Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Νέα Δημοκρατία : Το mail Χαρδούβελη κατοχύρωνε το νησιωτικό Φ.Π.Α. ως κεκτημένο.




Οι κύριοι Χαράλαμπος Αθανασίου, βουλευτής Λέσβου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, βουλευτής Έβρου, Μάνος Κόνσολας, βουλευτής Δωδεκανήσου και Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου, απάντησαν στις δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη κατάργηση του Φ.Π.Α.

«Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά είχε προταθεί από την ίδια την Κυβέρνηση Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015, με την πρόταση που κατέθεσε εγγράφως  στους δανειστές  πριν από το δημοψήφισμα».

Πλήρης Δήλωση

«Είναι κωμικοτραγική η προσπάθεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες για την κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. δηλώνοντας ψευδώς ότι αυτή συμπεριλαμβάνονταν στο mail Χαρδούβελη.

Και για να είμαστε απολύτως σαφείς: Στη σελίδα 27 του mail Χαρδούβελη, η τότε  Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφενός επιβεβαίωνε την κατοχύρωση του νησιωτικού Φ.Π.Α. ως κεκτημένου στη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία, αφετέρου αρνούνταν την κατάργησής του στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής. 

Αντιθέτως, η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά είχε προταθεί από την ίδια την κυβέρνηση Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015, με την πρόταση που κατέθεσε εγγράφως  στους δανειστές  πριν από το δημοψήφισμα.

Αν δεν συμφωνούν στην Κυβέρνηση με την κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α.  να φέρουν προς ψήφιση στη Βουλή την τροπολογία που καταθέσαμε για την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. Και εκεί να κριθούμε όλοι για τη συνέπειά μας. Ή εναλλακτικά να εντάξουν τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα μέτρα του κοινωνικού μερίσματος.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά ήταν και είναι επιλογή της Κυβέρνησης Τσίπρα».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου