Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Μελβούρνη: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς - Τουλάχιστον 14 τραυματίες



Αυτοκίνητο SUV έπεσε πάνω σε πεζούς σε πολυσύχναστη περιοχή στο κέντρο της Μελβούρνης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 14 άτομα να τραυματιστούν.

Η αυστραλιανή αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του οδηγού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg έχει συλληφθεί και ο συνοδηγός.

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Flinders, στις 16:40 το απόγευμα (τοπική ώρα). Οι πεζοί κινούνταν προς και από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, όταν το όχημα, ένα Suzuki SUV, έπεσε πάνω τους.

Οι αυστραλιανές αρχές κάνουν λόγο για «εσκεμμένη ενέργεια» σημειώνοντας πάντως πως τα κίνητρα του οδηγού «είναι άγνωστα». «Με βάση ό,τι έχουμε δει θεωρούμε ότι πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια» δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της Βικτόρια Ράσελ Μπάρετ.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη σε πολυσύχναστη διασταύρωση και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο πλήθος των πεζών. Μάρτυρας ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης 3AW ότι άκουσε κραυγές και είδε ανθρώπους «να πέφτουν προς όλες τις κατευθύνσεις».

Η περιοχή ήταν γεμάτη με ανθρώπους που έκαναν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και παιδάκι προσχολικής ηλικίας που έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

Τον Ιανουάριο, αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών στο κέντρο της Μελβούρνης, σκοτώνοντας έξι. Την ώρα της τραγωδίας, ο οδηγός του αυτοκινήτου που εθεωρείτο ύποπτος για το μαχαίρωμα του αδελφού του βρισκόταν υπό την καταδίωξη της αστυνομίας.



Πηγές : naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου