Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Αντιδράσεις για το εξώδικο της Εκκλησίας στον Ραγκούση



Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε το εξώδικο της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Γιάννη Ραγκούση με αφορμή θέσεις που εξέφρασε για το νομοσχέδιο αναγνώρισης ταυτότητας φύλου. 

Σε δήλωση του ο κ. Ραγκούσης εξέφρασε τη λύπη του για την αντίδραση αυτή και τόνισε: «Υπερασπίζομαι πάντοτε τη γνώμη μου και τις αντιλήψεις μου. Μιλάω πάντα με παρρησία. Φυσικά και να υποστώ τη βάσανο των δικαστηρίων. Οι τοποθετήσεις μου αφορούν καταστάσεις. Όλα τα πρόσωπα, ανεξαιρέτως, έχουν το σεβασμό μου».

Την συμπαράσταση του εξέφρασε στον κ. Ραγκούση ο Σταύρος Θεοδωράκης: «Οι μητροπολίτες φορούν ράσα και όχι τηβέννους. Και σε κάθε περίπτωση η εποχή των αφορισμών έχει τελειώσει» ανέφερε σε δήλωση του ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Να αναθεωρήσει τη στάση της σε ό,τι αφορά την επαπειλούμενη δίωξη εναντίον του Γιάννη Ραγκούση κάλεσε την Ιερά Σύνοδο το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου. « Οι προσπάθειες της εκκλησιαστικής ηγεσίας να παρέμβει με τρόπο που να θέτει σε αμφισβήτηση θέματα ελευθερίας του λόγου, της έκφρασης, όσο και της διακυβέρνησης, προκαλούν εύλογα ερωτήματα»τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αντιθέτως ο Απόστολος Πόντας έστρεψε τα πυρά του εναντίον του συνυποψηφίου του. « Είναι εντελώς άστοχη η δήλωση του κ. Ραγκούση, όπως και η στιγμή που επέλεξε να την κάνει, καθώς περιέχει σεξιστικό και ρατσιστικό σχόλιο και επί της ουσίας εκτρέπει τον Νέο Φορέα από τον κύριο στόχο του, που δεν είναι άλλος από την ενεργοποίηση στην πολιτική όλων των πολιτών» αναφέρει σε δήλωση του.


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου