Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Μεξικό: Έξι πτώματα βρέθηκαν κρεμασμένα σε γέφυρες



Έξι πτώματα ανδρών  βρέθηκαν κρεμασμένα από τρεις γέφυρες σε τουριστική περιοχή στο Μεξικό σε δρόμους που οδηγούν στα τρία διεθνή αεροδρόμια: της Λα Πας, του Σαν Χοσέ δελ Κάμπο και του Κάμπο Σαν Λούκας. 

Συγκεκριμένα, τα πτώματα των έξι ανδρών βρέθηκαν κρεμασμένα ανά δυο σε γέφυρες κοντά σε τουριστικό θέρετρο του Μεξικού.  Η περιοχή βρίσκεται κοντά στο Λος Κάμπος, ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο στη χερσόνησο Μπάχα Καλιφόρνια όπου μόνο φέτος το επισκέφθηκαν 4,4 εκ. τουρίστες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν λεπτομέρειες ούτε για τα θύματα και την ταυτότητά τους ούτε για το πως τους σκότωσαν αν και η αστυνομία θεωρεί ότι πρόκειται για χτύπημα των καρτέλ των ναρκωτικών σε μιαν προσπάθεια να εκφοβίσουν τους αντιπάλους τους αλλά και την ίδια την αστυνομία.

Οι ανθρωποκτονίες στην περιοχή της Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο αφού από την αρχή της χρονιάς μέχρι τον Οκτώβριο έφθασαν τις 409 από τις 192 που είχαν καταγραφεί όλο το 2016.

Τον Ιούνιο, οι αρχές βρήκαν έναν ομαδικό τάφο που περιείχε τα πτώματα 11 ανδρών και τριών γυναικών κοντά στο Λος Κάμπος.

Παράλληλα, την Τρίτη, οι αρχές στη βόρεια Πολιτεία Τσιουάουα ανακοίνωσαν ότι 12 άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ ομάδων ενόπλων.

Από τα τέλη του 2006, όταν η κυβέρνηση είχε κηρύξει τον πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών με στρατό στο εσωτερικό, έχουν σκοτωθεί πάνω από 196.000 άνθρωποι.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου