Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Καρκινοπαθείς χωρίς θεραπείες στο Νοσοκομείο Βόλου- Περικοπές λόγω έλλειψης κονδυλίων



Σοβαρά πάσχοντες και δη καρκινοπαθείς που λαμβάνουν ενδοφλέβια θεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείου Βόλου βρίσκονται στον αέρα μετά την ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου ότι θα γίνει περικοπή των θεραπειών! Για το θέμα μάλιστα λέγεται ότι έχουν λάβει εντολή από το υπουργείο Υγείας.

Ερώτηση για την πρωτοφανή αυτή απόφαση κατέθεσε στην Βουλή ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου ρωτώντας την ηγεσία του ΥΥΚΑ εάν όντως έδωσε την εντολή και τι προτίθεται να κάνει με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από τις θεραπείες αυτές.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της Ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Περικοπή ενδοφλέβιων θεραπειών για τους καρκινοπαθείς στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου»

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους καρκινοπαθείς της Μαγνησίας, η πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για περικοπή των ενδοφλέβιων θεραπειών στους ασθενείς, που εκτελούν θεραπείες τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη εντολή εδόθη από το υπουργείο Υγείας, με τη δικαιολογία ότι η έλλειψη κονδυλίων οδηγεί στον περιορισμό της συγκεκριμένης φαρμακευτικής δαπάνης.

Η αγανάκτηση τόσο των ασθενών όσο και των θεραπόντων ιατρών ξεχειλίζει, οι μεν γιατί αισθάνονται έρμαια της τύχης τους και οι δε γιατροί γιατί αδυνατούν να φροντίσουν τους ασθενείς τους, που έχουν άμεση ανάγκη. Ήδη αρκετοί καρκινοπαθείς παρακινούνται ανεπισήμως να αναζητήσουν την απαραίτητη θεραπεία τους σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, όπως και σε ιδιωτικές κλινικές.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)Εάν όντως ισχύει ότι η εντολή για την περικοπή των ενδοφλέβιων θεραπειών προς τους καρκινοπαθείς εδόθη από το Υπουργείο Υγείας; Αν όχι γιατί εδόθη αυτή η εντολή από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου;

2)Πώς προτίθεται να επιλύσει το ζήτημα που έχει ανακύψει με την απαράδεκτη περικοπή στην ενδοφλέβια θεραπεία των καρκινοπαθών στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Χρήστος Μπουκώρος
Βασίλης Οικονόμου




Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Ανεπιθύμητος στην Ιταλία ο Τσίπρας! Έβγαλαν μέχρι και αφίσα εναντίον του



Ανεπιθύμητο κήρυξε τον Έλληνα πρωθυπουργό, η νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας.

Το Μέτωπο της Ένωσης Κομμουνιστών της Ιταλίας, μια νεολαιίστικη οργάνωση, έφτιαξε μέχρι και αφίσα για να δηλώσει πως ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ανεπιθύμητος στη Ρώμη και στο Πανεπιστήμιό της, όπου αναμένεται να μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει το Δίκτυο “Transform Europe” με τίτλο: "Μία Ευρώπη για τον Λαό από τον Λαό".

Η αφίσα της Κομμουνιστικής Νεολαίας, με το πρόσωπο του Τσίπρα, αναφέρει χαρακτηριστικά: “Εξαπάτησε τους Έλληνες και συνέχισε την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ με τον εκβιασμό του χρέους. Ο Τσίπρας πρέπει να πάρει ένα μάθημα:

Εκείνος που ξεπουλάει το λαό του, δεν είναι ευπρόσδεκτος.”





Πηγή : newsit.gr


Νέα Δημοκρατία :Ο κ. Τσίπρας, ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης, αντί να υπερηφανεύονται, οφείλουν να απολογούνται



Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ.  Βασίλης Οικονόμου, για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Βόλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

           
 «Ο κ. Τσίπρας, ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης, αντί να δηλώνουν ικανοποίηση για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας, οφείλουν να απολογούνται.
       
24 ώρες μετά την κατάθεση ερώτησης του Κόμματός μας στη Βουλή, για τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Βόλου, δυστυχώς, η επιβεβαίωση ήρθε με τον πιο δραματικό τρόπο. 
            
Ο διοικητής του Νοσοκομείου με μια συγκλονιστική έκκλησή του δηλώνει σήμερα στην εφημερίδα "Θεσσαλία": 
            
 ”Με συντριβή δηλώνω πως δεν γίνεται η υποδοχή άλλων περιστατικών καρκινοπαθών, γιατί τον Ιούλιο δεν θα υπάρχει ούτε ευρώ για αγορά ντεπόν”.
             
Προσθέτει, μάλιστα, ότι τη θλιβερή κατάσταση του Νοσοκομείου Βόλου προκαλούν η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 100.000 ευρώ και η έλλειψη ιατρών και κλινικής. 
            
Οι χειρισμοί της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας σπρώχνουν στην απόλυτη απόγνωση καρκινοπαθείς που έχουν ανάγκη θεραπείας».


Βουλή: Από μετακλητοί έγιναν αορίστου χρόνου, με αποφάσεις Βούτση




Μείζονα ερωτήματα ηθικής τάξεως, με αποχρώσεις σοβαρής παραβίασης του Κανονισμού της Βουλής από την κορυφή, μάλιστα, της πολιτικής ιεραρχίας του Κοινοβουλίου, αναδεικνύονται από έγγραφα διορισμών που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο μήνα στον Ναό της Δημοκρατίας.

Το στοιχείο που διαφοροποιεί τις συγκεκριμένες περιπτώσεις από τις δεκάδες άλλες -για τις οποίες ήδη έχει γράψει η "Κ" και αφορούν πολυάριθμες συμβάσεις εργασίας διάρκειας συνήθως ενός έτους- είναι πως πρόκειται ουσιαστικά για μετατροπές σχέσης εργασίας μετακλητού σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητά από τον Κανονισμό.


Η πρώτη εξ αυτών, έχει σχέση με απόφαση διορισμού "σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου" για πρόσωπο το οποίο το προηγούμενο διάστημα εργαζόταν ως μετακλητή στο γραφείο του Ειδικού Γραμματέα της Βουλής Κ.Βασιλάκη. Ο διορισμός του συγκεκριμένου προσώπου στο προαναφερθέν γραφείο με την ιδιότητα μετακλητού-βοηθητικού προσωπικού έγινε στις 22/11/2015. Στις 13/3/2017 (μετά, δηλαδή από τον διορισμό ως ΙΔΑΧ) εκδόθηκε η "διαπιστωτική πράξη" του Προέδρου της Βουλής για την "αυτοδίκαιη παραίτηση" του εν λόγω προσώπου από τη θέση του μετακλητού.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά πράξη διορισμού σε θέση ΙΔΑΧ με ημερομηνία 14/3/2017. Το πρόσωπο αυτό αρχικά εμφανίζεται να έχει προσληφθεί ως μετακλητή στο γραφείο της τέως Προέδρου, στις 21/4/2015. Ακολούθως εκδίδεται διαπιστωτική πράξη απόλυσής της στις 14/10/2015, όταν έχουμε πλέον και τη λήξη της θητείας της τέως Προέδρου. Δέκα ημέρες αργότερα, όμως, και συγκεκριμένα στις 24/10/2015 η ίδια υπάλληλος επαναπροσλαμβάνεται εκ νέου ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο αυτή τη φορά του νέου Ειδικού Γραμματέα, όπου και φαίνεται να παραμένει έως να γίνει ΙΔΑΧ, όπως προαναφέρθηκε.

Η τρίτη περίπτωση αφορά υπάλληλο που εμφανιζόταν να είναι ως τις 14/10/2015 μετακλητή στο γραφείο του τέως γ.γ. Γ.Θαλάσση. Στις 30/10/2015 τοποθετήθηκε μετακλητή εκ νέου στο γραφείο πλέον του τότε νέου Προέδρου της Βουλής. Στις 17/6/2016 εμφανίζεται πρόσληψή της ως Ειδική Σύμβουλος πια στο γραφείο του γ.γ. της Βουλής. Στις 22/2/2017 δημοσιοποιείται πρόσληψή της πλέον ως Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, και στις 13/3/2017 εκδίδεται η διαπιστωτική πράξη παραίτησής της από τη θέση της Ειδικού Συμβούλου.



Ο Κανονισμός της Βουλής

Υπενθυμίζεται ότι στον Κανονισμό της Βουλής - Μέρος β', και ειδικότερα στο άρθρο 36 §1α, τονίζεται: "Απαγορεύεται η μετατροπή της εργασιακής σχέσης του μετακλητού υπαλλήλου που επάγεται διορισμό σε οργανική ή προσωποπαγή θέση μονίμου ή ιδιωτικού δικαίου προσωπικού της Βουλής". Η απαγόρευση αυτή, ως πρόβλεψη του Κανονισμού, είχε ως γνωστόν κριθεί αναγκαία μετά από τον μεγάλο θόρυβο που είχαν προκαλέσει στο παρελθόν φαινόμενα μαζικών "μονιμοποιήσεων" μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή.


Μάλιστα, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Φίλ.Πετσάλνικος στις 29/5/2010, με αφορμή το θόρυβο από μαζικές μονιμοποιήσεις τότε επί της δικής του θητείας, υπογράμμιζε πως εκείνες έγιναν με βάση διάταξη που είχε ψηφιστεί τον Ιούλιο του 2008 από τον προκάτοχό του και την τότε πλειοψηφία στην Ολομέλεια, και δεσμευόταν ότι θα έφερνε ειδική απαγορευτική διάταξη στον Κανονισμό για να σταματήσει το φαινόμενο αυτό: πρόσωπα, δηλαδή, που επιλέγονται από πολιτικούς παράγοντες ως συνεργάτες - μετακλητοί, με διάρκεια απασχόλησης όση και η διάρκεια θεσμικής θητείας των εν λόγω παραγόντων, να μπαίνουν στο Δημόσιο ουσιαστικά ως μόνιμοι.

Η διαφορά των τωρινών με τις τότε περιπτώσεις είναι αφενός ότι αφορούν πολύ περιορισμένο κύκλο παραγόντων (τότε ήταν γενική και ευνοούσε μετακλητούς ακόμα και βουλευτών), και αφετέρου πως εκείνη την εποχή η "τακτοποίηση" γινόταν με νομοθετικές ρυθμίσεις που ψηφίζονταν από την εθνική αντιπροσωπεία, ενώ τώρα με διαπιστωτικές και άλλες πράξεις αξιωματούχων της Βουλής. 




ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ
Πηγή : kathimerini.gr


Πρόβλεψη - σοκ: 18.700 «λουκέτα», χάνονται 34.000 θέσεις εργασίας



Δραματικές προβλέψεις για την ελληνική αγορά, περιέχονται στην εξαμηνιαία έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ η οποία αναφέρει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2017 θα κλείσουν 18.700 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα χαθούν περίπου 34.000 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, για το επόμενο διάστημα, 4 στις 10 επιχειρήσεις (ποσοστό 40,3%) θεωρεί αρκετά και πολύ πιθανό ότι θα κλείσει, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό είναι ιδιαίτερα υψηλό για τους αυτοαπασχολούμενους (57,4%).

Όπως προκύπτει από την έρευνα, κατά το β' εξάμηνο του 2016 ο κύκλος εργασιών παρουσίασε μείωση για περίπου 6 στις 10 επιχειρήσεις (59,8 %), ενώ μόνο για το 13,4 % των επιχειρήσεων σημειώθηκε αύξηση στον κύκλο εργασιών.

Τα επιμέρους στοιχεία αναδεικνύουν έναν ιδιόμορφο δυϊσμό ακόμα και στο εσωτερικό των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα, αύξηση στον κύκλο εργασιών παρουσίασε το 20,3% των νεότερων σε ηλικία επιχειρήσεων και το 30,6% των μεγαλύτερων ως προς τον ετήσιο κύκλο εργασιών (πάνω από 300.000 ευρώ) επιχειρήσεων. Πρέπει να σημειωθεί όμως ότι η τελευταία κατηγορία επιχειρήσεων αποτελεί μόλις το 12% περίπου του συνόλου των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Αντίθετα, για τις μισές περίπου επιχειρήσεις (49,1%) ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις που παρουσίασαν μείωση στον κύκλο εργασιών τους, η μείωση αυτή ήταν κατά μέσο όρο 17,8%.

Σύμφωνα με τον δείκτη του κύκλου εργασιών που έχει διαμορφώσει το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της ΓΣΕΒΕΕ για το 2016, η τιμή αυτού του δείκτη ήταν 19,82, όταν το 2010 (έτος βάσης) η τιμή του ίδιου δείκτη ήταν 100. Ο δείκτης αυτός δείχνει σωρευτική απώλεια στον κύκλο εργασιών για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις 80 μονάδων, ενώ μείωση της ζήτησης και των παραγγελιών καταγράφεται για το 62,4% και 65,9% των επιχειρήσεων αντίστοιχα.

Πάνω από 4 στις 5‭ ‬μικρομεσαίες‭ ‬επιχειρήσεις δηλώνουν ότι βρίσκονται εκτεθειμένες‭ ‬σε‭ ‬πιστωτικούς κινδύνους, παρουσιάζουν‭ ‬κάμψη‭ ‬της‭ ‬οικονομικής‭ ‬δραστηριότητας‭ ‬και‭ ‬‬λειτουργούν‭ ‬με‭ ‬ορίζοντα συρρίκνωσης‭ ‬και‭ ‬όχι‭ ‬επέκτασης.‭ ‬Ο‭ ‬οικονομικός‭ ‬δυϊσμός‭‬ ‭‬που‭ ‬διατρέχει‭ ‬το‭ ‬φάσμα‭ ‬της πραγματικής‭ ‬οικονομίας ‭εμφανίζει ‬έντονες‭ ‬ανταγωνιστικές‭ ‬πιέσεις‭ ακόμη και μεταξύ των‬ μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ φαίνεται να εδραιώνονται οι ευέλικτες μορφές εργασίας και οι άτυπες μορφές απασχόλησης και επαγγελματικής δραστηριότητας.

Σε ό,τι αφορά την απασχόληση, οι ‭προοπτικές για το α' εξάμηνο του 2017 ως προς το λόγο προσλήψεων-απολύσεων‬ δείχνουν‭ ‬ότι‭ ‬σε‭ ‬δύο‭ ‬επιχειρήσεις‭ ‬που‭‭ ‬κάνουν‭ ‬προσλήψεις‭‭ ‬(8,1% ‬των‭‭ ‬επιχειρήσεων) αντιστοιχούν τρεις επιχειρήσεις που προχωρούν σε απολύσεις.

Για το επόμενο εξάμηνο, σύμφωνα‭ με‭ ‬την ‬έρευνα‭,‭ ‬αναμένονται ‬2.000 ‬επιπλέον ‬απώλειες‭ ‬θέσεων ‬μισθωτής απασχόλησης, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι απώλειες από τα λουκέτα.

‭Αλλά‭‭ ‬ακόμα ‬και‭ ‬από‭ ‬αυτές‭ ‬τις‭ ‬επιχειρήσεις ‬που‭ ‬θα ‬προχωρήσουν‭‭ ‬σε‭ ‭προσλήψεις‭‭ ‬και‬ αύξηση του προσωπικού κατά το α΄εξάμηνο του 2017 το 40% περίπου θα προχωρήσει σε προσλήψεις είτε με το καθεστώς‭ ‭‬της μερικής απασχόλησης είτε με το καθεστώς‭ ‬του εξωτερικού συνεργάτη.

Γενικά οι προσδοκίες σχετικά με την πορεία των επιχειρήσεων για το α' εξάμηνο του 2017 παραμένουν αρνητικές, αφού το 58,8% των επιχειρήσεων αναμένει επιδείνωση ενώ μόλις το 11% των επιχειρήσεων αναμένει βελτίωση.

Ωστόσο, μεγαλύτερο βαθμό αισιοδοξίας παρουσιάζουν οι σχετικά νεότερες σε ηλικία επιχειρήσεις καθώς και οι σχετικά μεγαλύτερες σε μέγεθος ως προς την απασχόληση.

Όμως, τη δυσκολία της κατάστασης δείχνει το γεγονός ότι μόλις το 3,6% των επιχειρήσεων σκοπεύει να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις ενώ μόλις το 6,4% έχει υπαχθεί σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης επενδύσεων (π.χ. ΕΣΠΑ).

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς «πρέπει να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο για τη χώρα ανεξαρτήτως ποιος διοικεί ενώ οι πολιτικοί πρέπει να μάθουν τη λέξη “εντέλλεσθε” δηλαδή να αποφασίζουν και να δίνουν εντολές στους υπαλλήλους».

Αναλυτικά η έρευνα:

Η αποτίμηση του β΄ εξαμήνου του 2016 ακολουθεί με συνέπεια τα αντίστοιχα πορίσματα της αντίστοιχης έρευνας του προηγούμενου εξαμήνου. Μολονότι ο αρνητικός δείκτης τείνει προς χαμηλότερες τιμές, ο λόγος αρνητικών προς τις θετικές αποτιμήσεις είναι 9:1. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε μία επιχείρηση που βελτίωσε της θέση της το προηγούμενο εξάμηνο υπάρχουν 9 επιχειρήσεις για τις οποίες αυτή η θέση έχει επιδεινωθεί. Ο λόγος αυτός είναι ακόμα δυσμενέστερος για τους αυτοαπασχολούμενους (25:1) και για τις επιχειρήσεις του εμπορίου (10:1).

Οι προσδοκίες σχετικά με την πορεία των επιχειρήσεων για το α΄ εξάμηνο του 2017 παραμένουν αρνητικές, αφού το 58,8% των επιχειρήσεων αναμένει επιδείνωση ενώ μόλις το 11% των επιχειρήσεων αναμένει βελτίωση. Ωστόσο, μεγαλύτερο βαθμό αισιοδοξίας παρουσιάζουν οι σχετικά νεώτερες σε ηλικία επιχειρήσεις καθώς και οι σχετικά μεγαλύτερες σε μέγεθος ως προς την απασχόληση.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος για τις ελληνικές μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις σε σύγκριση με τους αντίστοιχους δείκτες για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις χώρες του Βορρά και εκείνες του Νότου παρουσιάζει με τρόπο ανάγλυφο τα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, στα οποία κυμαίνεται.

Β. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ- ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ

Α. Κύκλος Εργασιών – Ιδιόμορφος Δυϊσμός

1) Κατά το β΄ εξάμηνο του 2016 ο κύκλος εργασιών παρουσίασε μείωση για περίπου 6 στις 10 επιχειρήσεις (59,8%), ενώ μόνο για το 13,4 % των επιχειρήσεων σημειώθηκε αύξηση στον κύκλο εργασιών. Τα επιμέρους στοιχεία αναδεικνύουν έναν ιδιόμορφο δυϊσμό ακόμα και στο εσωτερικό των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα, αύξηση στον κύκλο εργασιών παρουσίασε το 20,3% των νεώτερων σε ηλικία επιχειρήσεων και το 30,6% των μεγαλύτερων ως προς τον ετήσιο κύκλο εργασιών (πάνω από 300.000 ευρώ) επιχειρήσεων. Πρέπει να σημειωθεί, όμως, ότι η τελευταία κατηγορία επιχειρήσεων αποτελεί μόλις το 12% περίπου του συνόλου των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Αντίθετα, για τις μισές περίπου επιχειρήσεις (49,1%) ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

2) Για τις επιχειρήσεις που παρουσίασαν μείωση στον κύκλο εργασιών τους η μείωση αυτή ήταν κατά μέσο όρο 17,8%.

3) Σύμφωνα με τον δείκτη του κύκλου εργασιών που έχει διαμορφώσει το ΙΜΕ για το 2016 η τιμή αυτού του δείκτη ήταν 19,82 όταν το 2010 (έτος βάσης) η τιμή του ίδιου δείκτη ήταν 100. Ο δείκτης αυτός δείχνει σωρευτική απώλεια στον κύκλο εργασιών για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις 80 μονάδων. Μολονότι ο ρυθμός μείωσης του δείκτη φαίνεται ότι επιβραδύνεται, δεν θα ήταν υπερβολή εάν κάναμε λόγο για ένα είδος «οικονομικής εθνοκάθαρσης» στο εσωτερικό των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

4) Μείωση της ζήτησης και των παραγγελιών καταγράφεται για το 62,4% και 65,9% των επιχειρήσεων αντίστοιχα.

Β. Ρευστότητα

1) Ο δείκτης ρευστότητας εξακολουθεί να διατηρείται σε εμφανώς χαμηλά επίπεδα αφού για 7 στις 10 επιχειρήσεις (70,1%) η ρευστότητα μειώθηκε κατά το β΄ εξάμηνο του 2016.

2) Το πρόβλημα της ρευστότητας γα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις γίνεται εμφανέστερο εφόσον ληφθεί υπόψη ότι μόνο το 30% από αυτές αντλεί τη ρευστότητά του μέσω τραπεζικού δανεισμού. Σύμφωνα με έρευνα που εκπονήθηκε από το ΙΜΕ το 2008 το ποσοστό αυτό για την προ κρίσης περίοδο ήταν 48%. Αυτό σημαίνει ότι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που εξασφαλίζουν ρευστότητα μέσω του τραπεζικού δανεισμού μειώθηκαν κατά 50% περίπου.

Γ. Επενδύσεις

1) Η δραματική κατάσταση ως προς τη ρευστότητα επηρέασε αρνητικά και τον δείκτη της επενδυτικής δραστηριότητας κατά το β’ εξάμηνο του 2016 αφού μόνο το 7,7% των επιχειρήσεων αύξησε τις επενδυτικές τους δαπάνες, ενώ για πάνω από το ένα τρίτο των επιχειρήσεων (34,7%) σημειώθηκε αποεπένδυση.

2) Εξίσου απαισιόδοξες είναι και οι προοπτικές / προβλέψεις για το α΄ εξάμηνο του 2017 αφού μόλις το 3,6% των επιχειρήσεων θα αυξήσει τις επενδυτικές του δαπάνες, ενώ το 31,4% θα μειώσει τις επενδύσεις του. Η εικόνα είναι καλύτερη για τις σχετικά μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Έτσι, για τις επιχειρήσεις που σημείωσαν ετήσιο κύκλο εργασιών πάνω από 300.000 ευρώ το ποσοστό εκείνων που θα αυξήσουν την επενδυτική τους δαπάνη είναι 8,3% ενώ για τις επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 5 άτομα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 10,5%.

3) Αυτή η απαισιόδοξη εικόνα ως προς τις προοπτικές των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, όπως αυτή αποτυπώνεται στους δείκτες της επενδυτικής δραστηριότητας δεν είναι άσχετη με τις προοπτικές κερδοφορίας αυτής της κατηγορίας των επιχειρήσεων αφού για τις μισές περίπου από αυτές τις επιχειρήσεις (ποσοστό 43,4%) το 2016 έκλεισε με ζημιές.

4) Ένα δεύτερο στοιχείο που υπογραμμίζει περαιτέρω το ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο της επενδυτικής δραστηριότητας είναι και το σχετικά μικρό ποσοστό από τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (6,4%) που έχει υπαχθεί σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης επιχειρήσεων, όπως το ΕΣΠΑ ή ο Αναπτυξιακός Νόμος.

Γ. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ- ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η συντριπτική πλειονότητα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων (83,3%) διατήρησε σταθερό των αριθμό των απασχολουμένων σε αυτές. Για τις υπόλοιπες, ωστόσο, ο λόγος προσλήψεων- απολύσεων παρέμεινε αρνητικός – μολονότι η «ψαλίδα» φαίνεται να κλείνει – αφού κατά το β΄ εξάμηνο του 2016 για κάθε μία επιχείρηση που έκανε πρόσληψη υπήρξαν 2 επιχειρήσεις που έκαναν απολύσεις. Έτσι, μείωση προσωπικού ανέφερε το 9,2% των επιχειρήσεων (για τις επιχειρήσεις στον τομέα των υπηρεσιών το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 12,3%, στοιχείο που πιθανόν να σχετίζεται με την εποχικότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας) ενώ αύξηση ανέφερε το 4,6%. Σε απόλυτα μεγέθη, εκτιμάται ότι η απώλεια θέσεων μισθωτής απασχόλησης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις κατά το β΄ εξάμηνο του 2016 ανήλθε στις 23,000 (στην έρευνα Ιουλίου είχαν προβλεφθεί 22,500 απώλειες). Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ όπου το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης για το 2ο εξάμηνο του 2016 σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015 είναι αρνητικό κατά 25.000 θέσεις εργασίας περίπου.
Οι προοπτικές για το α΄ εξάμηνο του 2017 ως προς το λόγο προσλήψεων – απολύσεων δείχνουν ότι σε δύο επιχειρήσεις που κάνουν προσλήψεις (8,1% των επιχειρήσεων) αντιστοιχούν τρεις επιχειρήσεις που προχωρούν σε απολύσεις. Για το επόμενο εξάμηνο σύμφωνα με την έρευνα αναμένονται 2.000 επιπλέον απώλειες θέσεων μισθωτής απασχόλησης, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι απώλειες από τα λουκέτα.

Αλλά ακόμα και από αυτές τις επιχειρήσεις που θα προχωρήσουν σε προσλήψεις και αύξηση του προσωπικού κατά το α΄ εξάμηνο του 2017 το 40% περίπου θα προχωρήσει σε προσλήψεις είτε με το καθεστώς της μερικής απασχόλησης είτε με το καθεστώς του εξωτερικού συνεργάτη.
Το καθεστώς των ευέλικτων μορφών απασχόλησης φαίνεται ότι έχει παγιωθεί στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αφού οι μισές σχεδόν από αυτές (ποσοστό 48,2 %) απασχολεί προσωπικό με ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Στο στοιχείο αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί και το ότι 6 στις 10 επιχειρήσεις (ποσοστό 60,1%) απασχολούν συμβοηθούντα μέλη της οικογένειας. Έτσι σε αυτήν την παραδοσιακή μορφή ευελιξίας έρχονται να προστεθούν και νεώτερες μορφές.
Το 37,2% των επιχειρήσεων προχώρησε κατά το β΄ εξάμηνο του 2016 σε μείωση ωρών ή και ημερών εργασίας (τον Φεβρουάριο του 2016 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 45,2%). Για το α΄ εξάμηνο του 2017 οι επιχειρήσεις που θεωρούν σχεδόν βέβαιο να προχωρήσουν σε μείωση ωρών εργασίας είναι 24,4%.

Κατά το β΄ εξάμηνο του 2016 περίπου 3 στις 10 επιχειρήσεις (ποσοστό 31,8%) προχώρησαν σε μείωση των αποδοχών του προσωπικού τους. Το ποσοστό αυτό είναι κατά τι χαμηλότερο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2016 (32,8%) αλλά υψηλότερο από το αντίστοιχο ποσοστό του Ιουλίου 2016 (28%). Το εύρημα αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι 4 στις 10 επιχειρήσεις περίπου (ποσοστό 39,3%) αντιμετώπισαν κατά το β΄ εξάμηνο του 2016 δυσκολίες στην καταβολή των μισθών του προσωπικού τους.

Δ. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ- ΟΦΕΙΛΕΣ

Το υψηλότερο ποσοστό των επιχειρήσεων που έχουν καθυστερημένες οφειλές συγκεντρώνεται σε εκείνες που έχουν χρέη προς τον ΟΑΕΕ και νυν ΕΦΚΑ (ποσοστό 26,7%). Μολονότι το ποσοστό αυτό εμφανίζεται μειωμένο σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2016 (28,3%), ο αριθμός των επιχειρήσεων με οφειλές και χρέη στο ασφαλιστικό ταμείο υπολογίζεται στις 300.000.

Αυτό που εμφανίζεται ιδιαίτερα ανησυχητικό σε σχέση με τις οφειλές των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι η αύξηση των επιχειρήσεων που έχουν οφειλές στην εφορία αφενός και στους προμηθευτές αφετέρου. Πιο συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που έχουν οφειλές προς την εφορία αυξήθηκαν από 21,9% τον Ιούλιο του 2016 σε 23,8% τον Φεβρουάριο του 2017 (ρυθμός αύξησης 10% περίπου!). Το στοιχείο αυτό συμβαδίζει με το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Φεβρουαρίου του 2017, οι οποίες ανήλθαν στα 1,63 δις ευρώ. Μάλιστα, οι προοπτικές εμφανίζονται ακόμα πιο δυσμενείς αφού το ποσοστό των επιχειρήσεων που εκτιμά ότι δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις οφειλές του προς την εφορία το 2017 ανέρχεται σε 33,2%, δηλαδή στο ένα τρίτο των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Εξίσου ανησυχητική είναι και η αύξηση των επιχειρήσεων που έχουν χρέη προς τους προμηθευτές τους αφού από 19% τον Ιούλιο του 2016 αυξήθηκαν σε 21,7% (ρυθμός αύξησης πάνω από 10%!)
Η μείωση στον κύκλο εργασιών, η έλλειψη ρευστότητας, η χαμηλή κερδοφορία αλλά και η αύξηση των οφειλών κυρίως προς την εφορία παρουσιάζεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στο εύρημα το σχετικό με το ότι 9 στις 10 επιχειρήσεις θεωρούν ως σημαντικότερο εμπόδιο για την επιχειρηματική δραστηριότητα την αυξημένη φορολογία (ποσοστό 45%) και τη μείωση των εισοδημάτων και της κατανάλωσης (ποσοστό 41,5%).

Οι στατιστικές προβολές του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ δείχνουν ότι έχει παγιωθεί ένα περιβάλλον υψηλής έκθεσης των επιχειρήσεων σε οφειλές προς το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Πάνω από 3 στις 10 επιχειρήσεις αναμένεται να μην ανταποκριθούν στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους για το 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι 9,3% των επιχειρήσεων έχει ταυτόχρονα οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες πλέον προσεγγίζουν τα 220 δις, υπερβαίνουν κατά πολύ το ΑΕΠ της χώρας. Η νομοθετική παρέμβαση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης ιδιωτικού χρέους αποτελεί θετική εξέλιξη, αλλά πρέπει να συμπεριλάβει όλες τις μορφές επιχειρήσεων και όλες τις οφειλές.

Ε. ΔΕΙΚΤΕΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ- ΛΟΥΚΕΤΑ

Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΜΗ κατά το χρονικό διάστημα Αύγουστος 2016 – Ιανουάριος 2017 διέκοψαν τη λειτουργία τους 18.410 επιχειρήσεις. Οι εκτιμήσεις του ΙΜΕ με βάση τα ευρήματα της έρευνας του Ιουλίου 2016 υπήρξαν για μία ακόμα φορά μετριοπαθείς καθώς η εκτίμηση ήταν για «κλείσιμο» 18.100 επιχειρήσεων.

Για το επόμενο διάστημα 4 στις 10 επιχειρήσεις (ποσοστό 40,3%) θεωρεί αρκετά και πολύ πιθανό ότι θα κλείσει. Το αντίστοιχο ποσοστό είναι ιδιαίτερα υψηλό για τους αυτοαπασχολούμενους (57,4 %) μία ακόμα ένδειξη για περαιτέρω διεύρυνση της αδήλωτης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ωστόσο, το πραγματικό πρόβλημα βιωσιμότητας έρχεται στην επιφάνεια εάν υπολογίσουμε την ένταση με την οποία εμφανίζεται η προοπτική των «λουκέτων». Πιο συγκεκριμένα και με δεδομένο ότι το 10,1% από αυτούς που θεωρούν ότι θα κλείσουν το επόμενο διάστημα τοποθετεί αυτό το ενδεχόμενο στο επόμενο τρίμηνο, η εκτίμηση του ΙΜΕ είναι ότι το α΄ εξάμηνο του 2017 θα διακόψουν τη λειτουργία τους 18.700 επιχειρήσεις. Επιπρόσθετα, υπογραμμίζεται ότι τα «λουκέτα» θα συγκεντρωθούν σε επιχειρήσεις της Αττικής και στον κλάδο της μεταποίησης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ τα πιθανά λουκέτα επιχειρήσεων, που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνεπάγονται υψηλό κίνδυνο απώλειας 34,000 θέσεων συνολικής απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί).

ΣΤ. ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Σε σχέση με τις νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού το 73,3% των επιχειρηματιών εκτιμά ότι θα καταβάλει λιγότερες εισφορές ενώ το 25,8% εκτιμά ότι θα καταβάλει υψηλότερες εισφορές. Το εύρημα αυτό είναι συμβατό και με το αντίστοιχο εύρημα, σύμφωνα με το οποίο περίπου το 76% των επιχειρηματιών δήλωσε ότι για το 2016 είχε ετήσια κέρδη μέχρι 20.000 ευρώ. Ας σημειωθεί ότι από αυτό το ποσοστό το 44,5% δήλωσε ότι έκλεισε τη χρήση του 2016 με ζημίες.

Η κατανομή, πάντως, είτε της ελάφρυνσης – χαμηλότερες εισφορές – είτε της επιβάρυνσης – υψηλότερες εισφορές – δεν είναι ισομερής. Ειδικότερα, το ποσοστό αυτών που καταβάλουν υψηλότερες εισφορές κυμαίνεται από το 21,2% για τους αυτοαπασχολούμενους έως το 31,6% για τις επιχειρήσεις στον κλάδο του εμπορίου (χαμηλότερες εισφορές για το 77,6% και 65,8% αντίστοιχα).



Πηγή : imerisia.gr


ΔΕΗ: Πωλείται το 40% της επιχείρησης – Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους



Ξεχάστε τη ΔΕΗ όπως την ξέρατε είναι το μήνυμα από τις Βρυξέλλες. Η κυβέρνηση μπαίνει πλέον στη διαδικασία πώλησης της επιχείρησης, όχι στο σύνολό της, αλλά με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί σε επίπεδο μονάδων και με βάση τη συμφωνία για απελευθέρωση της ενέργειας.

Η ΔΕΗ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο καθώς τα χρέη έχουν εκτοξευθεί και έχει αδυναμία ακόμη και στη συντήρηση των μονάδων που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της.

Οι τροϊκανοί πιέζουν για την πώληση του 40% των μονάδων παραγωγής της εταιρείας και έτσι με δεδομένα τα προβλήματα πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν ακόμη και κίνδυνο κατάρρευσης.

Το Μαξίμου επιθυμεί να βάλει πωλητήριο σε λιγνιτικές μονάδες, και κυρίως μονάδες για τις οποίες υπάρχει ήδη πρόβλημα συντήρησης καθώς το κόστος είναι μεγάλο.

Στην παγκόσμια αγορά ενέργειας όμως η χρήση λιγνίτη έχει τάση μείωσης και έτσι οι πιέσεις είναι αφόρητες και για την πώληση υδροηλεκτρικών εργοστασίων.

Το παζάρι έχει ξεκινήσει και έχει προχωρήσει για τα καλά. Από το συρτάρι κάποιοι έβγαλαν φαίνεται ως και το σχέδιο για τη “μικρή ΔΕΗ” το οποίο η κυβέρνηση είχε “ξεχάσει” επί δύο χρόνια.

Το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι τι θα συμβεί με τους εργαζόμενους που είναι στις μονάδες στις οποίες θα μπει πωλητήριο. Αν θα συνεχίσουν να εργάζονται, αν θα μείνουν όλοι στις εργασίες τους και ποιες θα είναι οι νέες συμβάσεις εργασίας που θα έχουν με το νέο καθεστώς.

Όλα αυτά σε μια περίοδο όπου η ΔΕΗ θα πρέπει να παραχωρήσει βάσει μνημονίου μεγάλο μέρος του πεδίου της ενέργειας σε ιδιώτες, να παραχωρήσει ουσιαστικά το μισό της πελατολόγιο την ώρα που είναι εκατοντάδες χιλιάδες όσοι έχουν χρέη απέναντι στην επιχείρηση. 

Ταυτόχρονα με την πώληση μονάδων η ΔΕΗ θα χάσει μεγάλο μέρος της δύναμης παραγωγής της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεκδικήσει όπως ως σήμερα μερίδιο στην αγορά και έτσι τα ερωτήματα για την ίδια την επιβίωση της επιχείρησης πολλαπλασιάζονται.



Πηγή : newsit.gr


Ολονύκτιες συμπλοκές μεταναστών στη Χίο



Όλα ξεκίνησαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, όταν ομάδα 20 Αφγανών, άλλοι από ΒΙ.ΑΛ. και άλλοι από Σούδα, εισέβαλλαν στον καταυλισμό και ξεκίνησαν να πετροβολούν και να χτυπούν όποιο Αλγερινό έβρισκαν μπροστά τους

Καζάνι που βράζει θυμίζει και πάλι ο καταυλισμός μεταναστών της Σούδας, με τις ισορροπίες στο εσωτερικό του να κρέμεται από μία κλωστή. Η συνύπαρξη ατόμων διαφόρων εθνικοτήτων φαίνεται ότι αποτελεί δυσεπίλυτο πρόβλημα για τις αρχές, αφού οι συγκρούσεις το τελευταίο διάστημα είναι καθημερινό φαινόμενο.

Η βεντέτα

Λίγες ώρες μετά την επίσκεψη των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Κάστρου στην Εισαγγελία, ξέσπασε βεντέτα μεταξύ Αφγανών και Αλγερινών μεταναστών με τους πρώτους να επιτίθενται με πέτρες και ξύλα στους τελευταίους, δημιουργώντας εκτεταμένα επεισόδια εντός του καταυλισμού.

Όπως υποστήριξαν στο politischios.gr Αλγερινοί μετανάστες, όλα ξεκίνησαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, όταν ομάδα 20 Αφγανών, άλλοι από ΒΙ.ΑΛ. και άλλοι από Σούδα, εισέβαλλαν στον καταυλισμό και ξεκίνησαν να πετροβολούν και να χτυπούν όποιο Αλγερινό έβρισκαν μπροστά τους.

Επί 20 λεπτά η Σούδα θύμιζε πεδίο μάχης, ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν με την είσοδο Διμοιρίας των ΜΑΤ στον καταυλισμό που εκδίωξε τους ταραξίες.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μία γυναίκα και ένα παιδί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

3 προσαγωγές

Παρά την άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας που εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των υπαίτιων, δεν κατέστη δυνατή οποιαδήποτε σύλληψη αφού οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν μέσα από τα στενά του Κάστρου. Παρόλα αυτά λίγο πριν τη 01:00 της Πέμπτης οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγή 3 ατόμων.

Διακόπτονται για σήμερα τα δρομολόγια

Υπό τον φόβο γενίκευσης των επεισοδίων η Ύπατη Αρμοστεία, ανακοίνωσε ότι από το πρωί της Πέμπτης μέχρι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια μεταφοράς μεταναστών από ΒΙ.ΑΛ. προς Σούδα και Βροντάδο, αφού υπάρχει η υποψία συγκέντρωσης Αφγανών από το Χαλκειός στο κέντρο της πόλης με σκοπό να συνεχίσουν τη βεντέτα που άνοιξε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης. 




Πηγή: politischios.gr, protothema.gr


Απίστευτο: Η ΕΡΤ έκανε γκάλοπ για την...ΕΡΤ που θα μεταδώσει η...ΕΡΤ




Η ΕΡΤ κάνει δημοσκόπηση για την αξιοπιστία της ΕΡΤ και την παρουσιάζει στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ! Μαγικό.

Η ΕΡΤ παρήγγειλε μεγάλη έρευνα σε εταιρία δημοσκοπήσεων για την... αντικειμενικότητα και αξιοπιστία των δελτίων ειδήσεων και των εκπομπών της ΕΡΤ και θα την παρουσιάσει στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ στις 21:00!

Η ΕΡΤ ενημερώνει για όλα αυτά σε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρεται πως στην ίδια έρευνα «καταγράφεται η μαζική διαφωνία στην απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και η θετική ανταπόκριση στην επαναλειτουργία της».

Αυτό είναι το δελτίο τύπου της ΕΡΤ           

Η μεγάλη έρευνα της ALCO για την ανταπόκριση των πολιτών στο περιεχόμενο και στις υπηρεσίες που παρέχει η ΕΡΤ, θα παρουσιαστεί αναλυτικά απόψε στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1 στις 21.00 με το Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει η ευρύτατη αποδοχή του κοινού στον πρωτεύοντα ρόλο που διαδραματίζει η ΕΡΤ στην προώθηση του πολιτισμού και του αθλητισμού, καθώς και στην κάλυψη της ειδησεογραφίας από την Περιφέρεια.

Παράλληλα, καταγράφεται η μαζική διαφωνία στην απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και η θετική ανταπόκριση στην επαναλειτουργία της.

Επίσης, η έρευνα καταγράφει την τοποθέτηση του κοινού για την αντικειμενικότητα και αξιοπιστία των δελτίων Ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών, τόσο της ΕΡΤ όσο και των ιδιωτικών καναλιών.


Πηγή : thetoc.gr


Πέντε νεκροί και 40 τραυματίες στο Λονδίνο



 Ένας δράστης, πιθανότατα ισλαμιστής τρομοκράτης, καθώς μέχρι στιγμής οι βρετανικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει λεπτομέρειες, παρέσυρε πεζούς με αυτοκίνητο και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο κοινοβούλιο, όπου μαχαίρωσε τον 48χρονο αστυνομικό Κιθ Πάλμερ.  

Ο δράστης σύμφωνα με την Daily Mailείχε ασιατικά χαρακτηριστικά και ήταν γύρω στα 40.



Στην επίθεση έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι ενώ στη λίστα των τραυματιών βρίσκονται 40 άτομα. 

Νεκροί - σύμφωνα με πληροφορίες - είναι ο δράστης της επίθεσης, ο αστυνομικός που μαχαίρωσε έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο και τρία άτομα που παρέσυρε νωρίτερα με το αυτοκίνητό του στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ.