Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Λέσβο: Άγριες συμπλοκές Αφγανών με έναν νεκρό



Τριάντα άτομα συνεπλάκησαν σε κεντρικό σημείο χωριού κοντά στον καταυλισμό της Μόριας - Με πολλές μαχαιριές στο στήθος βρέθηκε το θύμα, το οποίο είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα - Διαφεύγει ο δράστης του εγκλήματος

Πρωτόγνωρες για τους κατοίκους των χωριών της Λέσβου είναι ο καταστάσεις που εκτυλίσσονται καθημερινά γύρω τους, με αποκορύφωμα το περιστατικό που συνέβη το απόγευμα της Κυριακής. Τα σοκάκια του χωριού Πάμφυλα γέμισαν αίματα από τις άγριες συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες Αφγανών μεταναστών που όπως αποδείχτηκε διαμένουν σε σπίτια που έχουν νοικιάσει στο χωριό.

Από τις συγκρούσεις έπεσε νεκρός ο επονομαζόμενος «Χαμπίμπι», βαρύτατα χτυπημένος στο στήθος με μαχαίρι. Επρόκειτο για ένα γνώριμο στην Αστυνομία, Αφγανό μετανάστη, που είχε πρόσφατα αποφυλακισθεί αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης καταδικασμένος για παράνομη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων έναντι αμοιβής το καλοκαίρι του 2015, από τη βόρεια Λέσβο στη Μυτιλήνη σε συνεργασία με Έλληνα, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε. 

Ο «Χαμπίμπι» δεν εργαζόταν, φαίνεται όμως πως «νοίκιαζε» σε αγροτικές εργασίες ομοεθνείς συμπατριώτες του που είχαν εγκατασταθεί σε παλιά σπίτια στο χωριό, ακόμα και σε κελιά στην εκκλησία του χωριού. Οι κάτοικοι λένε επίσης ότι στα σπίτια αυτά διέμεναν και Αφγανοί μετανάστες που είχαν πρόσφατα έρθει στο νησί και έβρισκαν στέγη αντί του γνωστού καταυλισμού της Μόριας που απέχει περί τα τέσσερα χιλιόμετρα από τα Πάμφυλα.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν περίπου στις 6:30 το απόγευμα. Αυτόπτης μάρτυρας μιλάει για περίπου 30 άτομα που χτυπήθηκαν άγρια μεταξύ τους. Κάποιοι από αυτούς ήταν με το μέρος του θύματος και κάποιοι αντίθετοι σε αυτόν. Ο χώρος πάνω στον κεντρικό δρόμο του χωριού γέμισε κυριολεκτικά αίματα. Το θύμα έφυγε τρέχοντας από το σημείο των συγκρούσεων και οι μαρτυρίες Ελλήνων περιοίκων συμφωνούν ότι ένας Αφγανός με το μαχαίρι στο χέρι άρχισε να τον κυνηγά. Όπως όλα δείχνουν, περίπου 300 μέτρα πιο πάνω σε ένα από τα σοκάκια του χωριού τον πρόλαβε και του κατάφερε πολλές μαχαιριές στο στήθος.

Κατά τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν, όλοι με μαχαιριές, άλλοι τρεις Αφγανοί οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου και μέχρι τώρα νοσηλεύονται. Θεωρείται όμως ότι υπάρχουν και άλλοι ελαφρότερα τραυματίες που διέφυγαν στα γύρω κτήματα. Στα ελαιοκτήματα θεωρείται ότι διέφυγαν και πολλοί από τους όσους έχουν διαφύγει από τη Μόρια.

Προσήχθησαν 11 Αφγανοί όλοι μέσα από σπίτια στο χωριό, ενώ στις 9:30 το βράδυ στην αυλή ενός από τα σπίτια που διέμεναν μετανάστες βρέθηκε πεταμένο ένα ματωμένο μαχαίρι το οποίο θεωρείται ότι είναι το όργανο του εγκλήματος. Επίσης βρέθηκαν πεταμένα και ματωμένα ρούχα πράγμα που σημαίνει ότι πιθανά ο δράστης του φόνου να άλλαξε ρούχα για να περνά απαρατήρητος στους δρόμους της πόλης, όπου φαίνεται πως κατέφυγε.



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου