Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Ψυχρολουσία για την κυβέρνηση από τον Κοστέλο



Μπορεί η τεχνική συμφωνία να έκλεισε άμεσα για την τρίτη αξιολόγηση, μπορεί η απόδοση του ομολόγου να ανοίγει το δρόμο για τις αγορές, ωστόσο δεν είναι όλα τόσο... ρόδινα όσο φαίνονται. 

Οι δηλώσεις του επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Θεσμών, Ντέκλαν Κοστέλο προσγείωσαν... ανώμαλα την κυβέρνηση. 

«Η Ελλάδα πρέπει ακόμη να διανύσει η Ελλάδα μέχρι να επανέλθει η πλήρης εμπιστοσύνη και η βεβαιότητα για το μέλλον της» επισήμανε και υπογράμμισε ότι «με ικανοποίηση διαπιστώσαμε την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αλλά το ζητούμενο πλέον είναι να συνεχιστούν και να επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα»!

Για να τελειώσει η τρίτη αξιολόγηση απαιτούνται 110 προαπαιτούμενα συνολικά, εκ των οποίων έχει εκπληρωθεί προς το παρόν μόλις το 1/3. Για τη συνέχεια και μέχρι να κλείσει το τρίτο πρόγραμμα συνολικά θα πρέπει να γίνουν 82 βήματα ως τον Αύγουστο και την τέταρτη αξιολόγηση , «που ελπίζουμε να είναι και η τελευταία».

Επίσης ξεκαθάρισε ότι και η περικοπή των συντάξεων που έχει προγραμματιστεί για το 2019 και η περικοπή του αφορολόγητου που έχει προγραμματιστεί για το 2020 θα υλοποιηθούν κανονικά μαζί με τα αντίμετρα, είτε το ΔΝΤ είναι ενεργό στο ελληνικό πρόγραμμα είτε αποχωρήσει.

Διευκρίνισε δε ότι όλα αυτά είναι προϋπόθεση όχι μόνο για να πάρει η Ελλάδα την επόμενη δόση της δανειακής σύμβασης, αλλά και για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το χρέος στους μήνες Φεβρουάριο με Μάιο του 2018.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε εξάλλου ότι υπάρχει πρόοδος σε πολλούς τομείς της οικονομίας αλλά «η Ελλάδα ξεκίνησε από τον πάτο και ακόμα είναι κάπου εκεί κοντά» κι αντί να βρίσκεται κάτω του μέσου ευρωπαϊκού όρου πρέπει να έχει και τη φιλοδοξία να κινείται μεταξύ των καλύτερων στις επιδόσεις.


Πηγή : dikaiologitika.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου