Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Μειώνεται κατά δυο χρόνια το όριο ηλικίας για την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας - Ποιοι δικαιούνται μεγαλύτερης αναβολής



Τροπολογία με την οποία θα μειώνεται κατά δύο χρόνια, στα 33 από 35 που ισχύει σήμερα, το όριο ηλικίας για την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας, προανήγγειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ρυθμίζει θέματα σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Βίτσας προανήγγειλε επίσης την κατάθεση τροπολογίας που θα δίνει το δικαίωμα περισσότερου χρόνου αναβολής στράτευσης και στους επιστήμονες που έχουν διακριθεί στη χώρα μας, εκτός από εκείνων του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό θα καταρτιστεί ένας κατάλογος ερευνητικών ιδρυμάτων, όπως είναι για παράδειγμα ο Δημόκριτος. «Τα παιδιά που δουλεύουν εκεί και πιθανώς η δουλειά τους να έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από το να δουλεύει κάποιος στο Λονδίνο, να απολαμβάνουν την δυνατότητα μεγαλύτερης αναβολής στράτευσης», είπε για συμπληρώσει πως είναι κι αυτός ένας τρόπος να μπει ένα φρένο στο φαινόμενο του “brain drain”.

Με άλλη τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή θα απονέμεται τιμητικά επιπλέον βαθμός σε αξιωματικούς πολεμικής διαθεσιμότητας που έχουν αναπηρία 100%.



Πηγή : antenna.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου