Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Η Ντόρα Μπακογιάννη έδωσε την απάντηση της στον κ. Τζανακόπουλο




Μιλώντας στο ΘEMA 104,6 η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στο ζήτημα ονομασίας της ΠΓΔΜ, δήλωσε πως  «η κυβέρνηση είναι βαθιά διχασμένη», σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε μια κυβέρνηση που πάει στη διαπραγμάτευση με δυο διαφορετικές θέσεις και είναι καταδικασμένη να αποτύχει». Η κ.Μπακογίαννη μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκληθούν εκλογές στη χώρα λόγω αυτού του θέματος. 

Πετάχτηκε και ο κ. Τζανακόπουλος, που κάνει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντήσει στην κυρία Μπακογιάννη λέγοντας «Η κ. Μπακογιάννη θα έπρεπε να γνωρίζει και ως πρώην υπουργός Εξωτερικών ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με tweets» και συνέχισε, «Όσο για την ουσία του ζητήματος, την ενημερώνουμε ότι η κυβέρνηση έχει και τη βούληση, αλλά και την ικανότητα να λύσει ένα πρόβλημα που κληροδότησε στη χώρα η δική της παράταξη» τονίζει ο κ. Τζανακόπουλος και καταλήγει: «Μέχρι τότε αναμένουμε να μας πει αν η θέση της σημερινής Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά για την εξεύρεση λύσης».

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου που κάνει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο,  η Ντόρα Μπακογιάννη είπε, «αυτό που οφείλει να κάνει ο κύριος Τζανακόπουλος, είναι να μας πει με ποια θέση διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Το μείζον θέμα είναι ποια είναι η εθνική θέση» ενώ ταυτόχρονα τόνισε: «Λυπάμαι που το λέω, αλλά ένας υπουργός Εξωτερικών δεν έχει εθνική θέση».

Όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, περιμένει να δει την πρόταση της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει μια πρόταση που θα φέρει μεμονωμένα ένα κόμμα».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου