Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος στα σύνορα Κολομβίας – Βενεζουέλας



Ένας μυστικός ομαδικός τάφος εντοπίστηκε από τις αρχές της Κολομβίας στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, σε μια περιοχή όπου δρουν συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά και επιδίδονται σε λαθρεμπόριο, ανακοίνωσε η αστυνομία την Τρίτη.

Βάσει της τοποθεσίας όπου εντοπίστηκε, ο ομαδικός τάφος «βρίσκεται στο έδαφος της Βενεζουέλας», διευκρίνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Χαβιέρ Μπαρέρα, αξιωματικός της αστυνομίας, στην παραμεθόρια πόλη Κουκουτά.

Τον τάφο ανακάλυψε περίπολος της αστυνομίας της Κολομβίας τη Δευτέρα κοντά στον ποταμό Τάτσιρα, σε μια περιοχή γνωστή με την ονομασία Μπαρινίτας.

«Θα διεξαχθεί έρευνα» για να εξακριβωθεί ο αριθμός των πτωμάτων που περιέχει ο μυστικός ομαδικός τάφος, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπαρέρα, χωρίς να ξεκαθαρίσει οι αρχές ποιας από τις δύο χώρες θα αναλάβει την ευθύνη για αυτή.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ένα «διαμελισμένο» πτώμα, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη, ανακαλύφθηκε την Κυριακή στην ίδια περιοχή. «Πρόκειται για περίπλοκη, λεπτή κατάσταση», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Βενεζουέλας για να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα, μήκους 2.200 χιλιομέτρων.

Κάτοικοι και πολλές ΜΚΟ έχουν καταγγείλει ανταλλαγές πυρών, εξαφανίσεις και φόνους στην περιοχή.

Η διμερής σχέση ανάμεσα στην Μπογοτά και το Καράκας επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες, καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη Συντακτική Συνέλευση που συστήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και τάχθηκε σε αρκετές περιπτώσεις υπέρ της αντιπολίτευσης.

Τα σύνορα είχαν κλείσει κατ' εντολή του Μαδούρο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου για έναν χρόνο, ως τον Αύγουστο του 2016.


Πηγή : newsbeast.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου