Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Το ίδιο όπλο που σκότωσε τον Ζαφειρόπουλο σε συμπλοκή στην Καλλιθέα



Το όπλο που σκότωσε τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, είχε πυροβολήσει και τραυματίσει δύο υπηκόους Αλβανίας σε πάρκο της Πλατείας Δαβάκη στην Καλλιθέα στις 20/9ου.

Το όπλο που σκότωσε τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, είχε πυροβολήσει και τραυματίσει δύο υπηκόους Αλβανίας σε πάρκο της Πλατείας Δαβάκη στην Καλλιθέα στις 20 Σεπτεμβρίου, υποστηρίζουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.. Το συγκεκριμένο όπλο είχε βρεθεί στο σπίτι 32χρονου δραπέτη φυλακών στην Καλλιθέα, το περασμένο Σάββατο.

Από τις πρώτες ημέρες μετά την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στα εγκληματολογικά εργαστήρια, στο τμήμα βαλλιστικής, είχε ταυτοποιηθεί η βολίδα που τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο δικηγόρο με αυτές που είχαν εντοπιστεί στον τόπο της αιματηρής συμπλοκής, η οποία εξελίχθηκε για τα μάτια μιας γυναίκας και τις δοσοληψίες ναρκωτικών ουσιών.

Ουσιαστικά από τότε, οι αρμόδιοι αξιωματικοί, ήξεραν από πού προέρχονται οι δράστες της δολοφονίας και τους αναζητούσαν μέσω δεκάδων προσαγωγών. Οι δύο από τους τρεις δράστες της δολοφονίας, φαίνεται πως έχουν καταφέρει να διαφύγουν, ίσως και στο εξωτερικό, ενώ αυτός που φέρεται να έχει σκοτώσει τον δικηγόρο, σύμφωνα με τους αστυνομικούς ισχυρισμούς, εντοπίστηκε από… σπόντα και την επικοινωνία του με γυναίκα, στην οποία αναφέρθηκε για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μιλώντας σε μια ιδιότυπη αλβανική αργκό διάλεκτο!

Από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας επιχειρούσε να διαφύγει στην Αλβανία ή Ιταλία, ωστόσο ήταν δραπέτης και δεν το είχε κατορθώσει. Διέμενε σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Ριγανόκαμπος στην Εγλυκάδα Πατρών. Από εκεί επικοινώνησε με το δικό του τηλέφωνο, που γνώριζαν οι διωκτικές αρχές, με γυναίκα, προκειμένου να του παραχωρήσει κρησφύγετο ή να τον βοηθήσει να διαφύγει. Μιλούσε όμως σε μια ιδιότυπη Αλβανο-τσιγγάνικη διάλεκτο, χωρίς να είναι εύκολη η μετάφραση της συνομιλίας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν άτομο που μπορούσε να κάνει την μετάφραση από την οποία προέκυψαν αναφορές στην δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο 32χρονος προσήχθη το περασμένο Σάββατο στην Ασφάλεια Αττικής, ενώ στο σπίτι του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκε το όπλο της δολοφονίας του δικηγόρου. Συνελήφθη αρχικά επειδή ήταν δραπέτης και για οπλοκατοχή, με τους αστυνομικούς να αναμένουν τα αποτελέσματα από το εργαστήριο DNA της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διαπιστώσουν αν το γενετικό του υλικό ταυτοποιείται με αντίστοιχο που έχει βρεθεί στο γραφείο του δικηγόρου.

Στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είχαν μπει ο 32χρονος δραπέτης, ένας ακόμη συνεργός του, ενώ ο τρίτος βρισκόταν εξωτερικά του κτιρίου.

Η προσέγγιση του δικηγόρου ήταν «συμβόλαιο εκφοβισμού» με εντολή κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού, και την «ενοικίαση» των δραστών για την υλοποίησή του. Ωστόσο ο εκφοβισμός κατέληξε από «ατύχημα» στο έγκλημα. Το Σαββατοκύριακο, στα γραφεία της Ασφάλειας μεταφέρθηκαν, τρεις Αλβανοί κρατούμενοι, ονόματι Μπάκο, Όλντι και Κλόντι, οι οποίοι φέρονταν ως ηθικοί αυτουργοί του εκφοβισμού ή μεσάζοντες των εντολέων. Στο παρελθόν είχαν εμπλακεί στο αιματοκύλισμα σε μπαρ στο  Μικρολίμανο και στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη στο πλαίσιο μια «σκηνοθετημένης» ληστείας. Μάλιστα για αυτή αρχικά είχαν συλληφθεί από… λάθος, δύο αθώοι.

Το κίνητρο εκφοβισμού του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., κρύβεται πίσω από τα χρήματα για την εκτέλεση του «συμβολαίου θανάτου» του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και βασικού κατηγόρου των εκπροσώπων των εταιρειών Energa και Hellas Power. Οι εκτελεστές φαίνεται να επιχείρησαν να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο προκειμένου να πιέσει πελάτη του, βασικό κατηγορούμενο του σκανδάλου Energa, για την καταβολή των χρημάτων του αποτυχημένου συμβολαίου θανάτου και την εκβιαστική απαίτηση επιπλέον χρημάτων, προκειμένου να μην τον κατονομάσουν ως ηθικό αυτουργό της… σύναψής του.



του Παναγιώτη Σπυρόπουλου
Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου