Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Προκαλεί την Ελλάδα ο Γαβρόγλου και ταυτίζεται με Ερντογάν για εκλογή αρχιμουφτή



Επικίνδυνος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε υπουργός και καθαρά ανθέλληνας σε προκλητικό βαθμό!! 

Διαβάζουμε στο protothema.gr :

Ο υπουργός Παιδείας αποδέχεται την εκλογή μουφτή και τονίζει ότι σημασία έχει το εκλεκτορικό σώμα από το οποίο θα αναδεικνύεται ο θρησκευτικός εκπρόσωπος της μουσουλμανικής μειονότητας.

Θέμα εκλογής μουφτή από την μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης ανοίγει ο κ. Κώστας Γαβρόγλου υποστηρίζοντας δε, ότι υπάρχει «ασυμμετρία» μεταξύ των διαδικασιών ανάδειξης του Οικουμενικού Πατριάρχη και των μουφτήδων.

Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην χώρα μας, ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κανάλι της Βουλής και θα προβληθεί σήμερα στις 21:00  τάχθηκε υπέρ της εκλογής Μουφτή υπό προϋποθέσεις, τονίζοντας ότι: «Θα πρέπει να αρχίσει μια πολλή σοβαρή συζήτηση, με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων» ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε «Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότη­τα που υπάρχει για συζητήσεις, είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος», επισημαίνοντας ότι «τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην πόλη, δεν τον εκλέ­γουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα».

Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρει ότι μετά την ψήφιση του νόμου, που κάνει προαιρετική την εφαρμογή της Σαρίας, με Προεδρικό Διάταγμα, θα οριστούν οι δικονομικές αρμοδιότητες του μουφτή, ενώ θα ακολουθήσει σύσταση επιστημονικής επιτροπής, από νομικούς και ειδικούς, επί του Ισλαμικού δικαίου.

Αποτιμώντας την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα, ο κ. Γαβρόγλου σχολιάζει ότι ο τούρκος Πρόεδρος «έχασε την ευκαιρία να μιλήσει σε ευρωπαίους εταίρους», ενώ ερωτηθείς για το αν υπήρξε όφελος για τη χώρα μας από την επίσκεψή του, απαντά πως «είναι καλό να σπάνε οι πάγοι».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου