Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Σύγκρουση αεροπλάνου με ελικόπτερο - Τέσσερις νεκροί


Σύγκρουση σημειώθηκε ανάμεσα σε αεροσκάφος και ελικόπτερο, ενώ βρίσκονταν σε πτήση πάνω από την περιοχή του Μπακινχαμσάιρ. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς. 

Σύμφωνα με τις αρχές, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο αεροσκάφος και δύο στο ελικόπτερο, ενώ το δυστύχημα έγινε κοντά στην ιστορική έπαυλη Waddesdon Manor που διακρίνεται για το αναγεννησιακό της ύφος, χτίστηκε ανάμεσα στο 1874 και το 1889, και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό. 

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, με την μυρωδιά της σκόνης μετά τη σύγκρουση να είναι αισθητή. 

Το Δίκτυο Έρευνας Αεροπορικών Ατυχημάτων υποστήριξε ότι το αεροσκάφος ήταν τύπου Cessna.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι τα δύο εναέρια μέσα προέρχονταν από το αγγλικό αεροδρόμιο Wycombe Air Park.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, από την υπηρεσία ασθενοφόρων της Νότιας και Κεντρικής Βρετανίας, εξαιτίας της σύγκρουσης αναμένεται να υπάρξουν πολλά θύματα. 

Καθηγητής ανέφερε ότι βρισκόταν με δύο μαθητές στην έπαυλη Waddesdon Manor, όταν άκουσαν ισχυρό θόρυβο και είδαν συντρίμμια να πέφτουν από τον ουρανό. 

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων δήλωσε ότι έλαβαν επείγον τηλεφώνημα στις 12:09, τοπική ώρα, για εναέρια σύγκρουση κοντά στο Αϊλέσμπερυ του Μπάκιγχαμ.

«Τρία από τα ασθενοφόρα που στείλαμε, μας ενημέρωσαν για μεγάλο αριθμό θυμάτων στο σημείο, όμως δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο», ανέφερε ειδικότερα. 

Εμπειρογνώμονας σε θέματα αεροπλοΐας τόνισε το απόγευμα, ωστόσο, ότι δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής εκφράζουν ακόμη ελπίδες για εύρεση επιζώντων. 

Άλλος εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος εναέριος χώρος, όπου σημειώθηκε η σύγκρουση, είναι «πολύ απασχολημένος» οπότε δυσκολεύει τα ελαφρά αεροσκάφη που πετούν χαμηλά.


Ελισάβετ Σταμοπούλου
in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου