Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Συγκέντρωση Αναρχικών έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για το παιδί της Πόλας Ρούπα




Περίπου 70 αναρχικοί έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της τρομοκράτισσας Πόλας Ρούπα και του ανήλικου παιδιού της.

Οι συγκεντρωμένοι απαιτούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να να δοθεί η επιμέλεια του παιδιού στους συγγενείς των τρομοκρατών Π. Ρούπα και  Α. Μαζιώτη.


Η Πειραιώς έχει κλείσει και στο σημείο βρίσκονται μονάδες των ΜΑΤ.


Ο μπάρμπα Φλαμπουράρης απειλεί με εκλογές



Όπως διαβάζουμε στον τύπο ο μπάρμπα Φλαμπουράρης έχει κάνει γραπτή εισήγηση στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την διεξαγωγή εκλογών εφόσον δεν ψηφιστούν τα δυσβάσταχτα μέτρα.

Αυτό το ζητάει όπως ενημερωνόμαστε νομίζοντας ότι είναι πονηρός και έτσι θα πιέσει τα κόμματα να συναινέσουν ώστε να υπερψηφιστεί ο κόφτης και τα νέα σκληρά μέτρα που έχουν ετοιμάσει λόγω ανικανότητας και ανεπάρκειας να κυβερνήσουν.

Ο μπάρμπα Φλαμπουράρης και ο Σύριζα νομίζει ότι με την προκήρυξη εκλογών θα εγκλωβίσει την αντιπολίτευση και ειδικά την Νέα Δημοκρατία σπρώχνοντας τους να ψηφίσουν τα χειρότερα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετά την κλοπή που διέπραξαν σε βάρος τον συνταξιούχων με την επιδρομή σε συντάξεις και επιδόματα.

Ετοιμάζουν λοιπόν όπως φαίνεται την απειλή για νέες πολιτικές περιπέτειες έτσι και δεν συναινέσει η αντιπολίτευση είτε με τη διενέργεια Δημοψηφίσματος είτε με πρόωρες εκλογές αδιαφορώντας ότι έχουν αποτύχει και ξεφτιλιστεί σε όλα τα επίπεδα και οι εκλογές θα είναι λύτρωση για την χώρα.

Μόνο να μην τολμήσουν να χρεώσουν την χώρα με δημοψηφίσματα γιατί θα έχουν διαπράξει ακόμα ένα έγκλημα.




Λευτέρης Αυγενάκης : Ενας χρόνος Κυριάκος Μητσοτάκης στην ηγεσία της ΝΔ



Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εκλογή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ μέσα από μια ανοιχτή και διαφανή διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν 405.000 συμπολίτες μας.

Η εκλογή του κ. Μητσοτάκη αποτελεί ένα σημείο καμπής στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ξαναέδωσε μια πολύ μεγάλη δυναμική στην παράταξη της ΝΔ, ενώ παράλληλα φέρνει μια νέα προοπτική και μια σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης στον Ελληνικό λαό. 

Στον ένα αυτό χρόνο, η ΝΔ προχώρησε πολλά βήματα μπροστά:

Διασφαλίστηκε η ενότητα της παράταξης και προωθήθηκε η ανανέωση και η αξιολόγηση. Ειδικότερα, στο συνέδριο ανανεώθηκαν σε μεγάλο βαθμό η Πολιτική Επιτροπή, η Εκτελεστική Επιτροπή και τα περιφερειακά όργανα. Με το Μητρώο Στελεχών εμπλέκονται ενεργά με την πολιτική, μέσα από μία διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία, νέοι άνθρωποι που μέχρι τώρα απείχαν. Στη Γραμματεία Προγράμματος έχουν εμπλακεί πάνω από 700 στελέχη με υψηλού επιπέδου γνώσεις και εξειδίκευση.

Στο συνέδριο υιοθετήθηκαν μια σειρά από αλλαγές που εκσυγχρονίζουν το κόμμα. Μεταξύ άλλων, καθιερώθηκε η θητεία της εκλογής προέδρου, θεσπίστηκε η υποχρέωση του κόμματος για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, καθιερώθηκε ασυμβίβαστο κομματικών και κυβερνητικών θέσεων, ενισχύθηκε ο ρόλος των μελών στη διαδικασία διαμόρφωσης πολιτικής και λήψης αποφάσεων.

Η «Συμφωνία Αλήθειας» αποτελεί το πολιτικό, ιδεολογικό και προγραμματικό πλαίσιο της ΝΔ και περιλαμβάνει τις πρώτες 25 θέσεις του Κόμματος. Το περίγραμμα του οικονομικού προγράμματος παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ, με συγκεκριμένες προτάσεις για φοροαπαλλαγές. Παράλληλα, έχουν ήδη κατατεθεί οι προτάσεις της ΝΔ για τη διαχείριση του προσφυγικού–μεταναστευτικού, για τους αγρότες, για το ζήτημα των κόκκινων δανείων («2η Ευκαιρία») για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η οποία θα δώσει ανάσα στους οφειλέτες και στο τραπεζικό σύστημα, για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, για τη βελτίωση του συστήματος υιοθεσιών και αναδοχής παιδιών, κλπ.

Σημαντικά βήματα έχουν γίνει για την οικονομική εξυγίανση, αφού το κόμμα έχει ήδη μειώσει κατά 60% τα λειτουργικά του κόστη, μετακόμισε σε πιο οικονομικά γραφεία, ενώ το σύνολο σχεδόν της κρατικής επιχορήγησης πηγαίνει για την αποπληρωμή των χρεών της παράταξης. Στην προσπάθεια αυτή κομβικής σημασίας θεωρείται η «κάρτα μέλους» της ΝΔ από την οποία εκτιμάται ότι μπορεί να εξασφαλίσει την πιο ενεργή συμμετοχή των μελών του κόμματος και ένα μεγάλο μέρος των οικονομικών αναγκών του κόμματος.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι σχεδόν έτοιμο και έχει ξεκινήσει η σταδιακή και τμηματική παρουσίασή του, ενώ το επόμενο διάστημα θα εντατικοποιηθεί η παρουσίασή του. Είναι αξιοσημείωτο ότι, για πρώτη φορά, κόμμα ολοκληρώνει σχεδόν το σύνολο του προγράμματος του εντός 10 μηνών, σε ανοιχτή και πλατιά διαβούλευση, ιεραρχεί τις προτεραιότητές του και διατυπώνει συγκεκριμένες θέσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα. 

Παράλληλα, με το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών προχωρά η στελεχιακή προετοιμασία του κόμματος κάνοντας πράξη την ανανέωση και το άνοιγμα στην ευρύτερη κοινωνία με ανοιχτό και διάφανο τρόπο.

Αναπτύχθηκαν σειρά δράσεων:

α) «Κανένας στο Περιθώριο»  με επισκέψεις σε πάνω από 400 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα με στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και προσφοράς στηριζόμενοι στον πηγαίο ενθουσιασμό και τον εθελοντισμό εκατοντάδων στελεχών της ΝΔ.

β) «Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες-Κτηνοτρόφους» με συναντήσεις–ανοικτές συζητήσεις με τους αγρότες σε όλους σχεδόν τους νομούς της χώρας.

γ) Ενεργοποίηση όλων των τομέων κοινοβουλευτικού έργου ώστε να ασκείται αποτελεσματική αντιπολίτευση και να κατατίθενται συγκεκριμένες προτάσεις.

δ) Ενεργοποίηση των Γραμματειών της ΝΔ και συνεχή επαφή με την κοινωνία και τα προβλήματα του τόπου μας αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες για την επίλυση προβλημάτων και διαμορφώνοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ. 

ε) Πολιτική Ακαδημία Στελεχών με στόχο την κατάρτιση και τον υψηλό βαθμό εξειδίκευσης που θα πρέπει να κατέχει το έμψυχο δυναμικό του Κόμματος σε κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί δύο κύκλοι στην Αθήνα και ένας στο Ηράκλειο και ακολουθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο και άλλοι κύκλοι σε όλη την επικράτεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος που φέρνει μια εναλλακτική πρόταση στον Ελληνικό λαό. Βάζει τέλος στις πολιτικές της υπερφορολόγησης, στις πολιτικές που έχουν προκαλέσει τη μαζική κατάθλιψη και την Εθνική απογοήτευση στη χώρα μας. Φέρνει μια νέα προοπτική ξαναβάζοντας στην πολιτική την έννοια της αλήθειας ως εμπράγματη απόδειξη.

Η απάτη που παρήγαγε ο κ. Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του ότι για όλα τα προβλήματα της χώρας μας φταίνε οι κακοί ξένοι πρέπει να τελειώσει. Η χώρα χρειάζεται δουλειά, χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να αποκτήσουμε μια παιδεία πολύ πιο ελεύθερη, ένα σύστημα υγείας που να προσφέρει ποιοτικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες στους πολίτες, μια δημόσια διοίκηση αποτελεσματική με τους δημοσίους να αξιολογούνται και να μετακινούνται με τρόπο που θα γίνονται πιο αποτελεσματικοί στη δουλειά τους, με μια δικαιοσύνη που να απονέμεται πιο σύντομα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις ιδεοληψίες του, βομβαρδίζει με φόρους τους ανθρώπους. Καταστρέφει την Ελλάδα και δημιουργεί μια βουβή οργή. Χρειαζόμαστε αλλαγές και επανεκκίνηση κάτι που δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα. Ζητάμε εκλογές γιατί η ζημιά που έχει γίνει στη χώρα είναι τεράστια. Την επανεκκίνηση θα την κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα μπορέσει να την πετύχει!

Έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως μια αξιόπιστη μεταρρυθμιστική δύναμη θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει με τους εταίρους με πολύ πιο σοβαρό και αξιόπιστο τρόπο. Ο Πρόεδρος μας έχει έναν λόγο και μια πολιτική φωνή και στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό.

Όλα αυτά δεν είναι λόγος εφησυχασμού, αλλά περαιτέρω ευθύνης. Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν. Υπάρχει ένα περιβάλλον αυξημένης δυσπιστίας και μεγάλης απαισιοδοξίας των πολιτών, που έχει μεγαλώσει από την απογοήτευση από τα ψέματα της Κυβέρνησης. Η ΝΔ θα συνεχίσει την προσπάθειά της να γίνει ακόμα πιο δυνατή, πιο σύγχρονη, πιο ανανεωμένη, πιο αξιόπιστη για να μπορέσει να βάλει τη χώρα σε ένα σωστό δρόμο και να φέρει ξανά αισιοδοξία στη χώρα.

*Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας


Πηγή : kathimerini.gr


Βραζιλία: Φυλακισμένα μέλη συμμορίας αποκεφάλισαν και έβγαλαν τις καρδιές 31 συγκρατουμένων τους



Μια σφαγή που έγινε στο πλαίσιο του πολέμου μεταξύ των αντίπαλων συμμοριών για τον έλεγχο της αγοράς κοκαΐνης

Φυλακισμένα μέλη της πιο ισχυρής συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών της Βραζιλίας σκότωσαν 31 συγκρατούμενούς τους χθες, αποκεφαλίζοντας και βγάζοντας τις καρδιές από τα περισσότερα θύματά τους, για να εκδικηθούν για τη σφαγή 56 συντρόφων τους σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα πριν πέντε ημέρες.

Η σφαγή στη φυλακή Μόντε Κρίστο στην Πολιτεία Ροράιμα διαπράχθηκε από μέλη της οργάνωσης PCC (Διοίκηση Πρώτης Πρωτεύουσας) του Σάο Πάουλο και προκάλεσε ανησυχίες ότι η βία των τελευταίων μηνών μεταξύ αντίπαλων εγκληματικών οργανώσεων που ελέγχουν τις φυλακές στη Βραζιλία έχει ξεφύγει από τον έλεγχο.

Μέλη της PCC ήταν θύματα μιας άλλης σφαγής την Κυριακή στη φυλακή της πόλης Μανάους στη γειτονική Πολιτεία Αμαζόνας, τη χειρότερη που έχει καταγραφεί σε φυλακές της Βραζιλίας εδώ και δύο δεκαετίες.

Όπως και στη Μανάους, τα θύματα αποκεφαλίστηκαν, διαμελίστηκαν, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το εσωτερικό της φυλακής και οι οποίες δείχνουν δεκάδες πτώματα σε ένα λουτρό αίματος. Μια σφαγή που έγινε στο πλαίσιο του πολέμου μεταξύ των αντίπαλων συμμοριών για τον έλεγχο της αγοράς κοκαΐνης.

«Η σφαγή ξεκίνησε στις 02:00 τα ξημερώματα (08:00 ώρα Ελλάδας). Δεν υπήρξε ανταλλαγή πυρών, τα θύματα σκοτώθηκαν με αιχμηρά αντικείμενα ή αυτοσχέδια όπλα», δήλωσε ο Ουζιέλ Κάστρο, υπουργός Δικαιοσύνης της Πολιτείας Ροράιμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις αγροτικές φυλακές Μόντε Κρίστο, που βρίσκονται δίπλα στην Μπόα Βίστα πρωτεύουσα της Πολιτείας, κρατούνται 1.400 άνθρωποι, αριθμός διπλάσιος από την κανονική χωρητικότητα της φυλακής.

Στην ίδια φυλακή 10 κρατούμενοι σκοτώθηκαν στις 16 Οκτωβρίου στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων εγκληματικών οργανώσεων. Κάποια από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν ή κάηκαν ζωντανά. Την επομένη, σε μια άλλη φυλακή στη βόρεια Βραζιλία, στην Πολιτεία Ροντόνια, οκτώ κρατούμενοι δολοφονήθηκαν.

Στη φυλακή Μόντε Κρίστο κρατούνται μέλη της συμμορίας CV από το Ρίο ντε Ζανέιρο που είναι σύμμαχοι της FDN (Βόρεια Οικογένεια), η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τη σφαγή στη φυλακή Μανάους τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.

Η πλειονότητα των θυμάτων στη Μανάους ήταν μέλη της PCC, αντιπάλου της CV.

Έκτοτε, ο Κάστρο διαβεβαίωσε ότι τα μέλη των αντίπαλων συμμοριών «έχουν διαχωριστεί» και «τα δηλωμένα μέλη της CV έχουν μεταφερθεί» σε άλλες φυλακές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σφαγή στη Μόντε Κρίστο «ήταν μια μεμονωμένη πράξη μελών της PCC εναντίον προσώπων που δεν συνδέονται με καμία οργάνωση». «Πρόκειται για πράξεις ακραίας ωμότητας, χωρίς καμία αιτία. Δεν έχουμε κατανοήσει τους λόγους», πρόσθεσε.

«Προφανώς δεν πρόκειται για πράξη αντιποίνων της PCC εναντίον της FDN», εκτίμησε από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης Αλεξάντρ ντε Μοράες.

Οι βόρειες πολιτείες της Βραζιλίας, που συνορεύουν με την Κολομβία, το Περού και τη Βολιβία αποτελούν στρατηγικά περιοχές για τις συμμορίες που επιθυμούν να ελέγξουν τη διακίνηση κοκαΐνης.

Σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη αστυνομία, η FDN άρχισε να δημιουργείται το 2007 προκειμένου να αποτραπεί η επέκταση της PCC, η οποία επιθυμούσε να ελέγξει την Πολιτεία Αμαζόνας και άρα τη διαδρομή της κοκαΐνης.

Την Πέμπτη η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε τις αδρές γραμμές του νέου της εθνικού σχεδίου ασφαλείας, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως την ανέγερση φυλακών σε κάθε μία από τις 27 Πολιτείες της χώρας, καθώς και πέντε ομοσπονδιακών φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Η Βραζιλία έχει τον τέταρτο μεγαλύτερο πληθυσμό φυλακών παγκοσμίως, με 620.000 κρατούμενους, ενώ ο υπερπληθυσμός στα σωφρονιστικά ιδρύματα αποτελεί οξύ πρόβλημα.

Σύμφωνα με την κοινωνιολόγο Καμίλα Νούνιες Ντίας καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Σάο Πάουλο, οι σφαγές αυτές είναι «προαναγγελθείσες τραγωδίες» εξαιτίας των εντάσεων «μεταξύ ομάδων κρατούμενων και της προχειρότητας των εγκαταστάσεων».

«Οποιαδήποτε πρόταση με άμεση ισχύ, όπως η ανέγερση νέων φυλακών, δεν λύνει τα πραγματικά προβλήματα. Το μόνο που κάνει είναι να ικανοποιεί την κοινή γνώμη εν αναμονή του επόμενου δράματος», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η ένωση δικηγόρων της Βραζιλίας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προσφύγει στο Διαμερικανικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να επιβληθούν κυρώσεις στην κυβέρνηση της χώρας «για την έλλειψη συγκεκριμένων μέτρων προς επίλυση του προβλήματος».


Πηγή : protothema.gr


Η απάντηση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για το παιδί της Πόλας Ρούπα



Τη δική της απάντηση για την αντιμετώπιση του 6χρονου παιδιού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη δίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, μετά το «θόρυβο» που δημιουργήθηκε μετά τη σύλληψη της επικηρυγμένης 48χρονης. 

«Ενεργούμε με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού» διεμήνυσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που παράλληλα σημείωσε ότι η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Παίδων. 

«Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η Εισαγγελέας Ανηλίκων» τονίζει η σχετική ανακοίνωση. 

Όσον αφορά το αίτημα της μητέρας και της αδελφής της κα Ρούπα, με το οποίο ζητούν να αναλάβουν την επιμέλεια του ανηλίκου, η Εισαγγελία διευκρίνισε ότι «η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί μετά την ολοκλήρωση κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς».

Την ίδια ώρα, επισημαίνεται ότι έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.

Οι δικαστικές αρχές τονίζουν ολοκληρώνοντας, ότι «έχει χορηγηθεί στις αιτούσες άδεια επικοινωνίας με το ανήλικο τέκνο και σημείωσαν ότι «και σε αυτή την περίπτωση, η Εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού με το περιεχόμενο που δίνεται στον όρο αυτό από το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο αλλά και με ανθρωπιά».

Νωρίτερα σήμερα, η Πόλα Ρούπα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για «αρπαγή ανηλίκου». Στην αναφορά της 48χρονης επισημαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι αρχές «κρατούν τον ανήλικο γιο της από χτες, αρνούμενες να παραδώσουν την επιμέλειά του» στην μητέρα και την αδελφή της –κάτι που είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή η Πόλα Ρούπα. Μάλιστα, σε μήνυμα που διάβασε η αδελφή της την Πέμπτη έξω από τη ΓΑΔΑ,  η 48χρονη κατηγορούμενη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση δήλωσε ότι ξεκινά απεργία πείνας και δίψας έως ότου το παιδί της παραδοθεί στην οικογένειά της. 

Σε μια αντίστοιχη δήλωση προχώρησε και ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης, που γνωστοποίησε την πρόθεσή του μέσω γνωστής ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Tι απαντά το υπ. Δικαιοσύνης

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει ψευδείς και ανεύθυνες τις αναφορές για την τύχη του εξάχρονου παιδιού της συλληφθείσας Πόλας Ρούπα, καθώς ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε, απλώς τέθηκε σε προστασία.

Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει ότι το ανήλικο παιδί της 48χρονης συλληφθείσας τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, ενώ παράλληλα παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Εξάλλου, τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του ανήλικου με τους στενούς συγγενείς του και προσθέτει: «Αυτό που προέχει, είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».



Πηγή : ethnos.gr


Ανταρκτική: Παγόβουνο όσο το Μπαλί ετοιμάζεται να αποκολληθεί

Αεροφωτογραφίες από το 2012 που δείχνουν διαφορετικές οπτικές των ρωγμών που έχουν δημιουργηθεί στο παγόβουνο   (Φωτογραφία:  Reuters )


Παγόβουνο που καλύπτει επιφάνεια 5.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, δηλαδή σχεδόν όσο η νήσος του Μπαλί στην Ινδονησία, ενδέχεται σύντομα να αποκολληθεί από την κρηπίδα πάγου της δυτικής Ανταρκτικής, προειδοποιούν ερευνητές του Πανεπιστημίου Σουόνσι (Βρετανία).

«Ένα παγόβουνο, που ενδεχομένως είναι ένα από τα 10 μεγαλύτερα που έχουν ποτέ εντοπιστεί, ετοιμάζεται να αποσπασθεί από την Ανταρκτική» επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Η επιφάνειά του είναι 85 φορές μεγαλύτερη από το Μανχάταν. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της ηπείρου, η κρηπίδα πάγου ονομάζεται "Larsen C" και το πάχος της φθάνει τα 350 μέτρα.

Εδώ και χρόνια, οι επιστήμονες παρατηρούν τη ρωγμή που έχει σχηματιστεί σε αυτήν την περιοχή και που πλέον υπερβαίνει σε μήκος τα 150 χιλιόμετρα.

Όμως «τον Δεκέμβριο αυτή η ρωγμή επεκτάθηκε κατά 18 χιλιόμετρα και δεν απομένουν παρά περίπου 20 χλμ προτού να μην αποτελεί πλέον τμήμα της κρηπίδας πάγου».

«Θα ένιωθα έκπληξη στην περίπτωση που αυτό δεν αποκολληθεί τους επόμενους μήνες» είπε ο Άντριαν Λάκμαν, ένας από τους ερευνητές, κάνοντας λόγο για «ένα τεράστιο γεωγραφικό συμβάν που θα αλλάξει το τοπίο» αυτής της περιοχής.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


Πελάτες-Εκβιαστές. Η νέα τάση που ήρθε και στην Ελλάδα.



Στο εξωτερικό, ιδιαίτερα σε Βρετανία και Αμερική, εδώ και λίγο καιρό είναι αρκετά δημοφιλές. Εμφανίζονται ως πελάτες και ζητούν από τον ιδιοκτήτη να μην τους χρεώσει το γεύμα ή τη διανυκτέρευση, προκειμένου να μη δημοσιεύσουν αρνητικά σχόλια στοTripAdvisor ή σε άλλες ιστοσελίδες που φιλοξενούν κριτικές. Υπάρχουν και αυτοί που, για να μην χάνουν το χρόνο τους, επικοινωνούν με το εστιατόριο ή το ξενοδοχείο και ζητούν εκβιαστικά δωρεάν γεύματα ή διανυκτερεύσεις. 

Ηταν απλώς θέμα χρόνου αυτή η νέα «μόδα» να έρθει και στη χώρα μας. Φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό, έχει γαλουχηθεί και στα μέρη μας η φυλή των εκβιαστών-καταναλωτών, όσων δηλαδή εκβιάζουν εταιρείες, διατεινόμενοι ότι αν δεν πάρουν κάτι χωρίς να πληρώσουν, θα αναρτήσουν αρνητικές κριτικές.

Η εν λόγω φυλή βρίσκει διάφορους ευφάνταστους τρόπους για να δείξει ότι δεν επιθυμεί να πληρώσει. Παραπονιέται για οτιδήποτε. Ενίοτε το κάνει και τελείως απροκάλυπτα, όπως έγινε σε εστιατόριο στην Κηφισιά όταν ο ιδιοκτήτης άκουσε έκπληκτος να του λένε «νέο εστιατόριο είστε, καλό είναι να μην αρχίσετε με κακές κριτικές, έτσι δεν είναι;».«Ξέρετε, εγώ πάντα γράφω κριτικές για τα εστιατόρια που πάω, πιστέψτε με δεν θέλετε να φύγω δυσαρεστημένη», ήταν η αντίδραση άλλης πελάτισσας σε έτερο εστιατόριο. Μία άλλη παρέα, αν και ικανοποιήθηκαν τα παράλογα αιτήματά της, έγραψε, έτσι για να κάνει πλάκα, στην εταιρική σελίδα στο facebookότι το σέρβις ήταν απαράδεκτο και το προσωπικό αγενέστατο.

Πολύ φοβάμαι ότι στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, όταν πλέον και ο κάθε αδαής αντιληφθεί τη βαρύτητα των κριτικών στη λήψη καταναλωτικών αποφάσεων, οι κακόβουλες κριτικές, ιδιαίτερα στο χώρο της εστίασης και της φιλοξενίας, από πελάτες-εκβιαστές θα λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Φαίνεται ότι, αν δεν ληφθούν μέτρα, το όπλο που είχε στη διάθεσή του ο σωστός επαγγελματίας, που πάντα προσπαθούσε να παρέχει καλό valueformoneyστην πελατεία του, ευελπιστώντας σε μια καλή βαθμολογία και κατάταξη, μπορεί να εκπυρσοκροτήσει στα χέρια του. 

Το ακανθώδες ερώτημα τώρα είναι «τι κάνουμε σε ένα τέτοιο περιστατικό». Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να υποχωρήσουμε στις ορέξεις του κάθε «αρπακτικού». Εξάλλου, με το να δώσουμε ότι εκβιαστικά μας ζητούν, δεν λύνεται το πρόβλημα. Αντιθέτως, διαιωνίζεται.

Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο περιστατικό, θα πρέπει πρώτα από όλα να παραμείνουμε ψύχραιμοι, να δώσουμε κάποιες εναλλακτικές –μέσα σε λογικά πάντα πλαίσια-στον πελάτη, να καταγράψουμε στιχομυθίες και λεπτομέρειες (μπορεί να χρειαστούν για αργότερα) και να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό ώστε να γνωρίζει πώς να χειριστεί τέτοιου είδους καταστάσεις.

Πρέπει άμεσα να επικοινωνήσουμε με το TripAdvisor, το οποίο έχει δημιουργήσει ειδική σελίδα όπου μπορούν να γίνουν καταγγελίες για κριτικές που είναι κακόβουλες και εκβιαστικές, και να ενημερώσουμε για τυχόν ανάρτηση τέτοιων κριτικών. Συμπληρωματικά, θα πρέπει να παρακολουθούμε τι γράφεται εκείνες τις μέρες στο διαδίκτυο (οι περισσότεροι ωστόσο δεν κάνουν την απειλή τους πράξη).

Επίσης, η επιχείρηση πρέπει να απαντήσει στην κριτική και να αντιμετωπίσει, με επιχειρήματα, τον τζαμπατζή πελάτη (πιστέψτε με, υπάρχουν απαντήσεις στο TripAdvisorπου έγιναν viral, καταφέρνοντας εν τέλει να γυρίσουν τούμπα το παιχνίδι).



Γιάννης Πρωτοπαπαδάκης



Σφάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Καρανίκα: Παραίτηση Χρυσόγονου ζητά η «Αυγή»



«Αν είστε σε λάθος κόμμα, διορθώστε το με μια κίνηση»

Γκρίνια, εσωστρέφεια και... όλοι εναντίον όλων στην Κουμουνδούρου.

Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξαν για τον ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του κόμματος Κώστα Χρυσόγονου με ασαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού και των συνεργατών του.

Ο κ. Χρυσόγονος δήλωσε πως έχει να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα 2 χρόνια, πετώντας... σπόντα ότι «προφανώς ο κ. Τσίπρας ενημερώνεται για τα ευρωπαϊκά θέματα από τον κ. Καρανίκα, την κυρία Νοτοπούλου και το άλλο επιτελείο του Μαξίμου».

Η Ηρώδου Αττικού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξέφρασε την ενόχλησή της για τις δηλώσεις Χρυσόγονου ενώ, τη σκυτάλη πήρε η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδα «Αυγή» και ο αρθρογράφος Θανάσης Καρτερός, που απασφάλισαν εναντίον του ευρωβουλευτή.

Ο κ. Καρτερός γράφει στο άρθρο του ότι ο πρωθυπουργός δεν επιλέγει τους συνομιλητές του από τα τηλεοπτικά πάνελ (το ίδιο έγραφε και η ανακοίνωση του Μαξίμου), προσθέτοντας τη φράση «δεν μ’ αρέσετε λοιπόν κ. Χρυσόγονε. Δεν μ΄αρέσει ο τρόπος που στέκεστε, ο τρόπος που μιλάτε, ο τρόπος που διασύρετε δημοσίως ανθρώπους-και δεν εννοώ τον Τσίπρα. Δεν μ’ αρέσει και ο τόπος - ο ΣΚΑΪ στον οποίο συχνάζετε και από τον οποίο κρίνετε και επικρίνετε κτλ...».

Κάνοντας, δε, ένα βήμα περισσότερο συμπληρώνει στο τέλος του άρθρου του: «Δυστυχώς όμως εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να διορθώσουμε το λάθος που κάναμε στις ευρωεκλογές. Εσείς αντίθετα αν είστε σε λάθος κόμμα, με λάθος πρωθυπουργό, λάθος ανθρώπους στο Μαξίμου... διορθώστε τα όλα με μια κίνηση. Την οποία ξέρετε».


Πηγή : newsbomb.gr


Μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ: Ο Πούτιν βοήθησε τον Τραμπ να κερδίσει



Έκθεση βασισμένη σε στοιχεία από FBI, CIA και NSA κάνει λόγο για «μυστικές επιχειρήσεις, κρατικά ΜΜΕ και πληρωμένα τρολ»

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για διεξαγωγή «μιας εκστρατείας επιρροής» των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ με στόχο την υπομόνευση της δημοκρατικής διαδικασίας και τη δυσφήμιση της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Με βάση την περαιτέρω αξιολόγηση μας, ο Πούτιν και η ρωσική κυβέρνηση ανέπτυξαν μια ξεκάθαρη προτίμηση για τον εκλεγμένο πρόεδρο Τραμπ», αναφέρει η έκθεση.

«Επίσης αξιολογούμε ότι ο Πούτιν και η ρωσική κυβέρνηση επιδίωξαν να αυξήσουν τις πιθανότητες εκλογής του Τραμπ εκμεταλλευόμενοι κάθε δυνατή ευκαιρία δυσφημίζοντας την πρώην υπουργό Κλίντον κάνοντας την δημοσίως ανεπιθύμητη σε σύγκριση με τον Τραμπ».

Τα συμπεράσματα της έκθεσης βασίστηκαν σε πληροφορίες που συλλέχθηκαν από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI), την υπηρεσία κατασκοπείας (CIA) και την υπηρεσία εθνικής ασφαλείας (NSA).

Η έκθεση αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Διεύθυνσης Εθνικών Πληροφοριών (DNI) που συντονίζει τις 17 υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που έδωσε την εντολή για την κατάρτιση της έκθεσης, ενημερώθηκε την Πέμπτη για το περιεχόμενο της.

«Ρωσική εκστρατεία με μυστικές επιχειρήσεις, κρατικά ΜΜΕ και πληρωμένα τρολ»

Η έκθεση αποσαφηνίζει ότι η «εκστρατεία επιρροής» της Μόσχας ήταν μέρος μιας «επικοινωνιακής στρατηγικής» εμπνευσμένη από σοβιετικές μεθόδους, που περιελάμβανε «μυστικές επιχειρήσεις, κρατικά ΜΜΕ, συμμετοχή τρίτων και πληρωμένους χρήστες των social media, ή "τρολ"».

Ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, δήλωσε πως ο Τραμπ θα αναλάβει επιθετική δράση ενάντια στις κυβερνοεπιθέσεις κατά τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης του.

Με ανακοίνωση του ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, δήλωσε ότι ο «Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε αυτές τις εκλογές πέρα για πέρα δίκαια, επειδή άκουσε τις φωνές των Αμερικανών πολιτών που αισθάνθηκαν ξεχασμένοι».

Τι απαντά ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ενημέρωση που είχε από τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών (DNI, FBI, CIA και NSA) δήλωσε ότι καμία κυβερνοεπίθεση δεν επηρέασε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Αφού νωρίτερα είχε απορρίψει αυτήν την αντιπαράθεση αυτή χαρακτηρίζοντάς την ένα «πολιτικό κυνήγι μαγισσών», ο μεγιστάνας εξέδωσε αργότερα μια ανακοίνωση, στόχος της οποίας φαίνεται πως ήταν να διαψεύσει κάθε σκέψη σχετικά με την νομιμότητα της νίκης του την 8η Νοεμβρίου του 2016 επί της Χίλαρι Κλίντον.

«Αν και η Ρωσία, η Κίνα, άλλες χώρες, οργανώσεις και πρόσωπα από το εξωτερικό επιχειρούν μονίμως να διεισδύσουν παράνομα στις ηλεκτρονικές υποδομές των κυβερνητικών θεσμών μας, των επιχειρήσεών μας και οργανισμών όπως το Δημοκρατικό Κόμμα, δεν υπήρξε κανένας αντίκτυπος στα αποτελέσματα των εκλογών κι ιδίως δεν υπήρξε καμία νόθευση στις ηλεκτρονικές κάλπες», τόνισε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα δελτίο Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη.

Ο διάδοχος του Μπαράκ Ομπάμα δεν επέρριψε ευθύνες ειδικά στη Ρωσία για την ηλεκτρονική πειρατεία σε βάρος του Δημοκρατικού Κόμματος κι ενός συνεργάτη της Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

«Υπήρξαν απόπειρας παράνομης διείσδυσης στα συστήματα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όμως το κόμμα είχε θέσει σε εφαρμογή ισχυρά συστήματα προστασίας από την πειρατεία και οι χάκερ απέτυχαν», συμπλήρωσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα την 20η Ιανουαρίου, υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάσει ένα σχέδιο κατά της ηλεκτρονικής πειρατείας στις πρώτες 90 ημέρες της θητείας του.


Πηγή : newsbeast.gr


Αεροδρόμιο Φλόριντα: Βετεράνος του Ιρακ ο δράστης της επίθεσης




Για πέντε νεκρούς και τουλάχιστον οκτώ τραυματίες, κάνουν λόγο τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετά από ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Φορτ Λοτερντέιλ της Φλόριντα.

Το αεροδρόμιο εκκενώθηκε μετά από συναγερμό που σήμανε στην αίθουσα παραλαβής αποσκευών στο Terminal 2, όταν ένας ένοπλος δράστης που φορούσε μπλούζα με στάμπα από τη δημοφιλή σειρά ταινιών Star Wars, άνοιξε πυρ κατά του πλήθους.

Βετεράνος του πολέμου ήταν ο δράστης της επίθεσης στο διεθνές αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα, στις ΗΠΑ. Ο Εστεμπάν Σαντιάγο έβγαλε ένα όπλο από τις αποσκευές του και ξεκίνησε να πυροβολεί το συγκεντρωμένο πλήθος στο σημείο παραλαβής αποσκευών, με αποτέλεσμα να σκοτώσει πέντε άτομα και να τραυματίσει οκτώ ακόμη. 



Ο 26χρονος δράστης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του γραφείου του FBI στο Μαϊάμι, συνελήφθη αμέσως μετά την επίθεση. Τα κίνητρα του παραμένουν ακόμη άγνωστα, όμως δεν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα της τρομοκρατίας και οι αρχές ελέγχουν τα τελευταία ταξίδια του. 

Ο Τζον Σλίσερ, που δήλωσε στο MSNBC ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, περιέγραψε τον δράστη ως έναν «σιωπηλό άνδρα» που «πυροβολούσε εναντίον μας», την ώρα που «οι επιβάτες ανέμεναν να παραλάβουν τις αποσκευές τους».

Αλλοι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές όπου άνθρωποι σε κατάσταση πανικού έτρεχαν να σωθούν, την ώρα που άλλοι κατέφευγαν ακόμα και στον διάδρομο προσγείωσης απογείωσης του αεροδρομίου για να γλιτώσουν, όπως διακρίνεται και στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα σε απευθείας σύνδεση.