Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Βρετανοί ερευνητές έλυσαν τον γρίφο του διαβήτη τύπου Ι



Την πλήρη εικόνα του διαβήτη τύπου Ι υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να σκιαγραφήσουν βρετανοί ερευνητές. Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου Diabetes, ειδικοί του Πανεπιστημίου «Lincoln» εντόπισαν το πέμπτο και τελικό στόχο που το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται ώστε να εκδηλωθεί ο διαβήτης τύπου Ι. 

Ως γνωστόν, στον διαβήτη τύπου Ι ή νεανικό διαβήτη, το ανοσοποιητικό σύστημα καταστρέφει τα β-κύτταρα του παγκρέατος που παράγουν την ινσουλίνη, την ορμόνη που χρειάζεται ο οργανισμός για να διατηρεί υπό έλεγχο την γλυκόζη στο αίμα.

Μελέτες που έχουν γίνει στα μοναδικά αντισώματα που παράγει ο οργανισμός των ασθενών με διαβήτη τύπου Ι, έχουν δείξει ότι υπάρχουν πέντε βασικοί στόχοι στους οποίους επιτίθεται το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Κι ενώ, ο εντοπισμός μερικών εξ αυτών των στόχων ήταν σχετικά απλή υπόθεση, ο πέμπτος και βασικότερος έχει αποδειχθεί περίπλοκη υπόθεση εδώ και 20 χρόνια. 

Ο Δρ Μάικλ Κρίστι και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο «Lincoln» εξηγούν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα στοχεύει στην ινσουλίνη, την αποκαρβοξυλάση του γλουταμινικού οξέος, τα αντισώματα IA-2, τον μεταφορεά 8 του ψευδαργύρου, και σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία την τετρασπανίνη-7. 

Οι τρεις τελευταίες πρωτεΐνες εμπλέκονται στην έκκριση ή αποθήκευση της ινσουλίνης. 

«Μόλις το ανοσοποιητικό σύστημα αποφασίσει ότι θέλει να απαλλαγεί από κάτι δύσκολα ανακόπτεται η διαδικασία αυτή, και στο πλαίσιο αυτό ο διαβήτης έχει αποδειχθεί πολύ δύσκολος στην πρόληψή τους» εξηγεί ο Δρ Κρίστι. 

Έτσι τώρα οι επιστήμονες ελπίζουν ότι έχοντας την πλήρη εικόνα της νόσου θα μπορέσουν να βρουν τον τρόπο να εμποδίσουν το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στις πέντε αυτές πρωτεΐνες, χωρίς παράλληλα να καταστεί το άτομο ευάλωτο σε λοιμώξεις. 

«Τώρα που έχουμε πλέον σχηματίσει την πλήρη εικόνα του διαβήτη τύπου Ι ίσως μπορέσουμε πραγματικά να αλλάξουμε την αντιμετώπιση της νόσου» εξηγεί ο Δρ Κριστι. 




Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr


Νέα Δημοκρατία : Η αμηχανία της κυρίας Γεροβασίλη είναι ξεκάθαρη.



Η Νέα Δημοκρατία είχε καλέσει, με ανακοίνωσή της το Σάββατο, την κ. Γεροβασίλη να εξηγήσει πώς, «ενώ ισχύει ο κανόνας "1 προς 5" για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, αυτό έχει διογκωθεί μέσα σε ένα χρόνο κατά 8.000, περίπου, υπαλλήλους, κοστίζοντας στους πολίτες επιπλέον 150.000.000 ευρώ».

Η Όλγα Γεροβασίλη η οποία είναι και υπόλογη για την παράνομη εκλογή της ως βουλευτής απάντησε, χωρίς να υπεισέλθει στην ουσία της καταγγελίας, ότι σχετική ερώτηση κατατέθηκε από βουλευτές της Ν.Δ. την Πέμπτη το απόγευμα, λίγη ώρα πριν κλείσουν οι υπηρεσίες της Βουλής, οπότε εκεί θα δοθούν και οι απαντήσεις.

Η Νέα Δημοκρατία επανήλθε με νέα ανακοίνωση λέγοντας : 

«Δεν θα επιβάλλουν, όσο και αν το επιδιώκουν, χαρτοπόλεμο και λαϊκισμό», κατέληξε

«Η αδυναμία της κυρίας Γεροβασίλη να δώσει απαντήσεις στη Νέα Δημοκρατία είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. 

Τώρα που δεν έχουν τίποτα να απαντήσουν σχετικά με την αλόγιστη διόγκωση του Κράτους τη στιγμή που υπερφορολογούν και γονατίζουν τους Έλληνες, θυμούνται και επικαλούνται την κοινοβουλευτική διαδικασία. 

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν ευτελίσει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. 

Μια Κυβέρνηση που νομοθετεί σχεδόν αποκλειστικά  με διαδικασίες κατεπειγόντως και φέρνει ολόκληρα νομοσχέδια σε κυρώσεις συμβάσεων για να μη συζητηθούν στις επιτροπές της Βουλής. 

Μια Κυβέρνηση που έχει κάνει πρακτική της τις εκπρόθεσμες ρουσφετολογικού τύπου τροπολογίες.  

Μια Κυβέρνηση που νομοθετεί στα τυφλά χωρίς το Γενικό Λογιστήριο να είναι σε θέση να υπολογίσει το δημοσιονομικό κόστος που προκαλεί στην οικονομία, εκτροχιάζοντας τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μια Κυβέρνηση δηλαδή, που αποτελεί τον ορισμό της κακής νομοθέτησης, παραδίδει μαθήματα κοινοβουλευτισμού. 

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. 

Η αμηχανία της κυρίας Γεροβασίλη είναι ξεκάθαρη. 

Οι Έλληνες πολίτες αγωνιούν και περιμένουν απαντήσεις και όχι επιθέσεις σε όποιον τολμάει να κάνει δημόσια κριτική στα πεπραγμένα της πιο ανίκανης και επικίνδυνης Κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος».


‘Ολο του το σόι έχει διορίσει στο Δημόσιο ο Κουρουμπλής – Από την γυναίκα του μέχρι και τα ανίψια του




Αποκαλύψεις σχετικά με διορισμούς συγγενικών προσώπων υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις του Δημοσίου,  βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όντας στα έδρανα της αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ…καταδίκαζε τέτοια φαινόμενα, σήμερα όμως δείχνει ότι τίποτα από όλα όσα έλεγε μπορεί να κάνει πράξη.

Τρανό παράδειγμα είναι η υπόθεση, που αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, του νυν υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος, αφού διόρισε την γυναίκα του και τέσσερα ανίψια του, αποφάσισε να διορίσει τις πρώτες μέρες του κιόλας στο υπουργείο Ναυτιλίας, με απόσπαση την αγαπημένη του ανίψια, κόρη του αδερφού του Ανδρέα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Κυριακάτικο Πρώτο Θέμα, η ανιψιά του υπουργού αποσπάστηκε στο γραφείο του σε προσωρινή αμειβόμενη θέση η οποία μάλιστα συστάθηκε κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων ενώ μάλιστα την υπογραφή για την μετακίνηση της ανιψιάς του κ. Κουρουμπλή την είχε βάλει ο ίδιος ο υπουργός.

Η Ελένη Κουρουμπλή είναι κόρη του Ανδρέα Κουρουμπλή και αγαπημένη ανιψιά του υπουργού και θεωρείται άνθρωπος εμπιστοσύνης. Αν και διοικητικά ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τα τελευταία χρόνια είναι αποσπασμένη στο βουλευτικό γραφείο του θείου της.

Εξάλλου ο κ. Κουρουμπλής δεν εμφανίστηκε πρώτη φορά στο στην πολιτική σκηνή επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά όπως είναι γνωστό ήταν για χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενώ διετέλεσε και γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2016, δηλαδή την επόμενη του ανασχηματισμού, η Ελένη Κουρουμπλή, αποσπάστηκε στο γραφείο του νέου υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε προσωρινή αμειβόμενη θέση η οποία μάλιστα συστάθηκε κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων ενώ μάλιστα την υπογραφή για την μετακίνηση της ανιψιάς του κ. Κουρουμπλή την είχε βάλει ο ίδιος ο υπουργός.

Πετρόλα-Λουμινίτσα Κωτσοπούλου: Στις 6 Μαρτίου 2015 η ανιψιά του τότε υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή από το σόι της συζύγου του Ελένης Κωτσοπούλου προσλαμβάνεται σε θέση ειδικού συνεργάτη στο γραφείο του γενικού γραμματέα Υγείας Σπυρίδωνα Κοκκινάκη με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 6 μηνών. Στις 19 Νοεμβρίου δημοσιεύεται ΦΕΚ σύμφωνα με τι οποίο αυξάνονται κατά πέντε μήνες οι θέσεις των ειδικών συμβούλων και κατά πέντε οι μετακλητοί διοικητικοί υπάλληλοι στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, προκαλώντας επιπλέον δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 265.000 ευρώ ετησίως. Νέος υπουργός Εσωτερικών έχει αναλάβει ο κ. Κουρουμπλής. Την ίδια ημέρα η ανιψιά διορίζεται στο πολιτικό του γραφείο σε θέση μετακλητής διοικητικής υπαλλήλου ( αν και αρχικά εσφαλμένα, αναγράφεται ως ειδική συνεργάτιδα), όμως το ΦΕΚ δημοσιεύεται στις 30 Δεκεμβρίου., σαν να επρόκειτο για πρωτοχρονιάτικο δώρο. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι στις 10 Μαρτίου του 2016 η ανιψιά από μετακλητή υπάλληλος μετατρέπεται σε ειδική σύμβουλος του υπουργού θείου της με άλλο μισθολογικό κλιμάκιο. Ο μισθός της από το 1.092 ευρώ εκτοξεύεται στα 1.800 ευρώ. Με ΦΕΚ που δημοσιεύεται στις 4 Νοεμβρίου 2016 την ημέρα δηλαδή του ανασχηματισμού της κυβέρνησης , λύνεται η σύμβαση εργασίας της ανιψιάς, όπως και όλων των μετακλητών των υπουργών, που είτε πήγαν σπίτι τους είτε άλλαξαν υπουργείο.


Ο κ.Κουρουμπλής μετακινήθηκε στο υπουργείο ναυτιλίας. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο ν η ανιψιά ακολούθησε τον θείο της στο νέο του πόστο, καθώς δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη ΦΕΚ με τις νέες τοποθετήσεις των μετακλητών υπαλλήλων και ειδικών συμβούλων.

Παναγιώτα Φασούλα: Σε ηλικία 20 ετών η απόφοιτος λυκείου Παναγιώτα Φασούλα διορίστηκε στις 20 Ιουλίου 2015, μετακλητή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Στις 28 Αυγούστου του ίδιου έτους, λύθηκε η σύμβαση της όπως συνέβη με τους μετακλητούς λόγω των επερχόμενων εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. Με την επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και την τοποθέτηση του κ. Κουρουμπλή στην ηγεσία του υπουργείο εσωτερικών, η 20χρόνη ακολούθησε τον θείο της στο νέο του πόστο. Στις 23 Σεπτεμβρίου διορίστηκε μετακλητή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών.


Στις 22 Ιανουαρίου 20216 έληξε η υπηρεσία της, καθώς παραιτήθηκε, όταν τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο ρουσφέτι. Ωστόσο σύμφωνα με άλλες πηγές αυτή δεν ήταν η τελευταία φορά που εθεάθη στο γραφείο του θείου της.

Λευτέρης Κουρουμπλής: Ιούνιος του 2015. Την περίοδο που η Ελλάδα στέναζε από τα capital control, ο κ.Κουρουμπλής, υπουργός υγείας τότε είχε άγχος να βρει δουλειά σε ένα ακόμα ανίψι του. Και φυσικά τα κατάφερε. Ο ανιψιός του Λευτέρης, διορίστηκε επικουρικός γιατρός για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στο ΓΝΑ «Ελπίς» σε σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Ο υπουργός είχε προκήρυξη θέση επίκουρου οδοντιάτρου στο νοσοκομείο που δεν ήταν σε καμία περίπτωση αναγκαία, ενώ αντίθετα για κλινικές με μεγάλες ελλείψεις γιατρών όπως η χειρουργική, όπου υπηρετούσαν δύο μόνιμοι, ένας επίκουρος και ένας με απόσπαση, δεν προκηρύχθηκε θέση. Ο Υπουργός αποφάσισε να προκηρύξει την θέση φωτογραφικά με την διαδικασία των ειδικών διατάξεων και με τον τρόπο αυτό κατέλαβε τη θέση ο ανιψιός του.

Δημήτρης Κουρουμπλής: Τέλος ακόμη ένα ανίψι του κ .Κουρουμπλή εργάζεται σε πολικό γραφείο, όχι όμως ε αυτό του θείου του. Υπάλληλος στα ΕΛΤΑ ο Δημήτρης είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, αποσπασμένος σε πολιτικό γραφείο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου, στο Αγρίνιο.

Η σύζυγος Ελένη

Στο πλευρό του κ. Κουρουμπλή όχι μόνο στην ζωή αλλά και στην πολιτική βρίσκεται συνεχώς και η σύζυγος του Ελένη Κωτσοπούλου, αν και η κανονική της θέση είναι μόνιμη υπάλληλος στο Ινστιτούτο Βιολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Στις 15 Ιουνίου 2015 αποσπάστηκε στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σπυρίδωνα Κοκκινάκη σε θέση διοικητικής υπαλλήλου ( ο κ .Κουρουμπλής ήταν υπουργός υγείας) ενώ όταν ο σύζυγος της πήγε στο υπουργείο εσωτερικών αποσπάστηκε στο γραφείο του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείριση Αποβλήτων του υπουργείο Εσωτερικών. Στα αξιοσημείωτα είναι και ο νέος διορισμός του Χρήστου Φωτιάδη στο γραφείο του σημερινού υπουργού Ναυτιλίας. Ο κ. Φωτιάδης ο οποίος εμφανιζόταν σε δημοσιεύματα ως σύντροφος της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγγου, ήταν διορισμένος στο υπουργείο Ναυτιλίας και επί του προκατόχου του κ. Κουρουμπλή, Θοδωρή Δρίστα.




Πηγή : eleftherostypos.gr


Ν. Παππά με άλλα λόγια να είχαμε να λέγαμε μία από τα ίδια!!



Με άλλα λόγια ούτε και εγώ ξέρω τι λέω αλλά πρέπει κάτι να φαίνεται ότι λέω.

Εμφανίστηκε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο κύριος Παππάς λέγοντας

Η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική ούτε για αποχώρηση, ούτε για παραμονή του ΔΝΤ, καθώς τα ζητήματα εγείρονται από το ίδιο το Ταμείο και όχι από την Αθήνα!!! Και όποιος κατάλαβε να μας πεί τι εννοούσε και στην πλειοψηφία των Ελλήων που έτυχε να τον ακούσουν γιατί δεν παρακολουθεί πλέον σχεδόν κανένας Ν. Παππά.

«Βρισκόμαστε στην αξιολόγηση ενώπιον μιας πολιτικής αντιπαράθεσης με τα συντηρητικά κέντρα της Ευρώπης, ενώ το πρόγραμμα υπεραποδίδει», σημείωσε ο κ. Παππάς για το πρόγραμμα που υπεραποδίδει δεν μας είπε και σε ποια χώρα αναφερόταν.

«Να απαντήσει η Ν.Δ. εάν θα κάνει όσα λέει ο Σόιμπλε και άλλα τόσα», είπε ο Ν. Παππάς, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ανακολουθία, καθώς  «τα πλεονάσματα του 4% τα οποία είχε υπογράψει η ΝΔ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που λέει τώρα» περί ανάγκης για μείωση πλεονασμάτων.

Αυτό το είπε ίσως γιατί ζει στον δικό του κόσμο αγνοώντας το ότι αλλιώς ήταν οικονομικά τα πράγματα το 2014 και αλλιώς είναι τώρα μετά την απόλυτη ανικανότητα και ανεπάρκεια του ίδιου και της κυβέρνησης του.

Ο κ. Παππάς συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον απομονωμένη, έχει ισχυρές συμμαχίες και έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε επίπεδο οικονομικής και πολιτικής διπλωματίας αννοώντας ότι το κόμματου την έχει ξεφτιλίσει διεθνώς και έχει χαθεί η αξιοπιστία παντού και σε όλα.

Με λίγα λόγια ξέρεις τι λες η σου ξεφεύγουν κ. Παππά;




Ενας τσαρλατάνος που θέλει να γίνει ο «Σω(τή)ρας» της χώρας



Η κρίση, η απελπισία και τα αδιέξοδα έκαναν το .... θαύμα τους. Ένας σύγχρονος Μεσσίας και μια τραγικοκωμική φάρσα είναι ο «καθρέφτης» της εποχής μας...

Λεφτά υπάρχουν... Δεν θέλει και πολύ να το πιστέψεις. Η κρίση, τα αδιέξοδα και η πίστη στο παρελθόν ενός «περιούσιου λαού» έχουν κάνει πραγματικότητα μια ιλαροτραγική φάρσα. Ενορχηστρωτής της, το πρόσωπο που ακούγεται ίσως περισσότερο από καθέναν άλλο αυτές τις μέρες. Ο Αρτέμης Σώρρας, ο άνθρωπος που εμφανίστηκε ως ένας σύγχρονος «Μεσσίας» κραδαίνοντας την υπόσχεση ότι με 600 δισεκατομμύρια θα βάλει τέλος στο χρέος της Ελλάδας. 

Γραφικός ή απλά επικίνδυνος; Η ψυχή του «Ελλήνων Συνέλευσις» είναι ένας πρώην ιδιοκτήτης παιδότοπου της Πάτρας ο οποίος επένδυσε στη συλλογική απελπισία. Δεν ήθελε και πολύ. Μια αθωωτική απόφαση του Η' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών του 2013 του έδωσε το έρεισμα που ζητούσε. «Ουδόλως αποδείχτηκε η ανυπαρξία του ανωτέρου χρηματικού ποσού ή η πλαστότητα των τίτλων που το ενσωματώνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η απόφαση. Ο Σώρρας, λοιπόν σύμφωνα με τους πιστούς του, είναι διαχειριστής ενός ποσού ύψους 600.000.000 δολαρίων που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρεία επενδύσεων με την επωνυμία Red Paartner Limited και εδρεύει στο Λονδίνο. Το ποσό έχει ενσωματωθεί σε έξι διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας εκάστου 100.000.000.000 δολαρίων, λήξεως το μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο Σώρρας προτίθεται να χορηγήσει το ανωτέρω ποσό στο ελληνικό κράτος υπό τη μορφή δανείου. 

Εξώδικα στις Εφορίες από πιστούς του Σώρρα

Αποτέλεσμα, πολίτες που πίστεψαν στην ύπαρξη των χρημάτων, να αρχίζουν να στέλνουν εξώδικα προς τις κατά τόπους ΔΟΥ ζητώντας το συμψηφισμό των οφειλών τους με τα ομόλογα του αρχηγού του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις». 

Και να που βρέθηκε εισαγγελέας να εγκαλέσει το ελληνικό κράτος γιατί δεν τα δέχεται. Εισαγγελέας της Θεσσαλονίκης διέταξε έρευνα σε βάρος του διοικητή του ΟΑΕΕ γιατί δεν γίνονταν δεκτά τα «ομόλογα Σώρρα» με τα οποία κατέφταναν πολίτες για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους! 

Μετά το «θολό» τοπίο που δημιούργησε η απόφαση του Πλημμελλειοδικείου, μόνο ο Αρειος Πάγος θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει την υπόθεση. Στο πλαίσιο αυτό ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής, υπέβαλλε αίτηση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διερευνηθεί   η υπόθεση. «Ναί, είμαι ο πιο επικίνδυνος που υπάρχει για όλο το καθεστώς και όλους τους μηχανισμούς του. Εαν θέλετε στοιχεία και αποδείξεις, να σας τις δώσω επίσημα για να μην εκτίθεστε δημοσίως. Ζητήστε μου και θα σας δώσω εγώ στοιχεία, επικίνδυνα ζώα», ήταν το ειρωνικό σχόλιο του Σώρρα.  

Η εμπλοκή Σώρρα στην υπόθεση της δολοφονίας της Θώμης Κουμπούρα

Το όνομα και η περίεργη δράση του Ατέμη Σώρρα ήρθαν στο προσκήνιο και μετά τη δολοφονία της άτυχης παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα στην Λαμία από τον Χρήστο Μπαλαντίνα . Ο δράστης πρωτοπαλίκαρο της οργάνωσης Σώρρα όπως μαρτυρούν άνθρωποι, κάμερες και τα γραπτά του στο facebook. Eνω οι πληροφορίες λένε ότι προσηλύτισε και την άτυχη Θώμη.  

Ο Ατέμης Σώρρας «ενεπλάκη» εξαρχής στην υπόθεση της δολοφονίας όταν ανάρτησε στο facebook κείμενο για τον Μπαλαντίνα ενώ ακόμη εκείνος αναζητείτο ως ύποπτος. 

Στο μακροσκελές και ασυνάρτητο κείμενο ο Αρτέμης Σώρρας περιέγραφε τον Μπαλαντίνα ως πρώην συνέλληνα ο οποίος επιχείρησε να αποσπάσει προσωπικά οφέλη από τη συμμετοχή στην οργάνωση ενώ είχε και περίεργες λεπτομέρειες για το τι έκανε ο Μπαλαντίνας ενώ είχε δολοφονήσει την Θώμη Κουμπούρα.

«Μυστικά» της οργάνωσης του Σώρρα αποκαλύπτει  εν τω μεταξύ σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα Mignatiou.gr ο Ελευθέριος Ρήνος ο οποίος τον Οκτώβριο του 2015 είχε καταγγείλει τον Σώρρα  για  εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου και ο Σώρρας είχε συλληφθεί στην Ρόδο. 

Μα που βρήκε τα χρήματα ο Σώρρας; Με τη βοήθεια του ... Θεού Απόλλωνα

Σύμφωνα με όσα υποστήριζε ο Αρτέμης Σώρρας - τον οποίο φιλοξενούσαν ακόμη και μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί παραμονές εκλογών - πούλησε τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, και έτσι εξασφάλισε τρισεκατομμύρια. Απ' αυτά παραχωρεί τα 600 δισ. προκειμένου να ... αποπληρωθεί το χρέος της χώρας. 

Αυτά βεβαίωνε και ο στενός συνεργάτης του  Ε.Λαμπράκης που έλεγε πως ο Σώρρας πούλησε τα ορισμένα πνευματικά δικαιώματα   που έχουν να κάνουν με μια πολύ υψηλή τεχνολογία» μια μυστική τεχνολογία καυσίμων(!) που γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες και πουλήθηκε στους Αμερικανούς έναντι 3 τρισ. δολαρίων!

Η επικίνδυνη ιδεολογία μιας «γραφικής» οργάνωσης 

Η επικινδυνότητα του Σώρρα και της οργάνωσής του έγκειται στο ότι κατάφερε με μοναδικό τρόπο να κρυφτεί πίσω και κάτω από τον χαρακτηρισμό «γραφικός» που του αποδίδουν οι άλλοι και να προχωρήσει στην εξάπλωση και τη δημιουργία ενός δικτύου. Όπως κάποτε είχε κάνει και η Χρυσή Αυγή.

Η οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις» βασίζεται σε δύο κομβικά στοιχεία που καθορίζουν εν πολλοίς και τον προσανατολισμό και την κατεύθυνσή της. Το πρώτο είναι ο προσωποκεντρικός της χαρακτήρας. Τα πράγματα εδώ είναι λίγο-πολύ προφανή. Σε αυτό το σημείο η οργάνωση του Σώρρα θυμίζει αρκετά τις παραθρησκευτικές σέχτες των ΗΠΑ.

Το δεύτερο είναι η ρητορική που επικαλείται τα κατώτερα αισθήματα της ανθρώπινης ύπαρξης, το ρατσισμό και τη συνωμοσιολογία. Όπως και η Χρυσή Αυγή, έτσι και η οργάνωση του Σώρρα αποτελεί ένα αποκύημα των τελευταίων χρόνων που έσπευσε να εκμεταλλευθεί τη φτωχοποίηση ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας που με δίψα αναζητούσε και αναζητά μια διέξοδο από την μνημονιακή καθημερινότητα. Εκτός από τους όρκους και τις τελετές, μέλη της οργάνωσης επιδίδονται σε ρεσιτάλ ρατσιστικού μίσους, διανθίζοντάς το με την κατασκευή εσωτερικών ή εξωτερικών εχθρών που απειλούν να πλήξουν τον αρχηγό της οργάνωσης και τους Έλληνες. Αξίζει να μνημονεύσουμε και τα λόγια του ίδιου του Σώρρα, ο οποίος, στις 18 Νοεμβρίου 2013, υποστήριξε ότι... ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δεν σκοτώθηκε, αλλά ζει ακόμη γιατί “τυχαία είναι εβραιόπουλο”. Προχώρησε δε σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον σκοτωμένο νέο και τη χαροκαμένη μητέρα του.

«Βέβαια… Εγώ θα σας πω αυτό: πρώτον οι σφαίρες πέσανε και βρήκαν τους κάλυκες, έχουμε τα έγγραφα που δηλώνει ότι οι σφαίρες αυτές δεν ανήκαν στον Ελληνικό στρατό. Δεύτερον δεν έγινε και τίποτα στο πανεπιστήμιο, όλο αυτό είναι μια ψεύτικη φούσκα, γιατί έτσι στήθηκε. Τα πάντα μας έχουν στημένα, όπως και με τον Αλέξη. Θυμάστε με τον Αλέξη; τον μικρό Αλέξη που σκοτώθηκε και κάποιος τον σημάδεψε; Εντελώς τυχαία, βρε παιδί μου, ο Αλέξης ζει. Εντελώς τυχαία ο Αλέξης ήταν εβραιόπαιδο. Εντελώς τυχαία η μάννα του είναι εβραία. Εντελώς τυχαία παππούδες, μάννα και όλοι μαζί πίνανε καφέ στην Εκάλη. Και κάηκε η Αθήνα για τον Αλέξη μωρέ; Δεν αφήνετε τις μαλακίες; Ο Αλεξάκος είναι εβραιόπαιδο και η μάννα του εβραία. Ούτε που έκλαψε, μια χαρά κηδεία. Σκοτώσαμε την Ελλάδα, γεμίσαμε το μαγαζί ένα σωρό φωτιές, τι να λέμε; Και τον Αλέξη τον γιορτάζουμε μαζί με την 17 Νοέμβρη. Για ποια 17 Νοέμβρη βρε παιδιά; Για τη τρομοκρατική οργάνωση τη δικιά τους;» είχε δηλώσει τότε.

Πολλοί είναι εκείνοι που πίσω από τη λατρεία για τις συνωμοσίες, τις απίστευτες θεωρίες και την εμμονή με την αρχαία Ελλάδα και τους όρκους βλέπουν το ύφος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής. 



Πηγή : thetoc.gr



Αυτές ήταν οι πλαστές ταυτότητες της Ρούπα και της 25χρονης




Προβληματισμός για τις δύο ανδρικές ταυτότητες πέραν αυτής του Νίκου Μαζιώτη - Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για μέλη της νέας γενιάς του Επαναστατικού Αγώνα

Τις πλαστές ταυτότητες που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο των ερευνών της αστυνομίας μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρουπα και της 25χρονης που δήλωσε μέλος του Επαναστατικού Αγώνα έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία προσπαθώντας να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες για τη δράση των δύο γυναικών τα τελευταία χρόνια.

Ανάμεσα στα 10 πλαστά δελτία ταυτότητας από το σπίτι της Ηλιούπολης όπου συνελήφθη η Ρούπα, βρέθηκαν και πλαστά δελτία ταυτότητας ανδρών, μια τουλάχιστον εκ των οποίων είναι του Νίκου Μαζιώτη, αλλά και δύο ταυτότητες που οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ίσως τους οδηγήσουν στα 4-5 νέα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Συγκεκριμένα για τις φωτογραφίες των ταυτοτήτων με τα στοιχεία ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευστάθιος του Γεωργίου και της Βασιλικής και ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Βασιλείου και της Χριστίνας οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι περιλαμβάνουν στοιχεία ταυτοτήτων που έχουν κλαπεί μόνο που στις φωτογραφίες δεν απεικονίζονται οι πραγματικοί ιδιοκτήτες τους.

Έτσι πλεόν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής ψάχνουν να βρουν αν με τις ταυτότητες αυτές έχουν νοικιαστεί γιάφκες, σπίτια, αυτοκίνητα ή γκαράζ που χρησιμοποιούσε ο Επαναστατικός Αγώνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ οι ταυτότητες είναι οι εξής:

Α) Φωτογραφία καταφανώς πλαστού Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας που βρέθηκε σε οικία στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, όπου συνελήφθη η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου. Έχει αριθμό ΑΚ 757923 και φέρεται να εκδόθηκε την 03-09-2013 από το Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης, υπό στοιχεία κατόχου ΔΗΜΑ Διονυσία του ΚΡΙΣΤΑΚΗ και της ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ, γεν. 02-08-1987 στην Αθήνα Αττικής.




1 το με αριθμό ΑΗ 964065 Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας υπό στοιχεία ΠΑΣΠΑΡΑΚΗΣ Σταύρος του Σοφοκλή και της Ελένης, γεν. την 10-01-1973 στο Ηράκλειο - Ηρακλείου, εκδοθέν την 28-05-2009 από την Υ.Α. Ηρακλείου.








3 το με αριθμό ΑΕ 043368 Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, υπό στοιχεία ΒΙΤΣΑΞΑΚΗ Ελένη του Ιωάννη και της Μαρίας γεν. 17-09-1966 στο Ηράκλειο Ηρακλείου Κρήτης, εκδοθέν την 06-02-2007 από το Τ.Α. Νέου Ψυχικού.





4 το με αριθμό Π 085404 Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας υπό στοιχεία ΡΟΔΙΤΗΣ Νικόλαος του Φωτίου και της Σοφίας, γεν. 05-09-1973 στον Ασπρόπυργο Αττικής εκδοθέν την 07-10-1991 από Α.Τ. Ασπροπύργου.




5 το με αριθμό ΑΑ 909682 Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας υπό στοιχεία ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευστάθιος του Γεωργίου και της Βασιλικής γεν. την 01-02-1986 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, εκδοθέν την 09-01-2005 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.





6 το με αριθμό ΑΖ 601679 Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, υπό στοιχεία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Βασιλείου και της Χριστίνας γεννηθείς την 19-01-1985 στην Αθήνα Αττικής εκδοθέν την 09-04-2008 από το Τ.Α. Ηλιούπολης.





7 η με αριθμό 777903389 άδεια ικανότητας οδηγήσεως κατηγορίας Α΄ και Β΄ εκδοθείσα την 04-10-1999 από το Υπουργείο Συγκοινωνιών Δυτικής Αθήνας υπό στοιχεία ΡΟΔΙΤΗΣ Νικόλαος του Φωτίου, γεν. την 05-09-1973 με διεύθυνση κατοικίας τη Λ. Δημοκρατίας 102, Δήμος Ασπροπύργου, Νομός Αττικής.




8 το με αριθμό ΑΕ 170764 Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας υπό στοιχεία ΠΑΣΠΑΤΗ Μυρσίνη του Νικολάου και της Άννας, γεν. 13-08-1983 στη Θεσσαλονίκη εκδοθέν την 17-01-2007 από το Τ.Α. Τούμπας Τριανδρίας, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από τον κάτοχό του.




9 το με αριθμό Π 769565 Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, υπό στοιχεία ΜΑΥΡΙΚΟΥ Μαριάννα του Αριστοδήμου και της Αναστασίας, γεννηθείσα την 18-04-1973 στη Θεσσαλονίκη, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από τον κάτοχό του.





10 το με αριθμό Ξ 981517 Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας υπό στοιχεία ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ Παρασκευή του Γεωργίου και της Φρειδερίκης, γεν. την 21-10-1978 στην Τρίπολη Αρκαδίας, εκδοθέν την 24-06-1992 από το Τ.Α. Τρίπολης, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από τον κάτοχό του.





Πηγή : protothema.gr