Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Βενεζουέλα: Ο δικτάτορας Μαδούρο αποκλείει την αντιπολίτευση από τις εκλογές



Ο δικτάτορας Νικολάς Μαδούρο αποφάσισε να αποκλείσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης από τις προεδρικές εκλογές του 2018 στη Βενεζουέλα για να είναι μοναδικός υποψήφιος.

Την απόφαση την πήρε "δημοκρατικά" όπως την παίρνουν όλα τα δικτατορικά καθεστώτα, επειδή τα  μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης πήραν απόφαση να μη συμμετάσχουν στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογέςπου έγιναν στη Βενεζουέλα λόγω νοθείας.

Εχθές Κυριακή ανακοίνωσε ότι τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης θα αποκλειστούν από τις προεδρικές εκλογές του 2018 εξαιτίας της αποχής τους από τις τοπικές εκλογές και γιατί βολεύει τον δικτάτορα να παραμείνει το καθεστώς την εξουσία.

«Κάθε κόμμα που δεν συμμετείχε σήμερα και προέτρεψε σε αποχή από τις εκλογές δεν μπορεί πλέον να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές», είπε. Και τόνισε πως αυτό είναι απόφαση της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης. 

Δεν υπενθύμισε, όμως πως το σώμα αυτό που πήρε την απόφαση συγκροτείται αποκλειστικά από υποστηρικτές του δικτάτορα Νικολάς Μαδούρο.

Ο δικτάτορας της Βενεζουέλας πανηγύρισε με θράσος και την στημένη νίκη του την Κυριακή, στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές από την οποία απείχαν όλα τα σοβαρά αντικαθστωτικά κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Κερδίσαμε σε πάνω από 300 δήμους της χώρας, από τους 335 έναντι 242 που έλεγχε ήδη το PSUV», είπε ο δικτάτορας Μαδούρο μιλώντας σε συγκέντρωση στο Καράκας. Η συμμετοχή στις τοπικές εκλογές έφτασε στο 47,32%, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή, το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (Consejo Nacional Electoral, CNE). 

Το κόμμα του Μαδούρο κέρδισε όπως τις κέρδισε στις 20 από τις 23 πρωτεύουσες Πολιτειών, κέρδισε επίσης την ειδική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του κυβερνήτη της Πολιτείας Σούλια (δυτικά). Ο νικητής των εκλογών του Οκτωβρίου, που ανήκει στην αντιπολίτευση, αρνήθηκε να ορκιστεί ενώπιον της Συντακτικής Συνέλευσης.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου