Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Μέτωπο με τις... γουρούνες άνοιξε ο Σπίρτζης



Μέτωπο με τις …γουρούνες άνοιξε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, καθώς ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) που ο ίδιος προωθεί, στο εξής θα απαγορεύει την κυκλοφορία τους στην άσφαλτο.

Περίπου 350 ιδιοκτήτες των τετράτροχων μηχανών από την Κρήτη, τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα και άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας, που αντιδρούν στην προωθούμενη διάταξη, αψηφώντας τη δυνατή βροχή, έκαναν το μεσημέρι της Δευτέρας πορεία με τις «γουρούνες» τους μέχρι το υπουργείο Μεταφορών στην περιοχή του Παπάγου, το οποίο και απέκλεισαν για αρκετές ώρες.

Αντιπροσωπεία τους ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Σπίρτζη, όμως καθώς ο ίδιος βρισκόταν εκτός Αθηνών, τελικά συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα Μεταφορών, Αθανάσιο Βούρδα.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Βούρδας, υποστήριξε ότι ο λόγος για τον οποίο οι τετράτροχες μοτοσυκλέτες με κυβισμό μέχρι 125 κυβ. εκατοστών, δεν θα επιτρέπεται (με το νέο ΚΟΚ) να κυκλοφορούν πλέον στην άσφαλτο, είναι η συχνή εμπλοκή τους σε τροχαία ατυχήματα.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των μηχανών, ανέφεραν ότι εάν συμβεί αυτό, περίπου 3.800 επιχειρήσεις και θα αναγκαστούν να κλείσουν, καθώς σήμερα νοικιάζουν συχνά τις «γουρούνες» στους τουρίστες, ενώ τα ίδια τετράτροχα οχήματα χρησιμοποιούνται και από ΑμεΑ.

Πάντως, ο κ. Βούρδας ανέφερε, ότι η απαγόρευση για τις «γουρούνες» δεν θα είναι καθολική, καθώς τελικά όσες διαθέτουν κυβισμό άνω των 125 κυβ. εκατοστών θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην άσφαλτο, αλλά με νέες ενισχυμένες προδιαγραφές ασφαλείας. Επίσης, οι οδηγοί που θα τις οδηγούν, θα πρέπει να διαθέτουν ειδικό δίπλωμα κι όχι απλά δίπλωμα οδήγησης δικύκλου ή αυτοκινήτου (καθιέρωση νέας κατηγορίας).

Οι ιδιοκτήτες των τετράτροχων μηχανών χαρακτήρισαν άκαρπη τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Μεταφορών, ζητώντας να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους. «Όχι άλλη κοροϊδία», « θέλουμε λύση εδώ και τώρα», ήταν τα συνθήματα που φώναζαν μέσα στο κτίριο του υπουργείου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών, κ. Γιώργος Μπαμιεδάκης, δήλωσε ότι η συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, για άλλη μια φορά, δεν έδωσε τις λύσεις που ζητούν οι επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μέσα στο επόμενο διάστημα θα επανακαθορίσουν της στάση τους.

Σημειώνεται, ότι πάνω από 100 επαγγελματίες από την Κρήτη έφτασαν ακτοπλοϊκώς μαζί με τις «γουρούνες» τους νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην Αθήνα. Στη συμβολή της λεωφόρου Συγγρού με την Αμφιθέας συναντήθηκαν και με άλλους επαγγελματίες από άλλες περιοχές της χώρας και σχηματίζοντας «κονβόϊ», έφτασαν με αναμμένα φώτα στο υπουργείο Μεταφορών. 

Στην είσοδο του υπουργείου, ο πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων και Μοτοποδηλάτων Ζακύνθου, κ. Γιάννης Λιβέρης δήλωσε: «Αν ο υπουργός κ. Σπίρτζης προχωρήσει το νομοσχέδιο που θα καταργεί τις “γουρούνες”, θα πρέπει να μας αποζημιώσει. Πρέπει να κουβεντιάσουμε μαζί του. Οι “γουρούνες”' είναι νόμιμες. Εμείς δύο φορές που ζητήσαμε συνάντηση με τον υπουργό, μας αγνόησε και μας παρέπεμψε στον υφυπουργό κ. Μαυραγάνη, ο οποίος όμως μας είπε ότι αρμόδιος για το θέμα αυτό, είναι μόνο ο υπουργός!».


Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου