Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Αυγενάκης : Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εκτός από ψεύτες, είναι και κλέφτες


«Το σκάνδαλο “Τσίπρα- Καμμένου” επιχειρείται να μπει κάτω από το χαλί», τονίζει σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο ο γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ., Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος υπογραμμίζει ωστόσο ότι «η ιστορία θα φθάσει μέχρι τέλους και οι ευθύνες, πολιτικές και δικαστικές, θα αποδοθούν σε όλους».

Ο γραμματέας της Ν.Δ. μιλά επίσης για την αξιολόγηση, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, για τους πλειστηριασμούς, για την τραγωδία στη Μάνδρα, αλλά και για την ανανέωση στα ψηφοδέλτια και την πορεία προς το 11ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 Κύριε Αυγενάκη, γιατί η Ν.Δ. αναφερόμενη στην υπόθεση με τη Σ. Αραβία μιλά πλέον για σκάνδαλο «Τσίπρα- Καμμένου»; Και γιατί προειδοποιείτε ότι «κάθε προσπάθεια συγκάλυψης ή αντιπερισπασμού θα πέσει στο κενό»;

Ηδη το σκάνδαλο «Τσίπρα-Καμμένου» επιχειρείται να μπει κάτω από το χαλί, με την κυβέρνηση να θέλει να ακυρώσει τη συμφωνία τάχα γιατί σπλαχνίστηκε τους αμάχους της Υεμένης. Επί της ουσίας θέλουν να σβήσουν κάθε αποδεικτικό στοιχείο. Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να το αφήσει να συγκαλυφθεί. Εγείρονται σοβαρά ζητήματα διαφάνειας και νομιμότητας των ενεργειών Καμμένου. Αντί να γίνει μία διακρατική συμφωνία για την αγοραπωλησία όπλων μεταξύ κρατών, στην πραγματικότητα πήγε να γίνει με μεσάζοντα. Και αυτό είναι το σκανδαλώδες, γιατί τους μεσάζοντες τους απαγορέψαμε διότι υπάρχουν μίζες.

Εκτιμάτε ότι αυτή η υπόθεση -για την οποία προεξοφλείτε ως κόμμα ότι θα έχει συνέχεια- μπορεί στην κατάληξή της να προκαλέσει τελικά και ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία;

Σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατία του κόσμου η συγκεκριμένη κυβέρνηση θα αποτελούσε παρελθόν εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτελούν «λαμπρή» εξαίρεση. Λένε ότι τους χωρίζει ιδεολογική άβυσσος, όμως τους ενώνει η μανία για τη νομή της εξουσίας και οι μίζες… Εκτός από ψεύτες είναι -ως φαίνεται- και κλέφτες.

Εχετε πει κατ’ επανάληψη ότι «δεν θα το αφήσετε να περάσει έτσι». Μία ενδεχόμενη ανάκληση της απόφασης για την πώληση των βλημάτων θα διαφοροποιήσει άραγε σε κάτι την περαιτέρω στάση της Ν.Δ. στο ζήτημα αυτό;

Πρόκειται για μια πολύ σκοτεινή υπόθεση. Η ιστορία θα φτάσει μέχρι τέλους και οι ευθύνες, πολιτικές και δικαστικές, θα αποδοθούν σε όλους. Ο,τι και να λένε οι υπουργοί και οι βουλευτές, έχουμε ένα κορυφαίο σκάνδαλο, εξαπάτησαν τη Βουλή, παρανόμησαν βάζοντας μεσάζοντες, έδωσαν πλαστά έγγραφα, χάθηκαν χρήματα. Αυτά δεν παραγράφονται.

Η γ’ αξιολόγηση εκτιμάτε ότι θα κλείσει εγκαίρως; Η κυβέρνηση εμφανίζεται πάντως αισιόδοξη γι’ αυτό, όπως και γενικότερα για την πορεία της οικονομίας.

Το θλιβερό σερί των ετεροχρονισμένων αξιολογήσεων της κυβέρνησης δυστυχώς δεν μας επιτρέπει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. Ευχή όλων μας αποτελεί, όμως, για πρώτη φορά να διαψευσθούμε για το καλό του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση προανήγγειλε συζήτηση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή θεωρώντας ότι έχει υπάρξει αποτελεσματική σε αυτό το πεδίο και γι’ αυτό αυξήθηκε και το κοινωνικό μέρισμα. Πώς θα απαντήσετε;

Τώρα θυμήθηκε ξαφνικά τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Οσο εφαρμόζονται τα μέτρα Τσίπρα τόσο θα μας εμφανίζει διάφορες τάχα επιτυχίες, όπως κοινωνικό μέρισμα, λοταρίες κ.λπ. Στο τέλος θα προσφερθεί να μας φέρει και τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ στο σπίτι.

Ας μας μιλήσει για τους πλειστηριασμούς. Τότε που έλεγαν κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Αύριο θα μας πουν: σου παίρνουμε το σπίτι και σου δίνουμε 70 €. Ο «κακός» νόμος της Ν.Δ. επί Σαμαρά που προστάτευε την πρώτη κατοικία δεν άρεσε, αλλά οι πολίτες επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ που έταζε σεισάχθεια.

Δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στη Μάνδρα πώς κρίνετε τη διαχείριση σε σχέση με την ανακούφιση των πληγέντων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή; Προχθές βρεθήκατε και εσείς εκεί, μαζί με τον κ. Μητσοτάκη.

Η Μάνδρα μετράει ακόμα τις πληγές της. Κατεστραμμένες υποδομές, άνθρωποι που παλεύουν να ξαναβάλουν τη ζωή τους σε μια τάξη και εθελοντές που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση τους ταλαιπωρεί μέσα από έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας ώστε λάβουν μια ελάχιστη αποζημίωση. Εμείς ως Ν.Δ. αμέσως διαθέσαμε τους εθελοντές και τις οργανώσεις μας και συγκεντρώσαμε περισσότερους από 60 τόνους υλικών, τροφίμων, νερού κ.λπ. Ας μην πούμε τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ εάν ήταν αντιπολίτευση.

Η Ν.Δ. μιλά για ευθύνες σε σχέση με τη Μάνδρα, αλλά ο πρωθυπουργός σάς καταλόγισε ότι «επενδύετε σε έναν αντιπολιτευτικό λόγο πάνω στην καταστροφή». Τι απαντάτε;

Οι 23 νεκροί συμπολίτες μας που χάθηκαν εξαιτίας μιας βροχής και οι χιλιάδες πληγέντες δεν είναι αποτέλεσμα του αντιπολιτευτικού μας λόγου, αλλά της κυβερνητικής ανικανότητας και ολιγωρίας. Γιατί η Περιφέρεια Αττικής δεν έκανε έργα που είχαν δρομολογηθεί; Τι δεν έκανε η Πολιτική Προστασία και φθάσαμε να θρηνήσουμε 23 νεκρούς; Δεν υπάρχει καμία παραίτηση από εκείνους που έλεγαν «θα πάω σπίτι μου αν δεν γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα». Η περιφερειάρχης προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, προφανώς κατά του εαυτού της. Ας την ενημερώσουν πως όταν η Δικαιοσύνη εντοπίζει ευθύνες, αυτές είναι ποινικές.

Η ανανέωση της Ν.Δ. έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στο βαθμό που έχει δεσμευθεί η ηγεσία του κόμματός σας. Αν γίνουν εκλογές σύντομα -που δεν ξέρω πόσο πιθανό το θεωρείτε-, είναι έτοιμη η Ν.Δ. να παρουσιάσει πολύ ανανεωμένα ψηφοδέλτια;

Το κόμμα μας είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι η ανανέωση των ψηφοδελτίων μας. Είναι μια δέσμευση του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη με πραγματικό περιεχόμενο. Για τους λόγους αυτούς οι «εκπλήξεις» θα είναι πολλές.

Σε δύο εβδομάδες θα διεξαχθεί το Συνέδριο της Ν.Δ. Τι είναι αυτό που ως γραμματέα θα σας κάνει να πείτε την επόμενη ημέρα ότι πράγματι ήταν ένα επιτυχημένο Συνέδριο;

Το 11ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματός μας θα είναι ένα Συνέδριο ανοιχτό στην κοινωνία, αλλά συνάμα και διαφορετικό. Η διευρυμένη συμμετοχή των πολιτών ήδη από τη διαδικασία των 7 Προσυνεδρίων μας κάνει αισιόδοξους. Αποτελεί ήδη επιτυχία το γεγονός πως μαζί με τους πολίτες σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα. Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, την ανάδειξη νέων ιδεών αναδεικνύουμε και εξειδικεύουμε το πρόγραμμά μας, απαντώντας στα προβλήματα της οικονομίας, της καθημερινότητας και τις ανάγκες όλων των Ελλήνων.

Εχουμε παρακολουθήσει το τελευταίο διάστημα κυβερνητικά στελέχη να επιχειρούν να ασκήσουν πολιτική πίεση στη Ν.Δ. επικαλούμενα και δημοσίευμα περί συνομιλίας σας με ποινικό. Τι απαντάτε τόσο στο κυβερνών κόμμα όσο και σε σχέση με την ουσία αυτής της υπόθεσης;

Εχουμε μια υπόθεση που ουσιαστικά δεν υφίσταται ως υπόθεση. Πρόκειται για μια συνομιλία δευτερολέπτων με έναν κύριο που δεν γνωρίζω ούτε προσωπικά ούτε φυσικά τις δραστηριότητές του. Οι βουλευτές μιλάμε καθημερινά με δεκάδες ανθρώπους. Δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε το ποινικό μητρώο του καθενός. Από εκεί και πέρα, είναι πασιφανές ότι πρόκειται για μια τυφλή επίθεση λάσπης που στοχεύει να πλήξει την παράταξή μας, στελέχη αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο και τη σύζυγό του. Η Ν.Δ. κινείται σε ρυθμούς αυτοδυναμίας και αυτό κάνει κάποιους να χάνουν τον ύπνο τους. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τη μεθοδική και οργανωμένη δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα του κόμματός μας.




ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ελεύθερος Τύπος


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου