Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Ρομά έστειλαν στο νοσοκομείο 9 αστυνομικούς των Άνω Λιοσίων γιατί πέθανε σε Τμήμα συγγενής τους από παθολογικά αίτια



Εξαγριώθηκαν οι συγγενείς ενός Ρομά που άφησε την τελευταία του πνοή σε αστυνομικό τμήμα  από παθολογικά αίτια και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, με αποτέλεσμα εννέα αστυνομικοί να μεταφερθούν στο 401 ΓΣΝ.

Ένας 64χρονος Ρομά συνελήφθη στις 12 Δεκεμβρίου καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές από το κακουργοδικείο Θεσσαλονίκης, και άφησε την τελευταία του πνοή στο αστυνομικό τμήμα με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν να έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων οι συγγενείς του και να αρχίσουν να πετάνε πέτρες κατά των αστυνομικών. 

Οι συγγενείς του 64χρονου φώναζαν συνθήματα και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς επιρρίπτοντας τους ευθύνες για το θάνατο του 64χρονου,  κρατούσαν καδρόνια και πέτρες, και ήταν οργανωμένοι και αποφασισμένοι να προκαλέσουν επεισόδια. 

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής δόθηκε εντολή σε δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και άνδρες των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) να πάνε στο σημείο προκειμένου να καταστείλουν τα επεισόδια. Φτάνοντας εκεί δέχτηκαν σφοδρές επιθέσεις με πέτρες και ξύλα ενώ αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για «μάχες σώμα με σώμα» διαδηλωτών - αστυνομικών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένας σεσημασμένος και ιδιαίτερα γνωστός στις διωκτικές αρχές Ρομά «παρενέβη» μέσω ασυρμάτου στη συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ. εξαπολύοντας ύβρεις και ειρωνίες κατά των αστυνομικών.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου