Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Συνεχίζεται η ανοχή του κράτους στην κατάληψη των αντιεξουσιαστών που προμηθεύονται πολεμοφόδια για συγκρούσεις



Σε «οχυρό» μάχης έχει μετατραπεί ο περιβάλλοντας χώρος της αίθουσας Γκίνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και όλα αυτά υπό την ανοχή του υπουργείου δημόσιας τάξης που δεν έχει επέμβει ακόμα, παρά την εικόνα που παρουσίασε η πρυτανεία.

Αυτή είναι η διαπίστωση αρμόδιων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, που εντόπισαν τις κινήσεις αποκλεισμού, στις οποίες προχώρησαν νεαροί Έλληνες και αλλοδαποί καταληψίες, τοποθετώντας περιμετρικά του κτιρίου οδοφράγματα με καρέκλες, θρανία και πόρτες έτοιμοι για μάχη!

Από την πλευρά τους οργανωμένοι φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και μεμονωμένοι σπουδαστές ζητούν την αποχώρηση των αντιεξουσιαστών υποστηρίζοντας ότι με την κατάληψη «ενισχύεται το σχέδιο για διάλυση του τριήμερου εορτασμού του πολυτεχνείου». Αρκετοί φοιτητές μάλιστα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο του Πολυτεχνείου, ζητώντας να αποχωρήσουν οι καταληψίες. 

Με ανακοίνωσή τους φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, τονίζουν ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια της επίθεσης που διεξάγει ενάντια στη νεολαία και τον αγωνιζόμενο λαό, προσπαθεί τώρα με τις δυνάμεις καταστολής να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου. 

Αντικειμενικά η κατάληψη που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο χώρο του Πολυτεχνείου ενισχύει το σχέδιο αυτό και τους καλούμε να αποχωρήσουν άμεσα και να αφήσουν τους ΦΣ να μεταφέρουν τις καταλήψεις τους στο χώρο του Πολυτεχνείου και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων».

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ζητούν ακόμη την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ που βρίσκονται έξω από το χώρο του Πολυτεχνείου τονίζοντας ότι «η διεξαγωγή του τριημέρου εορτασμού του Πολυτεχνείου ήταν και θα είναι στα χέρια του μαζικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας και του αγωνιζόμενου λαού».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου