Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Αστυνομικοί στον «Ε.Τ.»: Καμία πολιτική εντολή για σύλληψη αντιεξουσιαστών



To «δόγμα ανοχής» που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. σε κάθε παραβατική ενέργεια του «κράτους των Εξαρχείων» συντηρεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, και δεν δείχνει καμία διάθεση να το αλλάξει, παρά τις συχνές επιθέσεις των αντιεξουσιαστών και των υποομάδων τους, που λειτουργούν συλλήβδην σαν ταύροι εν υαλοπωλείω, κάνοντας πλέον εμφανή τον κίνδυνο για τις ζωές των πολιτών και των αστυνομικών, που προσπαθούν να τους προστατεύσουν.

Η δολοφονική επίθεση κουκουλοφόρων, τα ξημερώματα της Πέμπτης, κατά αστυνομικών του Τμήματος της Πεύκης, η «επίσκεψη» που έκανε ο «Ρουβίκωνας» την Τετάρτη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», για να απειλήσει ανοιχτά καρδιοχειρουργό πως θα του κόψει το χέρι καθώς φέρεται να λαμβάνει «φακελάκι» για εγχειρήσεις, η καταδρομική επίθεση με σφυριά και βαριοπούλες στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας πριν από δύο εβδομάδες και η επίθεση στους ευέλπιδες συνιστούν ορισμένα από τα τελευταία κομμάτια του «παζλ» της ωμής και ατιμώρητης βίας των αντιεξουσιαστών.

Σε επίπεδο ηγεσίας και σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των προειρημένων φαινομένων ο κ. Τόσκας -αντί για χειροπιαστές πράξεις- αρκείται στο να κάνει δηλώσεις με τις οποίες «κομίζει γλαύκα ες Αθήνας».

Για έλλειψη πολιτικής εντολής για την καταστολή των φαινομένων βίας των αντιεξουσιαστών κάνει λόγο, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο Σταύρος Μπαλάσκας, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ). «Η Αστυνομία πρέπει να λάβει σαφέστατη πολιτική εντολή να κινηθούν γενικές υπηρεσίες της Αστυνομίας και εντός σύντομου χρονικού διαστήματος να συλλάβει όλους αυτούς που προβαίνουν σε όλες τις εγκληματικές ενέργειες κατά των πολιτών, των περιουσιών και των αστυνομικών και να τους προσαγάγει στη Δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει πολιτική εντολή για τους αντιεξουσιαστές», μας είπε χαρακτηριστικά, ενώ θυμήθηκε και το παράδειγμα της σύλληψης των μελών του «Ρουβίκωνα» από την ΕΛ.ΑΣ. μετά την εισβολή στη Βουλή, όταν τα περιπολικά έκαναν τα… ταξί και τους άφησαν ελεύθερους στο σημείο όπου τους είχαν προσαγάγει. «Οταν είχαμε συλλάβει τα μέλη του “Ρουβίκωνα” στη Βουλή, λάβαμε εντολή να τους γυρίσουμε πίσω. Τα περιπολικά που τους πήγαιναν στη ΓΑΔΑ τούς είχαν γυρίσει πίσω με εντολή του Προέδρου της Βουλής, του κ. Βούτση. Οχι μόνο δεν υπάρχει πολιτική βούληση αλλά υπάρχει η αντίθετη πολιτική βούληση για να αφήνονται ελεύθεροι οι εγκληματίες που κάνουν σοβαρά ποινικά αδικήματα για τα οποία ο μέσος Ελληνας πολίτης θα πήγαινε πολλά χρόνια στη φυλακή. Αυτή τη στιγμή καταλύεται η τάξη σε ολόκληρη τη χώρα», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάσκας.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονται κάθε μέρα στο δρόμο και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν κάθε πράξη ανομίας, όπως μας είπε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, γεμίζουν κάθε Σάββατο τη Β’ Ορθοπαιδική Πτέρυγα του νοσοκομείου 401, λόγω των επιθέσεων των αντιεξουσιαστών κατά διμοιριών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια. «Οι αστυνομικοί είναι εκπαιδευμένοι και συγκρατημένοι και αυτό είναι καλό στην όλη υπόθεση της ανοχής απέναντι σε αυτά τα συνεχή χτυπήματα των αντιεξουσιαστών. Οι συγκεκριμένες ομάδες προσποιούνται τους κοινωνικούς πατριώτες και προβαίνουν σε αίσχη, τα οποία απορρέουν μέσα από ιδιαίτερες εγκληματικές πράξεις. Οι αστυνομικοί δεν θα αντέξουμε. Κάθε Σάββατο γεμίζουμε την Β’ Ορθοπαιδική Πτέρυγα του 401 από τις αντιπαραθέσεις με τους αναρχικούς. Σφίγγουμε τα δόντια μας για να αντέξουμε», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.

Από την πλευρά του, ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, με δηλώσεις του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ανέφερε πως πλέον σε κάθε επίθεση των αντιεξουσιαστών υπάρχει ανθρωποκτόνος πρόθεση.

«Βλέπουν ότι δεν γίνεται καμία δικογραφία και δρουν ανενόχλητοι. Οι αστυνομικοί κινδυνεύουν και υπάρχει ανθρωποκτόνος πρόθεση. Φοβόμαστε για χειρότερες καταστάσεις, όπως δολοφονία αστυνομικού ή πολίτη. Είμαστε επαγγελματίες, ξέρουμε τα όριά μας, δεν έχουμε βεντέτα, αλλά όποιος κάνει τέτοιες πράξεις πρέπει να συλλαμβάνεται. Ο κ. Τόσκας, παρά τα διαρκή αιτήματά μας, από τότε που ανέλαβε το υπουργείο δεν μας δέχτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών έκανε ιδιαίτερη μνεία και στην απόφαση που είχε λάβει, με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Τόσκας, ως αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, για κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, που δημιουργήθηκε για τους αντιεξουσιαστές. «Είχαμε καταγγείλει επανειλημμένα την απόφαση του κ. Τόσκα για την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ που τότε ρώτησε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την ΚΕΕΡΦΑ και όχι εμάς ως ειδικούς. Τους είχε κατηγορήσει τότε ως αντιδημοκράτες, λόγω των συμβουλών που είχε από κάποιους συνταξιούχους αξιωματικούς που τον συμβουλεύουν. Μέσα σε 20 μέρες κατήργησε μία ομάδα που δεν ήξερε ούτε το όνομά της. Τότε πανηγύριζε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Η ομάδα ΔΕΛΤΑ ήταν μόνο για τους αναρχικούς, ανεξάρτητα από το ότι είχαν μπει σε διαδηλώσεις από λάθος», υποστήριξε ο κ. Μαυροειδάκος.

Το πολιτικό κόστος φοβάται η κυβέρνηση και δεν λύνει το σοβαρό πρόβλημα της δράσης των κουκουλοφόρων, σύμφωνα με τον Βασίλη Ντούμα, πρόεδρο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών. «Εχουμε κουκουλοφόρους χωρίς σύνορα. Διασχίζουν πλέον τη μισή Αττική για να φτάσουν στο στόχο τους ανενόχλητοι. Πήγαν στην Πεύκη ανενόχλητοι και έφυγαν ανενόχλητοι. Το ορμητήριό τους είναι το… Εξαρχιστάν και δείχνουν πως μπορούν να οργανώνουν οποιαδήποτε επίθεση θέλουν, όποτε θέλουν, εναντίον οποιουδήποτε. Υπάρχει ξεκάθαρος κίνδυνος για τους αστυνομικούς», μας είπε και πρόσθεσε: «Οι “αθώες” μολότοφ πλέον έχουν λάδια αργής καύσεως, γεγονός που σημαίνει πως ο αστυνομικός μπορεί να εγκλωβιστεί σε ένα χώρο και να καεί. Είναι πολύ εύκολο πλέον. Το κράτος της ανομίας συντηρείται γιατί φοβούνται το πολιτικό κόστος και δεν εκπονούν ένα πολιτικό σχέδιο για να μη δρουν οι κουκουλοφόροι. Δεν υπάρχει βούληση. Ο αστυνομικός για το κράτος των Εξαρχείων είναι… εξωγήινος».



ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου