Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Ειδικοί Φρουροί: Οι κουκουλοφόροι ήθελαν να σκοτώσουν στο ΑΤ Πεύκης



Για ανθρωποκτόνο διάθεση των κουκουλοφόρων που πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές όχι μόνο πέταξαν μολότοφ, αλλά έριξαν και ορυκτέλαιο στο χώρο για να συντηρηθεί η φωτιά. Την ώρα της επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα βρίσκονταν επτά κρατούμενοι, και ένας αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. «Ο συνάδελφος σώθηκε επειδή βρήκε καταφύγιο στη θωρακισμένη σκοπιά», είπε ο κ.Μαυροειδάκος στο Σκάι και πρόσθεσε: «Είχαν ανθρωποκτόνο διάθεση... Πέταξαν μολότοφ στον φρουρό και στο γκαράζ για να πάρει φωτιά όλο το κτίριο» κατήγγειλε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Οι επιθέσεις στα ΑΤ έχουν γίνει καθημερινότητα… φοβόμαστε ότι θα έχουμε νεκρό συνάδελφο και νεκρό πολίτη» , κατέληξε. Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση από περίπου 10 άτομα σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα με βροχή από βόμβες μολότοφ σε βάρος του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης, που έχει πέσει ξανά στο παρελθόν, στόχος ανάλογων επιθέσεων.

Ευτυχώς ο σκοπός πρόλαβε να εισέλθει στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ από τις βόμβες μολότοφ καταστράφηκαν δύο σταθμευμένα υπηρεσιακά οχήματα, ένα σταθμευμένο Ι.Χ. και προκλήθηκαν ζημιές στο εξωτερικό τοίχο του κτιρίου.

Αμέσως μετά την πράξη τους, οι ταραξίες τράπηκαν σε φυγή στους γύρω δρόμους, ενώ από την κινητοποίηση της Αστυνομίας που ακολούθησε, δεν σημειώθηκαν τυχόν προσαγωγές, ευτυχώς όμως δεν σημειώθηκαν και τυχόν τραυματισμοί αστυνομικών από την σφοδρή επίθεση. Στο σημείο έφτασαν σύντομα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι πυροσβέστες που έθεσαν σύντομα την φωτιά την υπό έλεγχο.




Πηγή : dikaiologitika.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου