Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Το Μαξίμου ετοιμάζεται για εκλογές εντός του 2018



Με παροχολογία και σκανδαλολογία ετοιμάζεται να απαντήσει η κυβέρνηση στην πολιτική και κοινωνική πίεση που δέχεται εν μέσω υπερφορολόγησης, αδυναμίας να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα των πολιτών που την προδίδει τακτικά, καταγγελιών για αδιαφάνεια που παραμένουν αναπάντητες και εκλογικών σεναρίων που έχουν αφετηρία την ίδια την κυβέρνηση και όχι τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Με τις εκλογές να «παίζουν» από την άνοιξη ως το φθινόπωρο του 2018 και τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν και μετά το τελευταίο επικοινωνιακό ντεμαράζ διψήφια τη διαφορά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζει τους τόνους κατά της Ν.Δ., βλέποντας ότι το κυβερνητικό αφήγημα περί ανάκαμψης της οικονομίας δεν επαρκεί.

Η στοχοποίηση του αρχηγού της Ν.Δ. αποτελεί ειλημμένη απόφαση του Μαξίμου, με σκοπό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να φτάσει «πληγωμένος» στη μάχη του Προϋπολογισμού στη Βουλή, που θεωρείται και εξαιρετικά σημαντική για τη διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος.

Βάσει του κυβερνητικού σχεδιασμού εμφανίζονται οι διαβεβαιώσεις των θεσμών για έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και υλοποίηση βήμα βήμα του οδικού χάρτη ως την 20ή Αυγούστου, την οποία η κυβέρνηση θα «πουλήσει» ως το τέλος του Μνημονίου, παρά το γεγονός ότι με τη συμφωνία του περασμένου Μαΐου η επιτήρηση και η υλοποίηση σκληρών μέτρων πήραν παράταση ως το 2022.

Μέσα στην εβδομάδα, η κυβέρνηση αναμένει τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ΑΕΠ και τα πλεονάσματα του 2017 και του 2018, καθώς από τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν θα κριθεί το ύψος του έκτακτου επιδόματος που επιλέγει η κυβέρνηση για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της πολιτικής ενίσχυσης των πελατειακών σχέσεων αντί της σταθερής ενίσχυσης κοινωνικών δομών που θα έφερνε πραγματική βελτίωση στο βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ή στο όριο της φτώχειας.

Ο Φλαμπουράρης

Την άποψη ότι τα δεδομένα δεν θα αλλάξουν αν οι εκλογές γίνουν το 2018 ή το 2019, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real» ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Είναι η πρώτη δημόσια δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου και μάλιστα ενοίκου του Μαξίμου που βγαίνει από το αυστηρό επικοινωνιακό πλαίσιο της επανάληψης του μότο «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» και αφήνει ανοιχτό παράθυρο για διενέργεια πρόωρων εκλογών το 2018. Βεβαίως, ως οφείλει, ο έμπειρος υπουργός Επικρατείας επαναλαμβάνει τη φράση του κ. Τσίπρα ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2019», προηγουμένως όμως και απαντώντας στην ερώτηση αν «η κυβέρνηση επιλέγει να θέσει το δίλημμα ποιος θα οδηγήσει τη χώρα στη μετά Μνημόνιο εποχή την άνοιξη όπως επιμένει η αξιωματική αντιπολίτευση», ο κ. Φλαμπουράρης απαντά επί λέξει: «Οποτε και να τεθεί, το 2018 ή το 2019, δεν φαίνεται να αλλάζουν τα δεδομένα. Πάντως, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2019».

Ταυτόχρονα, μία άλλη απάντηση του κ. Φλαμπουράρη δείχνει ότι στο Μαξίμου έχει ήδη ξεκινήσει η διαχείριση ενός ενδεχόμενου αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος στις επόμενες εκλογές για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Στο ερώτημα «αν ο κ. Τσίπρας θα παραμείνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αν χάσει τις επόμενες εκλογές», ο κ. Φλαμπουράρης δεν περιορίζεται στο γνωστό «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές», που θα ήταν και το αναμενόμενο, αλλά απαντά με τρόπο που δείχνει ότι η ενδεχόμενη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δε θα έχει μοναδικό υπεύθυνο τον πρωθυπουργό: «Δεν είμαι μελλοντολόγος και δεν γνωρίζω τι θα θελήσει ο Αλ. Τσίπρας σε μια τέτοια περίσταση. Θα σας θυμίσω, όμως, ότι η Αριστερά μέχρι πρότινος αντιλαμβανόταν αλλιώς τις εκλογικές μάχες, τις έδινε δηλαδή “με” τον αρχηγό και όχι “διά” του αρχηγού. Εξάλλου, έχει ιστορικά περισσότερες εμπειρίες ήττας παρά νίκης», είπε χαρακτηριστικά.




ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ
Ελεύθερος Τύπος


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου