Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Βροχή οι μολότοφ στα Εξάρχεια και την Θεσσαλονίκη

ΑΠΕ ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης 


Τα επεισόδια ξεκίνησαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με τους μεν να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ και τους δε να απαντούν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και συνεχίστηκαν στο ύψος της οδού Τοσίτσα και επεκτάθηκαν στις οδούς Στουρνάρη και σε δρόμους πίσω από το Πολυτεχνείο. 

Οι αντιεξουσιαστές πετούσαν εκτατοντάδες βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και τα επεισόδια αναζωπυρώνονται συνεχώς. 

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης στην προσπάθεια να απωθήσουν τους αντιεξουσιαστές, και οι συγκρούσεις ήταν σκληρές.





Σε επτά προσαγωγές για τα επεισόδια που σημειώθηκαν απόψε έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, μετά τις πορείες για την 44η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προχώρησε η Αστυνομία στην Θεσσαλονίκη. 

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ, όταν ομάδα κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών κινήθηκε προς την Πανεπιστημιούπολη, απ' όπου, με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή, έστησε οδοφράγματα επί της οδού Εγνατίας, εκτοξεύοντας -κατά διαστήματα- βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες, μάρμαρα κ.ά προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένες απέναντι, στο «Παλέ ντε Σπορ». 
Οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότου-λάμψης, ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών, τα επεισόδια  διήρκεσαν δύο ώρες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου