Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Ποιος είναι ο «επαναστάτης» Καλφαγιάννης που έφαγε τον Τσακνή από την ΕΡΤ


Με αξιοπερίεργη... χρονοκαθυστέρηση υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής, επικαλούμενος ισορροπίες και καταστάσεις τις οποίες όχι μόνο γνώριζε (και πάντως όφειλε να γνωρίζει...) αλλά τις είχε ανεχθεί κιόλας στη διάρκεια της 2,5 ετών θητείας του στο καφκικό Ραδιομέγαρο.

Ο καταξιωμένος συνθέτης, στην ανακοίνωση της παραίτησής του, αλλά και σε δηλώσεις του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αναφέρει πως θεώρησε ότι μετά τη χθεσινή εκδήλωση (σ.σ.: επίσημη παρουσίαση του νέου ΔΣ της εταιρείας από τον υπουργό κ. Νίκο Παπά) υπήρξε νομιμοποίηση του «καλφαγιανισμού» στην ΕΡΤ, από την κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, και καταλήγει «αυτό ας γίνει χωρίς εμένα».

Για τους μη γνώστες των...  διαχρονικών άδυτων της ΕΡΤ, ο όρος «καλφαγιανισμός» που χρησιμοποίησε αναφέρεται στον σχεδόν... ισόβιο πρόεδρο της συνδικαλιστικής ΠΟΣΠΕΡΤ, κ. Παναγιώτη Καλφαγιάννη. Και στα όσα αυτός είπε κατά τη χθεσινή επίσημη τελετή, τα οποία, κατά τον κ. Τσακνή, «άφησαν αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά του...». Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ φέρεται να δηλώνει κατά την εκδήλωση ότι «πρέπει να υπάρξει ενοποίηση της θέσης του προέδρου της ΕΡΤ με εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου», καταγγέλλοντας ουσιαστικά ότι υπό αυτές τις συνθήκες την τελευταία διετία επικράτησε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ρουσφετολογία και εξυπηρέτηση ημετέρων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Διονύση Τσακνή

«Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, "τη εξαιρέσει εμού".
Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου.
Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους.

Διονύσης Τσακνής
Πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ»

Μια παλιά ιστορία

Νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, στη θέση του παραιτηθέντος Λάμπη Ταγματάρχη, τοποθετήθηκε τον Αύγουστο ο Βασίλης Κωστόπουλος. Και τότε ο κ. Τσακνής υπέβαλε την... πρώτη του παραίτηση, επειδή διαφωνούσε με την τοποθέτηση αυτή, καθώς πριν από 10 χρόνια οι δύο άνδρες είχαν βρεθεί στα δικαστήρια, με αφορμή την ΑΕΠΙ. Ο συνθέτης, ως μέλος της ΑΕΠΙ, είχε καταθέσει εναντίον του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Το ζήτημα της υπογραφής σύμβασης της ΕΡΤ με την ΑΕΠΙ είχε επανέλθει το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του ελέγχου από την Οικονομική Αστυνομία και ο νέος διευθύνων σύμβουλος είχε παγώσει τη διαδικασία.

Αν, λοιπόν, ο πρόεδρος της ΕΡΤ ένιωθε ότι θα είχε προβλήματα η συνεργασία του με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, γιατί δεν επέμεινε στην αρχική του παραίτηση, αλλά την... κατάπιε και περίμενε την επίσημη τοποθέτησή του τρεις μήνες αργότερα για να... φουντώσει και να εξαπολύσει μύδρους κατά κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ;

Οι παροικούντες στους διαδρόμους της ΕΡΤ λένε ότι είχε βρεθεί ένας «βελούδινος συμβιβασμός» ως προς τις αρμοδιότητες και ο πρόεδρος... καταπράυνε τις ενστάσεις του. Άλλωστε, και μετά την αναγγελία της τοποθέτησης Κωστόπουλου ο κ. Τσακνής είχε δώσει δείγματα συνεργασίας αλλά και «επαναστατικού» χαρακτήρα, όταν κατά τα αποκαλυπτήρια του «έργου» στην είσοδο της ΕΡΤ... εις μνήμην των «πεσόντων» στην περίοδο του «μαύρου»  που έστησε η ΠΟΣΠΕΡΤ, καθύβρισε («σκασμός, εσύ να σκάσεις επιτέλους!») τη Ραχήλ Μακρή, και μάλιστα παρουσία του κ. Παναγιώτη Καλφαγιάννη!

Προφανώς, λοιπόν, αυτό που κίνησε... ετεροχρονισμένα τις όποιες ενστάσεις του κ. Τσακνή ήταν τα όσα υπαινίχθηκε σε βάρος του ο κ. Καλφαγιάννης, και ιδίως το γεγονός ότι τόσο ο παριστάμενος υπουργός όσο και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον υπερασπίσθηκαν...

Ο... θεσμός Καλφαγιάννης!

Ο αρχισυνδικαλιστής της ΕΡΤ, ΠΑΣΟΚικής (και δη φανατικής...) προέλευσης, θεωρείται από πολιτικούς αλλά και εργαζόμενους στο ίδρυμα ότι είναι αυτός που στην ουσία κυβερνάει το «μαγαζί», επιβάλλει όρους και για  χρόνια (γιατί... οι κυβερνήσεις έρχονταν και παρέρχονταν, αλλά ο Καλφαγιάννης έμενε!) είχε πετύχει να επικρατεί ένας σκληρός συντεχνιασμός στην ΕΡΤ, στον οποίον αποδίδονται τα περισσότερα δεινά κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης, που στο τέλος οδήγησαν (με απολύτως άκομψο με τρόπο...) στο κλείσιμο της ασύμφορης και χωρίς απήχηση ΕΡΤ.

Ο κ. Καλφαγιάννης είναι και η... ψυχή της ΕΡΤ open που εξέπεμπε επί «μαύρου». Η λειτουργία της οποίας επιχειρήθηκε να παραταθεί και αφού η κυβέρνηση ξανάνοιξε (όπως ξανάνοιξε...) την ΕΡΤ, μέχρι να γίνουν οι «διαπραγματεύσεις» για το μέλλον των παιδιών που «έπεσαν στον αγώνα», παρά την απόφαση να κλείσει, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη και φυλάκιση του Παναγιώτη Καλφαγιάννη -έστω και για μια νύχτα...

Έκτοτε, κατά τα... ειωθότα, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ αποκατέστησε πλήρως τις σχέσεις του με την τρέχουσα εξουσία, οι απόψεις του εισακούονται και ενίοτε (κατά την εκτίμηση Τσακνή, τουλάχιστον...) αναλαμβάνει και ρόλους σπίλωσης, με τη «διακριτική» ανοχή της κυβερνητικής και κομματικής ηγεσίας.

Ο κ. Τσακνής θα έπρεπε, όταν δεχόταν να αναλάβει τα ηνία της ΕΡΤ, να ξέρει τι ακριβώς αναλαμβάνει και ποιοι είναι αυτοί που στην πραγματικότητα (και διαχρονικά, για να είμαστε ειλικρινείς) την κουμαντάρουν.

Γιατί ο «επαναστάτης» συνθέτης δεν μάθαινε από τους ίδιους του τους στίχους; Πιο διορατικός και «ελεύθερος» ήταν όταν έγραφε:

«Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας
ξεγράψτε με απ’ τα κατάστιχά σας
στον κόπο σας δεν μπαίνω και στα έργα σας

Μένω μονάχος στο παρόν μου
να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται
κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου
συνένοχο στον φόνο δεν θα μ’ έχετε».



Πηγή: iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου