Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ματαιώθηκαν δίκες στο Ειρηνοδικείο λόγω των χημικών



«Η κατάσταση σήμερα είναι τραγική. Χρειάζονται δυο ημέρες να καθαρίσει η σκόνη από τα χημικά» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος και Υποψήφιος για την προεδρεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, που βρίσκεται στο Ειρηνοδικείο.

Η εκτεταμένη χρήση χημικών που έπνιξε χθες στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη διεξαγωγή πλειστηριασμών οδήγησε σήμερα σε ματαίωση πολλές από τις προγραμματισμένες δίκες, ενώ η διοίκηση του Ειρηνοδικείου θέτει θέματα ασφάλειας των δικαστικών λειτουργών αλλά και των εγκαταστάσεων από τέτοιου είδους βίαιες εκδηλώσεις.

Οι υπάλληλοι του Ειρηνοδικείου λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επικρατούσε και σήμερα στους χώρους του δικαστηρίου αποφάσισαν αποχή από τα καθήκοντά τους εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την διαμαρτυρία τους.

"Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι ο χώρος των δικαστηρίων μετετράπη σε πεδίο μάχης με επακόλουθο να προκληθούν επισφαλείς συνθήκες για εργαζόμενους, δικηγόρους και πολίτες και καλούμε τους αρμόδιους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών που στεγάζονται στο κτίριο του Ειρηνοδικείου – Πταισματοδικείου Αθηνών", αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση τους οι δικαστικοί υπάλληλοι. 

«Η κατάσταση σήμερα είναι τραγική. Χρειάζονται δυο ημέρες να καθαρίσει η σκόνη από τα χημικά» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος και Υποψήφιος για την προεδρεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, που βρίσκεται στο Ειρηνοδικείο.

Παράλληλα σε όλη την επικράτεια οι πλειστηριασμοί που διενεργήθηκαν είναι πολύ λίγοι λόγω της παρατεινόμενης αποχής των συμβολαιογράφων σε πολλούς επαρχιακούς συλλόγους, ενώ στην Αθήνα συμβολαιογράφοι θέτουν θέματα για το σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, υπογραμμίζοντας δύο καίρια κατ΄ αυτούς ζητήματα.

Πρώτον ότι το εν λόγω σύστημα δεν έχει υπαχθεί, ως όφειλε, στην εποπτεία του υπουργείου Δικαιοσύνης η του υπουργείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αλλά στην εποπτεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, και δεύτερον, ότι η υποδομή του ενδέχεται να μην αντέξει σε μαζικούς πλειστηριασμούς καθώς είναι βέβαιον πως δεν μπορεί στο εξής να γίνονται μόνον δύο πλειστηριασμοί ηλεκτρονικού τύπου κάθε εβδομάδα.

Πηγές από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών εφαρμογών του συστήματος, το σύστημα έπεφτε όταν είχε να εκτελέσει πάνω από πέντε πλειστηριασμούς.

Πάντως χθες στην Αθήνα έγιναν κανονικά οι δύο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 20 από τους 29 που προγραμματίστηκαν να γίνουν με φυσική παρουσία συμβολαιογράφων στο Ειρηνοδικείο από τους οποίους οι 12 κατέληξαν σε πώληση των ακινήτων που βγήκαν στον πλειστηριασμό.



Πηγή: skai.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου