Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Τέξας: 27 νεκροί, περισσότεροι από 24 τραυματίες από πυρά αγνώστου μέσα σε εκκλησία



Ένοπλος άνοιξε το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) πυρ στο εσωτερικό της Πρώτης Εκκλησίας Βαπτιστών του Σάδερλαντ Σπρινγκς, κοντά στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 27 άτομα και να τραυματιστούν πάνω από 24 σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.  

Λίγο αργότερα η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο δράστης είναι νεκρός, ενώ το FBI του Σαν Αντόνιο τόνισε ότι πράκτορές του βρίσκονται στον τόπο της επίθεσης και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη για το κίνητρο του δράστη. Αν και οι πληροφορίες δείχνουν ότι ο ένοπλος έδρασε μόνος του, η ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνά και άλλα σενάρια.

Εκπρόσωπος του Connaly Memorial Medical Center, στην κοντινή πόλη Φλόρεσβιλ, δήλωσε ότι το νοσοκομείο έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό τραυματιών μετά την επίθεση. 

Όπως μεταδίδει το CNN, μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε 20 πυροβολισμούς, σημειώνοντας πως ακούστηκε σαν να ήταν "ημιαυτόματο όπλο". Ακόμη, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε έναν άνδρα να εισβάλλει στην εκκλησία και στη συνέχεια να αρχίζει να πυροβολεί κατά των πιστών που είχαν συγκεντρωθεί για τη λειτουργία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, περί τα πενήντα άτομα ήταν συγκεντρωμένα στο εσωτερικό της εκκλησίας.

«Ο Θεός ας είναι μαζί με τους ανθρώπους του Σάδερλαντ Σπρινγκς, Τέξας. Το FBI και η αστυνομία βρίσκονται επί τόπου. Επιβλέπω την κατάσταση από την Ιαπωνία», είναι η πρώτη αντίδραση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ μέσω του Twitter. 


Με πληροφορίες από CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Καθημερινή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου