Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Δεν ωφέλησε τον Σκλαβενίτη η απορρόφηση του Μαρινόπουλου – Περικοπές αποδοχών




Για να μην βγουν στην αγορά εργασίας πάνω από 13.000 άνεργοι, τράπεζες – κυβέρνηση και φυσικά ο Όμιλος Σκλαβενίτη, αποφάσισαν να απορροφήσουν τον Όμιλο Μαρινόπουλου. Όμως στην πράξη πολύ σπάνια λειτουργεί κανονικά από την αρχή ένα τέτοιο δύσκολο εγχείρημα. Έτσι έρχονται περικοπές αμοιβών και φυσικά μη εργασιακή ειρήνη, που ήταν το μεγάλο όπλο της Σκλαβενίτης προ Μαρινόπουλου.

Προβληματισμός επικρατεί στη διοίκηση του ομίλου Σκλαβενίτης αλλά και στις τράπεζες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, τα έσοδα κινούνται εκτός στόχων.

Υπό αυτό το πρίσμα, η διοίκηση ανακοίνωσε στα μεσαία και ανώτερα στελέχη που προέρχονται από τον Μαρινόπουλο,  ότι θα εφαρμοστούν  άμεσα περικοπές στις αποδοχές τους έως και 45%.

Τα στελέχη κλήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας και σε περίπτωση άρνησης ο όμιλος θα προχωρήσει σε καταγγελία των συμβάσεων.

Ο όμιλος Σκλαβενίτη αποτελεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα στο λιανικό εμπόριο μετά την εξαγορά του Μαρινόπουλου και απασχολεί 20.000 υπαλλήλους. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους εργοδότες στη χώρα, με αποτέλεσμα η παραπάνω απόφαση να έχει προκαλέσει προβληματισμό και ερωτήματα για την πορεία των εσόδων.


Πηγή : greekmoney.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου