Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Άμεση ανάκληση των αναρτημένων δασικών χαρτών ζητούν οι συμβολαιογράφοι



Διαπιστώνουν σωρεία λαθών και επισημαίνουν τον κίνδυνο απώλειας ιδιωτικής περιουσίας

Παρέμβαση στο θέμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών κάνει, με ανακοίνωση της, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας. Οι συμβολαιογράφοι διαπιστώνουν ότι οι «δασικοί χάρτες της χώρας, λόγω της πρόσφατης νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναρτήθηκαν εσπευσμένα, περιέχουν σωρεία λαθών και χαρακτηρίζουν καλλιεργήσιμες επιφάνειες ως δασικές εκτάσεις, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο απώλειας ιδιωτικής περιουσίας, λόγω του τεκμηρίου κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου στις εκτάσεις που χαρακτηρίζονται ως δασικές» και ζητούν, μεταξύ άλλων, την άμεση ανάκληση τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κατάρτιση του Δασολογίου στη χώρα, εκτός από συνταγματική επιταγή, είναι το μόνο αποτελεσματικό μέσο για την προστασία και διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων της Ελλάδας

Η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει αποφανθεί ότι η διαδικασία κατάρτισης των δασικών χαρτών είναι μεν αυτοτελής και δεν εξαρτάται από την διαδικασία κατάρτισης του κτηματολογίου, πλην όμως η κύρωση των δασικών χαρτών θα πρέπει να ολοκληρώνεται πριν την περαίωση της κτηματογράφησης, άλλως αυτή θα είναι νομικά πλημμελής.

Οι δασικοί χάρτες της χώρας, λόγω της πρόσφατης νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναρτήθηκαν εσπευσμένα, περιέχουν σωρεία λαθών και χαρακτηρίζουν καλλιεργήσιμες επιφάνειες ως δασικές εκτάσεις, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο απώλειας ιδιωτικής περιουσίας, λόγω του τεκμηρίου κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου στις εκτάσεις που χαρακτηρίζονται ως δασικές.

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας ζητά από την Ελληνική Πολιτεία:

● την άμεση ανάκληση των αναρτημένων δασικών χαρτών,

● την αναστολή της κύρωσης των δασικών χαρτών για ικανό χρονικό διάστημα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και συμπληρώσεις επ’ αυτών,

● τον χαρακτηρισμό ως αγροτικών εκτάσεων, αυτών που στις αεροφωτογραφίες είτε του έτους 1945 είτε του 1960 φαίνεται να είχαν αγροτικό χαρακτήρα και

● τη μείωση του ειδικού τέλους άσκησης αντιρρήσεων.

Η νομοθέτηση και η διοικητική αντιμετώπιση της προστασίας των δασικών εκτάσεων ισότιμα με την προστασία της ιδιωτικής περιουσίας, η εξισορρόπηση της προστασίας ιδιωτικού και δημόσιου συμφέροντος, ο περιορισμός του έργου της κτηματογράφησης σε τεχνική διαδικασία χαρτογράφησης ως συμπληρώματος του θεσμού της μεταγραφής, ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας, με συνολική ανάγνωση και ενιαία αντιμετώπιση του συνόλου των ανωτέρω εκτεθέντων ζητημάτων, σε συνδυασμό με την κωδικοποίηση, η οποίας έχει μεν ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει ακόμη γίνει νόμος του Κράτους καθώς και η σύνταξη του δασολογίου, θα επιλύσουν τις αντιθέσεις της περιπτωσιολογικής και αποσπασματικής αντιμετώπισης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των δασικών εκτάσεων, θα άρουν αδικίες του παρελθόντος και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την αειφόρα διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων και την εξασφάλιση του πολυλειτουργικού ρόλου τους».



Πηγή : newsbeast.gr


Μπακογιάννη: Ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία επαφή με την πραγματική οικονομία



Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε η αρμόδια τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική οικονομία και πως οδηγεί την χώρα σε αδιέξοδο. 

Ειδικότερα, σε συνέντευξή της η κ., Μπακογιάννη, ανέφερε: «Δεν έχει προκύψει συμφωνία και πληρώνουμε τι τίμημα της απίστευτης καθυστέρησης της λάθος ανάγνωσης που έκανε η κυβέρνηση των ευρωπαϊκών και διεθνών  δεδομένων, μια συμφωνία που αν έκλεινε τον Οκτώβριο μετά βεβαιότητας θα είχε πολύ λιγότερα μέτρα και πολύ λιγότερη επιβάρυνση στον ελληνικό λαό , απόδειξη ότι η κυβέρνηση ζει σε άλλον πλανήτη είναι αυτό που συνέβη χθες. Στις 12 παρά τέταρτο ο Έλληνας πρωθυπουργός με τα Βαΐων και κλάδων και μουσικής ως δεύτερος Μπετόβεν ανακοινώνει ότι η Ελλάδα μπήκε στην ανάπτυξη και στις 12 και τέσσερα λεπτά ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ ότι η Ελλάδα είναι σε ύφεση. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει καμία επαφή  με την πραγματική οικονομία, ότι δεν έχει καταλάβει ότι οι άνθρωποι μετακομίζουν για την Βουλγαρία, ότι τα μπλοκάκια κλείνουν, ότι οι εργοδοτικές εισφορές δεν πληρώνονται, ότι οι άνθρωποι καταστρέφονται».

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη συνέχισε λέγοντας: Είναι βέβαιο ότι ο δρόμος μπροστά μας είναι κακοτράχαλος και είναι επίσης βέβαιο ότι με την κυβέρνηση αυτή,  είναι αδύνατο να δούμε χαΐρι. Η Ελλάδα είναι στο πάτο των πάτων σε όλους τους δείκτες από εκεί και πέρα τι συνεννόηση να κάνεις με την κυβέρνηση.

Για αυτό και είπε η κ. Μπακογιάννη οτι η ΝΔ ως κυβέρνηση το μείγμα της πολιτικής το οποίο θα προτείνει που είναι δύσκολο μείγμα, σοβαρές μεταρρυθμίσεις στο κράτος με αλλαγές στις δομές του, αυτό θα συμβαδίσει με μείωση της φορολογίας.

Η ΝΔ έχει ρητά και κατηγορηματικά πει οτι δεν θα κάνει απολύσεις στο δημόσιο. Από την άλλη πλευρά όμως η ΝΔ δεν θα κάνει καινούργια «ΤΡΕΝΟΣΕ», για να είμαστε ξεκάθαροι. Είναι βέβαιο ότι την επένδυση του ελληνικού θα την προχωρήσουμε γρήγορα. Να τη βράσω αν είναι αυτή αριστερή λογική με τις ιδεοληψίες  της κυβέρνησης.

Βλέπω αδιέξοδο , και στο αδιέξοδο θα απαντήσει ο ελληνικός λαός και θα δώσει το μήνυμα  του,  επιζητώντας την πολιτική αλλαγή.

Για την προκλητικότητα της Τουρκίας η κ. Μπακογιάννη σημείωσε:

Είναι βέβαιο ότι έχουμε αύξηση της έντασης , είναι βέβαιο ότι οι λόγοι είναι πολλοί ένας από τους κυρίαρχους λόγους είναι το δημοψήφισμα ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να αναζητήσει εσωτερικά στηρίγματα ζωγραφίζοντας τον διάολο  στον τοίχο, από την άλλη πλευρά είναι επίσης βέβαιο ότι εκείνο που χρειάζεται ως ελληνική απάντηση δεν είναι οι γελοίες ρητορείες , αλλά είναι η ουσιαστική διπλωματική δραστηριότητα έτσι ώστε το σύνολο των συμμάχων και των εταίρων μας να γνωρίζει ποια είναι η πραγματικότητα και να γνωρίζει επίσης ότι τα σύνορα τα ελληνικά είναι και σύνορα ευρωπαϊκά. Άρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινάει σε βάθος ενημέρωση όλων χωρίς  να τραγικοποιούμε τα πράγματα αλλά με αίσθηση ευθύνης και σοβαρότητας πράγμα που η ΝΔ το έκανε για να καλύψει το κενό της κυβέρνησης.

Δεν θεωρώ σοβαρή την εικόνα ενός υπουργού εθνικής αμύνης ο οποίος αλλάζει τις στολές του ελληνικού στρατού, και ο οποίος γυρίζει γύρω γύρω κάνοντας δηλώσεις και λέγοντας πράγματα τα οποία στερούνται κάθε σοβαρότητας όπως στο διάδρομο της βουλής όπου μας ανάγγειλε  ότι θα υπάρχει θερμό επεισόδιο το καλοκαίρι στην Κύπρο, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Θέλει πολύ σοβαρότητα η άσκηση εξωτερικής πολιτικής και ασόβαρη άνθρωποι  δυσκολεύονται να έχουν την ευθύνη.



Πηγή : sofokleousin.gr



Νέα Δημοκρατία: Σε τραγική κατάσταση το ασφαλιστικό



Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
           
«Ποτέ στο παρελθόν το ασφαλιστικό δεν βρέθηκε σε τόσο τραγική κατάσταση.

Στον ΕΦΚΑ επικρατεί το απόλυτο χάος! Στοιχεία χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων έχουν χαθεί.

Οι εξοντωτικές εισφορές “σκοτώνουν” κάθε δημιουργική προσπάθεια. 

Το αδιέξοδο με τα μπλοκάκια οδηγεί την Κυβέρνηση από λάθος σε λάθος και τους ασφαλισμένους σε πλήρη απόγνωση.

Το φιάσκο με το μαθηματικό τύπο ακυρώνει στην πράξη το Νόμο Κατρούγκαλου, αλλά και τις ελπίδες των νέων συνταξιούχων να λάβουν σύνταξη.

Όλοι οι νέοι συνταξιούχοι – από τον περασμένο Μάιο - έχουν χάσει 20% μεσοσταθμικά της σύνταξής τους. 

Η Κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και στους σημερινούς συνταξιούχους. 

Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουν σήμερα χιλιάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι της πιο ανίκανης και αναξιόπιστης Κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος!

Η οργή της κοινωνίας ξεχείλισε».





Η «άνοιξη της οικονομίας» με ξεκούρδιστη ορχήστρα




Ψυχρολουσία με ύφεση και το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, την ώρα που ο Τσίπρας μιλούσε για ανάπτυξη.

Η προσγείωση ήταν ανώμαλη. Τόσο σε όρους πολιτικούς όσο και σε όρους αμιγώς οικονομικούς, με φόντο μια βασανιστική διαπραγμάτευση δίχως τέλος.  

Οι ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σύμφωνα με τις οποίες η ελληνική οικονομία έκανε μακροβούτι στην ύφεση το τελευταίο τρίμηνο του 2016, ήρθαν ακριβώς την ίδια ώρα όπου ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο επιχειρούσε να ενορχηστρώσει ένα αναπτυξιακό κρεσέντο. «Η αντοχή της οικονομίας μάς οδήγησε στην υπέρβαση της ύφεσης. Τώρα μπορούμε να συνθέσουμε εμείς τη μουσική» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η ανάπτυξη, τελικά, δεν ήρθε το 2016. Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία έδειξαν βουτιά του ΑΕΠ κατά 1,1% το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους ενώ συνολικά το 2016 έκλεισε με οριακή ύφεση 0,05%. 

Η οικονομία πληρώνει την πολιτική της υπερφορολόγησης που έχει γονατίσει την αγορά και την πολιτική αβεβαιότητα που τροφοδοτείται απο το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Κορυφαίοι οικονομικοί αναλυτές και παράγοντες της οικονομίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Αν χαθεί εξαιτίας της καθυστέρησης στην αξιολόγηση και το πρώτο εξάμηνο του 2017 - το πρώτο τρίμηνο ήδη θεωρείται χαμένο -, ούτε ο φετινός στόχος για ανάπτυξη 2,7% πρόκειται να επιτευχθεί και οι ανατροπές θα είναι αλυσιδωτές σε όλα τα κρίσιμα μεγέθη.

ΠΑΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ. Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ στις αρχές Φεβρουαρίου έδειχναν επέκταση της οικονομίας κατά 0,3% το 2016 αλλά τα νεότερα στοιχεία - δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο οι σημαντικές αναθεωρήσεις στη βάση τελικών στοιχείων - άλλαξαν δραστικά την εικόνα δίνοντας ενδεχομένως ένα πρόσθετο πάτημα στο ΔΝΤ. Το Ταμείο με την τελευταία έκθεσή του τόνιζε ότι «αν δεν εφαρμοστούν νέες μεταρρυθμίσεις, παραμείνουν σε ισχύ τα capital controls, δεν εξασφαλιστεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και δεν υπάρξει λύση για το χρέος τότε ο ρυθμός ανάπτυξης σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα θα είναι 1% και σε μακροπρόθεσμο μόλις 0,3%».

Μέχρι τώρα καμία νάρκη δεν έχει εξουδετερωθεί καθώς η διαπραγμάτευση με τους δανειστές συνεχίζει να σέρνεται και το Ταμείο εξακολουθεί να υποστηρίζει τις δικές του πιο απαισιόδοξες προβλέψεις για να χτίσει πάνω σε αυτές τις απαιτήσεις πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων 2% του ΑΕΠ ή 3,6 δισ. ευρώ, με μαχαίρι στο αφορολόγητο και στις συντάξεις.  

Κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, πάντως, χαρακτήριζε χθες την ύφεση του τέταρτου τριμήνου «συγκυριακή», τονίζοντας ότι «ένα τρίμηνο δεν επηρεάζει τη διαπραγματευτική γραμμή της χώρας».

Σχολιάζοντας τα στατιστικά στοιχεία, η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρτ τόνισε πως «συνεχίζουμε να αναμένουμε ανάπτυξη για το 2017 και όπως κάναμε ξεκάθαρο στις προβλέψεις μας η διατήρηση του μομέντουμ των μεταρρυθμίσεων και η συνέχιση της εφαρμογής τους είναι αναγκαία προκειμένου να στηριχθεί η ανάπτυξη και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη».

Για το «χειρότερο τέταρτο τρίμηνο από το 1998» έκανε λόγο ο τομεάρχης Οικονομικών τη ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας τονίζοντας ότι «αυτό είναι το αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που παραμένει και διογκώνεται λόγω κυρίως της καθυστέρησης της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης».
  
ΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΒΑ. Προς το παρόν, το μόνο βέβαιο είναι ότι το κλείσιμο του περασμένου έτους δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο τρίμηνο του 2016 συνοδεύτηκε από δραστική συρρίκνωση των κλάδων κατασκευών (-12%), των θαλάσσιων μεταφορών (-11,5%), των νομικών και λογιστικών υπηρεσιών (-1,5%) ενώ κατά την προσέγγιση του ΑΕΠ από την πλευρά της παραγωγής η μείωση κατά 3,3% των φόρων επί των προϊόντων ανέδειξε σημαντική πτώση της παραγωγής.  

Συνολικά, το 2016 δεν μπορεί να θεωρηθεί καλή χρονιά. Μπορεί το έτος να έκλεισε με οριακή ύφεση, όμως μεγάλο μέρος της συγκράτησης προκύπτει από την επίδραση ενός εξαιρετικά καλού τρίτου τριμήνου (2%). Αναλυτές εκτιμούν ότι η εκτίναξη του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο είναι απολύτως συγκυριακή καθώς η σύγκριση γίνεται με μία πολύ ρηχή βάση το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, όταν η οικονομία επιχειρούσε να χωνέψει το σοκ των capital controls με ύφεση 2,4%.

Αν εξαιρεθεί το τρίτο τρίμηνο με την επέκταση κατά 2%, όλα τα υπόλοιπα τρίμηνα του 2016 ήταν αρνητικά. Το πρώτο τρίμηνο καταγράφηκε συρρίκνωση κατά 0,7%, το δεύτερο κατά 0,4% και το τελευταίο κατά 1,1%. Η ανάπτυξη δεν ήταν εδώ ούτε πέρυσι.




Ελενα Λάσκαρη  
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ


Προσπάθεια να φανεί η Ν.Δ. αποδυναμωμένη εμφανίζουν κυβερνητικά sites με ήρωες πολιτευτές που έχουν αποσυρθεί





Η κυβέρνηση καταρρέει και έχει χάσει εντελώς την αξιοπιστίας της εντός και εκτός της Ελλάδας.

Ο Τσίπρας ακάθεκτος εξαπατά και λέει ψέματα ασύστολα χωρίς καμία ντροπή για τα όσα διαπράττει σε βάρος της χώρας και των πολιτών της.

Η ζημιά τεράστια και η πτώση της κυβέρνησης δεδομένη οπότε σκέφτηκαν δεν εμφανίζουμε ότι υπάρχει θέμα στην Νέα Δημοκρατία μήπως και θολώσουμε λίγο τα νερά.

Η είδηση που νόμιζαν τα κυβερνητικά ΜΜΕ ότι θα αναστατώσει τον πολιτικό χώρο ήταν ότι


Τσιτουρίδης και Τσαρτσιώνης  κάνουν ιδρυτική διακήρυξη και εγκαταλείπουν την Νέα Δημοκρατία.

Μάλλον δεν παρακολουθούν τα κυβερνητικά ΜΜΕ γιατί οι συγκεκριμένοι δεν υπήρχαν τα τελευταία χρόνια στην Νέα Δημοκρατία για είχαν αποσυρθεί.

Το ρεπορτάζ αυτών που νόμιζαν ότι θα ταράξουν τα νερά λέει : 

Δύο πρώην της Νέας Δημοκρατίας, οι Τσιτουρίδης και Τσιαρτσιώνης παρουσιάζουν σήμερα Τρίτη την ιδρυτική του«Δικτύου Ελλήνων Ριζοσπαστών».Πρόκειται για πολιτική πρωτοβουλία από το χώρο της Κεντροδεξιάς, που μεταξύ άλλων υπογράφουν οι δύο πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Η ημερομηνία επελέγη συμβολικά καθώς στις 7 Μαρτίου του 2004 η ΝΔ με αρχηγό τον Κώστα Καραμανλή είχε κερδίσει τις εκλογές.

Η πολιτική πρωτοβουλία καταδεικνύει το πόσο βαθύ είναι το ρήγμα στους κόλπους της ΝΔ ανάμεσα σε  Καραμανλικούς και Μητσοτακικούς.

Στόχος του φορέα, σύμφωνα με τη διακήρυξή του, είναι: «η ενεργή και ουσιαστική συμβολή, σε μια ανοικτή κι οργανωμένη διαβούλευση, για την κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου υπέρβασης της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης και ανασυγκρότησης της χώρας με βάση τη λογική και το ρεαλισμό».

Δηλώνουν επίσης ότι «λειτουργούμε θετικά και χωρίς ανταγωνισμούς με κομματικούς οργανισμούς ή άλλες πρωτοβουλίες που κάνουν συναφείς διαπιστώσεις κι έχουν παραπλήσιους προβληματισμούς κι ανησυχίες».

Τους πληροφορούμε ότι η κεντροδεξιά ανανεώνεται και δεν ταράζετε με ότι να' ναι ειδήσεις καλή πορεία σε όσους θέλουν επανεμφάνιση.


Ισπανοί δημοσιογράφοι καταγγέλλουν ότι προσπαθούν να τους φιμώσουν οι Podemos

Πηγή: REUTERS/ SERGIO PEREZ


Για παρενόχληση κατηγορεί η κύρια ένωση δημοσιογράφων της Ισπανίας την ηγεσία του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos, καταγγέλλοντας ότι επιχειρεί να θέσει υπό έλεγχο τη δουλειά των δημοσιογράφων κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έκπληκτη από τις καταγγελίες δηλώνει η εκπρόσωπος του Podemos στο κοινοβούλιο, Ιρένε Μοντέρο.

Η Ένωση Τύπου της Μαδρίτης (APM), που συνασπίζει τους δημοσιογράφους των κύριων ισπανικών μέσων ενημέρωσης, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της τις μεθόδους του Podemos, βασιζόμενη στις μαρτυρίες και τις αποδείξεις που έφερε «μια ομάδα δημοσιογράφων που αισθάνονται να παρενοχλούνται και να υφίστανται πίεση από την ηγετική ομάδα του Podemos, με επικεφαλής τον (αρχηγό του κόμματος) Πάμπλο Ιγκλέσιας».

Η ένωση «απαιτεί από το Podemos να εγκαταλείψει μια για πάντα αυτή τη συστηματική εκστρατεία παρενόχλησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία διεξάγει εναντίον επαγγελματιών δημοσιογράφων διαφόρων μέσων ενημέρωσης, τους οποίους εκφοβίζει ή απειλεί όταν δεν συμφωνεί με τις πληροφορίες τους».

Η ένωση «θεωρεί πλήρως ασυμβίβαστο με το δημοκρατικό σύστημα ένα κόμμα, όποιο κι αν είναι αυτό, να προσπαθεί να προσανατολίσει και να ελέγξει τη δουλειά δημοσιογράφων και να περιορίσει την ανεξαρτησία τους».

Η AMP γράφει πως η παρενόχληση διαρκεί εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο και παίρνει τη μορφή «προσωπικών κατηγοριών και ισχυρισμών στη διάρκεια συνεντεύξεων, πολιτικών συγκεντρώσεων ή απ' ευθείας στο Twitter», καθώς και «εκφοβιστικών τηλεφωνικών μηνυμάτων και κλήσεων».

Σε επαφή που είχε μαζί της το Γαλλικό Πρακτορείο, η ένωση αρνήθηκε να γνωστοποιήσει τον αριθμό των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης που αφορά η ανακοίνωσή της και να δώσει συγκεκριμένα παραδείγματα. Όμως, οι συγκρούσεις είναι συχνές ανάμεσα στο Podemos και μέσα ενημέρωσης που το κόμμα θεωρεί εχθρικά.

Τον Απρίλιο 2016, στη διάρκεια ενός δημόσιου συνεδρίου σε πανεπιστήμιο, ο Ιγκλέσιας είχε επιτεθεί ιδιαίτερα σ' έναν δημοσιογράφο της κεντροδεξιάς εφημερίδας El Mundo κατηγορώντας τον ότι, για να επιτύχει στη δημοσιογραφία, γράφει ιστορίες για το Podemos «που δεν είναι ανάγκη να είναι αληθινές». Δημοσιογράφοι είχαν βγει αμέσως από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η αντίδραση του Podemos

Η εκπρόσωπος του Podemos στο κοινοβούλιο, Ιρένε Μοντέρο, αντέδρασε με έκπληξη στις καταγγελίες προτείνοντας μια συνάντηση με την AMP, ενώ παράλληλα εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι η ένωση δεν απευθύνθηκε στο κόμμα.

Η ίδια τόνισε ότι επιδιώκει να διατηρεί «άριστη σχέση» με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Podemos. Υπενθύμισε επίσης ότι η ίδια η Ένωση Τύπου της Μαδρίτης, στην ετήσια Έκθεσή της για το Δημοσιογραφικό Επάγγελμα το 2016 ανέφερε ότι τρεις στους τέσσερις δημοσιογράφους "αυτολογοκρίνονται" επειδή φοβούνται τους διευθυντές ή τους ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης.

Από την πλευρά του, ο Οργανωτικός Γραμματέας του κόμματος, Πάμπλο Ετσενίκε, υπογράμμισε ότι η ανακοίνωση αυτή «προκαλεί έκπληξη σε μια χώρα όπου το 75% των δημοσιογράφων παραδέχονται ότι δέχονται πιέσεις από τους διευθυντές τους, σύμφωνα με την ίδια την Ένωση Τύπου της Μαδρίτης».

Ο Ετσενίκε αναφέρθηκε επίσης στην "απειλή" του δημοσιογράφου Φεντερίκο Χιμένεθ Λοσάντος να πυροβολήσει "όλον τον κόσμο στο Podemos", μια δήλωση για την οποία η AMP δεν έδωσε κάποια απάντηση εξίσου δριμεία με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα για το κόμμα του.

Ο Ετσενίκε πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει λεπτομερώς τις πιέσεις που ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν οι δημοσιογράφοι οι οποίοι προσέφυγαν στην Ένωσή τους, επειδή στην εν λόγω ανακοίνωση δεν δίνονται περισσότερες συγκεκριμένες πληροφορίες. «Δεν ξέρουμε καμία λεπτομέρεια. Ξέρουμε ό,τι ξέρετε κι εσείς, αυτά που είδαμε στα μέσα ενημέρωσης και χωρίς κάποια λεπτομέρεια δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα», κατέληξε.



Πηγή : Cnn.gr


Με 200 ευρώ πολίτες και κακοποιοί αγοράζουν μετασκευασμένα όπλα από τη Βουλγαρία και τα φέρνουν στην Ελλάδα




Μεγάλο πονοκέφαλο προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. η αύξηση μετασκευασμένων αεροβόλων, τα οποία μετατρέπονται σε φονικά όπλα, όπως αυτό που χρησιμοποιεί ο μανιακός δολοφόνος των οδηγών ταξί.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, σε πολλές περιπτώσεις δολοφονικών επιθέσεων και ληστειών χρησιμοποιούνται τέτοιου τύπου όπλα. Αυτά προέρχονται από τη Βουλγαρία και η μετατροπή τους είναι σχετικά εύκολη.

Πολίτες και κακοποιοί τα αγοράζουν από 200 έως 400 ευρώ

Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αστυνομία δείχνουν πως τόσο Έλληνες όσο και Ευρωπαίοι πολίτες πηγαίνουν στη Βουλγαρία και προμηθεύονται πιστόλια ισχυρού κρότου με αβολίδωτα φυσίγγια, τύπου ZORAKI 925 και EKOL SPECIAL, τα οποία κοστίζουν από 200 έως 400 ευρώ.

Μάλιστα, οι Αρχές εκτιμούν πως τουλάχιστον 340 τέτοιου τύπου όπλα «κυκλοφορούν» σε όλη την Ελλάδα. 



Πηγή:  iefimerida.gr 


Βόλος: Συνελήφθη άστεγη επειδή έβαλε φωτιά σε κάδο για να ζεσταθεί




Μάλιστα ασκήθηκε δίωξη από τον Εισαγγελέα για φθορά ξένου αντικειμένου, που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος

Έβαλε φωτιά σε κάδο απορριμάτων, αναστάτωσε τις υπηρεσίες και όλα αυτά επειδή κρύωνε και δεν έβρισκε άλλο τρόπο για να ζεσταθεί.

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται το περιστατικό, συνέβη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας, στην καρδιά του Βόλου, στη συμβολή των οδών Ιωλκού και Αλεξάνδρας,είκοσι μέτρα μακριά από τις Οικονομικές Σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. «Δράστης», μία γυναίκα 40 ετών, άστεγη, με καταγωγή από την Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν που ζει και περιπλανάται στον Βόλο.

Η γυναίκα λόγω του ψύχους έβαλε φωτιά στον κάδο για να ζεσταθεί,αλλά η πράξη της έγινε αντιληπτή από διερχόμενους που ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και την Αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθεί αμέσως,ενώ ασκήθηκε δίωξη από τον Εισαγγελέα για φθορά ξένου αντικειμένου, που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, protothema.gr 


Ο Τσίπρας μετά το φιάσκο και την ξεφτίλα για την δήθεν ανάπτυξη θέλει να πάει την κουβέντα αλλού



Φιάσκο χοντρό με μεγάλη δόση ξεφτίλας που ο Τσίπρας δεν μπορεί να χωνέψει γιατί εδώ και δύο χρόνια έχει τερματίσει το απλά αναξιόπιστος και έχει ανέβει επίπεδα τόσο που λέει ψέματα καθημερινά όπως αναπνέει.

Προσπάθεια να πάει την κουβέντα αλλού ο Τσίπρας εκτός αποτυχημένης διαπραγμάτευσης για ακόμα μία φορά (20η νομίζω αυτά τα δύο χρόνια), καθώς και για την δήθεν ανάπτυξη που έταζε εχθές και είπε πάμε για άλλα μήπως ξεχαστεί η ξεφτίλα.

Εισήγηση στη συνεδρίαση της Επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα πραγματοποιήσει σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, η εισήγηση έχει προγραμματιστεί για τις 12:30, με τη συνεδρίαση να λαμβάνει χώρα στη Βουλή.



Έως 2.000 ευρώ λιγότερη εισφορά αλληλεγγύης για τα πολιτικά πρόσωπα



Μειώσεις στα ποσά της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης προβλέπονται για τα πολιτικά πρόσωπα. Οι «φοροελαφρύνσεις» κυμαίνονται από 1.049 έως 1.999 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ταυτόχρονα με τις ρυθμίσεις που προέβλεπαν περικοπές συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες και «μπλοκάκια», μείωση των αφορολόγητων ορίων και αύξηση φορολογικών συντελεστών για μισθωτούς και συνταξιούχους, οι κυβερνητικοί βουλευτές ψήφισαν τον Μάιο του 2016 ως «αντίμετρο» και μια διάταξη, η οποία προβλέπει τη μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα πολιτικά πρόσωπα κατά 1.049 έως και 1.999 ευρώ το χρόνο.

Δικαιούχοι των σημαντικών αυτών φοροελαφρύνσεων είναι: ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί, οι υφυπουργοί, οι βουλευτές, οι ευρωβουλευτές, οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι γενικοί και οι ειδικοί γραμματείς υπουργείων, οι διοικούντες τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και οι διοικητές των ανεξάρτητων αρχών.

Η προκλητική διάταξη περιλαμβάνεται στο άρθρο 43Α του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Με τις διατάξεις του άρθρου αυτού αναμορφώθηκε η κλίμακα υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τους φορολογούμενους με ετήσια ατομικά φορολογητέα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα καταργήθηκε το ιδιαίτερο καθεστώς ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης το οποίο είχε καθιερωθεί για τα πολιτικά πρόσωπα από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2014 και το οποίο προέβλεπε ότι τα συνολικά εισοδήματα των συγκεκριμένων προσώπων από όλες τις πηγές φορολογούνται με αυξημένο συντελεστή εισφοράς 8%.

Ειδικότερα, με τις νέες διατάξεις του άρθρου 43Α του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος οι οποίες προστέθηκαν με την παράγραφο 9 του άρθρου 112 του ν. 4387/2016, καταργήθηκαν για τα εισοδήματα του έτους 2016 οι διατάξεις του άρθρου 29 του ν. 3986/2011 με τις οποίες η ειδική εισφορά αλληλεγγύης είχε καθιερωθεί και είχε επιβληθεί στα εισοδήματα των ετών 2010-2015.

Στις διατάξεις που καταργήθηκαν περιλαμβανόταν και μία παράγραφος, η οποία προέβλεπε ειδικό καθεστώς υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα πολιτικά πρόσωπα. Συγκεκριμένα, η παράγραφος 3ζ του άρθρου 29 του ν. 3986/2011, όπως είχε τροποποιηθεί με βάση το άρθρο 52 του ν. 4305/2014 το οποίο είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προέβλεπε την επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με αυξημένο συντελεστή 8% στο άθροισμα των εισοδημάτων των πολιτικών προσώπων από όλες τις πηγές.

Με τον τρόπο αυτόν, οι πολιτικοί πλήρωναν, σε κάθε περίπτωση, πολύ μεγαλύτερα ποσά εισφοράς από όλους τους άλλους φορολογούμενους.

Με το νέο καθεστώς υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης όλα τα πολιτικά πρόσωπα εξομοιώνονται με τους υπόλοιπους φορολογούμενους, δηλαδή έχουν «φοροελάφρυνση» κατά 1.049 έως και 1.999 ευρώ.

Ποιους αφορά

Στο ειδικό αυτό καθεστώς αυξημένης ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης υπάγονταν ειδικότερα τα ακόλουθα φυσικά πρόσωπα:

Πρόεδρος της Δημοκρατίας
πρωθυπουργός
πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της Βουλής
αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
υπουργοί
αναπληρωτές υπουργοί
υφυπουργοί
γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων
γενικοί γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων
περιφερειάρχες
βουλευτές και ευρωβουλευτές
δήμαρχοι
διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων, διευθύνοντες και εντεταλμένοι σύμβουλοι των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου
μέλη των ανεξάρτητων αρχών καθώς και των αρχών που χαρακτηρίζονται με νόμο ως ανεξάρτητες ή ρυθμιστικές



Πηγή : in.gr


Το Χαμόγελο του Παιδιού λέει «όχι» στο σχολικό εκφοβισμό



«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή την 6η Μαρτίου Σχολική Ημέρα ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό, υπό το συντονισμό του YouSmile.gr, υλοποιεί πανευρωπαϊκή εκστρατεία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης μαθητών, γονέων κι εκπαιδευτικών.

Μαθητές και μαθήτριες κινητοποιούν τους συμμαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς τους να μην μένουν αμέτοχοι στο φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού. Όλες οι ενέργειες αναρτώνται στο milatora.gr και προβάλλονται από τα Social Media του YouSmile (Facebook, Youtube,Instagram, Twitter).

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε μια διαδραστική συνάντηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου υπό το συντονισμό του YouSmile.gr, σε συνεργασία με την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Π.Ε. Β’ Αθήνας. Στόχος της συνάντησης ήταν να μιλήσουν οι ίδιοι οι μαθητές και οι μαθήτριες για το φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού (Bullying) καθώς και να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο δόθηκαν συμβουλές για τα παιδιά που εκφοβίζονται, για τα παιδιά που εκφοβίζουν καθώς και για τα παιδιά που παρατηρούν ως θεατές το φαινόμενο.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες υποδέχτηκε ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κος Κώστας Γιαννόπουλος ο οποίος δήλωσε:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχοντας την προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (European Antibullying Network) θέτει όλες τις υπηρεσίες του στη διάθεση των παιδιών στην Ελλάδα, αναπτύσσει δράσεις και εργαλεία τόσο σε επίπεδο πρόληψης αλλά και δράσεις σε επίπεδο παρέμβασης και θεραπείας για κάθε παιδί –θύμα εκφοβισμού. Το 2016 πραγματοποιήθηκαν διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης με θεματική την Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό σε 7.637 μαθητές, 1.259 γονείς και 709 εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο επισκέψεων σε σχολεία όλης της Ελλάδας. Ενώ η «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης για παιδιά 116 111» παρείχε συμβουλευτική στήριξη σε 509 παιδιά που κάλεσαν για θέματα εκφοβισμού. Ο σχολικός εκφοβισμός είναι πλέον ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας και απαιτεί διαρκή κινητοποίηση, σωστή ενημέρωση και αποτελεσματική συνεργασία. Είναι υπόθεση όλων μας για να μην έχουμε παιδιά και νέους ανθρώπους που καταστρέφονται ψυχικά»!

Κλείνοντας την συνάντηση, οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της «Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα παιδιά SOS 1056» για να γνωρίσουν από κοντά τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς που τη στελεχώνουν, ενημερώθηκαν για την λειτουργία της και ότι τίθεται στη διάθεση όλων των παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα, για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν, καθημερινά, πανελλαδικά, 24 ώρες το 24ωρο, εντελώς δωρεάν από σταθερό και κινητό τηλέφωνο.

Η εβδομάδα πανευρωπαϊκής Ευαισθητοποίησης & Κινητοποίησης σε μαθητές, γονείς & εκπαιδευτικούς περιλαμβάνει:

● Επικοινωνιακό υλικό της καμπάνιας ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ

Στο YouTube.
Στο Facebook.
Digital materials.
Escalating gifs σε συνεργασία με την εταιρία Olgivy & Mather του Βερολίνου.

● Μηνύματα μαθητών από σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού
Με κεντρικό μας σύνθημα ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ σχολεία από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν και δημιουργούν με το δικό τους μοναδικό τρόπο το μήνυμα. Οι ενέργειες προβάλλονται από τα Ψηφιακά Μέσα του Οργανισμού. Δείτε τα έργα των παιδιών: https://milatora.gr/schools/

● Διαδικτυακές εκπομπές από μαθητές και μαθήτριες στο YouSmile.gr. Παρακολουθήστε τις εκπομπές στο https://www.youtube.com/yousmiletv

● Την Πέμπτη 9 Μαρτίου η χρυσή ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη θα επισκεφτεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τις εγκαταστάσεις της «Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα παιδιά SOS 1056» και της «Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης για παιδιά 116 111». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της μαθητές και μαθήτριες του YouSmile.gr θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί της τόσο για την αθλητική της πορεία όσο και για το φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού.

● Επίσκεψη του 1ου κινητού εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» στο δημοτικό Πάρκο Σερρών, από τις 6 έως και τις 10 Μαρτίου, όπου ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί του οργανισμού πραγματοποιούν ενημερώσεις για το φαινόμενο της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς κι ελεύθερο κοινό. Η δράση του «ΟΔΥΣΣΕΑ» πραγματοποιείται πανελλαδικά υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

● Διαδραστικές παρεμβάσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς
Παράλληλα στα σχολεία πραγματοποιούνται από Ψυχολόγους του οργανισμού πανελλαδικά (όπως γίνεται και κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου) διαδραστικές παρεμβάσεις στους μαθητές με βάση μία κοινωνική ιστορία ενός παιδιού που του ασκούν Bullying. Αξίζει να σημειωθεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της σχολικής κοινότητας στην Πρόληψη πραγματοποιεί οργανωμένες διαδραστικές, βιωματικές δράσεις που απευθύνονται στους μαθητές και στις μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και κηδεμόνες. Οι παρεμβάσεις γίνονται από εξειδικευμένη ομάδα Ψυχολόγων του οργανισμού σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια πανελλαδικά. Η δράση υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από το 2009, το οποίο επικαιροποιήθηκε πρόσφατα, και σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους, τους Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας, τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

● Εξαιρετικά σημαντική, για ακόμα μια χρονιά, και η συμμετοχή του MAD, που ανέλαβε χορηγός επικοινωνίας της καμπάνιας. Χάρη στη συμμετοχή του MAD, η πρωταρχική ομάδα στόχος της, οι έφηβοι, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το φαινόμενο μέσα από το τηλεοπτικό spot, ειδικές εκπομπές, καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του σταθμού.



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Ζει από θαύμα! Έπεσε από τον 8ο όροφο όταν τυλίχθηκε στις φλόγες το διαμέρισμά της



Από θαύμα επέζησε μια γυναίκα που έπεσε από τον 8ο όροφο όταν προσπάθησε να ξεφύγει από τις φλόγες που είχαν τυλίξει το διαμέρισμά της.

Η τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε στο συγκρότημα κατοικιών τύλιξε το διαμέρισμά της, με τη γυναίκα να βγαίνει στο μπαλκόνι σε μια προσπάθεια να ξεφύγει.

Οι γείτονες, που κατέγραφαν την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά, απαθανάτισαν και την πτώση της γυναίκας από τον 8ο όροφο που στάθηκε απίστευτα τυχερή μέσα στην ατυχία της.

Από τη στιγμή που βρέθηκε αντιμέτωπη με την πιθανότητα να καεί ζωντανή, η γυναίκα βγήκε από το παράθυρο και προσπάθησε να αποφύγει την πύρινη κόλαση.



Δεν μπόρεσε όμως να κρατηθεί από τα κάγκελα του μπαλκονιού για πολύ και έπεσε στο κενό από ύψος 20 μέτρων. Λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο νοσοκομείο, με τις αναφορές να θέλουν να νοσηλεύεται σε κώμα.

Από το συγκρότημα διαμερισμάτων απομακρύνθηκαν από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης 9 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, με την αιτία της τεράστιας πυρκαγιάς να μην έχει γίνει ακόμα γνωστή.




Πηγή: Dailymail, newsit.gr


Δείτε την έφοδο ενόπλων του ΣΔΟΕ στο εργαστήριο με τα «ναρκωτικά των τζιχαντιστών»



Κατασχέθηκαν 635.000 δισκία «Captagon», τα οποία χρησιμοποιούνται για το «ντοπάρισμα» των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους και προορίζονταν για χώρες της Μέσης Ανατολής - Είναι η μεγαλύτερη ποσότητα κατάσχεσης ναρκωτικών χαπιών στην ελληνική αγορά

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα το ΣΔΟΕ βίντεο και φωτογραφίες από την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με διεθνείς προεκτάσεις, η οποία είχε εγκαταστήσει εργαστήριο παρασκευής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων «Captagon», στην περιοχή του Λουτρόπυργου.

Σε κοινή επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων του ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής- Αιγαίου με τις συναρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, όπως είχε γίνει γνωστό προ ολίγων ημερών, κατασχέθηκαν 635.000 δισκία των χαπιών «Captagon», τα οποία χρησιμοποιούνται για το «ντοπάρισμα» των τζιχαντιστών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και προορίζονταν για χώρες της Μέσης Ανατολής, μεταξύ των οποίων και η Συρία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κατάσχεσης ναρκωτικών χαπιών στην ελληνική αγορά, ενώ εκτιμάται ότι οι εμπλεκόμενοι, βάσει των ουσιών που βρέθηκαν στο παρασκευαστήριο, είχαν τη δυνατότητα να παρασκευάσουν άλλη μία τέτοια ποσότητα ναρκωτικών.

Διερευνάται, μάλιστα, εάν έχουν διατεθεί και στην ελληνική αγορά. Η αξία των προς πώληση χαπιών που κατασχέθηκαν εκτιμάται περίπου σε δέκα εκατ. ευρώ, ενώ η τιμή του κάθε δισκίου ανέρχεται σε 20 ευρώ.

Κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, που έγινε σήμερα στα γραφεία του ΣΔΟΕ από τον εδικό γραμματέα του Σώματος, Σταύρο Θωμαδάκη, ανακοινώθηκε ότι συνελήφθησαν τέσσερα άτομα -δύο Αλβανοί, ένας Τούρκος και ένας Έλληνας. Καταζητούνται, επίσης, άλλοι τρεις, εκ των οποίων ένας Τούρκος, ένας Αλβανός και ένας Έλληνας, ο οποίος είναι συνταξιούχος αστυνομικός.

Το παράνομο παρασκευαστήριο εντοπίστηκε σε μονοκατοικία στην περιοχή του Λουτρόπυργου, όπου βρέθηκε ένα φορτηγό με αριστοτεχνικά κατασκευασμένη κρύπτη, στην οποία θα τοποθετούνταν τα χάπια, προκειμένου να μεταφερθούν στο Κορωπί. Εκεί βρισκόταν ένα ταχύπλοο σκάφος της οργάνωσης με δύο μηχανές 500 ίππων η κάθε μία, μέσω των οποίων μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα 70 μιλίων την ώρα. 

Εκτιμάται ότι μέσω του ταχύπλοου τα χάπια θα μεταφέρονταν στην Τουρκία και από εκεί σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Εκτός από το ταχύπλοο και το φορτηγό κατασχέθηκαν πέντε κιλά ακατέργαστης κάνναβης, χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες σε συνδυασμό με αμφεταμίνη για την παρασκευή των δισκίων, ένα πυροβόλο όπλο, μία καραμπίνα, δύο πιστόλια, φυσίγγια, μετρητά 6.000 ευρώ, πέντε ΙΧ αυτοκίνητα και ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. 

Ακόμη, βρέθηκαν έγγραφα που αφορούσαν τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση και τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας των ελληνικών και των διεθνών διωκτικών Αρχών.















Πηγή : protothema.gr


Υπέρ μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων τάχθηκαν οι τέσσερις ισχυροί της ΕΕ




Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας τάχθηκαν υπέρ μίας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων που θα επέτρεπε σε ορισμένα κράτη-μέλη να προοδεύσουν πιο γρήγορα από άλλα.

«Η ενότητα δεν σημαίνει ομοιομορφία» υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, οικοδεσπότης της μίνι συνόδου κορυφής στις Βερσαλλίες, στην οποία συμμετείχαν η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Ιταλίας, Μαριάνο Ραχόι και Πάολο Τζεντιλόνι.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τάσσομαι υπέρ της ύπαρξης νέων μορφών συνεργασίας, υπέρ νέων σχεδίων, υπέρ αυτού που αποκαλούμε διαφοροποιημένες συνεργασίες» ανέφερε ο Ολάντ στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από το δείπνο εργασίας.

Με αυτόν τον τρόπο, εξήγησε, «ορισμένες χώρες» θα μπορούσαν «να προχωρήσουν πιο γρήγορα και πιο μακριά σε τομείς όπως η άμυνα, η ευρωζώνη, μέσω της εμβάθυνσης της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, όπως είναι η φορολογική και κοινωνική εναρμόνιση, όπως είναι ο πολιτισμός ή η νεολαία».

Ορισμένες χώρες θα μπορούσαν «να προχωρήσουν γρηγορότερα και ισχυρότερα»

Ορισμένες χώρες θα μπορούσαν «να προχωρήσουν γρηγορότερα και ισχυρότερα χωρίς οι άλλες να αποκλείονται αλλά και χωρίς να μπορούν να αντιταχθούν» διευκρίνισε.

Για την Ανγκελα Μέρκελ οι Ευρωπαίοι θα πρέπει «να έχουν το θάρρος να αποδεχτούν ότι ορισμένες χώρες προχωρούν πιο γρήγορα από τις άλλες» χωρίς ωστόσο να κλείνει ο δρόμος «για εκείνες που έχουν καθυστερήσει».

«Ομως θα πρέπει να μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά» τόνισε.

Ο ιταλός πρωθυπουργός από την πλευρά του τάχθηκε υπέρ «μιας πιο ολοκληρωμένης Ευρωπαϊκής Ενωσης» αλλά με «διαφορετικά επίπεδα ολοκλήρωσης». 

Οσο για τον Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε ότι «η Ισπανία είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στην ολοκλήρωση με όλους εκείνους που θα θελήσουν να την ακολουθήσουν».


Πηγή : tanea.gr


Χωρίς συμφωνία φεύγει η τρόικα – Πιο κοντά οι μειώσεις μισθών – συντάξεων



Οι εκπρόσωποι της τρόικας θα έχουν μια τελευταία συνάντηση σήμερα με την ελληνική πλευρά και στη συνέχεια αναχωρούν, χωρίς να έχει καθοριστεί ημερομηνία επιστροφής τους.

Το Μαξίμου είναι ιδιαίτερα ενοχλημένο με τη στάση κυρίως του ΔΝΤ που μοιάζει άκαμπτο ρίχνοντας στο τραπέζι μόνο τις απαιτήσεις του χωρίς καμία διάθεση διαπραγμάτευσης. Την ίδια ώρα η ευρωπαϊκή πλευρά μοιάζει να... βολεύεται πίσω από τη στάση αυτή και έτσι ουσιαστικά για ακόμη μια φορά η διαπραγμάτευση μένει στάσιμη.

Αυτή όμως είναι μόνο η μια ανάγνωση του τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες στο Χίλτον.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχουν και άλλες παράλληλες διαπραγματεύσεις που θέλουν την ευρωπαϊκή πλευρά να επεξεργάζεται ένα σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμη με τα χρήματα που έχουν περισσέψει από το πακέτο στήριξης των τραπεζών αλλά και με ένα επιπλέον ποσό από το ΔΝΤ.

Αυτό προϋποθέτει βέβαια ότι η ελληνική πλευρά θα δεχθεί να κάνει τις υποχωρήσεις που της ζητούνται και αυτές δεν είναι άλλες από τις μειώσεις των 3,6 δισ. μέσω του αφορολόγητου και των συντάξεων.

Αυτό θα σημάνει απώλεια κάθε χρόνο ενός μισθού για τους μισθωτούς μέσω της μείωσης του αφορολόγητου και μιας σύνταξης για τους συνταξιούχους απ' την περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

Παράλληλα όμως είναι άγνωστο εάν το επιπλέον πακέτο που σχεδιάζουν να δώσουν στην χώρα οι Βρυξέλλες θα καλυφθεί από τα μέτρα που ήδη συζητιούνται ή εάν θα σημάνει επιπλέον μέτρα, δηλαδή νέες μειώσεις για να λάβει η χώρα μια βοήθεια της τάξης των 25 δισ. ευρώ περίπου.

Την ίδια ώρα φαίνεται ότι υπάρχει και άλλο παράλληλο με όλα τα παραπάνω σχέδιο. Το σενάριο που κυκλοφορεί λέει ότι η ελληνική πλευρά αφού συμφωνήσει στις περικοπές των 3,6 δισ. ευρώ από το 2018-2019 θα λάβει ως αντάλλαγμα τη μείωση των απαιτούμενων πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια από το 3,5% στο 2%, με παράλληλη ελάφρυνση του χρέους μέσω παγώματος ή επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής.



Πηγή : newsit.gr


Νέος ΚΟΚ με 50% μικρότερα πρόστιμα, αναλογική επιβολή και κοινωνική εργασία



Παραμένει το ποσό στις «επικίνδυνες» παραβάσεις, δηλαδή την παραβίαση κόκκινου, STOP, υπέρβαση ορίου ταχύτητας, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ - Η συζήτηση είναι ακόμα σε εξέλιξη, δεν υπάρχει πρόθεση αιφνιδιασμού, λέει το υπουργείο

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται πλέον οι συζητήσεις για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που θέλει να εφαρμόσει το υπουργείο Μεταφορών. Πρόστιμα μειωμένα ακόμα και κατά 50%, που θα επιβάλλονται αναλογικά με το εισόδημα του παραβάτη, αλλά και κοινωνική εργασία ως ποινή, είναι οι κύριες αλλαγές που εξετάζονται αυτή τη στιγμή.

Τα μειωμένα πρόστιμα, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», δεν θα αφορούν στις «επικίνδυνες» παραβάσεις που απειλούν ανθρώπινες ζωές. Έτσι το πρόστιμο για την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, του STOP, για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή για την υπερβολική ταχύτητα, παραμένει στα... δυσθεώρητα ύψη των 700 ευρώ. Ανοίγει όμως «παραθυράκι» καθώς, εφόσον εφαρμοστεί η αναλογικότητα στην επιβολή του προστίμου, δηλαδή να πληρώνει καθένας αναλόγως του εισοδήματός του, τότε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και τα πρόστιμα αυτά να είναι για κάποιους τουλάχιστον, μειωμένα. 

Ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης επιμένει πως το σύστημα αυτό εφαρμόζεται στις ΗΠΑ με επιτυχία και πως «άλλο να πληρώνει 100 ευρώ πρόστιμο κάποιος με εισόδημα 10.000 ευρώ και άλλο με 50.000 ευρώ». Επισημαίνει ακόμα πως η επιβολή του προστίμου θα γίνεται μέσω των στοιχείων του TAXIS, χωρίς όμως να αποκαλύπτονται τα στοιχεία οικονομικής κατάστασης του παραβάτη. Όσον αφορά τις αιτιάσεις πως μια τέτοια διάταξη θα ήταν αντισυνταγματική, το υπουργείο διατείνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού θα βασίζεται στην αρχή της αναλογικότητας.

Τονίζεται τέλος πως ακόμα όλες οι αλλαγές είναι υπό συζήτηση, πως τίποτα δεν θα εφαρμοστεί αν δεν υπάρχει ευρεία συναίνεση και πως δεν υπάρχει πρόθεση αιφνιδιασμού. 




Πηγή : protothema.gr


Κυριάκος: Την ώρα που ο πρωθυπουργός έβγαζε διάγγελμα για τη δήθεν ανάπτυξη, τα στοιχεία τον διέψευδαν




Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, που αξιοποιεί «τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ελλάδας» και που «ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και τις ιδιωτικές επενδύσεις», ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σήμερα, Δευτέρα 6 Μαρτίου, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ηλεκτρικών Συσκευών (ΣΒΕΗΣ).

«Είμαστε» τόνισε «μια χώρα που υπό προϋποθέσεις μπορεί να μεγαλουργήσει». Και πρόσθεσε: «Δεν χρειάζεται πολλά για να πάρει μπρος η χώρα και να ζήσουμε ξανά μια μακρά περίοδο ανάπτυξης, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν. Λιγότερους φόρους χρειάζεται. Σταθερό φορολογικό σύστημα. Όχι διαρκείς αιφνιδιασμούς... Μικρότερο και καλύτερο Κράτος. Εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και πρόσβαση σε πραγματική ρευστότητα… Και μια αίσθηση ασφάλειας προς όλους. Ώστε να διασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή που είναι απαραίτητη για την πολιτική σταθερότητα. Η μείωση των φόρων είναι κεντρική πολιτική επιλογή. Για να αναπνεύσει η οικονομία και να ανασάνουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά... Δεσμευτήκαμε ότι θα μειώσουμε 30% τον ΕΝΦΙΑ μέσα σε 2 χρόνια. Τον φόρο επιχειρήσεων από 29% σε 20%. Τη φορολόγηση μερισμάτων από το 15% στο 5%...  Και δεσμευόμαστε, μόλις έχουμε εικόνα, να δούμε το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών στην κατεύθυνση της μείωσής τους, ώστε να δοθούν κίνητρα για προσλήψεις… Το ζήτημα της ρευστότητας είναι κομβικής σημασίας. Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, την οποία ονομάζουμε “δεύτερη ευκαιρία”, ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά και όσοι έπεσαν τα χρόνια της κρίσης να μπορέσουν να σηκωθούν. Χωρίς υγιές τραπεζικό σύστημα που θα μπορεί να υποστηρίξει επιχειρήσεις και καταναλωτές καμία οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί». 

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει τη μάχη και οι Έλληνες να εκπλήξουν για άλλη μια φορά θετικά. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ο λαϊκισμός δοκιμάστηκε και ηττήθηκε στην πράξη… Η ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει. Το πιστεύω βαθύτατα αυτό. Και πιστεύω ότι αυτό δημιουργεί μια βασική προϋπόθεση για να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Δεν είναι η πρώτη φορά στην πορεία του Έθνους μας, που μια εποχή θριάμβων διαδέχεται μια περίοδο καταστροφής. Έχουμε δίδαγμα από τις παλαιότερες γενεές, το πως μπόρεσαν να ξεπεράσουν κρίσεις μεγαλύτερες από τη σημερινή... Πρέπει να πιστέψουμε στις δικές μας δυνατότητες… Θα την κερδίσουμε τη μάχη. Με τη δύναμη της αλήθειας, με τη δύναμη της ελευθερίας και με τις παραγωγικές δυνάμεις, όπως εσείς, στην πρώτη γραμμή».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τα στοιχεία που αφορούν το τελευταίο τρίμηνο του 2016, επισήμανε: «Την ώρα που ο πρωθυπουργός έβγαζε διάγγελμα για τη δήθεν επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τα στοιχεία τον διέψευδαν. Αποδεικνύοντας έτσι ότι οι τοποθετήσεις της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι καταστροφολογία. Είναι μια ακριβής αποτύπωση της εικόνας της αγοράς… Η οικονομία επέστρεψε σε ύφεση το 2015 και δυστυχώς παρέμεινε και το 2016. Η τραγική κατάσταση στην πραγματική οικονομία, που βιώνουν εδώ και καιρό όλοι οι Έλληνες, αποτυπώνεται και στα επίσημα στοιχεία. Και όσο η αβεβαιότητα παραμένει, η οικονομία θα αποσταθεροποιείται ακόμα περισσότερο».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι δεν έχουμε πλέον χώρο ούτε για αυταπάτες, ούτε για πολιτικές  απάτες. Κατήγγειλε την Κυβέρνηση για τις πολιτικές που ακολουθεί και σημείωσε ότι λάθη έκαναν και οι δανειστές μας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πολλές φορές ήταν «ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι».  Όπως ξεκαθάρισε: «Η Ελλάδα σήμερα είναι σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι δύο χρόνια πριν. Και αυτό, επειδή επιτρέψαμε σε πολιτικές απάτες, που βαφτίστηκαν αυταπάτες, να εκτροχιάσουν τη χώρα. Δεν χάσαμε μόνο δυο χρόνια. Χάσαμε πολύ περισσότερα. Γιατί ανακόπηκε η όποια δυναμική υπήρχε το 2014... Τα λάθη είναι πάνω κάτω γνωστά. Και η αλήθεια είναι ότι, τα τελευταία χρόνια, έγιναν αρκετά λάθη. Από όλες τις μεριές, όχι μόνο από την ελληνική πλευρά. Λάθη έκαναν και οι δανειστές μας. Πολλές φορές ήταν “ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι”. Εάν δεν υπέδειξαν, ανέχτηκαν με σχετική άνεση το γεγονός ότι σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της προηγούμενης Κυβέρνησης ανετράπησαν από την σημερινή». 

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού συνεχάρη τον επιχειρηματικό κόσμο που δραστηριοποιείται στο σημερινό δύσκολο περιβάλλον, συμπλήρωσε: «Ξέρω καλά πόσο δύσκολο είναι να δραστηριοποιείσαι στην Ελλάδα του σήμερα. Την Ελλάδα της γραφειοκρατίας, της εξαντλητικής φορολογίας, των εξοντωτικών εισφορών. Σε μια Ελλάδα που ακόμα δεν έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά που κυρίως έχει χάσει την εμπιστοσύνη των ίδιων των πολιτών της... Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σήμερα, είναι η απαισιοδοξία που έχει κυριεύσει τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας… Η αίσθηση ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει.  Μια συλλογική κατάθλιψη που οδηγεί στην παραίτηση από κάθε φιλοδοξία. Και που αποστερεί από την ελληνική κοινωνία το σφρίγος και τη δημιουργικότητα των πολιτών της. Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να αλλάξουμε. Την ψυχολογία των συμπολιτών μας... Να δείξουμε και να πείσουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια της, η οικονομία να πάρει πάλι μπρος, οι Έλληνες να κοιτάζουν ξανά το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση». 





Focus: Ο Αλ. Τσίπρας πανηγυρίζει, η χώρα βουλιάζει




Εκτενείς οι αναφορές του γερμανικού Τύπου στα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ότι παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2016 κατά 1,1% έναντι του δ΄ τριμήνου του 2015 και κατά 1,2% έναντι του γ’ τριμήνου του 2016.

Υπό τον τίτλο «Ο Τσίπρας πανηγυρίζει για τα νέα στοιχεία - στην πραγματικότητα η χώρα του διολισθαίνει όλο και πιο βαθιά στην κρίση», το περιοδικό Focus προβάλει στην ηλεκτρονική του έκδοση βίντεο με απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η χώρα έχει επιστρέψει ήδη σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

«Συρρίκνωση αντί ανάπτυξης»

Το γερμανικό περιοδικό σχολιάζει: «Με αυτά τα λόγια ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πανηγύρισε κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας του για το 2016. Μόλις τρεις ώρες αργότερα ήρθε η προσγείωση από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σύμφωνα με την υπηρεσία, η ύφεση που παρουσίασε η ελληνική οικονομία μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του 2016 ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη από τις προβλέψεις».

Στο θέμα αναφέρεται στην ηλεκτρονική της έκδοση και η εφημερίδα Bild υπό τον τίτλο «Νέο σοκ για τους Έλληνες - συρρικνώθηκε η οικονομία», η ελβετική Neue Zürcher Zeitung που παρατηρεί ότι «διορθώθηκαν προς τα κάτω οι εκτιμήσεις για την οικονομία» αλλά και η αυστριακή Die Presse η οποία επισημαίνει: «Συρρίκνωση αντί ανάπτυξης: διορθώνεται προς τα κάτω το ΑΕΠ της Ελλάδας».


Πηγή : naftemporiki.gr