Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

«Εξπρές του Μεσονυχτίου» στην Αίγυπτο: Στην φυλακή 33χρονη Βρετανίδα για μερικά παυσίπονα




Είναι ταξιδιωτική πράκτορας και βρίσκεται ήδη στην φυλακή, αφού μετά τις αφόρητες πιέσεις των Αιγυπτίων, όπως λέει, ομολόγησε κατοχή ναρκωτικών

Ένα νέο «εξπρές του μεσονυχτίου» ζει μια 33χρονη Βρετανίδα στις φυλακές της Αιγύπτου, όπου βρέθηκε κατηγορούμενη για κατοχή ναρκωτικών χαπιών, ενώ όπως λέει η ίδια απλώς είχε στην βαλίτσα της συνηθισμένα στην χώρα της παυσίπονα. 

Η 33χρονη Λόρα Πλάμερ ισχυρίζεται ότι υπό την αφόρητη πίεση των αρχών αναγκάστηκε να υπογράψει μια ομολογία έκτασης 38 σελίδων μάλιστα, ενώ αμέσως μετά οδηγήθηκε σε ένα μικροσκοπικό κελί μαζί με 25 ακόμα κρατούμενες. 

Συνελήφθη καθώς πήγαινε διακοπές με τον άντρα της, που είναι Αιγύπτιος, σε θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας.  
«Δεν είχε ιδέα ότι έκανε κάτι κακό», δήλωσε η μητέρα της στην βρετανική εφημερίδα «The Sun». Τα παυσίπονα, συμπληρώνει, ήταν πάνω πάνω στην βαλίτσα της, δεν προσπάθησε να τα κρύψει. «Μας είπαν ότι μπορεί να καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλακή ή ακόμα και σε θάνατο. Έχουμε τρελαθεί ότι θέλουν να την κάνουν παράδειγμα για άλλους», λέει. 

Την ερχόμενη Πέμπτη η Πλάμερ θα οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ και το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι έχει εις γνώσιν του την υπόθεσή της.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου