Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Βρετανία: Οδηγούν “στην κρεμάλα” σκυλιά βετεράνους - πολέμου - ΦΩΤΟ



Τα πανέμορφα σκυλιά που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες πρόκειται για βετεράνους πολέμου που υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν. Σε δύο εβδομάδες από τώρα οι ήρωες αυτοί δεν θα είναι εν ζωή γιατί ο στρατός στη Βρετανία αποφάσισε ότι δεν μπορούν να να υιοθετηθούν από κανέναν, επειδή αυτό δεν θα ήταν ασφαλές.


Οι Βελγικοί ποιμενικοί Κέβιν και Νταζ εισέπνευσαν θανατηφόρα αέρια όταν βρίσκονταν σε αποστολή στην επαρχία Χέλμαντ πριν “ συνταξιοδοτηθούν”. 

Και τα δύο σκυλάκια πρέπει να κάνουν ευθανασία αφού οι αρχηγοί τους έκριναν ότι δεν θα είναι ασφαλές να πάνε σε νέα σπίτια αναφέρει το The Sun. Μετά από αυτή την απόφαση ξέσπασαν θυελλώδεις αντιδράσεις με πολλούς να τονίζουν ότι είναι πολύ σκληρό να αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο αυτά τα σκυλιά που έχουν προσφέρει τόσα στην πατρίδα τους. 


Τα λυκόσκυλα αυτά βγήκαν στη σύνταξη έχοντας σώσει πάρα πολλές ζωές κατά τη διάρκεια της ειδικής αποστολής τους στο Αφγανιστάν. Όσο και σημαντικό να ναι αυτό όμως οι υπεύθυνοι τους έκριναν ότι δεν μπορούν να δοθούν σε κανένα σπίτι. 

Φωτογραφία: Ο Βετεράνος Νταζ


Πρώην στρατιωτικοί και εκπαιδευτές που δούλεψαν με τα σκυλιά αυτά και ένας πρώην αστυνομικός έγραψαν μια επιστολή στο αρμόδιο γραφείο που είναι υπεύθυνο για τα σκυλιά αυτά (commanding officer at the Defence Animal Centre) που βρίσκεται στο Melton Mowbray στο Λέστερσιρ της Αγγλίας. 

Υπάρχουν εκπαιδευτές που είναι πρόθυμοι να τους υιοθετήσουν, ωστόσο οι Αρχηγοί του Στρατού τονίζουν συνεχώς ότι δεν είναι ασφαλές κάτι τέτοιο. 

Φωτογραφία: O ήρωας Κέβιν 


Ένας από τους εκπαιδευτές ξεκίνησε για αυτό το λόγο μια καμπάνια για να σώσουν τα σκυλιά: “Οι άνθρωποι που δούλεψαν με αυτά τα σκυλιά είναι συνεντριμένοι με τα σχέδια του στρατού - Παρακάλεσαν να τα σώσουν. Δεν υπάρχει πρωτόκολλο που να λέει πότε ένα σκυλί πρέπει να κάνει ευθανασία. Ήταν μια απόφαση των Διοικητών και αυτό μόνο. Είναι πολύ σκληρό αυτό να τα αντιμετωπίζουν έτσι ενώ έχουν κάνει τόσα πολλά”.

“ Θα κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε αυτά τα σκυλιά. θα πάμε και στον Υπουργό Άμυνας Gavin Williamson εαν χρειαστεί”, αναφέρει ένας από τους εκπαιδευτές σύμφωνα με το The Sun. 


Ο Κέβιν και ο Νταζ είναι 9 ετών και εισέπνευσαν πάρα πολλές φορές χημικά στο Αφγανιστάν όταν έσωζαν ζωές. Αφού συνταξιοδοτήθηκαν πριν από 4 χρόνια εργάστηκαν με διάφορους εκπαιδευτές και τώρα βρίσκονται στο Defence Animal Centre.

Είναι σε μια ηλικία που δεν μπορούν πια να προσφέρουν υπηρεσίες. Θα έπρεπε να έχουν όμως σε ένα κατάλληλο πρόγραμμα για να ελεγχθεί κατά πόσο είναι δυνατό να φιλοξενηθούν από οικογένειες αναφέρει το The Sun.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα αποφάσισε ότι πρέπει να θανατωθούν όταν πρόσφατα ένα άλλο σκυλί δάγκωσε ένα πολίτη. 
Ο εκπρόσωπος του στρατού είπε “ Όποτε υπάρχει η δυνατότητα τα σκυλιά αυτά υιοθετούνται. Δυστυχώς υπάρχουν και περιπτώσεις όπου αυτό δεν είναι δυνατόν.” 


Σημειώνεται ότι το 2012 είχε επίσης ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων όταν το The sun αποκάλυψε ότι δύο σκυλιά που προστάτευαν τον πρίγκιπα Γιούλιαμ όταν ήταν στη βάση της RAF επίσης θανατώθηκαν λίγο μετά την αποχώρηση του πρίγκιπα. 

ΕΔΩ πάντως μπορείτε να υπογράψετε και σεις για να σώσετε τα τους βετεράνους  από την ευθανασία που τους ετοιμάζουν.... Στο λινκ μπορείτε να διαβάσετε ότι εκτός από τον Κέβιν και τον Νταβ προσπαθούν να σώσουν και έναν σκύλο - ήρωα ονόματι "Ντράιβερ". 

Με πληροφορίες απο το  https://www.thesun.co.uk


Πηγή : onalert.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου