Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ξύλο και χημικά στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς




Βίαια επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 16:00 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών επί της οδού Λουκάρεως ανάμεσα στα ΜΑΤ και σε κινήματα κατά των πλειστηριασμών, όταν ομάδα διαμαρτυρομένων επιχείρησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθει στην αίθουσα του Δικαστηρίου σπρώχνοντας, κάνοντας χρήση πυροσβεστήρων κατά των αστυνομικών και φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας, μεταξύ άλλων, χρήση χημικών, με την ατμόσφαιρα στα δικαστήρια να γίνεται αποπνικτική, γεγονός που κατέστησε τη συνέχιση της διεξαγωγής των πλειστηριασμών αδύνατη. Ουσιαστικά στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεξήχθησαν την Τετάρτη το απόγευμα 12 από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ακινήτων.




Μαρτυρίες για τραυματισμούς διαδηλωτών, ενώ ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με αναπνευστικά προβλήματα.

Στο χώρο του Ειρηνοδικείου με στόχο να ματαιώσουν τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς είχαν συγκεντρωθεί μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», της ΛΑΕ και του ΠΑΜΕ.


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες στο κτίριο του Ειρηνοδικείου στην οδό Λουκάρεως βρίσκονται τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες προσπαθούν να απωθήσουν το πλήθος, αποκλείοντας την αίθουσα του Δικαστηρίου, μετά και τις ρητές δεσμεύσεις που έλαβε η κυβέρνηση απέναντι στους συμβολαιογράφους για χρήση κάθε μέσου με σκοπό την απόλυτη προστασία τους.

Ακόμη υπενθυμίζεται ότι για σήμερα, Τετάρτη, ήταν προγραμματισμένοι 28 πλειστηριασμοί ακινήτων, ενώ το πρωί διεξήχθη χωρίς προβλήματα ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ακινήτων.

Λαφαζάνης: Δεν θα αρπάξουν τα σπίτια και τις λαϊκές περιουσίες

Σε οργισμένες δηλώσεις προχώρησε από το Ειρηνοδικείο ο Π.Λαφαζάνης επικεφαλής της ΛΑΕ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η χούντα των πλειστηριασμών Τσίπρα – Κοντονή – Τόσκα – Ρούσκα – τραπεζιτών, όσους πολέμους με τα ΜΑΤ και αν εξαπολύσουν, δεν θα αρπάξουν τα σπίτια και τις λαϊκές περιουσίες».

«Αυτά που ζήσαμε σήμερα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου δεν έχουν προηγούμενο. Για μένα που έζησα το Πολυτεχνείο, θυμίζουν σκοτεινές μέρες χούντας. Και πράγματι, στη χώρα αυτή υπάρχει πλέον μία χούντα πλειστηριασμών. Αυτήν τη χούντα την αποτελούν, και τους καταγγέλλω από αυτήν τη θέση, ο Τσίπρας, ο Κοντονής, ο Τόσκας, ο Ρούσκας, μαζί με τα «κοράκια» εκείνα των συμβολαιογράφων που έκαναν το πραξικόπημα και, φυσικά, οι τραπεζίτες» είπε ο κ. Λαφάζάνης και συνέχισε: 

«Όλοι αυτοί εξαπέλυσαν σήμερα με τα ΜΑΤ έναν χημικό πόλεμο, έναν πόλεμο άγριου ξύλου απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές, μόνο και μόνο για να προχωρήσουν τους ηλεκτρονικούς αυτούς πλειστηριασμούς, μόνο και μόνο για να αρπάξουν τα σπίτια του ελληνικού λαού, να αρπάξουν τις περιουσίες του.»

» Η δράση των ΜΑΤ είχε ως συνέπεια να πάει στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ο Θανάσης Μπαρτζώκας, στέλεχος της ΛΑ.Ε και πρώην Δήμαρχος της Καισαριανής, μαζί με ένα άλλο ηλικιωμένο στέλεχος της ΛΑ.Ε, αιμόφυρτο από χτύπημα στο κεφάλι.»

» Αυτοί οι πλειστηριασμοί που έγιναν, υποτίθεται, μέσα, είναι άκυροι, έκνομοι, παράνομοι, αντισυνταγματικοί. Δεν έχουν καμιά νομική ισχύ. Δεν τους αναγνωρίζει κανένας. Και δεν πρόκειται από εδώ κι εμπρός να γίνει κανένας απολύτως πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας».

«Υπάρχει, όπως βλέπετε, ένα κίνημα πανίσχυρο, ένα κίνημα ενωμένο και δυνατό, αποφασισμένο να βάλει τα στήθια του μπροστά και να σταματήσει τη λεηλασία και τη θυσία του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα μπορεί να έχει άλλο μέλλον, έχει εναλλακτική λύση. Όχι νέοι πλειστηριασμοί, όχι νέες δημοκρατικοφανείς χούντες, οι οποίες μπορεί ν' αποδειχθούν χειρότερες από εκείνες που οδήγησαν σε τραγικές μέρες την Ελλάδα. Προτού έχουμε άσχημες μέρες σε αυτήν τη χώρα και προτού αυτοί οι αδίστακτοι χύσουν αίμα και μάλιστα αίμα νεανικό ξανά, πρέπει να φύγουν και όλοι να ενωθούμε και να ξεσηκωθούμε για μια δημοκρατική ανατροπή. Αυτή είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουμε» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.



Πρόκληση της κυβέρνησης χαρακτηρίζει και το DiEM25 του Γ.Βαρουφάκη, την επίκληση των στρατηγικών κακοπληρωτών για τους πλειστηριασμούς. «Ήταν αναπόφευκτο μια πολιτική αδιέξοδη, αντικοινωνική και ανάλγητη στο θέμα των πλειστηριασμών να καταλήξει και σε βίαιες ενέργειες της αστυνομίας απέναντι στα κινήματα στέγης» τονίζει και προσθέτει: «Είναι πρόκληση η κυβέρνηση που έχει υιοθετήσει όλη τη μνημονιακή πολιτική που φορτώνει τα βάρη στους φτωχούς, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ολιγαρχία, να επικαλείται τους στρατηγικούς κακοπληρωτές για να δικαιολογήσει τη συλλήβδην επίθεση στην πρώτη κατοικία των πολιτών».

Το DiEM25 παρουσιάζει τις θέσεις του, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να υπάρξει μορατόριουμ στους πλειστηριασμούς α' κατοικίας και διαχείριση κόκκινων δανείων από ένα δημόσιο οργανισμό, με βάση κοινωνικά κριτήρια που θα οριστούν από τις τοπικές κοινότητες.



Πηγή : in.gr
Φωτό : ΑΠΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου