Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Τους χάλαγε στο ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα ΔΕΛΤΑ γιατί ήταν αποτελεσματική απέναντι στους συντρόφους αντιεξουσιαστές



Με το που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ η πρώτη του κίνηση κατά απαίτηση των συντρόφων του ήταν να καταργήσουν την αποτελεσματική ομάδα "ΔΕΛΤΑ" , γιατί απλά δεν τους άφηνε να κάνουν το θεάρεστο έργο τους να καταστρέφουν την δημόσια και την ιδιωτική περιουσία και να κάνουν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

Τώρα απολαμβάνουν ασυλία από το σύστημα γιατί είναι επαναστάτες όπως λένε οι ίδιοι και υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι κοινοί κακοποιοί όπως πραγματικά είναι!!!! 

Η ομάδα "ΔΕΛΤΑ"  είναι αλήθεια ότι εκμηδένισε αυτά τα περιστατικά αυτά και οι αντιεξουσιαστές έτρεμαν γιατί απλά ήταν ένας δυναμικός και υπολογίσιμος αντίπαλος.

Η απόφαση να καταργηθεί η αποτελεσματική Ομάδα "ΔΕΛΤΑ" είχε καθαρά πολιτικά ακροαριστερά αντιεξουσιαστικά κριτήρια και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δημόσιας τάξης το έκανε πράξη. 


Η έξυπνη κίνηση να συγκροτηθεί η ομάδα "ΔΕΛΤΑ" το 2009 ήταν πρός όφελος της ασφάλειας των κατοίκων του κέντρου και των Εξαρχείων, και είχε στόχο την διαχείριση όχλου και εκτάκτων καταστάσεων με χαρακτηριστικά ταχυκινησίας και τακτικής ευελιξίας. 

Εκείνη την εποχή ήταν σε έξαρση μια σειρά καταδρομικών επιθέσεων από αντιεξουσιαστές σε τράπεζες, αστυνομικά τμήματα και καταστήματα, έχοντας χαθεί ο έλεγχος της δημόσιας τάξης, ειδικά την περίοδο που ακολούθησε το Δεκέμβριο του '08 και έτσι ήταν επιτακτική η απόφαση δημιουργία μιας μονάδας που θα ενεργούσε αποκλειστικά και μόνο σε καταστάσεις όπου οι υπόλοιπες αστυνομικές δυνάμεις αδυνατούσαν να ανταποκριθούν.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΔΕΛΤΑ βασίστηκε στη λογική της ταχείας αντίδρασης -αυτού του τύπου οι "καταδρομικές" διαρκούσαν ελάχιστο χρόνο και συγκεκριμένα δεν υπερέβαιναν τα τέσσερα με πέντε λεπτά. Η "ΔΕΛΤΑ" απέδωσε τα μέγιστα καθώς καθόλη την ύπαρξη της αφενός απέτρεψε δεκάδες επιθέσεις σε στόχους και αφετέρου όταν χρειάστηκε να λειτουργήσει κατασταλτικά κατάφερε να πραγματοποιήσει εκατοντάδες συλλήψεις. 



Kαθόλη την διάρκεια της ύπαρξης της η "ΔΕΛΤΑ" πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος με έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες. Πρόκειται, για μονάδας άμεσης επέμβασης από 300 ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες, οι οποίοι θα κινούνταν περιμετρικά του κέντρου, σε ομάδες των δέκα ατόμων με έναν ομαδάρχη και θα είχαν την πρώτη επαφή και σύγκρουση με τους δράστες περίπου στα 3,5 λεπτά. Επελέγη μάλιστα να μετακινούνται με δίκυκλα ώστε να είναι ευέλικτοι μέσα στην πόλη. 



 Ο εξοπλισμός της ομάδας "ΔΕΛΤΑ" είχε επιθετικά χαρακτηριστικά, δεν είχαν εκπαιδευτεί για να αμύνονται όπως τα ΜΑΤ που έχουν ασπίδες και χημικά, αλλά να επιτίθενται γρήγορα και αποτελεσματικά, πραγματοποιώντας σύντομες και αποτελεσματικές συμπλοκές κάνοντας συλλήψεις μετά από εφορμήσεις. Τα κριτήρια επιλογής είναι πάντα ιδιαίτερα. 

Ο μέσος όρος ηλικίας της ΔΕΛΤΑ ήταν 28 με 30 έτη, οι περισσότεροι είχαν εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα στο παρελθόν, ήταν δηλαδή "ψημένοι" στη δουλειά κι όχι άγουρα παιδιά από τη σχολή αστυνομίας, κάτοχοι διπλώματος δικύκλου και είχαν περάσει -κατά τη στρατιωτική τους θητεία- από εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων του ελληνικού στρατού.

Εάν υπήρχε αυτή η ομάδα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά στο κέντρο της Αθήνας αλλά θα κινδύνευαν να συλληφθούν οι σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου