Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Θρίλερ με τον 21χρονο φοιτητή που δολοφονήθηκε στην Κάλυμνο


Με διαφορετικά ρούχα από αυτά που φορούσε όταν έφυγε από το σπίτι του εντοπίστηκε τελικά νεκρός στην Κάλυμνο ο φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο 21χρονος, ο οποίος αγνοούνταν από την Κυριακή 19 του μήνα, βρέθηκε σε ένα χωράφι στην περιοχή Λαγκά που είναι «άντρο» τοξικομανών και γίνεται εμπόριο ναρκωτικών. «Θέλω να πάω μια βόλτα», ήταν τα τελευταία λόγια που είχε πει στη μητέρα του την τελευταία φορά που τον είδε, σύμφωνα με πληροφορίες, και έφυγε από το σπίτι.

Οι Αρχές προσπαθούν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, ενώ οι εκτιμήσεις τους αναφέρουν ότι έπεσε θύμα επίθεσης ανδρών που εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις στο νησί ή τοξικομανών που τριγυρνούν στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός του. Το γεγονός ότι είχε διαφορετικά ρούχα οδηγεί τις Αρχές στο σενάριο που αναφέρει πως μεταφέρθηκε αμέσως μετά τη δολοφονία σε κάποιο «ασφαλές» σημείο, μέχρι να αποφασιστεί από τους δράστες πού θα ξεφορτωθούν το άψυχο σώμα του Νίκου Χατζηπαύλου.

Ο νεαρός είχε μεταβεί στο νησί για να επισκεφθεί τη μητέρα του, η οποία είναι εκπαιδευτικός. Ωστόσο, το απόγευμα της Κυριακής πήρε το ποδήλατό του για να πάει μια βόλτα και δεν γύρισε ποτέ στο σπίτι του, ενώ τις τελευταίες μέρες οι Αρχές είχαν χτενίσει την περιοχή στην προσπάθειά τους να τον εντοπίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Χθες το μεσημέρι έφτασε στο νησί ο ιατροδικαστής της Περιφέρειας Δωδεκανήσων, Πάνος Κοτρέτσος, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιήσει τη νεκροψία-νεκροτομή του άτυχου νέου. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ιατροδικαστής στον Ελεύθερο Τύπο, ο φοιτητής δεν πυροβολήθηκε αλλά έφερε πολλαπλές κακώσεις σε όλο του το σώμα, ενώ εκτίμησε πως το σημείο που εντοπίστηκε δεν είναι εκείνο στο οποίο δολοφονήθηκε.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι δράστες μετά τη δολοφονία μετέφεραν τη σορό του στο συγκεκριμένο σημείο, στην προσπάθειά τους να καλύψουν ίχνη. Η σορός του άτυχου Νίκου βρέθηκε ανάσκελα (με μια κλίση προς τα δεξιά) σε τυμπανιαία κατάσταση, μελανή και φέρει θλαστικά τραύματα σε διάφορα σημεία. Ο 21χρονος φορούσε ένα παπούτσι στο δεξί του πόδι, φόρμα και ένα μπλουζάκι. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, είχε διάφορες «κακοποιήσεις από ζώα στο σώμα του», προερχόμενα πιθανότατα από κοντινή στάνη.

Εως σήμερα δεν έχει διαπιστωθεί με βεβαιότητα η αιτία του θανάτου του νεαρού φοιτητή, ωστόσο, εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως χτυπήθηκε με κάποιο βαρύ αντικείμενο, πιθανότατα ρόπαλο. Ο θάνατος του άτυχου παιδιού αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια, από τη στιγμή που τα τραύματά του δεν είναι συμβατά με την πτώση του. Από τις εκδορές στο δέρμα του διαπιστώθηκε επίσης πως σύρθηκε από τους δράστες και μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.

Οπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το σώμα του νεαρού εντοπίστηκε 60 μέτρα περίπου μακριά από το σημείο στο οποίο είχε βρεθεί το ποδήλατο του, στην περιοχή Λαγκά Χώρας Καλύμνου. Η σορός του φοιτητή εντοπίστηκε από ένα ανήλικο αγόρι (το Σάββατο) που είχε πάει στο συγκεκριμένο σημείο να κόψει κλαδιά και ενημέρωσε άμεσα τους γείτονες, ενώ εκείνοι με τη σειρά τους τηλεφώνησαν στο αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Στην Κάλυμνο μετέβη χθες κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και της Ασφάλειας προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση. Προς το παρόν οι έρευνες βρίσκονται στο σκοτάδι και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ή κάποια ένδειξη που να οδηγεί στους δράστες ή να ρίχνει φως στους λόγους που μπορεί να έστρεψαν τους δολοφόνους στην επίθεση κατά του άτυχου φοιτητή. Τα ρούχα του άτυχου φοιτητή πρόκειται να σταλούν τις επόμενες μέρες στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, ούτως ώστε να αναζητηθεί γενετικό υλικό και αποτυπώματα που ενδεχομένως άφησαν οι δράστες.

Οι Αρχές αναμένεται επίσης να συλλέξουν μαρτυρίες από την περιοχή και να πάρουν καταθέσεις από τους κατοίκους, ενώ κατάθεση αναμένεται να δώσει και η μητέρα του σχετικά με το εάν της είχε αναφέρει κάτι περίεργο το τελευταίο διάστημα. Επιπρόσθετα, αναμένεται να καθοριστεί τις επόμενες μέρες ένας κύκλος υπόπτων, ο οποίος θα συνιστάται από άτομα με ποινικό βιογραφικό στο νησί.

Στην Κάλυμνο βρίσκονται άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ που τις επόμενες μέρες αναμένεται να «σαρώσουν» την περιοχή και ειδικά το σημείο όπου γίνεται εμπόριο ναρκωτικών, κάτι για το οποίο έχουν διαμαρτυρηθεί κατά καιρούς οι κάτοικοι του νησιού.


Μίλτος Σακελλάρης
Ελεύθερος Τύπος


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου