Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Φαβορί για τον ΕΕΑ ο Νίκος Λεβετσοβίτης ο οποίος δήλωσε : Να καταλάβουν στην Κυβέρνηση την ισχύ των επαγγελματιών




Κύριε Λεβετσοβίτη, κατέχετε σήμερα τη θέση του Α΄Αντιπρόεδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, πόσο ικανοποιημένος είστε από τη θητεία αυτής της διοίκησης;

Δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος, όταν στη διάρκεια αυτής της θητείας οι επαγγελματίες κλήθηκαν να σηκώνουν ακόμη περισσότερα βάρη και πολλοί αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους. Ακούω τον απερχόμενο Πρόεδρο να επαίρεται ότι βελτίωσε τα οικονομικά του Επιμελητηρίου και φοβάμαι ότι αν δεν αλλάξουμε ρώτα άμεσα, στις επόμενες εκλογές μπορεί να υπάρχει μεν Επαγγελματικό Επιμελητήριο, αλλά να μην υπάρχουν επαγγελματίες. 
Ως Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών πιστεύουμε, ότι το Ε.Ε.Α. μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα. Αν δεν το πιστεύαμε θα συμμετείχαμε σε κοινό συνδυασμό, όπως συμβαίνει στα άλλα δύο Επιμελητήρια της Αθήνας.Αντιθέτως, διεκδικούμε την πρώτη θέση στις εκλογές που ξεκινούν το Σάββατο, γιατί θέλουμε ένα διαφορετικό Επιμελητήριο.

Έχετε εκλογές στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου.Γιατί να πάει ένας επαγγελματίας να ψηφίσει;

Αυτή είναι η ερώτηση που μου κάνουν πολλοί επαγγελματίες που συναντώ. Γιατί να πάω μέχρι το Επιμελητήριο για να ψηφίσω; Πολλοί έχουν ξεχάσει ότι βρίσκεται Πανεπιστημίου και Χαριλάου Τρικούπη. Και είναι μια απολύτως δικαιολογημένη ερώτηση, διότι μέχρι σήμερα το Ε.Ε.Α., εμφανίζεται ανίσχυρο και δυσλειτουργικό.
Εμείς θέλουμε να ξυπνήσουμε αυτό τον κοιμώμενο γίγαντα των 130.000 εγγεγραμμένων μελών. Να καταλάβουν στην Κυβέρνηση την ισχύ μας. Και αυτό θα συμβεί με μαζική συμμετοχή και ψήφο στην Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών.

Τι διαφορετικό φέρνει η Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών της οποίας ηγείστε. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την επόμενη θητεία;

Είμαι επικεφαλής ενός ισχυρού συνδυασμού, με 112 υποψηφίους από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και κάθε γωνιά της Αττικής. Έχουμε ενώσει δυνάμεις με δύο επιμελητηριακές παρατάξεις και άλλες δυνάμεις, που μας στηρίζουν, καθώς και νέους υποψηφίους που ασχολούνται πρώτη φορά με το Επιμελητήριο.
Διεκδικούμε την πρώτη θέση, ώστε να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία του ΕΕΑ. Σχεδιάζουμε να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες και να αποκτήσουμε περισσότερα παραρτήματα σε περιοχές της Αττικής και να είμαστε πιο κοντά στα μέλη μας. Αν επικρατήσουμε στις εκλογές, στοχεύουμε το Επιμελητήριο, από ταμειακή επιβάρυνση που είναι σήμερα, να εξελιχθεί σε έναν φορέα με δωρεάν συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα φορολόγησης, ασφάλισης, κόκκινων δανείων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Είστε αισιόδοξος ότι θα γίνετε ο νεότερος Πρόεδρος στην ιστορία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου; 

Είμαι 49 ετών και έχω 25 χρόνια ασφαλιστικό γραφείο, ενώ είμαι αρκετά χρόνια στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, ώστε να ξέρω πως να το βάλω σε λειτουργία, για να πιάνουν τόπο οι εισφορές των μελών του. 
Αυτό που χρειάζεται το ΕΕΑ είναι ένας Πρόεδρος, που θα πάει να διεκδικήσει των μελών του, στο Υπουργείο Οικονομικών για τη φορολογία, στο Υπουργείο Εργασίας για τον ΕΦΚΑ, στο Υπουργείο Ανάπτυξης ή στο Τουρισμού για τις επενδύσεις, στο Δημόσιας Τάξης για την ασφάλεια και το παραεμπόριο, στην Περιφέρεια, στους Δήμους, στους άλλους φορείς για συμμαχίες. 

Είναι πολλά αυτά που έχουμε να κάνουμε.

Η πολιτική δράση του μεγαλύτερου Επιμελητηρίου της χώρας δεν μπορεί να περιορίζεται σε επετειακές φωτογραφίες του Προέδρου του με την πολιτική ηγεσία, ενώ κάθε μέρα ψηφίζονται μέτρα που μας εξοντώνουν. Πρέπει να δώσουμε μάχες και να τις κερδίσουμε.Πρέπει να δώσουμε λύσεις.


Η συνέντευξη του Νίκου Λεβετσοβίτη έγινε για την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" με τίτλο ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου