Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Συνταξιούχοι προς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ : «Να σταματήσει η λεηλασία των συντάξεων τώρα»



Συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου αυτή την ώρα συζητείται στο σύνολό του ο νόμος Κατρούγκαλου, πραγματοποιεί το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις.

To Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, αναφέρει ότι 1,2 εκατ. συνταξιούχοι ζουν με κάτω από 500 ευρώ κύρια σύνταξη γιατί ο νόμος Κατρούγκαλου που ψαλίδισε 22 φορές τις συντάξεις έφερε δραματικές μειώσεις στις συντάξεις.Οι μειώσεις στις συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου κυμαίνονται έως και - 30%.

Όπως προβλέπει ο συγκεκριμένος νόμος Κατρούγκαλου οι κατώτατες συντάξεις 15ετίας που απονέμει ο ΕΦΚΑ σε χαμηλόμισθους ξεκινούν από 195,90 ευρώ για σύνταξη χηρείας, από 288 ευρώ για μειωμένη σύνταξη γήρατος και δεν ξεπερνούν τα 414,90 ευρώ (μεικτά) έναντι των 486 ευρώ πριν από τον Ν. 4387/2016.

Οι συνταξιούχοι φωνάζουν επίσης ότι, εκτός από τις μεγάλες περικοπές που έχει επιφέρει ο νόμος Κατρούγκαλου θα χάσουν έως τρεις συντάξεις το 2019 εξαιτίας της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων, της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των επικουρικών συντάξεων, της κατάργησης των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, του παγώματος των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 και, τέλος, της κατάργησης του ΕΚΑΣ για 280.000 χαμηλοσυνταξιούχους.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου