Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Νέα Δημοκρατία:Βαξεβάνης, Καλογρίτσας, Τσίπρας και Παππάς είναι ένα και το αυτό.




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :

«Τα πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου, για άλλη μια φορά, βυθίζουν την πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο. 

Δεν διστάζουν να αφήσουν χυδαία υπονοούμενα για την προσωπική ζωή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η διάσταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τη σύζυγό του ήταν περίπου σκηνοθετημένη για να μην δηλωθεί στο πόθεν έσχες ένα ακίνητο που είχε η ίδια αγοράσει και είναι δηλωμένο στην Γαλλική εφορία!..

Βαξεβάνης, Καλογρίτσας, Τσίπρας και Παππάς είναι ένα και το αυτό.

Τους πληρωμένους εκτελεστές συμβολαίων θα τους κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Τους πολιτικούς τους καθοδηγητές θα τους κρίνει ο Ελληνικός λαός».


26 χρόνια απο την τραγωδία στο όρος Όθρυς



Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 1991 μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώνεται από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό τη Νέα Αγχίαλο. Είκοσι λεπτά μετά την απογείωση το στίγμα του αεροσκάφους χάνεται από το ραντάρ.

Έπειτα από τρεις ημέρες έρευνας, το πρωί της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου κυβερνήτης στρατιωτικού ελικοπτέρου που συμμετείχε στις έρευνες αναγνωρίζει τα συντρίμμια του C-130 στην κορυφή Τσατάλι του όρους Όθρυς σε υψόμετρο 1.520. Κανένας από τους 63 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και σμηνίτες επέζησε της πρόσκρουσης. 

H δίκη άρχισε έπειτα από τρία χρόνια και εννέα μήνες, στις 4 Νοεμβρίου 1994 στο Αεροδικείο Αθηνών. 



Το μοιραίο αεροσκάφους της Π.Α. τύπου C-130 με αριθμό 748 είχε απογειωθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 1991, λίγο πριν από το μεσημέρι, από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, στο πλαίσιο διατεταγμένης αποστολής που είχε σχέση με την εμπλοκή της χώρας μας στα γεγονότα του Περσικού. 

Ο προορισμός του σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΕΘΑ ήταν η Κρήτη, αλλά έπρεπε πρώτα να πάρει προσωπικό από την 111 ΠΜ (Αγχίαλο) που στη συνέχεια θα μετέφερε στην 115 ΠΜ (Χανιά) και στο Τυμπάκι. 

Το αεροσκάφος βρισκόταν περίπου 38 χιλιόμετρα από την Αγχίαλο, όταν ξαφνικά χάθηκε από το ραντάρ χωρίς προηγουμένως να έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα από τον κυβερνήτη του επισμηναγό Δ. Μπίνα. 

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα που κατατέθηκαν στα στρατιωτικά δικαστήρια που ακολούθησαν, η τελευταία επαφή του με τον πύργο ελέγχου της 111 ΠΜ ήταν στις 12.55 το μεσημέρι κι ενώ είχε αρχίσει η διαδικασία προσγείωσης διά οργάνων, λόγω χαμηλής νέφωσης και κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή. Μετά χάθηκε...

Οκτώ αεροσκάφη F-16, δύο C-130, δυο πυροσβεστικά CL-215, δύο ελικόπτερα Σινούκ, ελικόπτερα του Ναυτικού και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας άρχισαν να ερευνούν την περιοχή όπου είχε χαθεί το αεροσκάφος. 

Παράλληλα μεγάλες δυνάμεις καταδρομώνκαι πεζοναυτών άρχισαν να «χτενίζουν» τα πιθανά σημεία πτώσης του, ψάχνοντας κυρίως πάνω από τη νοητή γραμμή της πορείας που θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει. 

Όμως παρά την τεράστια κινητοποίηση, ο εντοπισμός των συντριμμιών του C-130 έγινε ύστερα από τέσσερις ημέρες, στην πλαγιά «Τσατάλι» του όρους Όθρυς, 60 χιλιόμετρα περίπου μακριά από το σημείο που θα έπρεπε κανονικά να βρίσκεται και σε λάθος γωνία 63 μοίρες.

Τα αίτια του πολύνεκρου αεροπορικού δυστυχήματος δεν έγιναν ποτέ γνωστά.



Πηγή : onalert.gr


Πληρώνουμε την ΕΡΤ μέσω ΔΕΗ περισσότερο από την συνδρομητική


Κώστας Βουκελάτος

Έχετε συγκρίνει ποτέ πόσο πληρώνεται για την συνδρομητική τηλεόραση και πόσο πληρώνετε για την ΕΡΤ μέσω από τον λογαριασμό της ΔΕΗ;

Σχεδόν διπλάσιο είναι το ποσό που πληρώνει ο Έλληνας υπερφολογούμενος για την ΕΡΤ για να βγαίνει η Γιαμαλή άσχετα εάν δεν την βλέπει κανένας και να ακούει τα καθεστωτικά βορειοκορεάτικα που ξεστομίζει για να υπερασπιστεί την κυβέρνηση.

Σε ένα κανάλι που είσαι ότι δηλώσεις όπως "Δημοσιογράφος" απλά επειδή είσαι κομματικό φερέφωνο και εξυπηρετείς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λές ότι θέλεις και πληρώνει ο Έλληνας για να λες ότι θέλεις.

Η ΕΡΤ είναι ένα ακριβό μαγαζί που παράγει ένα προϊόν που μυρίζει από μακριά φθήνια. Τη  φθήνια του φραπέ, τη φθήνια των τρολς του διαδικτύου, που αναβαθμίστηκαν σε «δημοσιογράφους» όπως διάβασα πρόσφατα σε άρθρο σοβαρού δημοσιογράφου.

Είναι καθαρή κλοπή του κράτους να επιβάλει στον Ελληνικό λαό να πληρώνει μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ ένα καθεστωτικό κομματικό προϊόν που δεν το βλέπει ούτε το 80% των Ελλήνων με μοναδικό σκοπό να περνάει τζάμπα την κυβερνητική προπαγάνδα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


Τι απάντησε ο Τραμπ όταν του είπαν ότι ο Πούτιν είναι δολοφόνος

Πηγή: REUTERS/Stevo Vasiljevic/File photo


Τον σεβασμό του στον Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο η αντίδρασή του στην τοποθέτηση δημοσιογράφου ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι δολοφόνος, προκάλεσε αίσθηση.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Τραμπ ρωτήθηκε αν σέβεται τον Ρώσο ομόλογό του και γιατί και απάντησε: «τον σέβομαι. Σέβομαι πολλούς ανθρώπους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα πάω καλά μαζί τους».

Αναφερόμενος στους λόγους για τον οποίο σέβεται τον Ρώσο ομόλογό του ο Τραμπ σημείωσε: «Είναι ηγέτης της χώρας του. Λέω ότι είναι προτιμότερο να τα πάμε καλά με τη Ρωσία από ότι όχι. Κι αν η Ρωσία μας βοηθήσει στη μάχη κατά του ISIS και της ισλαμικής τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο, αυτό είναι κάτι καλό. Θα τα πάω καλά μαζί του; Δεν έχω ιδέα».

«Είναι όμως δολοφόνος», παρενέβη σε εκείνο το σημείο ο Μπιλ Ο’ Ράιλι του Fox News, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να απαντά: «υπάρχουν αρκετοί δολοφόνοι, έχουμε αρκετούς και στις ΗΠΑ. Τι; Πιστεύετε ότι η χώρα μας είναι τόσο αθώα;».



Πηγή : cnn.gr


Γιαγιά στη Λαμία έδωσε σε απατεώνες 26.000 ευρώ!




Της είπαν πως η κόρη της κινδύνευε να πάει φυλακή και εκείνη τους έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε

Όλες της τις οικονομίες έδωσε σε απατεώνες που κατάφεραν να την κοροϊδέψουν, μια 91χρονη γιαγιά από τη Λαμία.

Την περασμένη Πέμπτη ένας άγνωστος άντρας τηλεφώνησε στη γιαγιά και της είπε: «Είμαι Σύρος πρόσφυγας και η κόρη σας παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητο το μικρό παιδί μου. Δώσε μου ότι χρήματα έχεις για να πάρω το νεκρό παιδί μου και να γυρίσω πίσω και να μην πάω στην αστυνομια και κλείσουν φυλακή την κόρη σου....». 

Την ίδια ώρα η "κόρη" ακούγονταν από το βάθος της γραμμής να καλεί σε βοήθεια τη μητέρα της.

Δυστυχώς η υπερήλικη ταράχτηκε τόσο πολύ, που όχι μόνο δεν πήρε τηλέφωνο την κόρη της να το διασταυρώσει, αλλά σε λίγα λεπτά έδινε τα 26.000€ που είχε στο σπίτι στον συνεργό του απατεώνα που είχε καταφθάσει έξω από το σπίτι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα κρούσματα στην περιοχή της Λαμίας τις τελευταίες ημέρες είναι πάρα πολλά και δυστυχώς παρά τις συνεχείς ενημερώσεις από την αστυνομία, αλλά και τις αναρτήσεις και δημοσιοποιήσεις από τα τοπικά ΜΜΕ, υπάρχουν ηλικιωμένοι συμπολίτες μας που πέφτουν στην παγίδα των απατεώνων, που με κέντρο την Βουλγαρία "χτυπούν" σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.


Πηγή: lamiareport.gr


Νέα Δημοκρατία :Μεγάλη ζωή για τον Τσίπρα, πολύ σκληρή για τους Έλληνες



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το κρυφό ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι :

«Το Μέγαρο Μαξίμου παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός - προφανώς μαζί με την οικογένειά του - πήγε στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου, ενώ έπρεπε να επιστρέψει από τη Λισαβόνα.

Αν είχε πάει για να δει επενδυτές, θα το είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων.

Τώρα γνωρίζουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός γιατί ο κ. Τσίπρας θέλει τόσο πολύ να μείνει στην εξουσία.

Μεγάλη ζωή για εκείνον, πολύ σκληρή για τους Έλληνες».


ΑΔΜΗΕ: Έδιναν €20.000 το μήνα και €200.000 αναδρομικά σε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο!



Παραδέχεται ο ΑΔΜΗΕ τα χρυσά «μπόνους» σε δύο στελέχη του - Δεν ζητούνται όμως παραιτήσεις για ένα θέμα ηθικής τάξης

Παραδέχεται με σημερινή του ανακοίνωση η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ το ρεπορτάζ του www.protothema.gr αναφορικά με τις προληπτικές αμοιβές ύψους 20.000 ευρώ το μήνα αλλά και της αναδρομικής αμοιβής 200.000 ευρώ που έλαβαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της υπό αποκρατικοποίηση εταιρείας.
  
Όπως κατήγγειλε σε σχετική του ερώτηση ο τομεάρχης Περιβάλλοντος κι Ενέργειας του κόμματος της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, τα δύο στελέχη της θυγατρικής της ΔΕΗ σε μια περίοδο δύσκολη για τη χώρα, χρησιμοποίησαν νόμο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να εκτοξεύσουν τις μηνιαίες αποδοχές τους, στα 20.000 ευρώ (ανά μήνα!).  Και μάλιστα, με αναδρομική ισχύ από την εφαρμογή του νόμου 4354/16.12.2015 περί απελευθέρωσης αποδοχών των επικεφαλής των ΔΕΚΟ, που καταργούσε το ανώτατο πλαφόν που είχε θέσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ. Ως αποτέλεσμα της αναδρομικής ισχύος, οι δύο καταγγέλθηκε ότι έλαβαν περί τα 250.000 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2016 ως αναδρομικές αμοιβές ενός μόλις έτους.

Σε σημερινή του απάντηση ο ΑΔΜΗΕ και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του κ. Νίκος Καϊμάκης παραδέχθηκαν τους χρυσούς αυτούς μισθούς μιλώντας για αναθεώρηση αυτών, όχι όμως και για καθαίρεση όσων με τρόπο προκλητικό τους πέρασαν εν κρυπτώ και με τρόπο που προκαλεί εντύπωση σε μια κοινωνία ευρισκόμενη σε μεγάλο πρόβλημα. Ειδικότερα σε ανακοίνωση του ο κ. Καϊμάκης αν κι επιδιώκει να μεταθέσει τις ευθύνες, παραδέχεται την πράξη αυτή που θα κοστίσει χιλιάδες ευρώ στον ΑΔΜΗΕ λέγοντας πως «σε εφαρμογή του Ν 4354/2015 το προηγούμενο Εποπτικό Συμβούλιο της ΑΔΜΗΕ ΑΕ, που ως γνωστόν είχε διοριστεί από την προηγούμενη συγκυβέρνηση, πριν το τέλος της θητείας του προχώρησε σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του Ν 4354/2015 και επαναπροσδιόρισε με απόφασή  του, τις  αποδοχές  των ανωτάτων στελεχών της διοίκησης της ΑΔΜΗΕ ΑΕ, επικυρώνοντας και τη σχετική Σύμβαση που  καθόρισε το ύψος και την αναδρομικότητά τους.

Το νέο Εποπτικό Συμβούλιο που προτάθηκε από την σημερινή Κυβέρνηση και τη ΔΕΗ και διορίστηκε με πρωτοβουλία του βασικού μετόχου του, της ΔΕΗ ΑΕ, θα επανεξετάσει τη σχετική Σύμβαση και θα επανακαθορίσει τις αποδοχές των παραπάνω στελεχών του ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με το κοινά παραδεκτό μέτρο των αποδοχών που λαμβάνουν τα αντίστοιχα στελέχη των άλλων Δημόσιων Οργανισμών, σε συνδυασμό με τις οικονομικά αποδεκτές δυνατότητες της ΑΔΜΗΕ ΑΕ». Αυτό όμως που δεν απαντάται είναι εάν τα δύο στελέχη τα οποία από αυτή την ευνοϊκή απόφαση προμοδοτούνταν ζήτησαν να λάβουν αυτά τα προκλητικά χρήματα κι αν φυσικά επιλογή της κυβέρνησης είναι η παραμονή τους στη διοίκηση της θυγατρικής της ΔΕΗ σε μια περίοδο μάλιστα κατάρρευσης οικονομικής για την εταιρεία.

Διαβάστε την ανακοίνωση του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ, Νίκου Καϊμάκη:

«Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα αναφορικά με τις αυξήσεις των αμοιβών των στελεχών της ΑΔΜΗΕ ΑΕ (του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας) ο σημερινός Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΑΔΜΗΕ ΑΕ κ. Νίκος Καϊμάκης προέβει στην ακόλουθη δήλωση:
Σε εφαρμογή του Ν 4354/2015 το προηγούμενο Εποπτικό Συμβούλιο της ΑΔΜΗΕ ΑΕ, που ως γνωστόν είχε διοριστεί από την προηγούμενη συγκυβέρνηση, πριν το τέλος της θητείας του προχώρησε σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του Ν 4354/2015 και επαναπροσδιόρισε με απόφασή του, τις αποδοχές των ανωτάτων στελεχών της διοίκησης της ΑΔΜΗΕ ΑΕ, επικυρώνοντας και τη σχετική Σύμβαση που καθόρισε το ύψος και την αναδρομικότητά τους.
Το νέο Εποπτικό Συμβούλιο που προτάθηκε από την σημερινή Κυβέρνηση και τη ΔΕΗ και διορίστηκε με πρωτοβουλία του βασικού μετόχου του, της ΔΕΗ ΑΕ, θα επανεξετάσει τη σχετική Σύμβαση και θα επανακαθορίσει τις αποδοχές των παραπάνω στελεχών του ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με το κοινά παραδεκτό μέτρο των αποδοχών που λαμβάνουν τα αντίστοιχα στελέχη των άλλων Δημόσιων Οργανισμών, σε συνδυασμό με τις οικονομικά αποδεκτές δυνατότητες της ΑΔΜΗΕ ΑΕ».

Με νέα του δήλωση ο κ. Σκρέκας υποστηρίζει πως «πρόκειται για μια προκλητική πράξη που δίνει την αίσθηση πως η κυβέρνηση και οι εκλεκτοί της αδιαφορούν πλήρως για την οικονομική κατάσταση και τις δυσκολίες που ο μέσος Έλληνας αντιμετωπίζει» κι αναφέρεται σε «καθεστωτική αλαζονεία και αμετροέπεια που διακατέχει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεργάτες της». 



Πηγή : protothema.gr


Αύξηση έως 66% στις εισφορές επαγγελματιών παρά τα όσα είπε η Αχτσιόγλου



Σοκ προκαλούν σε χιλιάδες ασφαλισμένους οι εισφορές που πρέπει να πληρώσουν, καθώς το άνοιγμα της εφαρμογής του ΕΦΚΑ αποκάλυψε αυξήσεις έως και 66%.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο λογαριασμός που κρύβουν τα ραβασάκια του ΕΦΚΑ βγήκε χθες για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ και είναι κυριολεκτικά εξοντωτικός όχι μόνο για τα υψηλά εισοδήματα, αλλά και για μεσαία, ή ακόμη και για χαμηλότερα εισοδήματα. 

Μπλοκάκια

Σταδιακά θα ανέβουν στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ και οι εισφορές για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ, ενώ την ίδια στιγμή εξετάζονται και τροποποιήσεις, διορθώσεις και προσθήκες στα μπλοκάκια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα όσοι είναι μισθωτοί με ασφάλιση ΙΚΑ ή άλλο Ταμείο μισθωτών (ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και έχουν παράλληλα μπλοκάκι, χωρίς όμως να υπήρξαν ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, δεν θα γλιτώσουν τις νέες εισφορές. Θα τους έρθει ειδοποίηση στο επόμενο διάστημα για να καταβάλουν εισφορές του 2017, με βάση το εισόδημα που απέκτησαν το 2015 από την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος.

Το εισόδημα θα εντοπιστεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων(ΓΓΔΕ) και με βάση αυτό θα βγουν τα ραβασάκια για τους μισθωτούς του ΙΚΑ ή άλλων Ταμείων που έχουν και μπλοκάκι. Για παράδειγμα, ένας οικονομολόγος που εργάζεται σε εταιρία με σχέση εξαρτημένης εργασίας και έχει μπλοκάκι, για το οποίο με βάση την ισχύουσα νομοθεσία δεν είχε υποχρέωση ασφάλισης και στον ΟΑΕΕ, θα λάβει ειδοποιητήριο μόλις διασταυρωθεί μέσω ΓΓΔΕ το εισόδημα που έβγαλε το 2015 με το μπλοκάκι και θα υποχρεωθεί να καταβάλει εισφορά 26,95% επί αυτού του εισοδήματος. 

Παράλληλα, εξετάζεται να διορθωθεί η βάση υπολογισμού των εισφορών για όσους έχουν μπλοκάκι σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ και είναι σε προγράμματα του ΕΣΠΑ, καθώς μπορεί για μια χρονιά να πήραν μεγάλο ποσό ενισχύσεων και να κληθούν να πληρώσουν υψηλή εισφορά. Για να αποφευχθούν υπερβολικές χρεώσεις, το υπουργείο μελετά ένα διαφορετικό σύστημα ώστε οι εισφορές να βγαίνουν ανάλογα με τις δόσεις των ενισχύσεων.

Οι επιβαρύνσεις, όπως φαίνονται στα ειδοποιητήρια, πέρα από όσα ισχυρίζονται οι υπουργοί της κυβέρνησης, είναι δυσανάλογα υψηλές για όσους έχουν εισόδημα από 9.000 ως 50.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν και αντιδράσεις από όσους ανήκουν στη λεγόμενη κατώτατη βάση εισοδήματος γιατί ακόμη και αν έχουν μηδενικό εισόδημα θα πληρώνουν υποχρεωτικά την ελάχιστη εισφορά των 167,95 ευρώ το μήνα που αντιστοιχεί σε ετήσιο εισόδημα 7.033 ευρώ. Είναι ενδεικτικά 4 από τα ειδοποιητήρια των νέων εισφορών που πήραν χθες ασφαλισμένοι (λογιστές) στον ΟΑΕΕ, καθώς και αγρότες (ΟΓΑ). Σε αυτά φαίνεται ότι:

1 Στον ΟΑΕΕ ο ένας ασφαλισμένος θα πρέπει να καταβάλλει εισφορά 748 ευρώ το μήνα ενώ πλήρωνε 450 ευρώ μέχρι τον Δεκέμβριο, που σημαίνει ότι θα πληρώνει 300 ευρώ επιπλέον κάθε μήνα, δηλαδή 66% αύξηση εισφορών! 

2 Στο δεύτερο ειδοποιητήριο ζητείται εισφορά 889 ευρώ το μήνα! Και τα δύο ποσά υπερβαίνουν το ανώτατο ποσό της 14ης ασφαλιστικής κατηγορίας του ΟΑΕΕ που ήταν 605 ευρώ το μήνα ως τον Δεκέμβριο του 2016. 

3 Στο ειδοποιητήριο του ΟΓΑ ο αγρότης με ετήσιο εισόδημα 450 ευρώ (!) καλείται να πληρώσει εισφορά 87 ευρώ το μήνα, δηλαδή 1.044 ευρώ, ενώ έβγαλε 450 ευρώ εισόδημα! Αυτό γίνεται επειδή ακόμη και με μηδενικό εισόδημα οι αγρότες πληρώνουν εισφορά που αντιστοιχεί σε εισόδημα 4.923 ευρώ.

4 Στο δεύτερο ειδοποιητήριο, ο αγρότης προερχόμενος από τον ΟΓΑ καλείται να πληρώνει 359 ευρώ μηνιαία εισφορά, γιατί το εισόδημά του βγήκε το 2015 στις 20.376 ευρώ. Για το 2017, το εισόδημα του 2015 του βγάζει να πληρώσει 4.308 ευρώ. Αν το 2016 έχει μικρότερο εισόδημα, θα περιμένει ως το τέλος του έτους για να κατέβουν οι εισφορές των επόμενων μηνών, δηλαδή του 2018.


Πηγή : koolnews.gr


Η ΕΡΤ της Γιάμαλη πρέπει να κλείσει - Ούτε επί χούντας τέτοια δημόσια τηλεόραση

Η αυτοαποκαλούμενη "Δημοσιογράφος"



«Ο Μητσοτάκης δεν μπήκε στη  Μόρια γιατί μπορεί να σιχαινόταν». Αυτό ειπώθηκε στη δημόσια ΕΡΤ από κάποια κυρία που αυτοπροσδιορίζεται ως…δημοσιογράφος.

Αυτή η ΕΡΤ πρέπει να κλείσει. Αυτή την ΕΡΤ δεν μπορεί να την πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Ήμουν  από εκείνους που είχαν αντιταχτεί στο «μαύρο στην ΕΡΤ» του Αντώνη Σαμαρά. Θεωρούσα και εξακολουθώ να θεωρώ ότι ήταν ένα τεράστιο λάθος.

Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από έναν δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που να προάγει τον πολιτισμό.

Η ΕΡΤ του 2014 ήθελε ανανέωση, ήθελε μια νέα αρχή. Όχι όμως λουκέτο.

Η ΕΡΤ του 2017 είναι σε χειρότερο σημείο από εκείνο του 2014.
Για την ακρίβεια δεν είναι μία δημόσια τηλεόραση.

Είναι μια κομματική τηλεόραση που την πληρώνει με το υστέρημά του ο ελληνικός λαός.

Μπορείτε να φανταστείτε δημοσιογράφο της παλιάς ΥΕΝΕΔ να αναφέρεται με τέτοιο τρόπο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ούτε για αστείο.

Και μιλάμε για εκείνη την γνωστή κρατική ΥΕΝΕΔ, που προερχόταν από τα σπλάχνα της χούντας.

Η ΕΡΤ είναι ένα ακριβό μαγαζί που παράγει ένα προϊόν που μυρίζει από μακριά φθήνια. Τη  φθήνια του φραπέ, τη φθήνια των τρολς του διαδικτύου, που αναβαθμίστηκαν σε «δημοσιογράφους».

Πού είναι άραγε ο πνευματικός κόσμος να δηλώσει την ιερή του αγανάκτηση για αυτό το κατάντημα; Κι είναι υποχρέωση των πνευματικών ανθρώπων να αντιδράσουν. Όπως και σε μία πιθανή προσπάθεια στο μέλλον να περάσουμε από την κόκκινη ΕΡΤ στην γαλάζια. Διότι η ΕΡΤ δεν είναι το τσιφλίκι κανενός.

Η κόκκινη ΕΡΤ δεν θα μας κάνει να υποχωρήσουμε από τα ιδανικά μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διαιωνιστεί αυτή η κατάσταση.

Η διοίκηση της ΕΡΤ είναι εκτεθειμένη. Έχει σοβαρότατες ευθύνες για ό,τι συμβαίνει. Δικό της δημιούργημα είναι αυτό το τερατούργημα.

Δεν περιμένουμε να ζητήσουν συγνώμη. Μακάρι να κάνουμε λάθος.

Ξέρουμε, όμως, ότι μία διοίκηση που σέβεται τον εαυτό της, δεν επιτρέπει τέτοια φαινόμενα. Και το αποδεικνύει καθημερινά.

Η κόκκινη ΕΡΤ έχει αποτύχει οικτρά. Δαπανά κάθε χρόνο όσα προσδοκούν να πάρουν από την διαφημιστική πίτα όλα τα ιδιωτικά κανάλια μαζί, και αναπαράγει τη χυδαιότητα της κάθε Γιάμαλη.

Ο κόσμος δεν παρακολουθεί από το κανάλι. Δεν το εμπιστεύεται για την ενημέρωσή του. Δεν θέλει να βλέπει τα κομματικά τσιράκια της εθνοσωτήριας να του προσφέρουν χυδαιότητα με το κιλό.

Αυτή η ΕΡΤ πρέπει να κλείσει. Και στη θέση της να δούμε, επιτέλους, ένα ακομμάτιστο οργανισμό που να παράγει πολιτισμό και ενημέρωση. Και να διοικείται από τους ανθρώπους του πνεύματος. Αν δεν έχουμε από αυτό το είδος, τότε δεν χρειαζόμαστε την ΕΡΤ.  Δεν μας αξίζει ούτε καν να έχουμε όνειρα ως έθνος για το μέλλον.

Θανάσης Μαυρίδης

Τα όσα είπε αυτοαποκαλούμενη "Δημοσιογράφος" Γιαμαλή




Βόλτες Τσίπρα στο Παρίσι με τα λεφτά του Ελληνικού λαού


Κώστας Βουκελάτος

Μετά τις καταγγελίες Άδωνι και μετά από πολλές ώρες αποφάσισε μέσω non parer το Μέγαρο Μαξίμου να απαντήσει επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος χωρίς να το ξέρει ο Ελληνικός λαός που το πληρώνει, με επιβάτες τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την συνοδεία του, αμέσως μετά την Σύνοδο των ηγετών του Νότου στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας δεν επέστρεψε στην Αθήνα αλλά έκανε μια στάση στο Παρίσι.

Την επίσκεψη στο Παρίσι αποκάλυψε ο βουλευτής της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης και ζήτησε μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας να κατατεθεί το σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφος καθώς και η λίστα με τους επιβαίνοντες.

"Εγώ ζητάω τα σχέδια πτήσης. Είναι επίσημα έγγραφα και να μην διανοηθούν να επικαλεστούν απόρρητο", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ζητώντας αμέσως τη λίστα των επιβατών.

Είναι τρομερό ένας τύπος όπως ο Τσίπρας που πηγαίνει να εγκαινιάσει δρόμους με 500 κάμερες και δημοσιογράφους να πηγαίνει στο Παρίσι κρυφά για ιδιωτικές τους στιγμές, τις οποίες παρουσιάζει για επιχειρηματικές επαφές!! Κρυφά; Γιατί;

Παρακάτω ολόκληρο το non paper του Μαξίμου που προσπαθεί να δικαιολογήσει την βόλτα του Τσίπρα με τα λεφτά των Ελλήνων υπερφορολογουμένων:

Τις τελευταίες ώρες ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ διακινεί σε δημοσιογραφικούς κύκλους αήθεις και ψευδείς πληροφορίες ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το κρατικό αεροσκάφος για να πάει διακοπές.

Τον ενημερώνουμε ότι το βαρύ πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, τόσο το ελληνικό όσο και το διεθνές, δεν του επιτρέπει να ξεκουραστεί ούτε στο σπίτι του, πόσο μάλλον στο εξωτερικό.

Για να τελειώσει όμως η σπέκουλα και για να γνωρίζει ο λαός ότι έχει να κάνει με κοινούς συκοφάντες, ας ακούσει ο κος Αντιπρόεδρος της ΝΔ:

Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.01 μέχρι και την Κυριακή 29.01 έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία  ήταν ενήμερη τόσο η Ελληνική Πρεσβεία όσο και Η Γαλλική Κυβέρνηση.

Εκεί είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της  L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες.

Επέστρεψε στην Αθήνα την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου το πρωί  αναχώρησε από την Αθήνα για την Σερβία, ενώ την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Από ότι φαίνεται είναι ακριβώς το αποτέλεσμα της συνεδρίασης αυτής που έχει οδηγήσει τα πανικόβλητα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να κατασκευάζουν συγκρούσεις στο εσωτερικό της Κυβέρνησης τη μια μέρα  και να διακινούν ανυπόστατες ειδήσεις και ψεύδη την επόμενη.

Θα ήταν προτιμότερο όμως να σιωπούν αν θέλουν να αποφύγουν τον αυτοεξευτελισμό τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα όφειλαν αν είχαν στοιχειώδη αυτοσεβασμό, να αφήνουν τα παιδιά του Πρωθυπουργού έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. Η στάση τους είναι αρκούντως χυδαία και χωρίς να αναφέρονται σε αυτά.

ΥΓ. : Σε επόμενη ανακοίνωση μας θα μπορούσαμε να τους ενημερώσουμε και για το καθημερινό διαιτολόγιο του Πρωθυπουργού αλλά και άλλων μελών της Κυβέρνησης.


Γελάει ο κόσμος με την δημοσκόπηση που έστησαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις




Εμφανίστηκε πάλι αυτή η απίθανη εταιρία Bridging Europe που δεν είναι μέλος του σχετικού συνδέσμου των εταιριών δημοσκοπήσεων για να στήσει μία ανατροπή τέτοια που γελάει η υφήλιος.

Στη υποτιθέμενη σοβαρή δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και τα social media της εταιρείας και στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πρώτο κόμμα με 20,1%, ενώ η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 18,5%, τρίτο κόμμα καταγράφεται το ΚΚΕ με 6,9%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%.

Εκτός μένει η Λαϊκή Ενότητα με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%, η Ένωση Κεντρώων με 1,5%, το Ποτάμι με 1,1% βρίσκεται και ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%. 

Το ποσοστό του “Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ” είναι 30,7% για να καλυφθεί για αυτό που παρουσίασε λέγοντας ότι λόγω αυτού του ποσοστού δεν μπορεί να προκύψει ασφαλές συμπέρασμα.

Δέν έχουμε σταματήσει να γελάμε απο εχθές!!! Σε καλό τους εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ