Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Ισοπεδώνοντας και την παιδεία! Ο ανθέλληνας Γαβρόγλου δίνει πτυχία ΑΕΙ και σε αποφοίτους ΤΕΙ



Από που περνάνε οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα διαλύουν υγεία, εργασία, ασφάλεια, παιδεία!!!

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, πτυχίο πανεπιστημίου θα πάρουν όσοι πρόκειται να τελειώσουν αλλά και όσοι έχουν ήδη τελειώσει τμήματα των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά μετά το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει με την ένωση των ΤΕΙ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας και τους συνεργάτες του, οι νυν φοιτητές των ιδρυμάτων αυτών θα μπορούν να πάρουν το πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου, εφόσον εξεταστούν σε μερικά επιπλέον μαθήματα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα σπουδών.

Η αναβάθμιση αυτή του πτυχίου από τεχνολογικό σε πανεπιστημιακό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές που έχουν πάρει ήδη πτυχίο από τα ΤΕΙ σημειώνουν πως είναι άδικο όταν, παραδείγματος χάρη, δύο φοιτητές που εισήχθησαν για παράδειγμα μαζί στο ΤΕΙ το 2010 και ο ένας αποφοίτησε «στην ώρα του» το 2015, ενώ ο άλλος παραμένει φοιτητής ως «αιώνιος», τότε ο δεύτερος να ευνοείται έναντι του πρώτου.

Έτσι, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να έχουν αυτό το δικαίωμα και όσοι έχουν ήδη αποφοιτήσει τα προηγούμενα χρόνια από τα ΤΕΙ, χωρίς να έχουν δοθεί πληροφορίες σχετικά με το από ποια χρονολογία και μετά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου