Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης : Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και των επεκτάσεων του από τον κ. Κοντονή.



Μιλώντας στο 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα της ασφάλειας

«Από εκεί και πέρα, στα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια, επιτρέψτε μου εν συντομία να επαναλάβω κάποιες από τις πάγιες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Κατάργηση της έννοιας του πανεπιστημιακού ασύλου έτσι όπως εφαρμόζεται από αυτή την Κυβέρνηση.  Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι ένα εργαλείο διακίνησης ιδεών. Δεν είναι  άλλοθι για να βρίσκουν καταφύγιο εντός του πανεπιστημίου διάφοροι μπαχαλάκηδες ή διακινητές ναρκωτικών οι οποίοι θέλουν να κρυφτούν πίσω από το πανεπιστημιακό άσυλο για  να μην συλληφθούν. Τέτοιες πρακτικές, φίλες και φίλοι, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να τις ανεχθεί. 

Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και των επεκτάσεων του από τον κ. Κοντονή. Η αποσυμφόρηση των φυλακών η οποία μπορεί σε ένα βαθμό και σε ένα μέρος να είναι επιβεβλημένη δεν μπορεί να γίνεται αλόγιστα χωρίς κανένα κριτήριο και να διαπιστώνουμε ξαφνικά ότι έχουν βγει από τις φυλακές παραπάνω από 2000 βαρυποινίτες, πολλοί εκ των οποίων επιστρέφουν στις παλιές κακές συνήθειες, σε εγκληματική δράση και ξαναβρίσκονται τελικά στη φυλακή.

Επαναφορά φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ. Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω, φίλες και φίλοι, και θέλω να γίνει απολύτως κατανοητό σε όλες και σε όλους. Δεν γνωρίζω καμία χώρα στον κόσμο η οποία να μην έχει φυλακή υψίστης ασφαλείας. Καμία. Ελληνική ιδιαιτερότητα είναι αυτό. Υπάρχουν ορισμένοι κρατούμενοι καταδικασμένοι οι οποίοι πρέπει να φυλάσσονται σε συνθήκες αυξημένης ασφάλειας. Και εν πάση περιπτώσει αυτοί οι οποίοι αρνούνται αυτές τις φυλακές δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει σήμερα στον Κορυδαλλό;  Δεν γνωρίζουν ότι επί της ουσίας υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία και όσμωση μεταξύ κοινών ποινικών, τρομοκρατών και του εξωτερικού κόσμου με αποτέλεσμα ένα μεγάλο κομμάτι της εγκληματικής δράσης η οποία γίνεται, η οποία διεξάγεται σήμερα στην Ελλάδα να έχει ως κέντρο τις φυλακές; Είναι δυνατόν ως μια σοβαρή, ως μια οργανωμένη, ως μια ευνομούμενη Πολιτεία να αποδεχόμαστε αυτή την κατάσταση;  Ναι, λοιπόν, η χώρα χρειάζεται τουλάχιστον μια φυλακή υψίστης ασφαλείας και θα φτιαχτεί το συντομότερο δυνατόν από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Και βέβαια - και εδώ επιτρέψτε μου και την μικρή συγκινησιακή φόρτιση - επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος για άδειες κρατούμενων βαρυποινιτών-τρομοκρατών.  Η ελληνική κοινωνία - όχι μόνο η Ντόρα και εγώ - ολόκληρη η ελληνική κοινωνία σοκαρίστηκε από την εικόνα του Κουφοντίνα να βγαίνει χαμογελαστός από τις φυλακές, υποδεχόμενος από μια μικρή κλίκα χειροκροτητών, που εξακολουθούν να τον αναγνωρίζουν ως κοινωνικό αγωνιστή και όχι ως ένα στυγνό δολοφόνο. Θα επανέλθουμε λοιπόν στο προηγούμενο καθεστώς, το οποίο θέτει πολύ πιο αυστηρό πλαίσιο για το ποιος μπορεί να βγει και πότε μπορεί να βγει από τις φυλακές. Δεν είμαστε αντίθετοι - θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό - επί της αρχής στο καθεστώς των αδειών. Αλλά ένας άνθρωπος ο οποίος έχει εν ψυχρώ δολοφονήσει 11 συμπολίτες μας, ο οποίος δεν έχει επιδείξει καμία έμπρακτη μεταμέλεια και ο οποίος εξακολουθεί και σήμερα μέσα από το λόγο του μέσα από τις φυλακές να είναι ο ντε φάκτο ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς Ελλήνων τρομοκρατών δεν μπορεί να βγει από τη φυλακή».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου