Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Η ΟΝΝΕΔ για την κατάληψη του Πολυτεχνείου από αντιεξουσιαστές





Δελτίο Τύπου για την κατάληψη του Πολυτεχνείου

«Για πρώτη φορά μετά την πτώση της χούντας, ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου βρίσκεται στον αέρα». Αυτό αναφέρει στην ανακοίνωσή της η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που η ΟΝΝΕΔ συμφωνεί μέχρι κεραίας μαζί της.

Καθώς, ωστόσο, θεωρούμε αδιανόητο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα να συνεχίζεται η κατάληψη του Πολυτεχνείου όχι μόνον από εγχώριους αλλά και από εισαγόμενους από το εξωτερικό μπαχαλάκηδες ζητάμε από την κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο: να επαναφέρει σήμερα κιόλας την τάξη στο ΕΜΠ και να διεξαχθούν κανονικά οι αυριανές εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Για να το πούμε και στη γλώσσα των υπουργών Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, την πολιτική ευθύνη της εντολής στην αστυνομία για την άμεση εκκένωση του Πολυτεχνείου την έχουν οι ίδιοι και όχι βέβαια οι φοιτητές ακόμη και αν είναι “ρωμαλαίοι”. Σε άλλη περίπτωση η κυβέρνηση θα επιβεβαιώσει την αίσθηση ότι προσβλέπει ακόμη και σε επεισόδια για ματαιωθούν οι εορτασμοί, καθώς, όπως και να το κάνουμε, ένα μήνα μετά τις φιλοφρονήσεις Τσίπρα σε Τραμπ, μια πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία, θα έχει και ένα στοιχείο σουρεαλισμού.

Κατά τα λοιπά εξυπακούεται ότι αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη διαμάχη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με τις διάφορες φράξιες αριστεριστών. Ας λύσουν τις διαφορές τους μόνοι τους. Αλλωστε αυτές ουδόλως αφορούν τους πολίτες, πόσο μάλλον τους φοιτητές.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου