Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Νέα Δημοκρατία : Mεγάλη μείωση της παραγωγής και του εισοδήματος εξαιτίας των πολιτικών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ



«Τα αποτελέσματα της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2016 έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που γνωρίζει από πρώτο χέρι το σύνολο του αγροκτηνοτροφικού κόσμου: Τη μεγάλη μείωση της παραγωγής και του εισοδήματος που ήρθε ως αποτέλεσμα των πολιτικών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ»

H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πλήρης δήλωση

«Τα αποτελέσματα της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2016 έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που γνωρίζει από πρώτο χέρι το σύνολο του αγροκτηνοτροφικού κόσμου: Τη μεγάλη μείωση  της παραγωγής και του εισοδήματος που ήρθε ως αποτέλεσμα των πολιτικών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Τα στοιχεία είναι άκρως αποκαλυπτικά: κατά 4,8% μειώθηκε η αξία της αγροτικής παραγωγής. Σημαντική πτώση παρατηρείται στη φυτική και ζωϊκή παραγωγή, στις γεωργικές υπηρεσίες και στις δευτερεύουσες δραστηριότητες. 

Η πτώση δε αυτή είναι κατά δύο μονάδες μεγαλύτερη σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Την ίδια στιγμή, χώρες  όπως η Σλοβακία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Κρατία, οι οποίες εισήλθαν πρόσφατα στην Ε.Ε. παρουσιάζουν αξιοσημείωτη αύξηση. 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και η Κυβέρνηση συνολικά, είχαν ατυχώς προσπαθήσει να δημιουργήσουν μια πλασματική εικόνα βελτίωσης, οικιοποιούμενοι την αύξηση 12,1% στο αγροτικό εισόδημα κατά το διάστημα 2014 - 2015. Αύξηση που οφείλεται και στις πολιτικές που εφάρμοσε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι όμως γνωρίζουν - πλέον και με αριθμούς - τα καταστροφικά αποτελέσματα που επέφερε στον πρωτογενή τομέα η φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή, καθώς και η διόγκωση του κόστους παραγωγής. Και η πολιτική αυτή έχει τη σφραγίδα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του ίδιου του κ. Τσίπρα».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου