Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Ο Παρασκευόπουλος προκαλεί την κοινωνία υπερασπιζόμενος το έγκλημα που υπέγραψε το 2015



Προκλητικός και αμετανόητος ο Νίκος Παρασκευόπουλος προκαλεί λέγοντας ότι το έγκλημα που υπέγραψε το 2015 έσωσε την χώρα.

Υποστηρίζει επίσης αφήνοντας άφωνη την κοινωνία ότι η πρόωρη απελευθέρωση κρατουμένων που προκάλεσε ο δικός του νόμος οδήγησε σε μείωση της βαριάς εγκληματικότητας.

Και αντί να ζητάει συγνώμη ζητώντας να αλλάξει το έγκλημα του από τον νέο υπουργό κ. Κοντονή σπεύδει υποστηρίξει πως «Ο ν. 4322/2015, όντως, προέβλεψε συγκριτικά ταχύτερη απόλυση για ορισμένες κατηγορίες κρατουμένων. Ωστόσο:

α) Έτσι κι αλλιώς, πλην ελαχίστων, οι κρατούμενοι θα απολύονταν με τις κοινές ρυθμίσεις περί απολύσεων (πλην ισοβιτών).

β) Η παρατήρηση έχει δείξει σε άλλες χώρες ότι η μεγαλύτερη διάρκεια της φυλάκισης οδηγεί σε αύξηση του ποσοστών εγκληματικής υποτροπής.

γ) Η αποσυμφόρηση που επήλθε με το ν. 4322/2015, απέτρεψε τα ακραία φαινόμενα συνωστισμού. Αυτά, όπως είναι φανερό, όχι μόνο έπλητταν τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων (το ενδιαφέρον των συκοφαντών γι’ αυτά είναι μηδενικό), αλλά δημιουργούσαν συνθήκες εκβαρβαρισμού και αγριότητας, που μετά την αποφυλάκιση έσπρωχναν στο έγκλημα.

δ) Η αποσυμφόρηση επίσης έσωσε τη χώρα μας από το όνειδος και τις βαριές δαπάνες, λόγω καταδικών από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, εξαιτίας των συνθηκών στις φυλακές

- Τέλος, κατά τις καταγραφές της Αστυνομίας η βαριά εγκληματικότητα στα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά πολύ»

«Είναι φανερό, με βάση τα παραπάνω, ότι όποιος επιλέγει να προβάλλει ορισμένα εγκλήματα από τα δυστυχώς πολλά που τελούνται μετά την αποφυλάκιση, σαν δήθεν έργα ενός νόμου, θέλει λίγους  ανθρώπους στιγματισμένους με ψεύδη και την καλλιέργεια του φόβου στους υπόλοιπους. Μεθοδεύει πολιτικές σκοπιμότητες και τον κοινωνικό εκφασισμό» αναφέρει αμετανόητος.

Τα πραγματικά στοιχεία όπως τον εκθέτουν περισσότερο στην κοινωνία και λένε ότι : 

1. Τους τελευταίους μήνες δεν υπάρχει περίπτωση να εξαρθρωθεί σπείρα ληστών και διαρρηκτών, μέλη της οποίας να να μην έχουν αποφυλακιστεί με τον διαβόητο πλέον νόμο Παρασκευόπουλου. Για παράδειγμα μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί δεκάδες περιπτώσεις κλεφτών, διαρρηκτών και πορτοφολάδων που συνελήφθησαν -φυλακίστηκαν- αποφυλακίστηκαν περισσότερες από δέκα φορές σ΄ ένα χρόνο. 

2. Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο είναι η εμφάνιση τους τελευταίους μήνες, μιας νέας μορφής εγκληματικότητας με σκληρούς κακοποιούς να αλλάζουν ακόμη και τον τρόπο δράσης του προκειμένου, σε περίπτωση που συλληφθούν, να εκμεταλλευτούν τον λεγόμενο νόμο Παρασκευόπουλου και να μείνουν στη φυλακή ελάχιστους μήνες. Με απλά λόγια όλο και περισσότερες άγριες συμμορίες αλλοδαπών προσαρμόζουν το modus operadi και δρουν με τέτοιο τρόπο που να μην ξεφεύγουν από τα όρια παραβατικότητας που ορίζει ο συγκεκριμένος νόμος και να πέφτουν στα μαλακά. Αντί δηλαδή να εισβάλουν σ΄ ένα σπίτι και να σκοτώσουν τους ενοίκους, επιλέγουν να χτυπήσουν περισσότερα διαμερίσματα με λιγότερη χρήση βίας.

3. Στα δυόμισι χρόνια που ισχύει ο νόμος Παρασκευόπουλου, έχουν αποφυλακιστεί περισσότεροι από 3.000 κακοποιοί και ουσιαστικά έχουν αδειάσει τα σωφρονιστικά καταστήματα. Για παράδειγμα ο Κορυδαλλός από περίπου 2.400 κρατούμενους που είχε το καλοκαίρι του 2015, δύο χρόνια αργότερα είχαν απομείνει περίπου 1.300 για να φθάσει τον Σεπτέμβριο του 2017 στους περίπου 1.480. 

Ο νομικός κόσμος είχε προειδοποιήσει για τις δυσμενείς επιπτώσεις όσο και της Ένωσης Εισαγγελέων που με ανακοίνωση της είχε αναφέρει ότι "Η ισχύς του νόμου(Παρασκευόπουλου) ξεκίνησε το Μάιο 2015, οι πρώτες μαζικές αποφυλακίσεις ήρθαν κιόλας τις πρώτες 45 ημέρες εφαρμογής του” και ότι “οι ρυθμίσεις αυτές ισοδυναμούν με ακύρωση των δικαστικών αποφάσεων και αναιρούν το γενικό και εδικό προληπτικό αποτέλεσμα της επιβληθείσας ποινής…το νομοσχέδιο φέρνει γενική ελευθέρωση κρατουμένων», η Κυβέρνηση συνεχίζει μέχρι και σήμερα την ίδια καταστροφική πολιτική της. 

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης  επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2017 αποφυλακίστηκαν 12.590 κρατούμενοι εκ των οποίων οι περίπου 2.000  από αυτούς είχαν καταδικαστεί για κακούργημα . 

Ένα επίσης, κρίσιμο στοιχείο είναι ότι από τους ανωτέρω είχαμε πέντε περιπτώσεις ισοβιτών που αποφυλακίστηκαν με αναπηρία 80% και 163 ισοβιτών με αναπηρία 67%. 

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι σήμερα έχουν αποφυλακιστεί 4930 κρατούμενοι, δηλαδή κατά μέσο όρο 430-450 αποφυλακίσεις το μήνα λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου και των παρατάσεων του.

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι πολλοί από τους ανωτέρω αποφυλακισθέντες υπέπεσαν σε νέες εγκληματικές πράξεις, και μάλιστα σοβαρότερες από αυτές που αρχικά είχαν καταδικαστεί.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου