Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Νέα Δημοκρατία : Γιατί ο κ. Τσίπρας αρνείται να απαντήσει για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού;




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σήμερα, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει  στα Γιάννενα. Θα βρει άραγε να πει μία κουβέντα και να εξηγήσει στους Έλληνες και κυρίως στους νέους Ηπειρώτες, που έφυγαν στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης, γιατί τους στερεί τη δυνατότητα να ψηφίζουν και να συνδιαμορφώνουν το μέλλον της πατρίδας μας;».

Πλήρης Δήλωση

«Μία μέρα μετά την επανακατάθεση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ψήφο των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού, η – κατά τα λοιπά  λαλίστατη – Κυβέρνηση δεν έχει κάνει το παραμικρό σχόλιο.

Δείχνει έτσι, για άλλη μία φορά, την περιφρόνησή της για ένα αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας. Και των Ελλήνων που ζουν εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό, αλλά και εκείνων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης. Την ίδια ανεξήγητη στάση τηρεί η Κυβέρνηση, εδώ και ενάμιση χρόνο που αρνείται να συζητήσει το σχέδιο νόμου της Νέας Δημοκρατίας.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας παρέχει την βάση συζήτησης για μια τελική ρύθμιση που θα είναι προϊόν ευρείας πολιτικής συναίνεσης, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Είναι ένα σχέδιο νόμου που θα επιτρέψει σε όλους τους Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους πολίτες των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προσέλθει στο διάλογο και να μην αντιμετωπίζει με μικροκομματική υστεροβουλία την εκπλήρωση μίας αυτονόητης και στοιχειώδους υποχρέωσης της Ελληνικής Πολιτείας.

Σήμερα, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει  στα Γιάννενα. Θα βρει άραγε να πει μία κουβέντα και να εξηγήσει στους Έλληνες και κυρίως στους νέους Ηπειρώτες, που έφυγαν στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης, γιατί τους στερεί τη δυνατότητα να ψηφίζουν και να συνδιαμορφώνουν το μέλλον της πατρίδας μας;».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου