Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Αντί να ντρέπεται οΤσίπρας είπε με θράσος: Είμαι υπερήφανος για το πώς ζουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα



Είναι ανήθικος και δεν έχει ίχνος ντροπή ξεφτιλίζοντας μια χώρα και τον λαό της δηλώνοντας υπερήφανος για την αποτυχία του.

Είναι αλήθεια και ντρεπόμαστε που το αναφέρουμε, ότι ο κ. Τσίπρας δήλωσε υπερήφανος για τις συνθήκες διαβίωσης που, όπως ανέφερε, έχει εξασφαλίσει η κυβέρνησή του στους πρόσφυγες τις ηπειρωτικής Ελλάδας. Ακόμη, δεν έκρυψε την ανησυχία που προκαλεί η ασφυκτική κατάσταση στα νησιά.

«Τα νησιά μας έχουν σηκώσει το βάρος όλης της Ευρώπης. Αυτή η προσφυγική κρίση ήταν η μεγαλύτερη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία είναι δύσκολη αλλά απαραίτητη, βοήθησε στο να μπει ένα τέλος στη φρίκη των καθημερινών θανάτων στο Αιγαίο. Σήμερα έχουμε δεχθεί περισσότερους από 60.000 πρόσφυγες στην ηπειρωτική Ελλάδα που ζουν σε καλές συνθήκες με πρόσβαση στην υγεία και την εκπαίδευση. Είμαι υπερήφανος γι' αυτό. Η κατάσταση στα νησιά παραμένει δύσκολη. Υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες και οι διαδικασίες παροχής ασύλου είναι χρονοβόρες».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επίσης γνωστό ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τα χρήματα «για να βάλουμε σε σπίτια όσους βρίσκονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες.» και σχολίασε πως «το πρόβλημα των μεταναστών είναι ένα ζήτημα που δεν μπορούμε να λύσουμε μόνοι μας.»

Δεν έχουμε λόγια για αυτόν τον άνθρωπο δεν υπάρχουν λόγια μόνο ντροπή.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου