Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Ομιλία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη στο 11ο Συνέδριο του Κόμματος



Κυρίες και Κύριοι Σύνεδροι,

Χαιρετίζω το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων. Το Συνέδριο της Υπευθυνότητας, του Ρεαλισμού, της Ελπίδας. Της χειροπιαστής Ελπίδας. Της αληθινής Ελπίδας. Αυτής που ξεκίνησε με την εκλογή του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πριν από ένα περίπου χρόνο, από εδώ, από το 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας κάναμε την αρχή. Μια νέα αρχή για να δώσουμε οξυγόνο στην παράταξή μας. Ξεκινήσαμε όλοι μαζί με τον Πρόεδρό μας, την προσπάθεια να δυναμώσουμε τη φωνή της Νέας Δημοκρατίας. Να βάλουμε σε τάξη το Κόμμα μας, να το εκσυγχρονίσουμε, να το ανοίξουμε στους πολίτες.

Είναι πια ορατό ότι η Νέα Δημοκρατία λειτουργεί, νοικοκυρεύεται, έρχεται πιο κοντά στην κοινωνία. Και αυτό οφείλεται ασφαλώς στον Πρόεδρό μας. Αλλά οφείλεται και σε όλους εσάς, τα στελέχη του Κόμματος. Όχι μόνο τη σημερινή γενιά στελεχών. Αλλά όλα τα στελέχη που υπηρέτησαν το κόμμα και τη χώρα τα 43 χρόνια που υπάρχει η Νέα Δημοκρατία.

Και θέλω με την ιδιότητα του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας να εκφράσω επίσης και τα ειλικρινή μου αισθήματα σεβασμού, ευγνωμοσύνης και τιμής, προς όλα τα στελέχη και ιδιαιτέρως προς όλα τα αφοσιωμένα και ανιδιοτελή, τα απλά μέλη του Κόμματος.

Χάρη σε σας, αγαπητές Νεοδημοκράτισες και αγαπητοί Νεοδημοκράτες, υπάρχει το Κόμμα. Χάρη σε σας και τους αγώνες σας η Παράταξη, ήταν εχθές, είναι σήμερα και θα είναι αύριο, ο ελπιδοφόρος πολιτικός κορμός της Ελλάδος. Χάρη σε σας αυτός ο Κορμός, πιο δυνατός και πιο αποφασισμένος παρά ποτέ, θα ξαναφέρει την Ελπίδα στους Έλληνες. Και δε θα τη φέρει μόνο σε όσους θα μας στηρίξουν, αλλά σε όλες της Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια ακούστηκε η πιο διχαστική ρητορεία η οποία πάτησε πάνω στις πληγές που άφηνε η κρίση στους Έλληνες. Με λαϊκίστικα συνθήματα, με κραυγές, και με μια πρωτόγνωρη επίθεση στη λογική. Μίλησαν στο θυμικό των Ελλήνων, με κουτοπονηριά. Όχι κοιτάζοντάς τους στα μάτια. Ντόμπρα. Κατασκεύασαν δήθεν προδότες, τους ονομάτισαν και τους έδειξαν. Και ύστερα λειτούργησαν πιο υπονομευτικά από οποιονδήποτε άλλο. Το ίδιο συνεχίζουν να κάνουν ακόμη και σήμερα.

Θιασώτες ενός λαϊκισμού που υπονόμευσε τη χώρα, την πορεία προς την ανάκαμψη, την έξοδο από τα μνημόνια και την ενότητα των Ελλήνων. Διότι αυτό κάνει ο λαϊκισμός. Τρέφεται από το διχαστικό λόγο και τον ανατροφοδοτεί. Εκεί που ανθεί ο λαϊκισμός είναι μια κοινωνία διαιρεμένη, εξουθενωμένη και εξαρτημένη από μικροεπιδόματα.

Όμως, αγαπητές Φίλες και Φίλοι, σήμερα που το κύμα του λαϊκισμού ξεθυμαίνει στις βραχώδεις ακτές της πραγματικότητας, χρειάζεται ενότητα μεταξύ των Ελλήνων και μια ρεαλιστική πρόταση για το μέλλον. Και αυτό είναι το βαθύτερο μήνυμα του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι μαζί, οι Έλληνες, να συνδιαμορφώσουμε το όραμα για την Ελλάδα που θέλουμε, την Ελλάδα που μας αξίζει.

Το 11ο Συνέδριό μας είναι ένα προσκλητήριο αγώνα, ένα προσκλητήριο ενότητας. Μαζί, ενωμένοι, κρατάμε σταθερά στα χέρια μας: Το μέλλον του τόπου, τα κοινά ιδανικά μας και το μέλλον των παιδιών μας. Και περνάμε μαζί από το χθες στο αύριο. Με σιγουριά και με αισιοδοξία! Έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας. Κι αυτό γιατί οι δικές μας ιδέες είναι πανανθρώπινες και είναι διαχρονικές. Δεν είναι ξεπερασμένες ιδεοληψίες… Οι ιδέες οι δικές μας στερεώνουν αξίες και πρότυπα. Οι δικές μας ιδέες κοιτάνε στο αύριο. Οι δικές τους προσπαθούν να διασώσουν το χθες. Οι δικές μας ιδέες θέλουν την Ελλάδα, στον πυρήνα της Ευρώπης.

Θέλουν την Ελλάδα με ενότητα, όχι με διχαστικά συνθήματα και ταξικό πόλεμο. Με σταθερούς θεσμούς. Όχι με καχεκτική Δημοκρατία, λαϊκισμούς και ακρότητες. Θέλουμε την Ελλάδα με ανάπτυξη όχι με φοροκαταιγίδα. Κανένα έθνος, ποτέ στην ιστορία, δεν επέζησε της φορολογικής επιβάρυνσης που έφτασε τα δύο τρίτα του εθνικού εισοδήματός του.

Με αληθινή ευημερία που δεν μπορεί να δώσει το μεγάλο κομματικό κράτος που προωθούν. Με πραγματικές, καλοπληρωμένες δουλειές. Κανένας εργαζόμενος δεν έζησε μια ζωή αξιοπρεπή όταν χρειάστηκε να εργάζεται τις 4 από τις 5 ήμερες για το Κράτος και τη μία για την οικογένειά του.

Με αληθινή αξιοπρέπεια, όχι με το χέρι απλωμένο συνεχώς μια στο Κράτος για επιδόματα ντροπής και μια στους ξένους για δανεικά. Ναι, με μεσαία τάξη στιβαρή. Όχι καθημαγμένη, όχι κατακρεουργημένη από τη φορολογία. Διότι η μεσαία τάξη είναι κινητήριος δύναμη της Οικονομίας.

Με ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιωτική πρωτοβουλία. Όχι με επίθεση στην ιδιωτική οικονομία για λόγους ταξικού μίσους.
Με αληθινό πατριωτισμό. Όχι με εθνική ευθύνη για λόγους κομματικής τακτικής.

Η εθνική ευθύνη είναι στην ιδεολογία σου. Την πιστεύεις. Εμείς το έχουμε αποδείξει με δύσκολες αποφάσεις σε δύσκολες περιόδους. Αποφάσεις που δικαιώθηκαν από την Ιστορία.

Ακούμε το βουβό πόνο μιας τραυματισμένης κοινωνίας και χτίζουμε βήμα βήμα, λιθαράκι λιθαράκι, το πρόγραμμά μας. Ένα πρόγραμμα πατριωτικό που θα αντιμετωπίσει τη φτώχεια, την ανεργία και τα μεγάλα προβλήματα της Πατρίδας. Κάποιοι παριστάνουν ότι όλα πάνε καλά. Ότι η Χώρα βγαίνει από την κρίση, αλλά κυρίως ότι η ανάπτυξη, η δίκαιη όπως τη λένε σήμερα, ήρθε. Και ακόμη περισσότερο ότι είναι τέτοιο το επίπεδο της ευημερίας μας, που επιστρέφεται ως μέρισμα στην κοινωνία.

Όμως, όλοι εμείς έχουμε τη δυσάρεστη αίσθηση ότι αυτή η ευημερία δεν είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να στηρίξουμε τις ελπίδες μας για το μέλλον.

Τις ελπίδες μας για το μέλλον τις δημιουργούμε σήμερα. Απ’ αυτό εδώ το Συνέδριο, από τον άνεμο δημιουργικής ανανέωσης που πνέει στην Παράταξή μας, από τους χιλιάδες πολίτες που έρχονται σήμερα εδώ για να προσθέσουν σε αυτή τη δημοκρατική και ανοικτή σε όλους διαδικασία το δικό τους λιθαράκι.

Αύριο, θα είναι μια άλλη μέρα. Μια καινούργια μέρα. Μια μέρα πραγματικής ελπίδας, διότι θα επικυρώσουμε μέσα από τις διαδικασίες μας το Κυβερνητικό πλαίσιο της Παράταξής μας. Το πλαίσιο που θα υλοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αυριανός Πρωθυπουργός της Χώρας.

Όμως, ο ρόλος ο δικός μας δε σταματά εδώ. Και καλώ όχι μόνο τα εξαιρετικά στελέχη που υπηρέτησαν και υπηρετούν την παράταξή μας τα 43 αυτά χρόνια. Καλώ όλους τους νεοδημοκράτες και τις νεοδημοκράτισσες, χάρη στους οποίους η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο ελπιδοφόρος πολιτικός κορμός για την Ελλάδα του αύριο. Η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει όλους στο δρόμο. Όχι για να διαμαρτυρηθούμε με απίθανης αφέλειας επαναστάσεις, όπως έκαναν άλλοι.

Πρέπει να μας βρει στο δρόμο για να μιλήσουμε γι’ αυτό το μοναδικό και το καινοτόμο που συμβαίνει αυτό το διήμερο στην Αθήνα. Για το Κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ένα πρόγραμμα αλήθειας, και ταυτόχρονα εµπεριστατωµένης ελπίδας. Να χτίσουμε, εμείς οι ίδιοι, ευρείες κοινωνικές συμμαχίες, για να γίνει κτήμα περισσότερων ακόμη συμπολιτών μας. Να δημιουργήσουμε ένα μαζικό κοινωνικό μέτωπο, με τη δύναμη του Έθνους μας για να κερδίσουμε τις μάχες της Πατρίδας μας.

Είμαι ευτυχής σήμερα ανάμεσά σας διότι ως Γραμματέας του Κόμματος, συμμετέχω  σε αυτό το συνέδριο που θα μείνει στην ιστορία ως η συναπόφαση της Συμφωνίας Αλήθειας, που αποτελεί πραγματικό οξυγόνο για την Παράταξη και την Ελλάδα (για να θυμηθούμε το μήνυμα του προηγούμενου, του 10ου Συνεδρίου μας).

Μια συμφωνία που δεν είναι μια υπόσχεση, αλλά μια ιερή υποχρέωση. Μια συμφωνία Δικαιοσύνης, Ελπίδας, και Υπερηφάνειας. Που δεν χρεοκοπεί διότι ο πλούτος της είναι η Αλήθεια και ο Πατριωτισμός. Μια συμφωνία που θα στεγάσει τα όνειρα των Ελλήνων. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. 

Σας ευχαριστώ θερμά.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου