Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Καταδικάστηκε κτηνοτρόφος της Ρόδου για το θάνατο κυνηγόσκυλου



Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 45χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος κατηγορείται ότι τοποθέτησε ισχυρό δηλητήριο μέσα σε δασική περιοχή κοντά στ’ Απόλλωνα, προκαλώντας έτσι το θάνατο σε ένα κυνηγόσκυλο.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από τρία χρόνια και ο κτηνοτρόφος είχε συλληφθεί στις 28 Δεκεμβρίου 2014 από προσωπικό της Θηροφυλακής του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για δηλητηρίαση ζώου συντροφιάς με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 45χρονος τοποθετούσε ισχυρές δόσεις του απαγορευμένου φυτοφαρμάκου ΛΑΝΕΪΤ μέσα σε ψόφια κατσίκια, προκειμένου να σκοτώσει όπως ισχυρίστηκε αλεπούδες που του είχαν ρημάξει το κοπάδι του.  Ωστόσο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνει το  κυνηγόσκυλο 47χρονου.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου προσέφυγε στη δικαιοσύνη και χθες κατά την εκδίκαση της υπόθεσης εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο κ. Δημήτρη Βερβέρη, ενώ την υπεράσπιση του κατηγορουμένου είχε ο κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 45χρονο κτηνοτρόφο για την κατηγορία της δηλητηρίασης του ζώου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ, ενώ έπαυσε εφ’ όρου με το νέο νόμο (4411/2016) η ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου.

Ωστόσο με την ίδια απόφαση το δικαστήριο διέταξε τη δήμευση του όπλου του κτηνοτρόφου, ο οποίος άσκησε έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.



Πηγή : rodiaki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου