά είναι που έχουν την υποχρέωση, αλλά και την οικονομική δυνατότητα, να αποκαταστήσουν τη ζημία των ασφαλιστικών οργανισμών που προκλήθηκε από τη δραστηριότητά τους.



Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή : newsit.gr


Βρήκαν όπλα και σφαίρες μέσα σε τζαμί - Επιχειρούν να εμπλέξουν τον Γκιουλέν





Στο χωρίο Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου - Συνελήφθη ο Ιμάμης

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, μετά τον εντοπισμό οπλισμού και πυρομαχικών σε τζαμί στο νομό Ξάνθης.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας, κατόπιν ενδείξεων και πληροφοριών, προέβησαν πριν λίγες ώρες σε έλεγχο σε ένα τζαμί στο χωρίο Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, όπου και εντόπισαν στην αυλή κρυμμένα δύο πιστόλια, εκ των οποίων ένα με σιγαστήρα, καθώς και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων.

Ο ιμάμης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του τζαμιού, μετέβη στον εισαγγελέα για παροχή εξηγήσεων πριν από λίγες ώρες. Στη συνέχεια συνελήφθη.Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιμάμης ισχυρίστηκε ότι τα όπλα ήταν δικά του.

Μετά από έρευνες των Αστυνομικών Αρχών στην οικία του ιμάμη βρέθηκε αεροβόλο - φλόμπερ.

Επιχειρούν να εμπλέξουν τον Γκιουλέν στα όπλα που βρέθηκαν σε τζαμί

Ο τούρκος γενικός πρόξενος Κομοτηνής αλλά και ο «εκλεγμένος μουφτής» της Ξάνθης, που διατηρεί στενές σχέσεις με το προξενείο και στο κλίμα του οποίου ανήκει ο ιμάμης Ηλιόπετρας που συνελήφθη, φέρεται να διοχέτευσαν στον μειονοτικό Τύπο της Ξάνθης ότι πρόκειται για συνωμοσία, με εμπλοκή του δικτύου του Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση δείχνει ως «εγκέφαλο» του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου για την ανατροπή του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Στις πληροφορίες αυτές που διοχετεύονται γίνεται ρητή αναφορά σε επιχειρήσεις του Γκιουλέν στη Θράκη και επιχειρείται εξαγωγή στη χώρα μας ενός εσωτερικού προβλήματος της Τουρκίας, αφενός εν όψει δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου στην Τουρκία που θα εδραιώσει τον Ερντογάν ως απόλυτο κυρίαρχο και αφετέρου διότι έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση από τα ευρήματα. 

Αξιωματούχοι καθιστούν σαφές ότι δεν θα επιτραπεί η μεταφορά στην Ελλάδα των εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας. 



Πηγή : tovima.gr



Κώστας Σημίτης: Φοβάμαι το ατύχημα, λύση οι εκλογές



Την άποψη ότι δεν υπάρχει σχέδιο για Grexit, αλλά ότι ο ίδιος «φοβάται για ατύχημα» εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ των πρόωρων εκλογών, λόγω της «έκτακτης κατάστασης» στην οποία βρίσκεται η χώρα, ενώ επανέλαβε την έκκληση του για «ενιαιοποίηση» της Κεντροαριστεράς.

«Φοβάμαι το ατύχημα»

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σχέδιο για Grexit, αλλά φοβάμαι το ατύχημα. Φοβάμαι τον τρόπο που γίνεται η διαπραγμάτευση επί μήνες. Οι αξιολογήσεις δεν γίνονται. Και δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ευρώπη και στην Ελλάδα που να μη λέει ότι όσο καθυστερούν οι αξιολογήσεις, τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα», ανέφερε ο κ. Σημίτης και πρόσθεσε:

«Οι συνθήκες είναι κακές. Και όταν συμβαίνει αυτό και υπάρχουν όλες αυτές οι δυσκολίες, δεν είναι καθόλου εύκολο να πεις τι θα γίνει αύριο. Και πρέπει να προσέχεις μη συμβεί η καταστροφή». «Υπάρχει κρίση; Ναι. Γίνονται επενδύσεις; Όχι. Πρέπει να σκεφτείτε ότι οι επενδύσεις το 2016 ήταν στο επίπεδο του 2013. Ανεβαίνει το ΑΕΠ, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας; Το ακαθάριστο προϊόν της χώρας ήταν χαμηλότερο το 2016, χαμηλότερο από το 1996. Από 20 χρόνια πριν. Υπάρχει εμπιστοσύνη; Επενδύουν; Ξέρεις ότι τα λεφτά σου είναι ασφαλισμένα; Όλοι ρωτάνε μήπως γίνει κάποιο κούρεμα σε μία τράπεζα. Υπάρχουν τα capital controls, υπάρχει υπερφορολόγηση, δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη και η δημόσια διοίκηση», σημείωσε ακόμη, ασκώντας κριτική κατά της κυβέρνησης:

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να θεσπίσει ένα αναπτυξιακό συμβούλιο. Εκανε ένα μεγαλόπρεπο νόμο αλλά δεν το συγκρότησε. Και συγκρότησε μονάχα μια επιτροπή ανάπτυξης στο αναπτυξιακό συμβούλιο της οποίας πρόεδρος είναι ένας Αμερικάνος καθηγητής ο οποίος θέλει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Και αυτή η αναπτυξιακή επιτροπή που θα δείξει πώς θα γίνει η ανάπτυξη θα συνεδριάζει κάθε τρίμηνο, αφού έρθουν οι διάφοροι απ’ έξω. Γίνεται έτσι η δουλειά;», συμπλήρωσε.

Αξιολόγηση

«Οσον αφορά τις προθέσεις, πιστεύω ότι τόσο από ευρωπαϊκής, όσο και από ελληνικής πλευράς, θέλουμε η αξιολόγηση να τελειώσει. Αλλά οι μεν Ευρωπαίοι θέτουν ορισμένα θέματα τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολα αυτή η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει, η δε κυβέρνηση για να μην αποδυναμώσει τη θέση της, δε θέλει να κάνει αναγκαίες υποχωρήσεις», ανέφερε ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ επικεντρώνοντας στο ζήτημα των εργασιακών και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επισήμανε:

Τα εργασιακά έχουν ρυθμιστεί με το μνημόνιο που έγινε το 2012. Δηλαδή η Ελλάδα στην ουσία ζητά να ανακληθεί το μνημόνιο του 2012. Αυτό βεβαίως δεν είναι εύκολο γιατί δεν τελείωσε η κρίση, ώστε να αρχίσουν να ανακαλούνται τα μνημόνια. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι αναγκαίες, αλλά για να γίνουν σωστά, πρέπει από τη μια μεριά, οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών να εκπροσωπούν όλους, και να μην εκπροσωπούν λίγους μόνο, και από την άλλη μεριά τα συνδικάτα να εκπροσωπούν όλους και όχι να εκπροσωπεί, το βασικό συνδικάτο και μόνο.

Εκλογές

Σχολιάζοντας το αίτημα να στηρίξει η αντιπολίτευση τα μέτρα, ο κ. Σημίτης τάχθηκε κατά, υποστηρίζοντας ότι «οι ξένοι δεν μπορούν να ανακατεύονται στην πολιτική των κομμάτων». Ωστόσο, στο ερώτημα αν πρέπει να υπάρξουν πρόωρες εκλογές έκανε λόγο για «έκτακτη κατάσταση», η οποία χρειάζεται μία λύση με προσφυγή στις κάλπες. «Οι αντιθέσεις είναι τόσο μεγάλες, το κυβερνητικό κόμμα έχει χάσει τόσο πολύ την αποδοχή του κοινού και υπάρχει μία αδυναμία να γίνει μία πολιτική που θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά», συμπλήρωσε.

Κεντροαριστερά

Ο κ. Σημίτης απηύθυνε παράλληλα έκκληση για ένωση της Κεντροαριστεράς, σε «ενιαίο χώρο, με ενιαίο πρόγραμμα».  Χρειάζεται μία ενιαιοποίηση όλου του χώρου και μία νέα ηγεσία, η οποία δεν αποκλείει τους παλιούς, αλλά έχει και πράγματι καινούργιους».

Κυρ. Μητσοτάκης

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητοτάκης, ο κ. Σημίτης τόνισε ότι πέτυχε «κάτι το οποίο δεν ήταν προβλεπτό, δηλαδή να κερδίσει τις εκλογές στο κόμμα», προσθέτοντας ότι πρέπει να προβεί σε σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό της ΝΔ.

Για είσοδο στην Ευρωζώνη - «πυρά» κατά κυβέρνησης Καραμανλή

Ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ, κάνοντας λόγο για προϋποθέσεις τις οποίες η χώρα εκπλήρωσε με στοιχεία, απαντώντας παράλληλα στις κατηγορίες περί αμφισβήτησης αυτών των στοιχείων, με επικρίσεις κατά της κυβέρνησης Καραμανλή.

«Ηταν η μόνη χώρα η Ελλάδα και η μόνη κυβέρνηση του κ. Καραμανλή η ίδια απευθύνθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση και είπαν κάνανε λάθος αυτοί και άρα είναι καταδικαστέα η προηγούμενη κυβέρνηση. Το 2006 συνήλθε η επιτροπή του Eurostat η οποία εξετάζει αυτές τις περιπτώσεις και είπε ότι η κυβέρνηση μου έκανε σωστά τις εγγραφές στις στατιστικές της αγοράς των όπλων, η αγορά των όπλων δεν υπολογίζεται όπως λέει η κυβέρνηση Καραμανλή κατά την στιγμή της αγοράς, αλλά κατά την στιγμή της παράδοσης. Και κατόπιν τούτου τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι η Ελλάδα κατά πολύ λίγο, το όριο ήταν 3% το έλλειμμα της Ελλάδας όταν μπήκε ήταν 3,2, 3,3%. Και η Γαλλία είχε 3,5% και η Ιταλία είχε 3,3%. Κανένας σε αυτές τις χώρες δεν είπε ότι μπήκαμε παράνομα», επισήμανε ο κ. Σημίτης και πρόσθεσε:

«Η ανάπτυξη της χώρας από το 2000 που εντάχθηκε στην Ευρωζώνη υπήρξε εξαιρετική για τις ελληνικές συνθήκες. Από το 2000 η ανάπτυξη ήταν 4,1% και συνέχισε να είναι υψηλή μέχρι το 2004. Το 2005 κατέρρευσε και μετά από το 2006 κατέρρευσε οριστικά. Το 2009 που έφυγε η κυβέρνηση Καραμανλή δεν είχαμε ανάπτυξη αλλά είχαμε ύφεση -4%. Άρα τα τέσσερα πρώτα χρόνια υπήρχε ανάπτυξη. Επίσης, το χρέος ανέβηκε από το 2008 μέχρι το 2009. Στα 4 πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης μας το έλλειμμα είχε αυξηθεί μόνο 17 δισ. Στα 4 χρόνια 17 δισ, στον ένα χρόνο 36 δισ. Αυτή είναι η διαφορά».

Διαφθορά

Απαντώντας, στους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού για εμπλοκές πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ σε εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας «βλέπει τη διαφθορά όχι ως κοινωνικό φαινόμενο». «Για να ξεπεραστεί η διαφθορά χρειάζονται προσπάθειες όσον αφορά τη δημόσια διοίκηση, τη Δικαιοσύνη, τη λειτουργία της Πολιτείας, την παρέμβαση στην κοινή γνώμη. Η καταπολέμηση της διαφθοράς δεν γίνεται με καταγγελίες. Δεν γίνεται με μισαλλοδοξία. Δεν γίνεται με εξεταστικές επιτροπές. Δεν γίνεται με εχθρότητα. Γιατί όποιος καλλιεργεί εχθρότητα παράγει εχθρότητα», πρόσθεσε.

«Δεν είναι χρήσιμο χωρίς να υπάρχουν στοιχεία να εκτοξεύονται καταγγελίες ή να δημιουργούνται, όπως φαίνεται ότι δημιουργούνται ή δημιουργήθηκαν διαδικασίες για να αναδειχθεί η διαφθορά των άλλων, χωρίς να υπάρχουν τα συγκεκριμένα στοιχεία. Δεν είδα να υπάρχει διαφάνεια εγώ σχετικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο, οι οποίες είναι χιλιάδες και γίνονται χωρίς ΑΣΕΠ. Δεν είδα να υπάρχει διαφάνεια στο θέμα της τραπέζης Αττικής. Δεν είδα να υπάρχει απαραίτητη διαφάνεια σε σχέση με αγορές εξοπλισμών. Πρόσφατα είπαμε ότι πρέπει να αγοράσουμε πιο προωθημένα αεροπλάνα, αλλά πόσο κοστίζουν, τι κάνουν; Πόσο επηρεάζουν τον προϋπολογισμό; Τη στιγμή που θα έπρεπε να διακόψουμε ή να περιορίσουμε τις δαπάνες στη χώρα», είπε.



Kαθημερινή